The Stranglers - Golden Brown

Cover The Stranglers - Golden Brown
7" Single
Liberty BP 407 (uk)
Cover The Stranglers - Golden Brown
CD-Single
Old Gold 12623 63392 (uk)
Cover The Stranglers - Golden Brown
7" Single
Epic 656761 7 (uk)
Cover The Stranglers - Golden Brown
CD-Maxi
Epic 656761 2 (uk)

Charts

Binnenkomst:13/02/1982 (Positie 29)
Laatste week notering:03/04/1982 (Positie 42)
Piekpositie:10 (1 week)
Chartrun:
Aantal weken:8
Positie aller tijden:7012 (641 Punten)
In de landen:
de  Piek: 63 / Weken: 3
nl  Piek: 10 / Weken: 8
be  Piek: 7 / Weken: 9 (V)

Tracks

10/01/1982
7" Single Liberty BP 407 (EMI) [uk]
Toon detailsAlles beluisteren
1.Golden Brown
  3:28
2.Love 30
  3:57
   
18/03/1991
Reissue - 7" Single Epic 656761 7 [uk] / EAN 5099765676174
Toon detailsAlles beluisteren
1.Golden Brown
  3:29
2.You
  3:09
   
18/03/1991
Reissue - CD-Maxi Epic 656761 2 [uk] / EAN 5099765676129
Toon detailsAlles beluisteren
1.Golden Brown
  3:31
2.You
  3:08
3.Peaches (Live)
3:59
4.Skin Deep (12" Version)
7:09
   
1995
CD-Single Old Gold 12623 63392 [uk] / EAN 5012623633928
Toon detailsAlles beluisteren
1.Golden Brown
  3:25
2.No More Heroes
  3:25
   

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
3:30La folieLiberty
LBG 30342
Album
LP
09/11/1981
3:28Golden BrownLiberty
BP 407
Single
7" Single
10/01/1982
3:28The Collection 1977-1982Liberty
LBG 30353
Album
LP
03/09/1982
3:28Hit Szene No. 1Arcade
ADE G 149
Compilatie
LP
1982
3:28Musical Times Ausgabe 2'82EMI
P 528202
Compilatie
LP
1982
»» alles tonen

The Stranglers   Discografie / Fan worden

Singles - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Something Better Change22/10/1977292
No More Heroes21/01/1978254
Golden Brown13/02/1982108
Skin Deep24/11/1984216
No Mercy26/01/1985327
Always The Sun15/11/1986424
Heaven Or Hell19/09/1992773
 
Albums - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
No More Heroes08/10/1977201
La folie13/02/1982139
Feline12/02/1983393
Aural Sculpture01/12/19843110
Dreamtime22/11/1986602
1024/03/1990715
 

Reviews

Puntengemiddelde: 5.09The Stranglers - Golden Brown (Reviews: 190)

Alleen de Nederlands- en Engelstalige reviews worden getoond: Alle talen tonen
25/09/2005 17:56
Snormobiel Beusichem
*****
Guten Song aus Ende Januar 1982 von The Stranglers !!! Die Platte stand 8 Wochen in die Holländische Top 40 von 1982 !!! Sie kamen nicht weiter dann die Platz # 8 !!!
06/12/2005 20:07
Kraneusz-PL
***
I don't like it so much... 3 1/2.

shadow123
*****
Very, very good.

DeejayDave
******
Heerlijke plaat van the Stranglers.

ericwyns
****
Aangename hit voor The Stranglers in Vlaanderen anno 1982.

Topbart
*****
grootste hit van The Stranglers en ook de meest aangename om naar te luisteren

Sincubus
****
Zeker wel een apart nummertje! Dat deuntje blijft dagen in je kop hangen, maar toch verveeld dit nummer nooit.

naamloos
*****
Kan mij nog steeds boeien met die aparte muziek.

RonH
*****
Heel mooi nummer, ook al gaat het dan over drugs.

BeansterBarnes
******
Peaked at #10 in Australia, 1982.
Laatst gewijzigd: 20/06/2022 08:43

musikmannen
******
6/6
Laatst gewijzigd: 16/12/2012 20:55

KVG
*****
Leuk nummer uit 1981 van "The Stranglers".

drdjrene
******
Top nummer! Het wisselende 3- en 4-kwartsmaat ritme, het spel op de clavecimbel: heel bijzonder om op deze manier een POP song te maken, ik ken verder geen artiest die dat zo heeft gedaan! Volle 6 punten vanwege de originaliteit!

matty d
****
4 stars

DaveNT
******
A brilliant song with a unique sound. The harpsichord and song arrangement is just a joy to listen to. It somehow goes well with the explorer themed film clip set in the Middle East.
Their biggest hit. UK peak #2.

gherkin
******
Zeer sterk.

Jeroen68
******
Ok, het onderwerp is niet de mijne, maar de song is voortreffelijk.

Vaclav Gatuduvitić
******
Prachtige melodie!

BingTheKing
***
Redelijk
Laatst gewijzigd: 09/12/2019 16:18

bumperke
*****
Dikke 5,

Bearcat
****
Best aardig plaatje uit het begin van de 80's
Laatst gewijzigd: 15/09/2020 15:49

glitterprinsen
******
Fantastic track!

chartwatchNL
******
Meesterwerk van de Stranglers met verrassende wisselingen in ritme en het gebruik van de clavecimbel in een popplaat. Deze luister ik nog regelmatig terug en staat hoog in mijn favorieten aller tijden lijst.
Een review toevoegen
Australië België Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Italië Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?