Rocco Granata - Marina

Cover Rocco Granata - Marina
7" Single
Columbia C 21 284 (de)
Cover Rocco Granata - Marina
7" Single
Delahay DS 1012 (be,nl)
Cover Rocco Granata - Marina
7" EP
Columbia C 41 195 (de)
Cover Rocco Granata - Marina
7" Single
Bluebell BB 03014 (it)
Cover Rocco Granata - Marina
7" Single
Oriole CB 1525 (uk)
Cover Rocco Granata - Marina
7" Single
Laurie 3041 (us)
Cover Rocco Granata - Marina
7" EP
Barclay 70 287 (fr)
Cover Rocco Granata - Marina
7" Single Dubbel Goud -Reissue-
Telstar TSI 1400 (nl)
Cover Rocco Granata - Marina
7" Single
Negram NG 353 (nl)
Cover Rocco Granata - Marina
7" Single
Activ MS 145 (ch)
Cover Rocco Granata - Marina
7" EP Die Grossen Vier
Polydor 2606 601 (de)

Nummer

Jaar:1959
Muziek/Tekst:Rocco Granata
Gecoverd door:Rocco Granata & The Carnations (Marina (Remix '89))
Will Brandes
Phil & John
Francesco Napoli
Jack Terry
Chris Wolff
Dalida
Marino Marini
Dennie Damaro
Romeo
Vanessa Neigert
Captain Cook und seine singenden Saxophone
Dutch Swing College Band
Die Paldauer
Günter Geissler
Willy Alberti
Chico & The Gypsies
Bobbejaan
Tomislav Ivčić
Stimmen der Berge
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen

Charts

Binnenkomst:05/09/1959 (Positie 13)
Laatste week notering:21/05/1960 (Positie 6)
Piekpositie:1 (13 Weken)
Chartrun:
Aantal weken:38
Positie aller tijden:51 (3646 Punten)
In de landen:
de  Piek: 1 / Weken: 10
nl  Piek: 1 / Weken: 38
be  Piek: 1 / Weken: 40 (V)
  Piek: 1 / Weken: 56 (W)
no  Piek: 1 / Weken: 27

Tracks

08/1959
7" Single Delahay DS 1012 [be,nl]
09/1959
7" Single Columbia C 21 284 [de]
10/1959
7" Single Laurie 3041 [us]
12/1959
7" Single Oriole CB 1525 [uk]
1960
7" Single Bluebell BB 03014 [it]
Toon detailsAlles beluisteren
1.Marina
  2:45
2.Manuela
  3:28
   
1959
7" EP Columbia C 41 195 (EMI) [de]
Toon detailsAlles beluisteren
7" EP 1:
1.Marina
  2:45
2.Manuela
  3:28
7" EP 2:
1.E' primavera
2:48
2.Oh, oh, Rosi
  2:15
   
09/1960
7" EP Barclay 70 287 [fr]
Toon detailsAlles beluisteren
1.Marina
  2:51
2.E' primavera
2:51
3.Oh, oh, Rosi
  2:17
4.Manuela
  3:33
   
1973
7" Single Negram NG 353 [nl]
Toon detailsAlles beluisteren
1.Marina
  2:44
2.Buona notte bambino
  3:04
3.Manuela
  3:28
   
1973
Die Grossen Vier - 7" EP Polydor 2606 601 [de]
Toon detailsAlles beluisteren
7" EP 1:
1.Marina
  2:46
2.Manuela
  3:28
7" EP 2:
1.Du schwarzer Zigeuner
  2:53
2.Buona notte bambino
  3:04
   
1982
7" Single Activ MS 145 [ch]
Toon detailsAlles beluisteren
1.Marina (Reggae Version)
  4:59
2.Sospiri
4:05
   
1984
Dubbel Goud -Reissue- - 7" Single Telstar TSI 1400 [nl]
Toon detailsAlles beluisteren
1.Marina
  2:45
2.Manuela
  3:49
   

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
2:45MarinaDelahay
DS 1012
Single
7" Single
08/1959
2:45MarinaColumbia
C 41 195
Single
7" EP
1959
2:51MarinaBarclay
70 287
Single
7" EP
09/1960
2:35Marina & Other Italian FavoritesLaurie
LLP 2003
Album
LP
1960
2:43Rocco en de meisjesDelta
DL 565
Album
LP
1970
»» alles tonen

Rocco Granata   Discografie / Fan worden

Singles - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Marina05/09/1959138
La bella13/08/1960815
Buona notte bambino27/04/1963123
Jessica08/04/1972193
Zomersproetjes11/11/1972252
Marina (Remix '89) (Rocco Granata & The Carnations)03/06/1989216
 
Albums - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
De allergrootste hits van....27/09/1986389
The Best Of...05/08/1989448
 

Reviews

Puntengemiddelde: 4.58Rocco Granata - Marina (Reviews: 79)

Alleen de Nederlands- en Engelstalige reviews worden getoond: Alle talen tonen
29/10/2006 19:41
iifar
****
macarina
14/10/2007 14:43
Snormobiel Beusichem
****
▓ Wat leuk om te zien dat de Amsterdammer "Willy Alberti" met de cover van "Rocco Granata" ook een klein hitje had in Noorwegen, september / oktober 1959 !!! Ook "Bueno de Mesquita" had er tegelijkertijd een hit mee in Holland !!! Met z'n drietjes stonden ze gezamelijk bijna 40 weken lang in de Hollandse hitlijsten !!!

MUSICBOJ
***
Misschien een gouden klassieker, maar van mij krijgt hij slechts brons hoor. Ik ben niet 100% verkocht!! 3 sterren!!

ericwyns
***
Overbekende Rocco Granata-klassieker die eind anno 1959/1960 liefst veertig weken genoteerd stond in de Vlaamse charts, waaronder vijf weken op nummer 1. Van een hit gesproken ... Voor mij persoonlijk (naar boven afgerond) drie sterren waard.

heidebeer58
*****
klassieker

gherkin
****
Klassiekertje.

Bearcat
*****
Onvergetelijke klassieker
Een review toevoegen
Australië België Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Italië Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?