Oasis - Wonderwall

Cover Oasis - Wonderwall
CD-Maxi
Helter Skelter 662507 2 (uk)

Charts

Binnenkomst:23/12/1995 (Positie 48)
Laatste week notering:16/03/1996 (Positie 41)
Piekpositie:8 (2 Weken)
Chartrun:
Aantal weken:12
Positie aller tijden:3953 (925 Punten)
Single Tip:18/11/1995 / Piek: 2 / Weken: 5
In de landen:
ch  Piek: 17 / Weken: 15
de  Piek: 17 / Weken: 25
at  Piek: 6 / Weken: 11
fr  Piek: 10 / Weken: 35
nl  Piek: 8 / Weken: 12
be  Piek: 7 / Weken: 18 (V)
  Piek: 7 / Weken: 18 (W)
se  Piek: 12 / Weken: 22
fi  Piek: 11 / Weken: 9
no  Piek: 5 / Weken: 16
pt  Piek: 168 / Weken: 10
au  Piek: 1 / Weken: 22
nz  Piek: 1 / Weken: 12

Tracks

30/10/1995
CD-Maxi Helter Skelter 662507 2 (Sony) [uk] / EAN 5099766250724
Toon detailsAlles beluisteren
1.Wonderwall
  4:19
2.Round Are Way
  5:42
3.The Swamp Song
  4:15
4.The Masterplan
  5:23
   

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
4:18(What's The Story) Morning Glory?Helter Skelter
481020 2
Album
CD
29/09/1995
4:19WonderwallHelter Skelter
662507 2
Single
CD-Maxi
30/10/1995
4:20Les Inrockuptibles - Le Best Of 1995Les Inrockuptibles
INROCK 002CDPROMO
Compilatie
CD
01/1996
4:19Bravo Hits 12WEA
9548-31462-2
Compilatie
CD
15/02/1996
4:21Triple J Hottest 100: Volume 3ABC
4893342
Compilatie
CD
01/03/1996
»» alles tonen

Oasis   Discografie / Fan worden

Singles - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Whatever28/01/1995482
Wonderwall23/12/1995812
Don't Look Back In Anger16/03/1996305
D'You Know What I Mean?12/07/1997319
Stand By Me04/10/1997506
All Around The World24/01/1998475
Go Let It Out19/02/2000364
Who Feels Love?13/05/2000573
The Hindu Times27/04/2002473
Stop Crying Your Heart Out06/07/2002732
Lyla21/05/2005526
The Importance Of Being Idle03/09/2005844
Let There Be Love03/12/2005853
Falling Down30/08/2008714
The Shock Of The Lightning11/10/2008473
 
Albums - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Definitely Maybe04/02/19955510
(What's The Story) Morning Glory?14/10/1995457
Be Here Now06/09/1997111
The Masterplan14/11/1998553
Standing On The Shoulder Of Giants11/03/2000165
Heathen Chemistry13/07/2002324
Don't Believe The Truth04/06/20051112
Stop The Clocks25/11/2006736
Dig Out Your Soul11/10/20081116
Time Flies... 1994-200919/06/2010443
Be Here Now - Remastered22/10/2016821
Knebworth 199627/11/2021301
 
DVD Music - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Lord Don't Slow Me Down [DVD]17/11/2007261
 

Reviews

Puntengemiddelde: 4.72Oasis - Wonderwall (Reviews: 307)

Alleen de Nederlands- en Engelstalige reviews worden getoond: Alle talen tonen
14/11/2004 16:44
zadranin
*****
Good song
15/06/2005 00:20
Snormobiel Beusichem
*****
▒ Lekkere plaat van de Britse rock formatie uit Manchester: "Oasis", begin december 1995 !!! Volgens mij ook hun beste plaat hier in Holland !!! Bevalt me ook nu nog uitstekend !!! Precies 5 sterren ☺!!!

@01-09-2016: ▒ (NL Top 40: 12 wk / # 9) ☺!!!
Laatst gewijzigd: 01/09/2016 14:20
30/11/2006 13:28
iifar
*****
napp viis, st küllaltki ok
15/03/2008 03:40
BeansterBarnes
****
A classic in many people's minds & probly one of the most critical songs of the 90's. A good song but many better track of this album.

P= 155
Laatst gewijzigd: 16/07/2019 15:46

MUSICBOJ
******
Prachtig nummer van Oasis uit 1996.. Ruim 6 sterren!!

Topbart
*****
Grootste hit voor Oasis in Nederland. Goeie popsong, goeie opbouw en structuur en een van hun beste nummers.

Cheetah
*****
Blijft een mooi nummer

DeejayDave
******
Het beste van Oasis, zonder twijfel.

nirvanamusic87
******
Timeless classic that will Live Forever (Oasis pun) in the UK. Played and referenced commonly in media. Best British Video at The Brits 1996.

6th UK top 10. 85 weeks in the UK top 100.

11 weeks UK top 10. UK#2.
17 weeks Irish top 10. Ireland#2.
Iceland#2.
Latvia#2.
Denmark#10.
Italy#14.
Poland#15.

8 weeks Zimbabwean top 20. Zimbabwe#9.

9 weeks Canadian top 10. Canada#5.
1 week US top 10. US#8.

13 weeks top 10. World Chart#5.
World Chart Year End (1996): #8.

3 million copies sold in the UK.

Oasis - Outstanding contribution to music, The Brits 2007.

Their biggest selling single in the UK.

UK Christmas Charts:95,96.
Laatst gewijzigd: 04/06/2021 19:00

gherkin
******
Echt iedereen kent dit nummer, zelfs al weten sommigen misschien niet wie de uitvoerder is. Terechte classic van Oasis.

Patrick3
******
Schitterend nummer.

Hijinx
*****
Top quality track but not their very best.

bluezombie
******
A classic. Their biggest hit for a reason. Awesome.

Chris A
******
classic rock track.

HeadInAMuse
******
The only Oasis song I enjoy

irelander
******
Classic, of course.

antonnalan
******
Why haven't I reviewed this yet? This is an amazing classic!

liam99
******
A Classic

Bluejay Leonard
******
Strikingly original and one of the most recognizable vocals of the last twenty years. However, there are about 5-6 tracks on its parent album (What's the Story) Morning Glory? that are far better.

LLonden
*****
Super nummer

Goldstar
**
2 broers die kunnen kwelen als geen ander!
Laatst gewijzigd: 23/06/2012 15:36

KingBandicoot
****
Didn't like it originally, but on further listen it does have some nice parts to it.

#1 on Triple J's Hottest 100 of Past 20 Years
Laatst gewijzigd: 09/06/2013 16:42

wefoundove
****
quite good

The Walrus
******
Great song that pretty much everyone knows. A classic.

Zacco333
****
Good but I don't love it.
Laatst gewijzigd: 24/01/2014 06:52

DaveNT
*****
A brilliant track. But I'll try not to get caught up in the (Triple J) moment and keep this below a six. My favourite from the guys however. 5.4*

jayj95
****
It's a fantastic song no doubt but there was better from the album.
Laatst gewijzigd: 09/02/2021 08:46

TravD
*****
Classic 90's track!

matty d
*****
5 stars

Effluvium1
*****
One of the very few JJJ #1 entries that they actually got right, twice!

A timeless anthem from the Gallaghers.

LIFTER500
***
Quite average and overrated.

alleyt1989
******
Fantastic classic song. Even for something that is so widely lauded, I still think it's amazing.

brokenrecords
****
Yeah it's good and all, but it's not great. I can't believe that with all the hype it got it only spent ONE week atop the chart!

josh4u92
******
Who hasn't sung along to this at the top of their lungs?

Sebastiaanmember
*****
Erg goed nummer, de enige hit van Oasis in Nederland..

The_50s_Progression
****
A good oldie, its chorus in D major features the rarely used I-iii-V-iii (1353) chord progression.

Farg0
*****
anthem of the 90s

BingTheKing
*****
Wonderwall is een single van de Britse rockband Oasis. Het werd uitgebracht als de derde single van het tweede studioalbum (What's the Story) Morning Glory?. Het nummer is geschreven door de gitarist Noel Gallagher. Het nummer staat ook op het compilatiealbum Stop the Clocks.

Het nummer behaalde in de Britse UK Singles Chart de tweede positie. Voor Oasis was Wonderwall de doorbraak in de Verenigde Staten, voor het eerst werd een top 10-notering bereikt. In de Nederlandse Top 40 behaalde het nummer de negende positie. Sinds 2005 staat het nummer in de Nederlandse Radio 2-Top 2000, waarvan de hoogste notering in 2017 was, op de 100e plaats


Nikkershaw
***
Ik had het bijbehorende album Morning Glory onlangs nog een volledige luisterbeurt gegeven, maar moet toegeven dat het na al die jaren nooit wat voor mij zal worden. Het prijsnummer daarop, wonderwall, had ik mogelijk een nummer gevonden voor de spreekwoordelijke repertoire, maar er is ook zoiets als teveel, overdaad schaadt. De hoeveelheid straatmuzikanten en beginnende gitaristen die enkel wonderwall konden spelen hebben de reputatie van dit liedje in gruzelementen geslagen.

Rootje
**
Wonderlijk, de massale aandacht voor dit nummer.
Ik vind het echt een van de grootste zeiknummers ooit gemaakt. Dat dreinende zeurende stemgeluid van Gallager trek ik echt niet.
Todaaaaaaaaaaaay it s gonna be the daaaaaaaaaaaaaaay... pff, vreselijk.
En daarbij die vreselijke arrogante houding en altijd vechthouding van de broers Gallagher. Getsie.
Laatst gewijzigd: 07/11/2021 03:17

nightwish2
***
Voor mij één van de mindere Oasis nummers, ook al is het zeker een klassieker.

Bearcat
**
Mijn ding is het helaas niet
Een review toevoegen
Australië België Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Italië Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?