Miss Montreal - Wonderful Days

Cover Miss Montreal - Wonderful Days
Digital
8ball 539961817 (nl)

Nummer

Jaar:2012
Coverversie van:Tony Ronald - Help, ¡ayúdame!
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen

Charts

Binnenkomst:30/06/2012 (Positie 12)
Laatste week notering:04/08/2012 (Positie 81)
Piekpositie:4 (1 week)
Chartrun:
Aantal weken:6
Positie aller tijden:10906 (408 Punten)
Download:30/06/2012 / Piek: 3 / Weken: 5
In de landen:
nl  Piek: 4 / Weken: 6

Tracks

26/06/2012
Digital 8ball 539961817 [nl]
Toon detailsAlles beluisteren
1.Wonderful Days (Live @ Mattie & Wietze, Q-Music)
  2:57
   

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
Live @ Mattie & Wietze, Q-Music2:57Wonderful Days8ball
539961817
Single
Digital
26/06/2012
2:59Het beste uit de Q Music Top 500 van deze eeuw - Editie 2012Sony
88725445152
Compilatie
CD
27/08/2012

Miss Montreal   Discografie / Fan worden

Singles - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Just A Flirt18/10/2008417
This Is My Life04/04/2009199
Seven Friends04/07/2009316
Addicted To Crying31/10/2009195
Being Alone At Christmas05/12/200977
Swing The Night Away26/06/2010234
Wish I Could09/07/2011319
I Know I Will Be Fine This Year10/12/2011415
I Am Hunter14/04/2012206
Wonderful Days30/06/201246
Hoe (Nielson & Miss Montreal)20/04/2013535
Heavy Heart12/10/2013694
Say Heaven Say Hell28/12/20132712
Ik zoek alleen mezelf (Miss Montreal & Paskal Jakobsen)17/01/2015563
Neem me mee (Marco Borsato / Sanne Hans)28/11/2015561
Love You Now05/12/2015822
 
Albums - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Miss Montreal23/05/20091556
So... Anything Else?24/07/20101011
I Am Hunter21/04/2012519
The Home Recordings16/02/2013811
Irrational08/03/2014311
The Singles Collection21/02/2015213
Don't Wake Me Up30/04/201627
 

Reviews

Puntengemiddelde: 2.83Miss Montreal - Wonderful Days (Reviews: 12)

Alleen de Nederlands- en Engelstalige reviews worden getoond: Alle talen tonen

6470hans
*
dit nieuw op nr.12 ???????????
wanneer stoppen de nephitlijsten van tegenwoordig?
jongens echt,je blijft lachen.

Snormobiel Beusichem
****
▒ Rustige vier sterren samplecover van "Tony Ronald" (1971) door de 27 jarige Nederlandse gitariste, zangeres en songschrijfster "Roos-Anne (Sanne) Hans", alias "Miss Montreal", juni 2012 !!! "Charly Lownoise & Mental Theo" hadden met deze sample een groot succes eind december 1994, maar dan met een House versie ☺!!!

willem1345
***
Ik vind dit absoluut geen geweldige cover. Miss Montreal zingt best prima, maar echt een fan van haar stem ben ik niet. Ik vrees voor haar dat dit succes van korte duur zal zijn. Pieken en wegwezen.
Laatst gewijzigd: 01/07/2012 09:05

RV
****
Best een aardige cover, maar wel weer een radio-opname. Makkelijk scoren, zo...

DeejayDave
***
Ik kan niet ontkennen dat ik het begin best mooi vind. Maar daar blijft het dan ook wel bij. Ze vliegt een beetje uit de bocht aan het einde van de plaat.
Laatst gewijzigd: 03/07/2012 18:37

Supersok
***
O jee... inderdaad Dave! Aan het eind gaat Miss Montreal helemaal over de schreef zeg! Dat kan ik toch niet meer mooi noemen. Verder een goede poging om deze plaat op een geheel eigen manier te samplen, maar ik ben toch niet overtuigd.

Stevolution
*
In de categorie "Zaaddodende akoestische covers van populaire nummers die zich in eerste instantie totaal niet lijken te lenen voor een rustige, ingetogen versie maar die uiteindelijk verrassend gevoelig en - oh verbazing - radiovriendelijk blijken te zijn" is dit toch wel de ergste. Milow en Ben Howard, eat your heart out, hier is Miss Montreal.

"Wonderfull Days" van Charly Lownoise & Mental Theo werd niet voor niets één van de grootste happy hardcorehits uit de jaren 90: het is ontzettend catchy dankzij de sample uit "Help! Get Me Some Help" van Tony Ronald. Slechts een kort stukje uit dat nummer werd gesampled; meer was ook niet nodig omdat het uiteindelijk toch om het instrumentale hakkuh-gedeelte ging. Daarom werkt zo'n sample. Zo'n sample werkt niet als je een akoestische versie maakt, omdat je met alleen een gitaar moeilijk het instrumentale hakkuh-gedeelte na kunt doen. Wat dan overblijft zijn enkele langzaam ('gevoelig') gezongen zinnen, tot in den treure herhaald omdat "Wonderfull Days" nu eenmaal niet meer tekst heeft gesampled (wat was er moeilijk aan om even het origineel op te snorren en daar wat tekst uit te lenen om wat variatie aan te brengen?). Tot overmaat van ramp probeert Miss Montreal tegen het einde toch nog wat avontuur in het nummer te brengen door overbodige modulaties en misplaatste uithalen. Tenenkrommend en stuitend dat dit ook nog een hit wordt bij het domme luisterpubliek.

S.

Chartattack
**
Hoewel dit een aardige uitvoering is voor tijdens een live optreden. Als single faalt dit. Er gebeurt te weinig om een compleet nummer te zijn.
Het keldert dan ook na drie weken in de charts.
Het publiek is zo dom nog niet.

BingTheKing
**
beroerde poging om van een dance-classic een akoestische versie te maken, dat werkt nou eenmaal niet
Een review toevoegen
Australië België Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Italië Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?