Marillion - Kayleigh

Cover Marillion - Kayleigh
7" Single
EMI 006 20 0638 7 (de)
7" Single
EMI MARIL 3 (uk)
12" Maxi
EMI 12MARIL 3 (uk)
Cover Marillion - Kayleigh
7" Picture Single
EMI MARIL P3 (uk)
Cover Marillion - Kayleigh
12" Maxi
EMI K 060-20 0639 6 (de)
Cover Marillion - Kayleigh
12" Picture Maxi
EMI 12 MARILP 3 (uk)
Cover Marillion - Kayleigh
7" Single
Capitol B-5493 (us)
Cover Marillion - Kayleigh
12" Maxi Promo
Capitol SPRO-9417 (us)

Nummer

Jaar:1985
Muziek/Tekst:Marillion
Producer:Chris Kimsey
Gecoverd door:Fish
Marillion (Kayleigh (Live))
Vanden Plas
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen

Charts

Binnenkomst:06/07/1985 (Positie 20)
Laatste week notering:31/08/1985 (Positie 40)
Piekpositie:12 (1 week)
Chartrun:
Aantal weken:9
Positie aller tijden:5983 (698 Punten)
Single Tip:22/06/1985 / Piek: 0 / Weken: 2
In de landen:
ch  Piek: 19 / Weken: 6
de  Piek: 7 / Weken: 18
nl  Piek: 12 / Weken: 9
be  Piek: 38 / Weken: 1 (V)
no  Piek: 8 / Weken: 5

Tracks

14/04/1985
7" Single EMI MARIL 3 [uk]
05/1985
7" Picture Single EMI MARIL P3 [uk]
05/1985
7" Single EMI 006 20 0638 7 [de]
Toon detailsAlles beluisteren
1.Kayleigh
  3:33
2.Lady Nina
  3:41
   
05/1985
12" Maxi EMI 12MARIL 3 [uk]
1985
12" Maxi EMI K 060-20 0639 6 [de,pt]
1985
12" Picture Maxi EMI 12 MARILP 3 [uk]
Toon detailsAlles beluisteren
1.Kayleigh (Alternative)
  3:57
2.Kayleigh (Extended)
  4:00
3.Lady Nina (Extended)
  5:43
   
10/1985
7" Single Capitol B-5493 [us]
Toon detailsAlles beluisteren
1.Kayleigh
  3:33
2.Heart Of Lothian
  3:47
   
1985
Promo - 12" Maxi Capitol SPRO-9417 [us]
Toon detailsAlles beluisteren
1.Kayleigh (Single Version)
  4:04
2.Kayleigh (Alternative Mix)
4:00
Extras:
33 ⅓ RPM
   

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
3:33KayleighEMI
MARIL 3
Single
7" Single
14/04/1985
Alternative3:57KayleighEMI
12MARIL 3
Single
12" Maxi
05/1985
Extended4:00KayleighEMI
12MARIL 3
Single
12" Maxi
05/1985
4:04Misplaced ChildhoodEMI
1 C 064-24 0340 1
Album
LP
17/06/1985
4:06Now That's What I Call Music! 5Virgin
NOW5
Compilatie
LP
05/08/1985
»» alles tonen

Marillion   Discografie / Fan worden

Singles - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Kayleigh06/07/1985129
Incommunicado06/06/19872510
Sugar Mice22/08/1987455
Warm Wet Circles21/11/1987674
Freaks (Live)07/01/1989843
Hooks In You23/09/1989587
Uninvited Guest13/01/1990853
Cover My Eyes (Pain And Heaven)22/06/19911411
Sympathy06/06/19922610
The Great Escape12/02/1994383
Beautiful15/07/1995463
You're Gone01/05/200486
Don't Hurt Yourself17/07/2004355
Thankyou Whoever You Are16/06/200763
 
Albums - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Fugazi14/04/1984294
Misplaced Childhood29/06/1985636
Clutching At Straws04/07/1987319
B'Sides Themselves12/03/1988522
The Thieving Magpie (La Gazza Ladra)18/02/1989468
Seasons End07/10/1989209
Holidays In Eden06/07/1991715
A Singles Collection 1982 - 199220/06/1992319
Brave19/02/1994715
Afraid Of Sunlight08/07/1995810
Made Again06/04/19963511
The Best Of Both Worlds08/03/1997586
This Strange Engine03/05/19971011
Radiation26/09/1998265
Marillion.com23/10/1999404
Anoraknophobia19/05/2001674
Marbles08/05/2004425
Somewhere Else14/04/2007187
Happiness Is The Road Volume 1 : Essence08/11/2008831
Happiness Is The Road Volume 2 : The Hard Shoulder08/11/2008851
Less Is More10/10/2009722
Sounds That Can't Be Made22/09/2012225
F E A R01/10/201665
Marbles In The Park28/01/2017891
All One Tonight - Live At The Royal Albert Hall04/08/2018831
 
DVD Music - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
A Sunday Night Above The Rain [DVD]05/07/201487
Marbles In The Park [DVD]28/01/2017119
All One Tonight - Live At The Royal Albert Hall [DVD]04/08/2018134
 

Reviews

Puntengemiddelde: 4.99 (Reviews: 199)

Alleen de Nederlands- en Engelstalige reviews worden getoond: Alle talen tonen
12/11/2005 15:35
Snormobiel Beusichem
******
Klassiker von Marillion aus Juli 1985 !!! Die Platte stand 8 Wochen in die Holländische Top 40, aber kam leider nicht weiter dann die Platz # 16 !!! Schöne 6 Sterrn Platte !!!
28/07/2006 18:33
okii
****
4+
29/10/2006 10:42
iifar
****
4+
nice

DeejayDave
*****
Eerste en beste hit van Marillion.

Topbart
******
klassieker!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! meer zeg ik niet!!

ericwyns
****
Sterke popsong van Marillion uit 1985!

bluezombie
****
Nice track.

laxus
******
Prachtige plaat van Marillion

musikmannen
******
6/6

Patrick7781
******
Mooi.

wefoundove
***
kinda ok

tigerlover
*****
mooi nummer

gherkin
*****
Zeer fijn nummer.

Mark1984
******
Kippevel prachtige rock ballad!

Jeroen68
******
Grijsgedraaid, maar blijft een mooi nummer.

Rootje
*****
Mooi nummer van de Schotse rockband. Indertijd zijn er dochters naar dit liedje vernoemd.

hugo1960
*****
Ik heb me nooit verdiept in deze band, waarschijnlijk ken ik daarom alleen dit nummer. Maar het is dan ook een ware klasse klassieker!
Een review toevoegen
Australië België Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Italië Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?