Maribelle - Ik hou van jou

Cover Maribelle - Ik hou van jou
7" Single
Ariola 106.325

Nummer

Jaar:1984
Muziek/Tekst:Peter van Asten
Richard de Bois
Producer:Peter van Asten
Richard de Bois
Jan Buijs
Gecoverd door:Dana Winner
Roxeanne
Gordon
Maribelle (In Love With You)
Dana Winner (Ich liebe dich)
Nobilé
Maribelle (Du fehlst mir so)
Nobilé (Io amo te)
Cilla Black (A Dream Come True)
Dana Winner (In Love With You)
Marjan Berger
Ida de Nijs
Engelbert Humperdinck (In Love With You)
#LikeMe Cast
Nelis Leeman
Tina Selini (In Love With You)
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen
Eurovisie Songfestival: 1984:
Finale: 13 (Punten: 34)

Charts

Binnenkomst:21/04/1984 (Positie 31)
Laatste week notering:26/05/1984 (Positie 38)
Piekpositie:21 (1 week)
Chartrun:
Aantal weken:6
Positie aller tijden:10190 (439 Punten)
In de landen:
nl  Piek: 21 / Weken: 6
be  Piek: 38 / Weken: 1 (V)

Tracks

1984
7" Single Ariola 106.325
Toon detailsAlles beluisteren
1.Ik hou van jou
  3:00
2.Maar vanavond
   

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
3:00Ik hou van jouAriola
106.325
Single
7" Single
1984
3:03De grootste Songfestival hitsArcade
01.10432
Compilatie
CD
1997
3:02Geef mij je handRed Bullet
66.122
Album
CD
1997
3:02De grootste Nederlandstalige Songfestival hitsABCD
30112-2
Compilatie
CD
1998
3:03Hollands GlorieCNR
22 207272
Album
CD
30/09/2002
»» alles tonen

Maribelle   Discografie / Fan worden

Singles - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Marionette11/04/1981135
Ik hou van jou21/04/1984216
Esperanza12/06/1993383
Ik wil jou14/10/1995364
Geef mij je hand04/01/1997945
Jouw ogen22/03/2008791
Ik geef me over03/10/2009395
 
Albums - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Voyage12/06/1993835
Geef mij je hand08/02/1997834
 

Reviews

Puntengemiddelde: 5.15Maribelle - Ik hou van jou (Reviews: 40)

Alleen de Nederlands- en Engelstalige reviews worden getoond: Alle talen tonen
06/01/2005 14:55
Richard (NL)
******
The dress she wear (terrible), but this song beautiful!!! She was born in Volendam (the village of BZN, The Cats, Next One,....)
Laatst gewijzigd: 17/08/2005 21:40
03/11/2005 19:17
Snormobiel Beusichem
******
▒ Sehr schöne ESC Platte aus Volendam von: "Marie Lidwina Kwakman", alias: "Maribelle", aus 1984 !!! Leider nur 3 Wochen in die NL Top 40 !!! Platz # 33 war das höchste für: "Ik hou van jou" !!! Viel zu wenig ☺!!!

@25-09-2014: ▒ ↑: Nach 6 Sterne ☺!!!
Laatst gewijzigd: 25/09/2014 14:55

Garth Hedges
*****
Op haar twaalfde had ze het hele Volendams Opera Koor als achtergrondkoor met haar debuutsingle "Laat het altijd vrede zijn", en nu (11 jaar later) staat ze helemaal alleen op het grote Eurovisie podium.
De ogenschijnlijke verlegenheid moeten we niet verwarren met Volendamse nuchterheid. Ze probeerde samen met haar zussen de festivalgangers te paaien door gerookte paling uit te delen, maar het mocht niet baten.
"Ik hou van jou" ging roemloos onder. De waardering kwam vele jaren later.

Patrick3
******
Een heel mooi nummer.

Topbart
******
prachtig nummer van Maribelle, zuiver en puur gezongen!!! Een terecht nederpopklassieker!! Werd later nog door Dana Winner en Gordon gecoverd!!!!!

laxus
*****
nummer 9.982 in de top 10.000 van radio mi amigo

musikmannen
*****
ESC 1984 - Netherlands

Nice

Bearcat
******
een van de mooiste ESC songs
had een veel hogere waardering verdiend....ook in de charts

BingTheKing
****
prima Nederlandstalig plaatje

Jeroen68
******
Een van onze beste inzendingen voor het songfestival ooit. Ik hou het niet droog

gherkin
*****
Zeker geen problemen met dit nummertje. Dik geslaagd dus.
Een review toevoegen
Australië België Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Italië Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?