Kate Bush - Running Up That Hill

Cover Kate Bush - Running Up That Hill
7" Single
EMI 006 20 0757 7 (de,nl,fr,it,es)
7" Single
EMI KB 1 (uk)
7" Single
EMI EMI-1553 (au)
12" Maxi
EMI 12KB 1 (uk)
Cover Kate Bush - Running Up That Hill
7" Single
EMI America B-8285 (us)
Cover Kate Bush - Running Up That Hill
7" Single
EMI EMS-17535 (jp)
Cover Kate Bush - Running Up That Hill
12" Maxi
EMI Electrola K 060-20 0758 6 (de)
Cover Kate Bush - Running Up That Hill
12" Maxi
EMI America V-7865 (us)
Cover Kate Bush - Running Up That Hill
Cover

Nummer

Jaar:1985
Muziek/Tekst:Kate Bush
Producer:Kate Bush
Gecoverd door:Within Temptation
Placebo
Kate Bush (Running Up That Hill (A Deal With God) [2012 Remix])
Gregorian
Georgia
Jorn
Sweep & Linda Carriere
Nolwenn Leroy
Katrin Ringling
The Baltimores
Distance
Dilba
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen

Charts

Binnenkomst:24/08/1985 (Positie 23)
Laatste week notering:25/06/2022 (Positie 8)
Piekpositie:3 (1 week)
Chartrun:
Aantal weken:16
Positie aller tijden:1687 (1372 Punten)
Airplay:18/06/2022 / Piek: 49 / Weken: 1
In de landen:
ch  Piek: 1 / Weken: 15
de  Piek: 3 / Weken: 22
at  Piek: 21 / Weken: 6
fr  Piek: 3 / Weken: 21
nl  Piek: 3 / Weken: 16
be  Piek: 6 / Weken: 10 (V)
se  Piek: 1 / Weken: 3
fi  Piek: 6 / Weken: 2
dk  Piek: 6 / Weken: 3
it  Piek: 18 / Weken: 3
es  Piek: 48 / Weken: 1
pt  Piek: 4 / Weken: 3
au  Piek: 1 / Weken: 3
nz  Piek: 1 / Weken: 10

Tracks

05/08/1985
7" Single EMI 006 20 0757 7 (EMI) [de,nl,fr,it,es] / EAN 5099920075774
05/08/1985
7" Single EMI KB 1 (EMI) [uk,ie]
01/09/1985
7" Single EMI America B-8285 (EMI) [us,ca]
21/09/1985
7" Single EMI EMS-17535 (EMI) [jp]
29/09/1985
7" Single EMI EMI-1553 (EMI) [au]
Toon detailsAlles beluisteren
1.Running Up That Hill
  4:58
2.Under The Ivy
  2:07
   
05/08/1985
12" Maxi EMI Electrola K 060-20 0758 6 (EMI) [de]
05/08/1985
12" Maxi EMI 12KB 1 (EMI) [uk]
01/09/1985
12" Maxi EMI America V-7865 (EMI) [us]
Toon detailsAlles beluisteren
1.Running Up That Hill (Extended)
  5:43
2.Under The Ivy
  2:07
3.Running Up That Hill (Instrumental)
  4:54
Extras:
us-Ausgabe in 33 ⅓ RPM
   

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
Extended5:43Running Up That HillEMI Electrola
K 060-20 0758 6
Single
12" Maxi
05/08/1985
4:58Running Up That HillEMI
006 20 0757 7
Single
7" Single
05/08/1985
Instrumental4:54Running Up That HillEMI Electrola
K 060-20 0758 6
Single
12" Maxi
05/08/1985
4:59Hounds Of LoveEMI
24 0 3841
Album
LP
16/09/1985
4:59Now That's What I Call Music! 6Virgin
NOW 6
Compilatie
LP
25/11/1985
»» alles tonen

Kate Bush   Discografie / Fan worden

Singles - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Wuthering Heights25/03/197838
The Man With The Child In His Eyes24/06/19782311
Hammer Horror02/12/1978255
On Stage13/10/1979178
Breathing24/05/1980443
Babooshka09/08/1980248
Army Dreamers08/11/1980258
Sat In Your Lap01/08/1981323
Suspended In Gaffa08/01/1983501
Running Up That Hill24/08/1985316
Cloudbusting23/11/1985138
Don't Give Up (Peter Gabriel / Kate Bush)22/11/1986516
The Sensual World30/09/19892010
Rocket Man (I Think It's Going To Be A Long, Long Time)14/12/1991279
Rubberband Girl02/10/1993373
King Of The Mountain29/10/2005135
 
Albums - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
The Kick Inside25/03/1978130
Lionheart25/11/1978512
Never For Ever20/09/1980418
The Dreaming25/09/1982510
Hounds Of Love28/09/1985133
The Whole Story29/11/19862237
The Sensual World28/10/19891614
The Red Shoes13/11/19932313
Aerial12/11/2005734
Director's Cut21/05/201168
50 Words For Snow26/11/20111014
Before The Dawn03/12/2016116
Remastered - Part I24/11/2018741
 
DVD Music - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Live At Hammersmith Odeon 1979~05~13 [DVD]29/09/2012272
 

Reviews

Puntengemiddelde: 5.01Kate Bush - Running Up That Hill (Reviews: 250)

Alleen de Nederlands- en Engelstalige reviews worden getoond: Alle talen tonen
24/04/2005 23:11
Richard (NL)
******
A great hit-single.
15/07/2005 01:31
Snormobiel Beusichem
******
▒ Sehr Schön von "Kate Bush" aus der Sommer von 1985 !!! Genau 5 Sterne ☺!!!

@27-01-2014: ▒ Up nach 6 Sterne ☺!!!
Laatst gewijzigd: 27/01/2014 15:30
28/10/2006 15:51
iifar
*****
Tugev!
5+

DeejayDave
**
Het liefst ren ik de heuvel op met die plaat en haal ik hem nooit meer op. Doe mij maar de versie van Within Temptation.

otnorot
******
Voor mij een van de beste nummer, zoniet het allerbeste, van Kate Bush.
Ik beken dat ik de maxisingle ooit gestolen heb... in Spanje!

BeansterBarnes
**
Peaking at #6 in Australia, 1985.

P = 47
Laatst gewijzigd: 29/12/2021 05:27

ericwyns
*****
Sterke song van Kate Bush uit 1985. Eén van haar beste nummers als je 't mij vraagt.

Topbart
******
1e single van haar album "Hounds of love" uit augustus 1985. Geweldige single van Kate Bush. Hoppa 6 sterren!!!!!!!

naamloos
****
Dit is weer een meesterwerkje van Kate.

bluezombie
****
Nice song.

LUVSTUFF
******
Wat een juweeltje, en alleen de foto van de hoes al. Absolutely kate... alles tot in de puntjes...

laxus
******
Prachtige plaat van Kate Bush

gherkin
******
Meesterlijk.

musikmannen
******
Great
Laatst gewijzigd: 25/01/2017 12:37

Patrick7781
*****
goed.

MitchellNineSeven
******
Wonderful.

nirvanamusic87
****
This is a great song and very easy listening with intriging lyrics. Her second and last UK#1. UK#1 and Ireland#1. US#4.
Laatst gewijzigd: 17/06/2022 21:33

wefoundove
****
quite amazing

nymph
******
Wonderful; one of her best.

matty d
******
6 stars

Bearcat
*****
Kate Bush blijft een bijzondere zangeres/performer

Jeroen68
******
Topper van Kate Bush

Vaclav Gatuduvitić
******
Meesterwerk!

BingTheKing
****
4 punten voor deze op zich keurige plaat, maar persoonlijk heb ik niets met Kate Bush haar muziek.

hannes_grigull
******
Toppt meiner Meinung nach sogar "Wuthering Heights" und "Babooshka". Sehr schönes Video!

AsItWas
******
tijdloos meesterwerk.. opnieuw in de aandacht. TERECHT!

fkvdmark
******
RUTH is echt een van mijn favoriete nummers van Kate Bush. Met veel passie en liefde gezongen en ook nog eens een wereldclip! Terecht weer helemaal terug en omarmd door een nieuw publiek. Stranger Things have happened I guess.

irelander
****
Solid tune and really well performed.

Rootje
****
Door een Netflix serie in de belangstelling gekomen bij nieuwe generaties. Juich het alleen maar toe, de feërieke sferische stem van Kate Bush is prachtig. 80's klassieker. Blijft mooi.

hugo1960
*****
Verbaasd was ik toen ik dit nummer plots in de top 10 zag staan. Nummer uit 1985, hoe kan dat? Uit bovenstaande opmerkingen kan ik afleiden dat het komt door een serie van Netflix.

Prima nummer overigens.

jayj95
*****
Personally I prefer Wuthering Heights but this is pretty good as well. Surprised it went to #1 because I thought it would fall off a cliff the week after it returned to the charts. The ‘Dreams’ of 2022.
Laatst gewijzigd: 18/06/2022 08:33

Chemmical
******
I prefer at least 10 songs from her, but it's still better than practically all 2022. hits combined so there's that.

chartwatchNL
*****
Prima pop track uit '85 welke in '22 nogmaals de hitlijsten besteeg. Goede atmosfeer en opvallend gezongen.
Een review toevoegen
Australië België Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Italië Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?