Kate Bush - Cloudbusting

Cover Kate Bush - Cloudbusting
7" Single
EMI 06 20 0899 7

Charts

Binnenkomst:23/11/1985 (Positie 16)
Laatste week notering:11/01/1986 (Positie 36)
Piekpositie:13 (1 week)
Chartrun:
Aantal weken:8
Positie aller tijden:7031 (642 Punten)
Single Tip:16/11/1985 / Piek: 6 / Weken: 1
In de landen:
de  Piek: 20 / Weken: 12
nl  Piek: 13 / Weken: 8
be  Piek: 16 / Weken: 6 (V)

Tracks

14/10/1985
7" Single EMI 06 20 0899 7 (EMI) / EAN 5099920089979
Toon detailsAlles beluisteren
1.Cloudbusting
  5:10
2.Burning Bridge
  4:38
   
14/10/1985
12" Maxi EMI K 060-20 0898 6 [nl] / EAN 5099920089863
Toon detailsAlles beluisteren
1.Cloudbusting (The Organon Mix)
  6:34
2.Burning Bridge
  4:38
3.My Lagan Love
  2:30
   

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
5:09Hounds Of LoveEMI
24 0 3841
Album
LP
16/09/1985
The Organon Mix6:34CloudbustingEMI
K 060-20 0898 6
Single
12" Maxi
14/10/1985
5:10CloudbustingEMI
06 20 0899 7
Single
7" Single
14/10/1985
5:09Pop On TopS*R
42 640 3
Compilatie
LP
1985
5:09The Whole StoryEMI
26 1201 1
Album
LP
10/11/1986
»» alles tonen

Kate Bush   Discografie / Fan worden

Singles - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Wuthering Heights25/03/197838
The Man With The Child In His Eyes24/06/19782311
Hammer Horror02/12/1978255
On Stage13/10/1979178
Breathing24/05/1980443
Babooshka09/08/1980248
Army Dreamers08/11/1980258
Sat In Your Lap01/08/1981323
Suspended In Gaffa08/01/1983501
Running Up That Hill24/08/1985330
Cloudbusting23/11/1985138
Don't Give Up (Peter Gabriel / Kate Bush)22/11/1986516
The Sensual World30/09/19892010
Rocket Man (I Think It's Going To Be A Long, Long Time)14/12/1991279
Rubberband Girl02/10/1993373
King Of The Mountain29/10/2005135
 
Albums - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
The Kick Inside25/03/1978130
Lionheart25/11/1978512
Never For Ever20/09/1980418
The Dreaming25/09/1982510
Hounds Of Love28/09/1985146
The Whole Story29/11/19862237
The Sensual World28/10/19891614
The Red Shoes13/11/19932313
Aerial12/11/2005734
Director's Cut21/05/201168
50 Words For Snow26/11/20111014
Before The Dawn03/12/2016116
Remastered - Part I24/11/2018741
 
DVD Music - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Live At Hammersmith Odeon 1979~05~13 [DVD]29/09/2012272
 

Reviews

Puntengemiddelde: 4.99Kate Bush - Cloudbusting (Reviews: 127)

Alleen de Nederlands- en Engelstalige reviews worden getoond: Alle talen tonen
15/07/2005 01:55
Snormobiel Beusichem
******
Ja ............ auf Video zusammen mit Donald Sutherland........ 7 Sterrn Wert !!! Nur Platz # 11 in Holland ???
Laatst gewijzigd: 12/12/2005 21:46

DeejayDave
*****
Aparte maar oh zo mooie plaat van Kate Bush.

BeansterBarnes
**
Not For Me.

Topbart
*****
heerlijke opvolger van "Running up that hill"

naamloos
***
Niet zo goed als running up that hill.

Stevolution
******
Kate Bush vertelt in dit nummer een modern sprookje dat is gebaseerd op "A Book of Dreams" van Peter Reich. En niemand anders als Kate Bush kan dat op zo'n prachtige manier. Met een rijke instrumentatie van terugkerende violen, marcherende drums en een blaasinstrument dat ik even niet thuis kan brengen wordt toegewerkt naar de climax. Die climax, met aanzwellende drums en een orkestraal achtergrondkoor, zorgt ervoor dat het nummer Kate's beste wordt. "I'm cloubusting, daddy..." En als je wilt weten waar het liedje écht over gaat, hoef je alleen maar de videoclip te kijken. Betoverend mooi!

S.

Patrick7781
****
Aardig.

gherkin
******
Prima werk van Kate Bush.

Richard (NL)
******
Juweeltje van een song. "But every time it rains,
You're here in my head" (een hele mooie zin).

nymph
*****
Typical Kate.

Bearcat
*****
Mooi liedje en mooie video daarbij

tigerlover
****
prima song

musikmannen
******
Great

Jeroen68
******
Toppertje

Vaclav Gatuduvitić
******
Na "Wuthering Heights" en "Running Up That Hill" haar beste plaat.

BingTheKing
****
Prima in orde

hannes_grigull
*****
Kate Bush spielt echt in einer anderen Liga...

hugo1960
*****
Meesterlijk nummer. Bijna klassieke muziek.

chartwatchNL
****
Het kenmerkende stemgeluid van Kate Bush met een wat apart arrangement maakt dit een prima pop song.

Rootje
*****
Prachtig liedje uit de '80's.

Fabio (auch Fabi GaGa)
*****
Ein toller Titel der von den meisten Bush Fans als einer ihrer besten betitelt wird.
Een review toevoegen
Australië België Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Italië Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?