Joan Franka - You And Me

Cover Joan Franka - You And Me
8Ball 26022012 (nl)
Cover Joan Franka - You And Me
Cover

Nummer

Jaar:2012
Muziek/Tekst:Joan Franka
Jessica Hoogenboom
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen
Eurovisie Songfestival: 2012:
Halve finale: 15 (Punten: 35)

Charts

Binnenkomst:03/03/2012 (Positie 1)
Laatste week notering:09/06/2012 (Positie 94)
Piekpositie:1 (1 week)
Chartrun:
Aantal weken:15
Positie aller tijden:4951 (781 Punten)
Download:03/03/2012 / Piek: 1 / Weken: 9
In de landen:
nl  Piek: 1 / Weken: 15

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
3:03Hitzone 61USM
5337983
Compilatie
CD
20/04/2012
3:07Eurovision Song Contest - Baku 2012CMC
06025 3701412
Compilatie
CD
04/05/2012
3:02Grootste Hollandse Songfestival hits allertijdenCloud 9
CLDM2013099
Compilatie
CD
19/04/2013

Joan Franka   Artiestenpagina

Singles - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Foolish Games20/11/2010422
Promise Me18/12/2010451
You And Me03/03/2012115
 

Reviews

Puntengemiddelde: 3.99 (Reviews: 81)

Alleen de Nederlands- en Engelstalige reviews worden getoond: Alle talen tonen

Patrick3
****
De Nederlandse inzending voor dit jaar:gaat ze de finale halen?Ikzelf twijfel.

Topbart
**
Zeer ten onrechte de winnares gisteravond bij het Nationaal Songfestival!! Pearl Jozefzoon en Iwan waren duidelijk veel beter!!! Nu sturen we een indiaan naar de finale!!! We gaan weer af als een gieter! Dan heb ik nog veel liever Sieneke!!!


Zoals verwacht: niet naar de finale!!
Laatst gewijzigd: 25/05/2012 20:32

Martijn
******
Zo eindelijk weer eens een goed liedje vanuit ons landje naar het festival.
Liedje is goed. Jurk en tooi...misschien niet doen.
Gelukkig werd het gisteren Joan en niet het niemendalletje van raffaela of de te laat op gang komende ballade van pearl.

Snormobiel Beusichem
******
▒ Authentiek, apart, toffe meid, toffe plaat en Nederlandse "ESC 2012" inzending voor Nederland in Bakoe (Azerbeidzjan) !!! Al zullen we vast wel wéér geboycot worden door de oostbloklanden !!! Maar bij de laatste 10 zou toch een hele nette prestatie zijn voor de 21 jarige Rotterdamse zangeres met indianenhoofdtooi: "Joan Franka" !!! Gisteravond won zij terecht het "NSC 2012" door eerst het duel met "Raffaëla Paton", die "Chocolatte" ten gehore bracht, te winnen !!! De vakjury gaf in de finale de voorkeur aan "Ivan Peroti" en "Pearl Jozefzoon", maar van de thuisstemmers kreeg "Franka" toch de meeste punten !!! Ze schreef het samen met "Jessica Hoogenboom" !!! Op 15 mei is de eerste repetitie !!! De halve finales zijn op 22 en 24 mei, Nederland zit in de tweede halve finale !!! De finale is op 26 mei 2012 ☺!!!

RonH
****
Geweldig, hoe het Nederlandse publiek gisteren de jury wegblies! Nog nooit eerder gezien dat een artiest op de 3e en laatste plaats toch nog de winst pakte door stemmen van het publiek.
In de zaal gingen we met z'n allen helemaal uit ons dak dat het toch nog lukte. Super Joan !!
En nog heel veel succes de komende maanden.


Het is nu dinsdag en vanavond de 1e voorronde met o.a. de Russische omaatjes. Ik heb er weer helemaal zin in en donderdag hoop ik echt dat Joan een beetje de wind mee heeft. Het lied is prima, maar de startplek hopeloos.
Heel veel succes Joan.


Nu na het weekend is de emotie wat gezakt, maar ik heb een punt van de score afgehaald uit kwaadheid.
Hoe kan je zo'n leuk nummer zo verpesten Joan?
Je zong zo vals als een oude kraai en je merkte het zelf niet eens. Alle artiesten voor en na je zongen prima, dus het lag ook niet aan de microfoon. Onze uitschakeling kon niemand dit jaar aan de andere landen wijten, want het klonk hopeloos. Ik ben heel erg teleurgesteld.

Laatst gewijzigd: 28/05/2012 23:30

DeejayDave
*****
Het niveau van de zes nummers vond ik tegenvallen. Er sprongen er naar mijn mening twee bovenuit. Die namen het toevalligerwijs ook tegen elkaar op: dit nummer van Franka en het nummer van Paton. Beide Songfestivalgevoelig. Uiteindelijk de juiste keuze geweest om Franka te sturen. Misschien wat ongelukkig qua uitstraling, maar he.. het gaat om het liedje! Die blijft meteen hangen. Ik denk dat het na zeven jaar onheil eindelijk weer eens gaat lukken om de finale te halen. Wat er daarna gebeurt, zullen we dan wel zien.

LLonden
******
Super leuk nummer en ik ben heel blij voor Joan dat ze gewonnen heeft. Haar persoonlijkheid spreekt mij namelijk erg aan. Ik vind het wel echt een faal dat Ali B, Afrojack en die andere in de jury zitten. Wat weten zij er nou van! Als je out of the box wilt gaan dan kies je toch niet voor Ivan?
Ik moet wel zeggen dat ik bijna alle nummers erg leuk vond. Alleen het nummer van Kim de Boer viel enorm tegen. Hopelijk kiest Europa ook voor Joan!!!

Emile93
****
Ontzettend leuk en vrolijk nummer. Of het genoeg is voor de finale betwijfel ik, maar je wordt er gewoon ontzettend blij van!
Laatst gewijzigd: 23/05/2012 18:33

musikmannen
*
ESC 2012 - Netherlands

1/6
Laatst gewijzigd: 20/06/2012 22:20

Chartattack
*****
Terechte winnaar(-es) van het NSF.
Simpel, maar prima liedje.
Verademing na alle misbaksels van de afgelopen jaren.
Heuse kanshebber voor finale ESF.

rien100
****
Het liedje behoorde zondagavond tot de betere. Of het door de halve finale heen weet te komen is echt koffiedik kijken.

LUVSTUFF
******
Ik moet zeggen, pak van mijn hart dat deze zangeres met dit juweeltje ons land bij het ESF gaat vertegenwoordigen.
Wat een lief, leuk, lekker en meeslepend liedje..
De melodie krijg je niet uit je hoofd en zie... ze komt op 1 binnen in de hitparade... TOI TOI TOI!!!!
Go for it!!!
Laatst gewijzigd: 02/03/2012 17:39

josvangaal
*
Dat wordt weer helemaal niks!

Supersok
****
Haha! bedankt Gherkin ;-) Geen slecht nummer, maar of dat Indianenverhaal nou zo'n goed idee is? Nou ja... altijd beter dan een draaiorgel met Sieneke.

bramusik
*
Är detta musik?!

Svar: Nej

Det här är usel gammaldags smörja
Laatst gewijzigd: 07/04/2012 16:35

sikko03
******
lekker gek doen met songfestival, veel indianen en lekker gek doen, dan valt nederland weer een keer op.


drdjrene
****
Origineel, dat zonder meer. En nu ik de studioversie heb gehoord, ben ik positiever dan toen ik het live bij de TROS zag. Maar ik heb eens wat gekeken naar persoonlijke ESC lijstjes van mensen op YouTube en we moeten onszelf nog niet rijk gaan rekenen. Met 23 nummers bekend wordt Joan in de meeste lijstjes op plaats 15 t/m 19 gezet, een enkele keer iets hoger. Oke, het is hoger dan de alleronderste plaats die we de afgelopen jaren vaak haalden, maar toch...
Succes Joan! Ga ervoor!

nj1
*
Helaas, ook na een paar keer luisteren is dit weer een kansloze missie. Waardeloos gezongen niet verstaanbaar slechte stem moet ik nog verder gaan, op naar 2013 of gewoon nooit meer mee doen lijkt me verstandiger.

En weer wordt Sieneke genoemd, oke was misschien niet de juiste uitvoering voor het songfestival maar een ding is zeker van dit lied zijn in europa meer covers uitgebracht dan van de winnaar. En Pierre lacht zich kapot de euro's stromen binnen.
Laatst gewijzigd: 05/03/2012 11:01

Hitfreak
******
gaaf hoor

RV
******
Zondag 26 februari was het Nationaal Songfestival op tv. Dan kijken we natuurlijk welke kansloze act er nou weer ons land mag vertegenwoordigen op het Eurovisie SongFestival. In het Nationaal Songfestival moesten steeds twee acts het tegen elkaar opnemen.

Als eerste Tim Douwsma tegen Pearl Jozefzoon. Tim kwam met een in het eerste gehoor nietszeggend en vlak uptempo nummertje en Pearl met een langzaam op gang komende powerballad. Persoonlijk was ik voor Pearl; al had Tim ook best gemogen, alleen al vanwege zijn looks. Jammie! Anyway, Pearl kreeg van de jury én de kijkers thuis de meeste stemmen, dus die was door naar de volgende ronde.

Dan moesten Joan Franka en Raffaëla Paton tegen elkaar. Joan Franka viel op vanwege haar indianentooi en dito soepjurk, terwijl Raffaëla de ogen op haar gericht hield door als halve hoer gekleed te gaan. Een nep-Rihanna werd ze, vanwege haar roodgeverfde haar en pikante outfit, ook wel genoemd. Van het liedje zelf heb ik weinig meegekregen, maar het klonk erg oostblokkerig. Joan kreeg van de jury én de kijkers thuis de meeste stemmen, dus die was door naar de volgende ronde.

Daarna kwamen Ivan Peroti en Kim de Boer. Kim mocht eerst en kwam met een zoetsappig zwijmelliedje dat zó uit de stal van Disney had kunnen komen. Het was enigszins beter dan het saaie R&B-nummertje dat Ivan had vertolkt. De jury vond hem echter geweldig en hij kreeg ook de ruime meerderheid van hun punten. Gelukkig was Nederland wél wakker en gingen de meeste stemmen naar Kim. Helaas, dat mocht niet baten: Ivan ging door naar de volgende ronde.

Tot slot de finale. Pearl, Joan en Ivan mochten hun nummer nog een keer vertolken. De jury was helemaal lyrisch over Ivan, dus die kreeg wéér de meeste punten (bleek uiteindelijk vriendjespolitiek, want ze kenden Ivan persoonlijk), gevolgd door Pearl en als laatste Joan. Maar... Er kwam gerechtigheid! Het Nederlandse publiek viel als een blok voor Joan en stemde massaal op Pocahontas. Ivan werd uiteindelijk laatste. Yes!

En nu het nummer van Joan: een lekker catchy nummer met Noord-Amerikaanse invloeden, dat het in het oosten van Europa vast prima gaat doen. Let maar op mensen, hier winnen we mee! Joan heeft haar tooi helaas al teruggebracht omdat ze werd bedreigd door échte indianen, maar ze zal er vast wel wat anders op verzinnen. Tooi, tooi, tooi, Joan!
Laatst gewijzigd: 06/03/2012 16:53

ezelsoor
******
Amazing isn't it that the Dutch can be so negative about something so good! Remember guys: Eurovision is called a "songcontest" and Joan has simply done what should be done, write a good song.
Most of past winners - excluding most of the recent years since Lordi - but including Norway's winner, would send a kind of shiver down your spines, or it would stay in your mind forever after you heard it the first time. That's what happens with Joan's song. On bike, walking, I notice it's coming back to me, even though I have listened to it only 3 times so far.
All the other songs of the Dutch final were definately nice for the hitparade bought by teens, but -surprisingly- even Pearl's song has been already completely forgotten by me. It doesn't stick.
Being member of an international church with members of over 30 countries it was interesting to hear that all love the song. Ehm, no chances in Baku? You might be surprised.

Joan, my support you have, the song is catchy, great, original, not to much fuzz like the awfull Jedward. Go for it girl!

Ouwerups
*
Eens temeer het bewijs dat we lekker moeten stoppen met het Songfestival. Wat een baggerplaat weer zeg, pffff...

hugo1960
***
Leuke meid, leuk liedje!

Chemmical
***
Surprisingly decent.

Wolfke
******
Dit is mijn nummer 2 om de finale te winnen voor het eurovision song contest ! Mijn nummer 1 blijft nog steeds: Jedward - Waterline wat volgens mij toch nog ietsje beter is.

MIJN TOP 10:

1 Jedward - Waterline (Ierland)
2 Joan Franka - You And Me (Nederland)
3 Loreen - Euphoria (Zweden)
4 Litesound - We Are The Heroes (Belarus)
5 Soluna Samay - Should've Known Better (Denemarken)
6 Kurt Calleja - This Is The Night (Malta)
7 Buranovskiye Babushki - Party For Everybody (Rusland)
8 Greta Salome & Jonsi - Never Forget (Ijsland)
9 Sinplus - Unbreakable (Zwitserland)
10 Tooji - Stay (Noorwegen)

Wat is jullie top 10 ???


Helaas geef ik mijn eigen land België geen schijn van kans om door de halve finales te geraken! Sorry voor Airis, maar ze hebben een totaal verkeerd nummer voor haar gekozen.
Laatst gewijzigd: 20/05/2012 01:12

bjorn614
*****
Kan wel iets worden

White Tiger
*****
Ben eens gaan kijken en het is al van 2004(!) geleden dat onze Noorderburen in de finale van het ESC stonden. Voor mij mogen ze dit jaar zeker de finale halen :)
Laatst gewijzigd: 18/05/2012 17:16

Richard (NL)
*****
Een goede inzending van Nederland voor het ESC 2012.

*****Helaas weer geen finale. Maar Joan heeft wel haar best gedaan.
Laatst gewijzigd: 24/05/2012 23:25

BeansterBarnes
***
Was not what I was expecting but is rather catchy but country... wtf?

wefoundove
***
its not bad

Rootje
*
Schaamteloze vertoning op het Songfestival voor Nederland.
Ik schaam me dood als Nederlander, dit kan/kon toch niet?
het was daarna ook snel over met de 'carrière' van deze dame...

Sebastiaanmember
*
Een nummer waar je verre van trots op hoeft te zijn!!!!
Een review toevoegen
Australië België Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Italië Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?