Jaap de Bok feat. Devilish Mary - Ouwe knakker

Cover Jaap de Bok feat. Devilish Mary - Ouwe knakker
Cover

Nummer

Jaar:2010
Muziek/Tekst:De Bok
J. Tol
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen

Charts

Binnenkomst:12/06/2010 (Positie 43)
Laatste week notering:24/07/2010 (Positie 81)
Piekpositie:20 (1 week)
Chartrun:
Aantal weken:7
Positie aller tijden:11425 (368 Punten)
Download:26/06/2010 / Piek: 45 / Weken: 2
In de landen:
nl  Piek: 20 / Weken: 7

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
2:52Single Top 100 - Volume 440 [Promo]Buma
COLON 440
Compilatie
CD
18/06/2010

Jaap de Bok   Discografie / Fan worden

Singles - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
De volgende keer13/03/2010277
Ouwe knakker (Jaap de Bok feat. Devilish Mary)12/06/2010207
Vrouwen11/12/2010833
 

Devilish Mary   Discografie / Fan worden

Singles - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Ouwe knakker (Jaap de Bok feat. Devilish Mary)12/06/2010207
 

Reviews

Puntengemiddelde: 3.22 (Reviews: 9)

Alleen de Nederlands- en Engelstalige reviews worden getoond: Alle talen tonen

RV
*
Shit happens.

Edit 18/07/2010: Als het écht Jaap de Bok is hieronder, wat ik zeer ernstig betwijfel, heb ik vooral een tip voor hem: ga alsjeblieft niet dreigen, want dat komt je carrière en reputatie ook niet echt ten goede. Ikzelf heb helemaal niet beweerd dat er wordt geknoeid met de lijsten, al kan ik het me eerlijk gezegd wel een beetje indenken. Ik beoordeel de platen en niet het platenlabel die de platen uitbrengt. En ja, als je platenmaatschappij dit soort shit uitbrengt, rest mij niets anders dan 1* te geven. Relax man, 'De Volgende Keer' heb ik wél een voldoende gegeven...
Laatst gewijzigd: 18/07/2010 14:50

Snormobiel Beusichem
*
▒ Klikoplaat uit 2006 van "Jaap de Bok" !!! Schandalig dat "Gfk" de oude plaat zohoog de hitlijsten in presenteerd ☻!!!

drdjrene
*
Hoe komt dit zo hoog in de lijst, wie koopt dit??? Misschien als de coupletten iets langer zouden zijn met iets meer inhoud en Jaap de Bok het wat feestelijker zou zingen dat het met veel fantasie nog iets zou zijn voor een meezingfeestje, maar wat moeten we er nu mee?

Real DJ
****
Niet echt slecht, gewoon iets anders, tikkie ouderwets.
Maar zeker geen top100 materiaal. Jaap had misschien wat vrienden met geld teveel. Als je aandacht wilt koop je gewoon zelf wat in. De plaat staat nagenoeg nergens in de playlisten, zelfs niet bij de piraten. Moet dus wel mee geknoeid zijn.

Klaas Tuip
******
Jullie reviews zijn echt complete kolder!
Ten eerste staat deze single al wekenlang in de top 10 van zowel Radio Moonlight (de belangrijkste piratenzender) als in de Gelderse Roos top 30 van radio Loco waar hij zelfs nummer 1 heeft gestaan.

Ouwe Knakker was een dijk van een kermishit in Volendam in 2006. En dat zou dan ineens niet goed genoeg zijn voor Nederland?
Dit is een uitstekende versie van de springsteenhit 'Old Dan Tucker', die er ook heel veel op lijkt. Als je dit niet goed vind, vind je blijkbaar Sopingsteen ook waardeloos? Of spelen er andere sentimenten?

Whiskey
******
Ik vind dat Jaap een goede en zeker ook dappere poging onderneemt om Nederlandstalige Folk op te nemen (sprak een fervent folkliefhebber).

Grappig en feestelijk... nee, niet alledaags en standaard... daarom juist folk-fris en leuk!!!

De opmeringen dat er mee geknoeid zou zijn (????): ik heb begrepen dat deze plaat ook in de sterren.nl top 20 heeft gestaan en dus landelijke waardering heeft gekregen (nr. 11 als hoogste notering nota bene...), enkele wekenlang goed draait bij Radio West en Oost (toch niet echt kleintjes te noemen...) en vaak voorbij komt bij TV Oranje (bekend bij de Piratenliefhebbers onder ons, mag ik aannemen...)
Hoe kun je daar nou mee knoeien???

Wat betreft de opmerkingen... smaken verschillen... toch wel jammer van al die insinuerende beschuldigingen...
Ik vind um WEL goed...!!!
Go Bokkie!!!!
Laatst gewijzigd: 17/07/2010 14:58

Jaap de Bok
******
Ik werd door mijn dorpsgenoot Klaas gewezen op deze reviews, waarvoor mijn dank.
Ik vind de opmerkingen dusdanig storend dat ik zelf toch maar even meen te moeten reageren.

Smaken mogen verschillen, maar iemand publiekelijk beschuldigen van knoeierij is een ander verhaal.
Ik weet niet in welk Nederland jullie leven, maar blijkbaar niet in dat van mij. Ouwe Knakker zou niet op playlisten staan? Dus ik ben de afgelopen maanden voor niks naar die 43 radiostations geweest? Dus ik heb vorige week voor niets 7 uur bij sterren.nl in Heerenveen gezeten? Dus Nel van Olm heeft al haar werk voor niets gedaan? Get real, boy.

Dat het rare verloop van de plaat in de lijst vraagtekens oproept kan ik me indenken. Maar overal zijn doodgewone verklaringen voor. In Noord Holland is mijn muziek populair, gelukkig, en daar zijn enkele instores gedaan, met succes. Dat doen alle artiesten, en daar is niks illegaals aan. Dat een single daardoor ineens flink kan stijgen, is algemeen bekend. Alle instores zijn netjes aangemeld, zoals het hoort.
De mensen van de top 100 zijn niet gek. Als dit raar zou zijn, zouden ze het niet accepteren.
Ik vind de opmerking over knoeierij daarom absoluut niet te verteren. Als je geen verstand van zaken hebt, blijf dan weg van dit soort fora en laat hardwerkende mensen in hun waarde. Als je denkt dat je het wel hebt, herhaal je beschuldiging het dan met zoveel woorden. Dan heet het 'smaad' en daar kan ik wel wat mee...

Even een toevoeging dd 21/7; Ik word nu van verschillende kanten aangesproken over het feit dat ik zes sterren aan mijn eigen liedje geef. Men vind dat raar, triest en jezelf op een voetstuk plaatsen. Maar als ik het nummer niet leuk vond had ik het niet opgenomen, en niet op single uitgebracht. Moet ik dan om de schijn dit nummer lager waarderen dan wat ik vind? Dat vind ik pas echt raar...

En dreigen zou niet netjes zijn... Maar iemand onder een nickname beschuldigen van fraude mag wel?
Laatst gewijzigd: 21/07/2010 14:57

Hitfreak
*
heb een hekel aan mensen die hun zelf op een voetstuk plaatsen en zich zelf 6 sterren toe bedelen. ook dreigen is niet netjes Japio. buitendat is het een zeikplaat.
Een review toevoegen
Australië België Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Italië Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?