Henk Wijngaard - Als chauffeur ben ik geboren

Cover Henk Wijngaard - Als chauffeur ben ik geboren
7" Single
Telstar 3553 (nl)

Nummer

Jaar:1981
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen

Charts

Binnenkomst:02/01/1982 (Positie 30)
Laatste week notering:13/02/1982 (Positie 50)
Piekpositie:25 (1 week)
Chartrun:
Aantal weken:7
Positie aller tijden:9562 (458 Punten)
In de landen:
nl  Piek: 25 / Weken: 7

Tracks

1981
7" Single Telstar 3553 [nl]
Toon detailsAlles beluisteren
1.Als chauffeur ben ik geboren
2.Want wat men zegt.....
   

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
Als chauffeur ben ik geborenTelstar
3553
Single
7" Single
1981
2:34De beste vanTelstar
TB 19055 TL
Album
LP
1984
2:34Het beste vanTelstar
100.701-2
Album
CD
1989
2:35Het beste van [Arcade]Arcade
01396061
Album
CD
1989
2:34De 28 grootste successen vanTelstar
11012-2
Album
CD
1992
»» alles tonen

Henk Wijngaard   Discografie / Fan worden

Singles - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Met de vlam in de pijp13/05/1978514
Ik heb m'n wagen volgeladen19/08/1978147
Nachtrijders09/12/19781910
Kilometervreters05/05/1979209
Asfalt~Rocker24/11/1979199
Container-Song31/05/1980513
Ik heb 'n truck als m'n woning28/03/19811011
Als chauffeur ben ik geboren02/01/1982257
Bak roest op 18 wielen19/06/1982227
Truckcar race13/11/1982278
Trucker olé09/07/1983384
Aan elke vrouw waar 'k eens van hield (Henk Wijngaard & Ben Steneker)28/04/1984343
'n Sneeuwwitte bruidsjurk03/12/19881217
Zo, zoals je bent01/04/1989449
Die kleine deur naar 't paradijs24/03/19902811
Hé Suzie25/08/1990613
Als ik ga moet je niet om me huilen10/11/19902411
Ik moet nog wat jaren mee28/09/1991712
Ik ben veel liever alleen04/01/19922311
Kijk uit, hier ben ik20/06/19922111
Rosie03/10/19922411
Voor 'n teken van leven08/05/1993443
Beun de beunhaas11/09/1993198
De zon schijnt in m'n cabine09/04/1994334
Ik heb jou08/10/1994295
Mijn Daffy Duck07/02/1998893
18 wielen01/08/1998991
Sophie15/06/2002972
Het zwarte asfalt31/12/2005812
Van de wereld15/11/2008803
Onze kracht (Hollandse kerst sterren)10/12/2011544
 
Albums - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Zingende wielen06/05/1978324
Kilometervreters19/05/1979516
De Henk Wijngaard Show08/12/19791311
Volle bak07/02/1981628
Als chauffeur ben ik geboren26/12/1981147
Autobaankoorts06/11/1982414
'n sneeuwwitte bruidsjurk25/02/19893411
Het beste van [Arcade]05/08/19893512
Samen met jou13/10/19901812
Kijk uit, hier ben ik!09/11/1991326
De 28 grootste successen van07/11/19925314
Muziek is mijn wereld26/06/19934719
Het allerbeste van19/02/1994299
Country On The Road22/10/1994584
Ik ben voor de liefde19/11/1994743
Da's leuk21/10/1995654
Altijd onderweg02/08/201443
 

Reviews

Puntengemiddelde: 2.8 (Reviews: 5)

Alleen de Nederlands- en Engelstalige reviews worden getoond: Alle talen tonen
04/07/2006 14:36
Snormobiel Beusichem
***
▓ Eigenlijk liegt "Henk Wijngaard" een beetje !!!

Henk Wijngaard (Stadskanaal, 13-06-1946) zijn eerste baan in 1960 (op 14 jarige leeftijd) was bezorger bij een warenhuis (Westen in Stadskanaal) op een Transportfiets !!!

In 1961 vertrok Henk naar Antwerpen. Hij werd daar lichtmatroos op de Coaster Avantie van Rederij Holwerda !!!

Na 5 jaar te hebben gevaren ging Henk terug naar school om daar de opleiding "Onderhouds Bankwerker" te volgen

Tussen alle baantjes door (barkeeper, meubelbezorger, taxichauffeur enz.) speelde Henk als zanger & gitarist in diverse Orkesten en Bandjes in het noorden van Nederland !!!

In januari 1982 kwam hij met deze "Als chauffeur ben ik geboren" op de proppen !!! Toch wel een beetje zwakjes, en geen 4 sterren waard !!! (NL Top 40: 3 wk / # 36) !!!

Patrick7781
**
Een van z'n vele mindere nummers.

Jeroen68
**
Wederom een mager truckersliedje
Een review toevoegen
Australië België Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Italië Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?