Eddy Grant - Electric Avenue

Cover Eddy Grant - Electric Avenue
7" Single
Ice INT 111.107 (de)
Cover Eddy Grant - Electric Avenue
7" Single
Ice PRTA 3205 (nl,it,es)
7" Single
Ice ICE 57 (uk,nz)
7" Single
Ice AZ/1 960 (fr,be)
Cover Eddy Grant - Electric Avenue
7" Single
Portrait 37-03793 (us)
Cover Eddy Grant - Electric Avenue
7" Single
Ice ES 861 (au)
Cover Eddy Grant - Electric Avenue
7" Single
Discos 46.572 (br)
Cover Eddy Grant - Electric Avenue
Cover
Cover Eddy Grant - Electric Avenue
12" Maxi
Ice INT 126.108 (de)

Nummer

Jaar:1982
Muziek/Tekst:Eddy Grant
Producer:Eddy Grant
Gecoverd door:Eddy Grant (Electric Avenue [Ringbang Remix])
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen

Charts

Binnenkomst:12/02/1983 (Positie 18)
Laatste week notering:26/03/1983 (Positie 45)
Piekpositie:8 (1 week)
Chartrun:
Aantal weken:7
Positie aller tijden:7620 (565 Punten)
In de landen:
ch  Piek: 6 / Weken: 6
de  Piek: 9 / Weken: 18
at  Piek: 6 / Weken: 14
nl  Piek: 8 / Weken: 7
be  Piek: 3 / Weken: 9 (V)
se  Piek: 9 / Weken: 11
dk  Piek: 20 / Weken: 1
nz  Piek: 32 / Weken: 14

Tracks

01/1983
12" Maxi Ice INT 126.108 [de]
1983
12" Maxi Ice ICET 1257 [nl]
Toon detailsAlles beluisteren
1.Electric Avenue (Extended Version)
6:18
2.Walking On Sunshine (American Version)
6:12
   
01/1983
7" Single Ice INT 111.107 (Intercord) [de]
01/1983
7" Single Ice ICE 57 [uk,nz]
1983
7" Single Ice AZ/1 960 [fr,be]
1983
7" Single Ice PRTA 3205 [nl,it,es]
Toon detailsAlles beluisteren
1.Electric Avenue
  3:13
2.Walking On Sunshine
  2:57
   
04/1983
7" Single Portrait 37-03793 [us]
1983
7" Single Portrait 37 03793 [ca]
1983
7" Single Ice ES 861 [au]
1983
7" Single Portrait 07•5P-224 [jp]
Toon detailsAlles beluisteren
1.Electric Avenue
  3:47
2.Time Warp
3:30
   
1983
7" Single Discos 46.572 [br]
Toon detailsAlles beluisteren
1.Electric Avenue
  
2.Drop Baby Drop
Extras:
33 1/3 RPM, Thema der in Brasilien beliebten Novela "Louco Amor"
   

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
3:46Killer On The RampageIce
INT 146.104
Album
LP
1982
Extended Version6:18Electric AvenueIce
INT 126.108
Single
12" Maxi
01/1983
3:13Electric AvenueIce
INT 111.107
Single
7" Single
01/1983
3:47Electric AvenuePortrait
37-03793
Single
7" Single
04/1983
Electric AvenueDiscos
46.572
Single
7" Single
1983
»» alles tonen

Eddy Grant   Discografie / Fan worden

Singles - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
My Turn To Love You25/10/1980189
Do You Feel My Love?27/12/198088
I Don't Wanna Dance20/11/1982210
Electric Avenue12/02/198387
Gimme Hope Jo'anna19/03/1988116
Harmless Piece Of Fun28/05/1988766
Electric Avenue [Ringbang Remix]23/06/2001316
 
Albums - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Killer On The Rampage18/12/1982452
File Under Rock07/05/1988364
Greatest Hits29/05/1999614
 

Reviews

Puntengemiddelde: 4.24 (Reviews: 135)

Alleen de Nederlands- en Engelstalige reviews worden getoond: Alle talen tonen
18/10/2005 11:35
Snormobiel Beusichem
***
Mindere Platte von Eddy Grant aus Januar 1983 !!! Die Platte stand 7 Wochen in die Holländische Top 40 !!! Platz # 6 war das höchste für "Electric Avenue" !!!
25/10/2006 13:44
iifar
****
4+
20/07/2007 21:01
shield
*****
Good...

BeansterBarnes
***
Peaking at #2 in Australia

nirvanamusic87
****
Catchy song. UK#2 and Ireland#3.

naamloos
***
Aardige maar geen bijzonder plaat van de voormalige Equals zanger. Noig net 3 sterren.

Topbart
***
Als kind van 10 jaar vond ik dit een geweldige plaat, maar toen ik dit nummer een aantal jaren geleden opnieuw beluisterde, kon ik niet verder komen dan "aardig". Daarom maar 3 sterren

bluezombie
****
Cool song.

alleyt1989
****
alright, this would be my third favourite song from him, it gets on my nerves just a little.

gherkin
******
Zalige plaat.

musikmannen
*****
Good

Patrick7781
*****
Vergeleken met de rest van z'n songs zeer netjes, alleen "I Don't Wanna Dance" en "Do You Feel My Love" zijn van een beter niveau.
Laatst gewijzigd: 29/01/2017 18:09

Ostorm
*****
Mad song

matty d
*****
5 stars

DaveNT
*****
Reggae rock style pop song. It's hard to deny the catchiness of this. Sometimes still heard on radio today.

ericwyns
****
Leuke hit van Eddy Grant uit het jaar 1983. Stond met zijn "Electric Avenue" destijds negen weken genoteerd in de officiële Vlaamse charts en bereikte zelfs de derde plaats als hoogste notering.

Effluvium1
****
Nice track.

Jeroen68
****
Lekker in het gehoor liggen nummer

hugo1960
****
Leuk plaatje van Eddy Grant.
Een review toevoegen
Australië België Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Italië Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?