Cat Stevens - Banapple Gas

Cover Cat Stevens - Banapple Gas
7" Single
Island 16 703 AT (de)
Cover Cat Stevens - Banapple Gas
7" Single
Island 16 703 AT (nl)
Cover Cat Stevens - Banapple Gas
7" Single
Island WIP 6276 (uk)
Cover Cat Stevens - Banapple Gas
7" Single
A&M 1785-S (us)
Cover Cat Stevens - Banapple Gas
7" Single
Jugoton SI 88896 (yu)
Cover Cat Stevens - Banapple Gas
7" Single
Island 6138 084 (fr)
Cover Cat Stevens - Banapple Gas
7" Single
Island 5006 276 (pt)

Nummer

Jaar:1975
Muziek/Tekst:Cat Stevens
Producer:Cat Stevens
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen

Charts

Binnenkomst:03/04/1976 (Positie 25)
Laatste week notering:08/05/1976 (Positie 15)
Piekpositie:6 (1 week)
Chartrun:
Aantal weken:6
Positie aller tijden:8452 (530 Punten)
Single Tip:13/03/1976 / Piek: 1 / Weken: 3
In de landen:
de  Piek: 37 / Weken: 5
at  Piek: 16 / Weken: 4
nl  Piek: 6 / Weken: 6
be  Piek: 8 / Weken: 7 (V)
  Piek: 33 / Weken: 4 (W)

Tracks

01/1976
7" Single A&M 1785-S [us]
06/02/1976
7" Single Island WIP 6276 [uk]
03/1976
7" Single Island 16 703 AT [de]
05/05/1976
7" Single Jugoton SI 88896 [yu]
1976
7" Single Island 6138 084 [fr]
1976
7" Single Island 5006 276 [pt]
1976
7" Single Island 16 703 AT [nl]
Toon detailsAlles beluisteren
1.Banapple Gas
  3:08
2.Ghost Town
3:08
   

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
3:07NumbersIsland
89 680 XOT
Album
LP
11/1975
3:08Banapple GasA&M
1785-S
Single
7" Single
01/1976
3:08Super 20 International [1976/1]Ariola
27 956 XST
Compilatie
LP
1976
3:09De Pré Historie 1976 Vol. 2EVA
74321 46295 2
Compilatie
CD
21/07/1997
3:08Majikat - Earth Tour 1976Eagle
EAGCD289
Album
CD
29/03/2005
»» alles tonen

Cat Stevens   Discografie / Fan worden

Singles - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
I Love My Dog19/11/1966163
I'm Gonna Get Me A Gun13/05/1967182
Lady D'Arbanville11/07/197029
Tuesday's Dead22/05/197186
Father And Son30/10/1971233
Morning Has Broken12/02/197258
Another Saturday Night14/09/1974214
Banapple Gas03/04/197666
Father And Son (Ronan Keating feat. Yusuf)22/01/20058413
 
Albums - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Catch Bull At Four30/09/197229
Numbers13/12/1975181
Izitso14/05/1977135
Back To Earth27/01/1979471
The Very Best Of07/04/19902216
An Other Cup (Yusuf)09/12/2006694
Collected09/06/2007319
Roadsinger (Yusuf)16/05/2009712
 
DVD Music - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Majikat - Earth Tour 1976 [DVD]19/01/2008301
 

Reviews

Puntengemiddelde: 3.97Cat Stevens - Banapple Gas (Reviews: 32)

Alleen de Nederlands- en Engelstalige reviews worden getoond: Alle talen tonen
15/12/2006 20:55
Snormobiel Beusichem
*****
▓ Zeer mooie plaat van "Yusuf Islam" uit eind 1975 !!! "Yusuf Islam" is geboren als "Stephen Demetre Georgiou" op 21 juli 1948 te Londen, en tot 30 december 1977 bekend als "Cat Stevens" !!! Hij is een Britse zanger en songwriter die folkrock en softrock liedjes zong !!! Deze plaat werd eigenlijk alleen maar in Nederland & België een "Hit", april / mei 1976 !!! Eigenlijk heel vreemd omdat het toch een hele mooie plaat is !!! Vandaar ook mijn 5 sterren voor "Banapple Gas" (NL Top 40: 7 wk / # 7) !!!

naamloos
***
Vrolijke plaat van Cat, maar zeker niet zijn beste.

Hitfreak
****
nog altijd gaaf

ericwyns
***
Nummer van Cat Stevens uit 1975 dat zijn laatste hit bleek te zijn in de officiële Vlaamse charts: in de lente van 1976 stond hij met zijn "Banapple Gas" zeven weken genoteerd en bereikte de achtste plaats als hoogste notering. Vind dit persoonlijk niet echt een overtuigende song, drie sterren lijkt me dan ook voldoende.

gherkin
****
Simpelweg een zeer genietbaar stukje muziek van Cat Stevens.

Bearcat
**
Dit vond ik zeer matig...kan er niet meer dan 2 sterren voor geven

hugo1960
***
Beetje vreemde plaat in die tijd, maar eigenlijk nu ook nog. Eens met mijn voorgangers; hij heeft betere nummers gemaakt.

bumperke
****
Laatste vrolijke nummer van Cat om vervolgens bijna te verdrinken en zich te laten bekeren.
Een review toevoegen
Australië België Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Italië Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?