DE DIJK

2 Fans
Toon fans

Word fan


DISCOGRAFIE DE DIJK

Discografie Singles

TitelLabelRelease
Blij dat het morgen maandag is (Stampei)Bovema Negram1979
Bloedend hartDureco Benelux1982
De stilte voor de stormDureco Benelux1982
Zo dichtbijDureco Benelux1983
Nooit meer TarzanDureco Benelux1983
Slow MotionDureco Benelux1983
Elke keerSky1984
Binnen zonder kloppenSky1985
Groot hartSky1985
Veel nacht (en weinig maan)Sky1985
Dansen op de vulkaanMercury1987
Mag het licht uitPhilips1987
Pure liefde, echte liefdeMercury1987
Ik kan het niet alleenMercury1989
Nergens goed voorMercury1989
Wat een vrouwMercury1989
Bloedend hart (Live)Mercury1990
5 uurMercury1991
Hou me vastMercury1991
Je weet nooit wanneerMercury1991
Voor de tover (in je ogen)Mercury1992
Zeven levensMercury1992
De wereld is van iedereen / Nieuwe laarzen (van een oude leest) (The Scene / De Dijk)Mercury1993
MooiMercury1993
Als ze er niet isMercury1994
Laaiend vuurMercury1994
Heb je het hartMercury1995
Laat het vanavond gebeurenMercury1997
Stampvol cafťMercury1997
Groot hart (Live)Mercury04/09/1998
Als het golftMercury02/06/2000
Waar is iedereen?Mercury09/10/2000
We beginnen pasMercury2001
Ga in mijn schoenen staanMercury17/06/2002
Zoals nog nooitMercury12/08/2002
20 jaar De DijkMercury19/08/2002
Muzikanten dansen nietMercury18/11/2002
Wil je altijd van me houdenMercury17/03/2003
Huil maar nietMercury10/10/2003
AmsterdamMercury16/12/2003
Recht in de ogenUniversal27/08/2005
Later is nuUniversal09/09/2005
Zullen we dansen / Kom blauwe regenUniversal02/12/2005
Het moet en het zal (Enough Is Enough) (De Dijk & Solomon Burke)Universal29/08/2008
What A Woman (Solomon Burke & De Dijk feat. Jools Holland On Piano)Universal10/09/2010
Hold On Tight (Solomon Burke & De Dijk)Universal15/10/2010
Ik jou en jij mijUniversal22/09/2011
Kan ik iets voor je doen?Universal04/11/2011
De blues verlaat je nooitUniversal01/01/2012
Scherp de zeisUniversal01/01/2012
Goed je weer te zienAAA Label Service03/06/2021
Merk je het nietAAA Label Service01/09/2021
 
Discografie Albums - Studio

TitelLabelRelease
De DijkDureco Benelux1982
Nooit meer TarzanDureco Benelux1983
Elke dag een nieuwe hoedSky1985
Wakker in een vreemde wereldMercury30/08/1987
Niemand in de stadMercury03/04/1989
Nooit genoegMercury1991
Zeven levensMercury02/10/1992
De blauwe schuitMercury26/09/1994
De stand van de maanMercury24/03/1997
Zevende hemelMercury2000
Muzikanten dansen nietMercury2002
DoorMercury2003
Later is nuUniversal2005
BrusselUniversal29/08/2008
Hold On Tight (Solomon Burke & De Dijk)Universal01/10/2010
Scherp de zeisUniversal23/09/2011
AllemanspleinUniversal03/10/2014
Nu of nouTop Notch18/10/2019
 
Discografie Albums - Live

TitelLabelRelease
LiveMercury1990
Voor de toverMercury1998
25 jaar De Dijk - We Beginnen Pas - Ahoyconcert 2006Universal2006
GroefUniversal24/03/2017
 
Discografie Albums - Best Of

TitelLabelRelease
Het beste vanMercury02/10/1998
Hollands glorieDureco30/01/2009
The Golden Years Of Dutch Pop MusicUSM15/06/2018
40 jaar - het beste van nu tot toenMusic On Vinyl01/10/2021
 
Discografie Albums - Box

TitelLabelRelease
De jonge jaren van De Dijk - 50 jaar NederpopDureco / Telstar03/10/2008
 
Discografie Albums - DVD

TitelLabelRelease
Live vanuit de MelkwegMercury2000
DoorUniversal31/10/2003
We beginnen pas - 25 Jaar De Dijk - Ahoyconcert 2006Universal26/10/2006
 

De Dijk IN DUTCH CHARTS

Singles

TitelBinnenkomstPiekWeken
Bloedend hart11/09/1982432
Binnen zonder kloppen13/04/1985462
Mag het licht uit27/06/19872613
Dansen op de vulkaan03/10/1987556
Ik kan het niet alleen15/04/1989209
Nergens goed voor24/06/19891313
Wat een vrouw16/09/1989558
Bloedend hart (Live)31/03/1990249
Je weet nooit wanneer09/03/19913011
Hou me vast15/06/1991664
5 uur16/11/1991439
Zeven levens12/09/1992479
De wereld is van iedereen / Nieuwe laarzen (van een oude leest) (The Scene / De Dijk)31/07/1993166
Als ze er niet is24/09/1994615
Laaiend vuur07/01/1995344
Heb je het hart29/04/1995305
Laat het vanavond gebeuren22/02/1997359
Stampvol cafť05/07/1997834
Groot hart (Live)12/09/1998576
Als het golft10/06/2000639
Waar is iedereen?04/11/2000951
We beginnen pas12/05/2001817
Ga in mijn schoenen staan22/06/200299
Zoals nog nooit31/08/2002315
Muzikanten dansen niet30/11/2002805
Huil maar niet18/10/2003247
Amsterdam27/12/2003294
Recht in de ogen03/09/2005494
Zullen we dansen / Kom blauwe regen10/12/2005325
What A Woman (Solomon Burke & De Dijk feat. Jools Holland On Piano)18/09/2010425
Hold On Tight (Solomon Burke & De Dijk)23/10/2010633
Ik jou en jij mij01/10/20111001
Kan ik iets voor je doen?12/11/2011951
 
Albums

TitelBinnenkomstPiekWeken
De Dijk25/12/1982481
Wakker in een vreemde wereld05/09/19872610
Niemand in de stad15/04/19891631
Live14/04/19901020
Nooit genoeg06/04/19911917
Zeven levens10/10/1992248
De blauwe schuit08/10/1994339
De stand van de maan05/04/1997222
Voor de tover10/10/1998819
Het beste van10/10/19981110
Zevende hemel23/09/2000318
Muzikanten dansen niet31/08/2002119
Door08/11/2003916
Later is nu17/09/2005420
Zullen we dansen 1981-200611/02/2006232
We beginnen pas30/09/2006711
Brussel06/09/2008239
Niemand in de stad (Deluxe Edition)11/04/2009614
Hold On Tight (Solomon Burke & De Dijk)09/10/2010255
100 x De Dijk04/12/20102716
Scherp de zeis01/10/2011146
Dijkers & Strijkers (De Dijk / Amsterdam Sinfonietta)08/03/2014112
Allemansplein11/10/2014121
Groef01/04/2017512
Nu of nou26/10/2019510
40 jaar - het beste van nu tot toen09/10/202131

Nummers van De Dijk

Sorteren per: Titel | Jaar
20 jaar De Dijk
5 uur
Achter die deur
Alles komt goed
Alles komt goed (De Dijk feat. Thomas Acda)
Als het golft
Als ze er niet is
Alsmaar steeds zo
Amsterdam
Bij deze stand van de maan
Binnen zonder kloppen
Blanke man
Blij dat het morgen maandag is (Stampei)
Blind Willie McTell (De Dijk met Henk Hofstede)
Bloedend hart
Bloedend hart (Live)
Dansen op de vulkaan
Dat zou mooi zijn
De blues verlaat je nooit
De cowboy met de witte hoed
De onbedrinkbare dorst
De schreeuw
De Schuyt
De stilte voor de storm
De vonk
De wilde jager
De zanger van het laatste lied
De zon gaat op voor niks
Denk
Deze stad
Dief in de nacht
Dit bittere eind
Dit is de nacht
Dit zijn de dagen
Don't Despair (Solomon Burke & De Dijk)
Duizel mij
Eťn waar woord
Elke dag een nieuwe hoed
Elke keer
Ga in mijn schoenen staan
Ga weg en kom terug
Gaat deze trein nog terug?
Geen dag om op te staan
Geldgebrek & Rock & Roll
Geloofde lente
God bestaat niet
Goed je weer te zien
Good For Nothing (Solomon Burke & De Dijk)
Gratis diamanten
Groot hart
Groot hart (Live)
Heb je het hart
Heel andere wereld
Het gevoel is weg
Het moet en het zal (Enough Is Enough) (De Dijk & Solomon Burke)
Het valt allemaal niet mee (Stampei)
Hippolytushoef
Hoeveel treinen
Hold On Tight (Solomon Burke & De Dijk)
Hou me vast
Huil maar niet
Hunker
Hups
I Gotta Be With You (Solomon Burke & De Dijk)
Ietsje later
Ik heb je in mijn hoofd gehaald
Ik heb jou
Ik jou en jij mij
Ik kan het niet alleen
Ik krijg je maar niet uit mijn kop
Ik wil niet dood
Je weet nooit wanneer
Je zou me nou eens moeten zien
Jij bent
Jukeboxblues
Juninummer blz. 4
Kan ik iets voor je doen?
Kapitein Rob
Knock Out
Kom blauwe regen
Koud en eenzaam
Laaiend vuur
Laat het vanavond gebeuren
Laat me eruit mama
Late cafť
Later is nu
Leg me neer
Liefje liefje
Lovesong 100.001
Mag het licht uit
Man op de radio
Melkboer met de blues
Merk je het niet
Met alles wat ik heb
Mijn van straat geredde roos
Mira
Mooi
Mooier dan een vrouw
Mooier dan nu
More Beauty (Solomon Burke & De Dijk)
Muzikanten dansen niet
My Rose Saved From The Street (Solomon Burke & De Dijk)
Nachtmerrieblues
Nergens goed voor
Nergens zonder haar
Niemand in de stad
Niemand weet
Niet de lef
Niet de lijnen maar de bocht
Nieuwe laarzen (van een oude leest)
No One (Solomon Burke & De Dijk)
Nooit genoeg
Nooit meer Tarzan
Nooit meer terug
November
Nu even niet
Nu of nou
Onderuit
Perfect Song (Solomon Burke & De Dijk)
Pijn in mijn hart
Prachtnacht
Pure liefde, echte liefde
Recht in de ogen
Sam Strong
Scherp de zeis
Seventh Heaven (Solomon Burke & De Dijk)
Slechte gewoontes
Slow Motion
Spoken en fantomen
Stad bij nacht
Stampvol cafť
Stupid Guy
Text Me (Solomon Burke & De Dijk)
The Bend (Solomon Burke & De Dijk)
Uitverkoop
Veel nacht (en weinig maan)
Voor de tover (in je ogen)
Voor een dag van morgen
Vroeger laat
Vuilnisman
Waar is iedereen?
Wakker in een vreemde wereld
Wanhoop niet
Wat een vrouw
Wat heb ik al die tijd gedaan?
Wat nog meer
We beginnen pas
Welterusten, meneer de president
What A Woman (Solomon Burke & De Dijk feat. Jools Holland On Piano)
Wie het heftig wil
Wie het niet weet
Wie lacht er niet
Wil je altijd van me houden
Ze komt terug
Ze zeggen
Zeker
Zeven levens
Zevende hemel
Zo dichtbij
Zo eenzaam
Zo is het goed
Zoals nog nooit
Zoveel ik kan
Zullen we dansen
Zure mannen

Albums van De Dijk

100 x De Dijk
25 jaar De Dijk - We Beginnen Pas - Ahoyconcert 2006
40 jaar - het beste van nu tot toen
Alle 40 goed
Allemansplein
Brussel
De blauwe schuit
De Dijk
De jonge jaren van De Dijk - 50 jaar Nederpop
De stand van de maan
Dijkers & Strijkers (De Dijk / Amsterdam Sinfonietta)
Door
Elke dag een nieuwe hoed
Groef
Het beste van
Hold On Tight (Solomon Burke & De Dijk)
Hollands glorie
Later is nu
Live
Muzikanten dansen niet
Niemand in de stad
Niemand in de stad (Deluxe Edition)
Nooit genoeg
Nooit meer Tarzan
Nu of nou
Scherp de zeis
The Golden Years Of Dutch Pop Music
Voor de tover
Wakker in een vreemde wereld
We beginnen pas
Zeven levens
Zevende hemel
Zullen we dansen 1981-2006

DVDs van De Dijk

Door
Live vanuit de Melkweg
We beginnen pas - 25 Jaar De Dijk - Ahoyconcert 2006

De best beoordeelde nummers van De Dijk

Alle nummers met minstens 5 reviews worden meegeteld in deze charts.
TitelReviewsGemiddelde
Niemand in de stad55.4
Nergens goed voor124.92
Bloedend hart (Live)64.83
What A Woman (Solomon Burke & De Dijk feat. Jools Holland On Piano)104.8
Als het golft54.8
Hold On Tight (Solomon Burke & De Dijk)84.75
Ik kan het niet alleen104.7
Mag het licht uit104.7
Laat het vanavond gebeuren64.67
Dansen op de vulkaan104.6

De bekendste platen van De Dijk

Alle nummers met minstens 5 reviews worden meegeteld in deze charts.
TitelReviewsGemiddelde
Nergens goed voor124.92
Bloedend hart114.45
Als ze er niet is114.45
What A Woman (Solomon Burke & De Dijk feat. Jools Holland On Piano)104.8
Ik kan het niet alleen104.7
Mag het licht uit104.7
Dansen op de vulkaan104.6
Hold On Tight (Solomon Burke & De Dijk)84.75
Binnen zonder kloppen84.12
Bloedend hart (Live)64.83

AustraliŽ BelgiŽ Denemarken Duitsland Finland Frankrijk ItaliŽ Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?