Forum

Forum - Ultratop - Album top 200 2021

In week 56 komt Harry Styles met Fine Line op plaats 1 terecht
Harry Styles blijft op 1 met Fine Line
Albums van artiesten van deze reeks van Liefde voor muziek:
6.Cleymans & Van Geel
14.Tourist Le Mc-En Route
20.Tourist Le Mc-We begrijpen mekaar
52.Geike-Lost in time
67.Willy Sommers-Sommers of 69
96.Tourist Le Mc-Antwerps Testament
Goose daalt met hun nieuwe album van 2 naar 163 in de 2de week. Iedereen koopt (en streamt vooral) de eerste dagen om ze dan compleet te negeren blijkbaar?
Albums van artiesten uit Liefde voor muziek 6:
44.Liefde voor muziek 2020
117.Regi-Vergeet de tijd
128.Mama's Jasje-30 jaar Mama's Jasje-De jaren van verstand
193.André Hazes-Thuis
Dat verlies van Goose waar nightwishfan het al over heeft, is wel extreem zwaar. Ergens kan ik er wel inkomen dat er na de eerste week een terugval is omdat veel fans het dan al gekocht / gestreamd hebben en die nood wat minder hoog dan is, maar toch niet dat dat zo'n kolossaal verschil oplevert. En het blijft vooral bizar hoe groot het verschil daarin is tussen artiesten, want sommigen lijken daar amper last van te hebben en blijven na een jaar of langer gewoon mooi meedraaien.
Goose hun laatste album heb ik nog niet beluisterd, maar in feite snap ik niet dat ze zo achteruit gaan, waar de logica naar toe gaat is een raadsel.
En deze week alweer een gigantische verliezer: ene Peet kwam vorige week nog op 4 binnen en is nu nergens meer te bespeuren. Weird..
Proficiat aan de Liefde voor muziek: de top 3:
1.Tourist Le Mc-Niemandsland
2.Liefde voor muziek 2021
3.Emma Bale-Retrospect
De timing om nu nieuwe albums uit te brengen bij Emma Bale en Tourist LeMC zal wel niet al te toevallig zijn. Slim bekeken wat de marketing betreft, al vermoed ik dat Tourist LeMC zowat altijd met een nieuw album op de eerste plaats zou binnenkomen.

In ieder geval vind ik het ook wel goed dat in beide gevallen het mediaverhaal niet het enige is wat er te bieden is. Zowel Emma Bale als Tourist LeMC hebben in de eerste plaats hier gewoon een nieuw album gemaakt met hun eigen werk en dat verdient op zich wel de notering.
Proficiat aan de Liefde voor muziek:
1.Liefde voor muziek 2021
2.Tourist Le Mc-Niemandsland
3.Absynthe Minded-Saved along the way-the best of
25.Emma Bale-Retrospect zou wel wat hoger mogen staan
Slecht rapport voor Arsenal de laatste weken. Vorige week kwam The Rhythm Of The Band pas binnen op plek 41, ver weg van de tweede plek waarop In The Rush Of Shaking Shoulders drie jaar geleden binnenkwam, en deze week zien we ergens helemaal onderaan hangen op plek 151. Komt overeen met het gebrek aan steun dat ze krijgen bij de Afrekening, maar toch vreemd hoe matig een ooit zeer populaire groep hier nu scoort.
Idd dit is bijzonder vreemd. Moet de piek van Arsenal nog komen? iets te maken met releases of zo? Anders is het redelijk onbegrijpelijk hoe een uiterst populaire groep in enkele jaartjes zo gekelderd is. Dat kan haast niet.
Ook de capriolen van Emma Bale zijn vreemd, en ook zij heeft veel te weinig succes.

Maar als ik één ding weet van de Ultratoplijsten van de laatste 2 jaren is het dat kwaliteit nog moeilijker scoort dan ooit. En dat is zeer triest, needless to say.
(en ik blijf mij eigenlijk afvragen hoe dat komt, klikken/streamen de liefhebbers van kwaliteitsmuziek dan waarlijk zoveel minder dan het massastreamende kindervolkje?)
Dat laatste denk ik echt wel en dat heeft jammer genoeg meer effect dan het misschien eigenlijk zou mogen hebben. Maar in dit geval lijkt er toch net ietsje meer aan de hand bij Arsenal zou ik denken, want het is een wel extreem slechte prestatie.
Ik vond het inderdaad ook al vreemd wat er met Arsenal aan de hand was en denk dat ik het weet.
Op hun officiële facebookpagina gevonden dat het album enkel is uitgebracht via Streaming en download op iTunes en dus niet op cd of vinyl.
Waarmee de trend zich zal gaan inzetten dat er minder en minder fysiek zal uitkomen.
Ja Nightwishfan dat is spijtig dat er minder fysieke cd's uitgebracht worden en alleen op streaming platforms en dowload op iTunes is ,ik ben nog iemand die graag een fysieke cd koopt en dan is het heel jammer dat die trend zich nu aan het zetten zijn.
Die richting zit het inderdaad wel wat uit te gaan. Al blijft het dan toch wat vreemd in mijn ogen dat dit betekent dat ze dan niet op die manier weten te scoren.

Ondertussen deze week ook wat vreemde noteringen voor Amy Winehouse op 13 en Crosby, Stills, Nash & Young op 12. Waar komen die plots zo hoog vandaan?
@ gherkin: Niks vreemd..... Als je het album Déjà Vu aanklikt zie je dat vorige week (14 mei 2021) de "50th Anniversary Edition" is uitgekomen (1 LP/4CD's en een fotoboek). Daardoor komt het album opnieuw binnen (zie ook in Nederland op dutchcharts.nl).
Amy Winehouse is één week eerder (7 mei 2021), opnieuw uitgebracht in 2 boxen (3CD en 3LP Box). Ook dit kun je zien als je op het album klikt....
Dus er wordt nog steeds CD/Vinyl verkocht en heeft duidelijk invloed op de Albumlijst.
@SportyJohn: Oké, dat lijkt dan logisch. Wist ik niet. Merci voor de uitleg.
Een dikke proficiat aan Camille: binnen op 1 in de album top 200
En een derde plaats voor Amenra. Toch niet de groep die de meeste aandacht krijgt, dus best wel sterk.
Like Me Cast:
op 9 Gelukkig zijn week 5
op 25 Seizoen 1 123 weken
op 55 Seizoen 2 71 weken
Een dikke proficiat aan Jo Vally nummer één in de album top 200
Helmut Lotti -Italian Songbook nieuw op 3 in de album top 200
Een dikke proficiat aan Niels Destadsbader nummer één in de album top 200
Een mooie binnenkomer voor Gert Verhulst-nieuw op 8 met Zijn mooiste liedjes
Is er een foutje deze week in de lijst geslopen of zitten we gewoon met een echt zeer bizarre nieuwkomer? In ieder geval is het opmerkelijk dat enkel de soundtrack van de oude Dune de lijst haalt en niet die van de nieuwe versie.
Nee hoor geen foutje, de originele soundtrack is 17 september opnieuw uitgebracht en komt daardoor deze week binnen in de albumlijst.
De nieuwe soundtrack (Dune Sketchbook) is 3 weken geleden al uitgebracht.
Ondertussen lijkt de lijst wel aangepast te zijn. Nu staat er wel de soundtrack van Hans Zimmer - alleen lijkt op de pagina van dat album het verkeerde jaar te staan.
Een schitterende binnenkomst voor Mama's Jasje-Spiegel meteen op 4
Ik heb een gevoel dat er iets te veel nieuwkomers in de albumlijst staan de laatste weken. Sault (op 98) en Yong Yello ( hebben er al eerder ingestaan en ook Spring (op 42) stond er al veel eerder eens in. Ook opvallend: bij het aantal weken op de pagina's van die eerste twee albums lijkt deze week niet meegeteld bij het aantal weken dat daar staat.
Een dikke proficiat aan Bart Peeters nummer één in de album top 200 met De kat zat op de krant
@ gherkin.... Bij alle albums in de top 200, zowel Vlaanderen als Wallonië is de laatste week niet meegeteld.... is inmiddels gecorrigeerd !
de laatste week bij de singles is blijkbaar ook niet meegeteld voor - zover ik zie - de Vlaamse nieuwkomers van Bazart en Cookies & Cream.

Yong Yello staat nog steeds in de albumlijst alsof hij een nieuwkomer is. Graag aanpassen met zijn positie van vorige week en zijn juiste aantal weken.
Het lijkt dat ook deze week Yong Yello en Spring te weinig weken krijgen op de pagina van de lijst.
Een mooie binnenkomer voor Get Ready! Samen 25 jaar nieuw op plaats 6


Een bericht toevoegen (*=Verplicht veld)
Naam*   
E-mail   
Een smilie toevoegen:
Tekst*   


AustraliŽ BelgiŽ Denemarken Duitsland Finland Frankrijk ItaliŽ Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?