Forum

Forum - General [nl] - Einde Mega Top 50

Vandaag, 31 augustus 2019, is een historische dag in hitland. Olivier Bakker, presentator van de 3FM Mega Top 50, maakte bekend dat dit de laatste Mega Top 50 was. Wat er volgende week gaat gebeuren, wordt de komende week bekend gemaakt.

Met het stoppen verdwijnt er een stukje radiohistorie (1969-2019). De historie van de lijst leeft echter voort met de Single Top 100. Eigenlijk was de band met het verleden al op 1 mei 2004 verbroken toen 3FM een eigen koers ging varen door terug te gaan naar een Top 50 én airplay mee te tellen. Voor de Single Top 100 (je mag er van vinden wat je wil), tellen alleen cd-singles (voor zover ze er nog zijn), downloads en streams mee. Alleen nog audio. Tot 1 mei 2004 hadden beide lijsten dezelfde historie.

Ik denk dat 3FM er goed aan heeft gedaan te stoppen met de huidige Mega Top 50. Deze voegde niets meer toe aan het huidige hitparade landschap. Een (radio)station dat zich richt op jongeren, kan echter niet zonder een hitparade, dus 3FM zal met een nieuwe lijst komen. Een goede alternatieve lijst (geen Outlaw 41) zou een aanwinst kunnen zijn voor het hitparade landschap.
Jammer, maar ook wel te verwachten.
De samenstelling was de laatste jaren ook verkeerd, ik zeggende als 46-jarige man die de vinyl en cd singels echt mist. Ook dat de lijst in 2 uurtjes er doorheen gejast werd, is zo fout. Geen eerbied voor de lijst.
Vraag 1: blijven deze lijsten op de site staan? Vraag 2: komt er dus een herziene versie van het Hitdossier uit 2013???
Met alle re-entry's graag apart vermelden en een chronologische lijst qua Nummer 1 Hits zou ook niet verkeerd zijn.
Ik klink somber, maar zo zie ik het.
Het zal wel niet reëel zijn om te veronderstellen dat men de blunder uit 2004 rechtzet en de Single Top 100 gaat uitzenden.
Vanaf zaterdag de Mega Top 30!
Klinkt als een 538 Top 50-concept maar dan slechter uitgevoerd...
Inderdaad. Hoe maak ik mezelf volstrekt overbodig?
Per 1 april 2019 zijn we gestopt met het plaatsen van de Mega Top 50.
Nu 5 Maanden later is de lijst zelf gestopt !
Deze 5 maanden heb ik nu toch op de site geplaatst zodat de gehele Mega Top 50 van 1 mei 2004 t/m 31 augustus 2019, nu compleet is en op de site staat onder menu.... "Oude lijsten".
Heel verstandig van 3FM om de Mega Top 50 in te ruilen voor een chart die veel beter bij het huidige profiel van de zender past. De Mega Top 50 was ten dode opgeschreven. Laat de Nederlandse Top 40 en 538 Top 50 maar hits pompen.
Zend dan een playlist top 30 uit: past 100% bij het profiel van 3FM.
Mee eens, 3FM speelt niet heel veel grote hits, dus als je streaming en airplay van andere zenders laat meetellen heb je geen lijst die 3FM luisteraars echt leuk vinden, je kan ze wel laten stemmen, maar of dat nou echt gaat werken...
De playlist van 3FM ziet er best goed uit maar als je de draaibeurten over dit jaar totaliseert krijg je Don't Call Me Up van Mabel op 1 Juice van Lizzo op 2 en Power Over Me Dermot Kennedy op 3.


Een bericht toevoegen (*=Verplicht veld)
Naam*   
E-mail   
Een smilie toevoegen:
Tekst*   


AustraliŽ BelgiŽ Denemarken Duitsland Finland Frankrijk ItaliŽ Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?