Forum

Forum - General [nl] - Het nut van het Eurovisie Songfestival

Na de overwinning van de kippenact moet ik het echt kwijt: wat is het nut nou van dit muziekfestijn? Wat zijn de beweegredenen van het oprichten hiervan? Je kunt met argumenten als "maar zo leer je nieuwe/leuke muziek kennen" komen, maar dat kan het hele jaar door. Het ESF duurt maar een week en dan is het over. Grote hits worden de meeste nummers ook niet, op een paar uitzonderingen na. Ik snap gewoonweg niet dat er zo'n enorme hype wordt gecreeërd voor die ene week. Het is heel anders dan het WK, dat duurt een paar maanden en je kunt er van alles mee doen op allerlei fronten. Daarnaast valt het me op dat het simpelweg vriendjespolitiek is bij de oostbloklanden. En dan heb je nog landen als Zweden, Denemarken en Noorwegen die vrijwel altijd hoog eindigen, wat raar is aangezien die veel minder aan vriendjespolitiek doen. Ten slotte wil ik nog mijn zegje doen over de overwinningen. Vaak win je om de act en niet om het nummer. Waarom heet het dan SONGfestival en geen ACTfestival? Voor acts heb je Holland's Got Talent en alle andere Got Talents.
Puur plat vermaak waar complete volksstammen hysterisch van worden.
Muzikaal totaal geen nut meer.
Ik denk dat het voor veel mensen ook met nostalgie te maken heeft.
Met je ouders op de bank naar het songfestival kijken.
Toen ABBA(bv) mee deed zei iedereen gelijk: die gaan winnen.
Nu doen er eigenlijk gewoon te veel landen mee.
Wat me ook opvalt is dat je de oude nummers van het Songfestival blijft horen op de radio en TV en dat er bijna geen nieuwe classics bijkomen.(uitzondering was Loreen)
Wat ik wel leuk vind is dat in de songfestival week iedereen het er over heeft.Zelfs nu nog..............
De tijd waarin de winnaars grote hits wisten te scoren in de hitlijsten (jaren 60, 70 en 80) gebeurt nu steeds minder, omdat de doelgroep die toch het meeste streamt, niets met het ESC heeft. Wat betreft vriendjespolitiek, dat is inderdaad nog steeds aanwezig, al is het wel een stuk minder dan pak em beet 10 jaar geleden, als je kijkt naar afgelopen editie dat landen als Polen, Servie en Rusland uitgeschakeld werden in de halve finale. Dat landen zoals Zweden, Denemarken en Noorwegen altijd goed scoren, is omdat de beste muziek wat interessant is voor het ESC uit die landen komt, dat is al sinds mensenheugenis zo. Dit jaar heeft er dan een kip gewonnen (dankzij het stemmende publiek, als dit niet werd meegerekend had Oostenrijk terecht de winnaar geweest), maar de afgelopen 2 jaar heeft er toch wel een nummer gewonnnen wat helemaal geen hysterisch absurde act had. Mensen schijnen die gekke acts leuk te vinden en stemmen daar dan op. Vraag me niet waarom Wel ben ik van mening dat het ESC zijn langste tijd inmiddels wel gehad heeft, echte hits op Loreen na zijn er niet meer geweest, en het helpt ook niet bepaald dat landen die buiten Europa liggen, noem een Australie of Israel mee mogen doen met een contest die zich zelf EUROvisie noemt.
Laatst gewijzigd:
het nut is de gein van die puntentelling.

met muziek heeft het weinig te maken, net als die voice shows.
Moet het ESF dan persé een nut hebben?

Het is entertainment waar je naar kijkt als je het leuk vindt en niet als je er niks aan vindt. Heel veel entertainment heeft geen nut.

Ik vind het altijd wel leuk om te kijken maar gezien mijn muzikale smaak voegt het voor mij niks toe.
Ik ben wel chauvinistisch wat misschien de reden is voor het kijken.

Isräel is een EBU land en heeft een EBU lidmaatschap waardoor ze mee kunnen doen aan het ESF (sinds 1973 !)
Zelfs landen als Algerije en Egypte zouden mee mogen doen.

Het was de bedoeling dat Australië alleen in 2015 zou mee doen maar uiteindelijk is er voor gekozen om ze een permanente plaats te geven.
Ik gok dat het met geld te maken heeft.
En wat maakt het uit, het ESF is entertainment en ook in Australië schijnen er velen te kijken.
Ik blijf het leuk vinden en het statement van Netta mag er zijn.
http://dutchcharts.nl/forum.asp?todo=viewthread&id=52831&pages=3

Dit topic werd na de 1007de view voortijdig afgesloten. Denk even na mensen! De site is er alleen voor ingedutte mensen.
sipko oftewel deze topic is gesloten, je account is niet voor niets verwijderd....
Het ESC was vroeger misschien van enig kwaliteit, tegenwoordig is het waardeloos. En Patrick, wat vindt je er nou zo leuk aan om je één week te hypen over wat nummertjes en daarna is het over? Het is nog erger dan The Voice Het is gewoon schapengedrag van dit meelopende volk, aandoenlijk.. en je kunt het entertainment noemen, het is hele domme entertainment. Ook omdat het ESC niet 100 procent daarvoor bedoeld wordt. En die statements, na een paar dagen is iedereen het alweer vergeten. Het lijkt eerder een uitlaatklep voor Europese landen om hun frustraties over politieke conflicten te uiten, ook al helpt het geen reet. Sorry als ik bot overkom, maar het is elk jaar weer hetzelfde liedje.


Een bericht toevoegen (*=Verplicht veld)
Naam*   
E-mail   
Een smilie toevoegen:
Tekst*   


AustraliŽ BelgiŽ Denemarken Duitsland Finland Frankrijk ItaliŽ Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?