Forum

Forum - General [nl] - Streaming

Wanneer wordt er wat gedaan aan de enorme punten die nummers krijgen van streaming? Elke week worden er 5+ grote Nederrap singles uitgebracht die hoog debuteren vanwege niks behalve streaming en ze vagen snel weg, wat de lijst enorm raar eruit laat zien. Ook hebben andere genres nauwelijks een kans om in de top 10 te komen.

Ik neem aan dat het probleem komt doordat de punten verkregen door streaming bepaald zijn toen streamingservices veel kleiner waren? Tenzij airplay en sales bewust nauwelijks worden geteld. Waarom werkt dit nog zo?
Tja achterhaald systeem. Maar ook duidelijk dat Top Notch grote financiele macht heeft. Die betalen gewoon om elke week een ander uit hun stal op 1 te laten eindigen...
Hele goede vraag !
Zal dit doorspelen aan GfK die de charts samenstellen !
In Duitsland hebben ze hetzelfde probleem en in Engeland hebben ze een maximum van 3 tracks per album !
Fijn dat het opgemerkt wordt . Ik weet niet of het 3-track systeem het beste is (en het Engelse systeem van de streaming halveren na wat vage gebeurtenissen is al helemaal een slecht idee imo), maar het heeft wel wat. Ik hoop dat er wat moois uitkomt .
Dat klopt niet Rootje daar er IP adres controle is. Je kunt dus niet op één adres de hele week een track laten lopen via een streaming dienst. Heb dit zelf gezien bij GfK in Amstelveen en verdachte streaming data wordt daar verwijderd. In mijn kennisen kring (jeugd voetbalclub) wordt ontzettend veel gestreamd. In de bus naar een uitwedstrijd zit iedereen met de koptelefoon.... gezellig !!
De NVPI geeft aan GfK de opdracht om de charts die op Dutchcharts staan, samen te stellen. Om wijzigen door te voeren moeten GfK en NVPI in overleg met de internationale partners treden, om eventuele wijzigingen door te voeren. Bij GfK en NVPI zijn er sinds kort wijzigen in de organisatie, dus dat werkt vertragend bij eventuele wijzigingen in de samenstelling van de hitlijsten.
Ouderwetse bureaucratie
Fijn SportyJohn dat je eindelijk wat antwoorden voor ons hebt. Komende tijd maar blijven pushen dat er verandering nodig is
Ach. De Top 100 negeer ik gewoon op deze manier.
@Rootje....Ken je feiten! BOEF zit nog steeds niet bij TopNotch hoor.
En Josylvio ook niet
En de andere nummer 1 van dit jaar, Bizzey,.....ook al niet.

Zo makkelijk heeft TopNotch (= Universal) het niet.

Zelfs in de eeuwige NL top 3 staan ze niet:

1) BOEF - Habiba 48.600.000 views
2) Bizzey - Traag ft. Jozo & Kraantje Pappie 40.100.000
3) Sevn Alias - Gass ft. Jason Futuristic, BKO & Jairzinho 40.000.000

Dat is achtereenvolgens: GewoonBoef, Noahsark en Rotterdam Airlines
Jouw eeuw is wel erg kort De Tsjap
Zouden enkele leden van dit forum niet eens in gesprek kunnen komen met GfK/NVPI?
Dat zou niet eens zo'n slecht idee zijn. Van de NVPI heb ik al helemaal het idee dat er een stelletje oude verstofte grijze muizen zitten. De boel moet eens opgeschud worden.
inderdaad geen slecht idee, maar denk alleen dat het weinig zin heeft,

commercie, commercie, commercie....
Kijkend naar hoe de charts er deze week uitzien heb ik het gevoel dat er iets is veranderd, is dat zo?
One Kiss heeft misschien niet de #1 gepakt ondanks een #1 op iTunes en #2 op Spotify, maar volgensmij hadden een heleboel liedjes van Avicii niet zo veel streaming als het nu lijkt maar wel goede sales, Therapy is in de Tipparade beland ondanks enorm lage streams, etc.
Is er iets veranderd dus? Zou wel erg fijn zijn
Laten we het hopen. Op de huidige manier is de top 100 echt een farce...
Laat maar, nog steeds wordt One Kiss 4 keer zo veel verkocht als Hey Meisje en heeft het een achterstand van maar 6% op Spotify, maar een #1, ho maar.
Beïnvloeding. #1 hits in de Top 100 moet je niet al te seieus nemen...
Heb je een idee om welke aantallen het gaat bij Itunes? Gisteren verkochten Calvin en Dua 62 stuks.Dus dan is het niet vreemd dat het nauwelijks helpt de best verkochte plaat op Itunes te hebben.

Avicii stond vorige week op 11 in de ST100 en op 18 bij Spotify. Maar het verschil tussen 18 en 11 bij Spotify was vorige week in absolute aantallen kleiner dan tussen 1 en 2, dus makkelijker te "overbruggen".

Met de huidige situatie ligt de "hoop" vooral op de uitbreiding van het bereik van streaming naar de "oudere jongere", een andere goede tool om populariteit van losse nummers te meten is er niet echt meer.
Laatst gewijzigd:
https://gyazo.com/95773df080b17839651e17add28b99ae
Volgensmij is digitalsalesdata de meest betrouwbare bron, maar dat kan ik fout hebben.
Deze site ken ik niet. Ik heb de hoeveelheid berekend aan de hand van de info op kworb.net, die volgens mij ook betrouwbaar is. Hoogstwaarschijnlijk zal de door jou genoemde site een vergelijkbaar systeem hanteren. Als ik eens een ledig moment heb eens zien of het voor andere landen ook afwijkt van elkaar en uitzoeken hoe dat kan komen.


Een bericht toevoegen (*=Verplicht veld)
Naam*   
E-mail   
Een smilie toevoegen:
Tekst*   


AustraliŽ BelgiŽ Denemarken Duitsland Finland Frankrijk ItaliŽ Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?