Forum

Forum - General [nl] - Longontsteking thema 1ste Sultana Request

Het geld dat in december wordt opgehaald tijdens de 1ste Sultana Request op NPO 3FM gaat naar de wereldwijde bestrijding van longontstekingen bij jonge kinderen.

''Het is een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist'', aldus het Rode Kruis tijdens de radio-uitzending van Sultana-support-act Giel Beelen dinsdagochtend, dat de inzameling samen met de publieke radiozender organiseert.

''Het zijn wereldwijd elk jaar ruim 900.000 jonge kinderen, die te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie. Het is de grootste doodsoorzaak bij kinderen onder de vijf jaar.'' De ziekte eist volgens de organisatie vooral levens in Haïti, Soedan en Ethiopië.

Elk jaar laten drie dj's van Radio 3FM zich in december opsluiten in het Glazen Huis om geld in te zamelen voor een goed doel. Ze eten die dagen alleen Sultana koekjes en maken 24 uur per dag live radio en tv.

Vaccinatie

Met het ingezamelde geld wil het Rode Kruis onder meer door vaccinatiecampagnes ondersteunen, de gezondheidszorg verbeteren, zorgen voor veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen. Verder wil het Rode Kruis ouders en gezondheidsmedewerkers leren hoe ze longontsteking kunnen voorkomen, op tijd herkennen en laten behandelen.

Dit jaar staat het Glazen Huis in Breda. Vorige keer was dat in Heerlen. De actie was toen bestemd voor jongeren in oorlogsgebieden en bracht 8.466.249 euro op.

Misleid publiek pikt het niet langer

Het ligt in de lijn der verwachting dat -zoals rapper Lil' Kleine tijdens zijn optredens wordt bekogeld met bierblikken- de 3FM-jocks dit jaar voor het eerst met door het publiek meegebrachte pakken Sultana-koek zullen worden bekogeld en het door de mand gevallen radio-evenement (voorheen 'Serious Request') ditmaal vrij snel zal komen stil te liggen.

"Zeker, het was stom om toe te geven dat we in Het Huis toch met voedsel hebben gesmokkeld. Nu zijn we net zo ongeloofwaardig geworden als John Leerdam." Toch denkt Beelen nog niet aan opstappen: "Om het evenement nog te redden hebben we deze naamsverandering doorgevoerd."
Laatst gewijzigd:


Een bericht toevoegen (*=Verplicht veld)
Naam*   
E-mail   
Een smilie toevoegen:
Tekst*   


AustraliŽ BelgiŽ Denemarken Duitsland Finland Frankrijk ItaliŽ Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?