Forum

Forum - General [nl] - Rappers N.W.A staan in Rock 'n Roll Hall of Fame

De Amerikaanse rapgroep N.W.A. is vrijdag opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

De rappers uit Californië vormde in de jaren tachtig een groep in de probleemwijk Compton in Los Angeles. N.W.A. kreeg vorig jaar weer bekendheid door de dramafilm Straight Outta Compton.

Het is pas de vijfde keer dat een hiphopartiest is opgenomen in de eregalerij. N.W.A. werd eerder al drie keer genomineerd. Oprichter Ice Cube zegt dat de groep het verdiend heeft. "We komen van ver: van meest gehaat in de muziekindustrie tot een plek in de Hall of Fame."

De rapper is het niet eens met mensen die zeggen dat N.W.A. geen rock en roll is. "Rock en roll betekent niet dat je mensen moet nadoen die jou voorgingen, maar het creëren van je eigen pad in de muziek en het leven."

N.W.A. bestond uit Dr. Dre, Ice Cube, Eazy-E, MC Ren en DJ Yella. De jonge rappers uit Californië brachten in 1988 het album Straight Outta Compton uit. Vanwege onenigheid in de groep kwam in 1991 een einde aan N.W.A.

De rappers gingen verder als solo-artiesten, wat vooral succesvol uitpakte voor Dr. Dre en Ice Cube. Eazy-E overleed in 1995 aan aids.

Ook hardrockgroep Deep Purple, zanger Steve Miller en rockband Cheap Trick krijgen dit jaar een plek in de Hall of Fame. De artiesten werden gekozen door fans en de ruim achthonderd leden van de Rock and Roll Hall of Fame Foundation.

Niets dat ik tegen rappers heb, maar wat moeten rappers op een rock 'n Roll hall of fame?
BingTheKing, dat vraag ik me ook af !!!
Het gaat erom bij de Rock 'n roll Hall Of Fame wat je hebt betekent voor de muziek. N.W.A. waren pioniers in een nieuw genre, dus dan horen ze er in thuis. Bij mij weten staat ook bijv. James Brown in deze Hall Of Fame, ook geen rock te noemen. Genre is niet zo belangrijk, het gaat om de betekenis in de muziekgeschiedenis dus.
Deep Purple had al eerder gemogen overigens.
Laatst gewijzigd:


Een bericht toevoegen (*=Verplicht veld)
Naam*   
E-mail   
Een smilie toevoegen:
Tekst*   


AustraliŽ BelgiŽ Denemarken Duitsland Finland Frankrijk ItaliŽ Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?