Forum

Forum - General [nl] - Spam bij reviews

Deze site groeit. Dat is mooi, want deze site is een prachtig initiatief. De rijke historie van verschillende Nederlandse hitlijsten is hier overzichtelijk vastgelegd en er is een community van muziekliefhebbers. Er komen ook steeds meer muziekliefhebbers bij, wat alleen maar goed is. Je leert andere muziek te waarderen door reviews te lezen en te discussieren.

Maar: het tij is aan het keren. De grootte van de community begint een probleem te worden. Er komen steeds meer spammende reviewers die niet de waarde en kwaliteit van de muziek voorop stellen in hun reviews. Grofweg zijn er twee categorieën in te delen:

1) De commerciële spammers. Dit zijn users die voor een platenmaatschappij of iets dergelijks werken en worden betaald om muziek te pluggen. Ze doen dit door extreem positieve reviews te schrijven over 'grote talenten' en deze te besluiten met enkele tientallen witregels, zodat deze review voor de doorsnee bezoeker de eerste (en vaak ook enige) is die hij leest.

2) De getalsgeile spammers. Dit zijn users die muziek niet beoordelen omdat ze zo van muziek houden, maar omdat ze zoveel mogelijk reviews willen scoren in een korte tijd. Hun reviews zijn extreem kort en kenmerken zich door termen als "vote-only", "waardeloos" en "kliko" of een extreem flauwe en niet-grappige woordspeling op de titel van het liedje.

Voor deze twee afzonderlijke problemen heb ik twee oplossingen in gedachten, maar daarvoor moeten er wat dingen gaan veranderen binnen de site. Dat kan redelijk wat werk zijn en het is nog maar de vraag of men dit wel wilt. Daarom open ik dit topic om te peilen of meer mensen zich hieraan storen of dat ik de enige ben.
@ Stevolution: bedankt dat U zo mee denkt om de site zo levendig en toegankelijk te laten zijn.

Al een aantal jaren hebben we "Review recherche", dat zijn 10 tal mensen die alle reviews beoordelen of het wel door de beugel kan. Mocht er iets zijn wat onder bijvoorbeeld punt 1 en/of 2 valt en wat niet door de beugel kan, sturen inmiddels al vele "members" mij een memo, zodat desbetrefende personen erop aan kan spreken (via memo).

1) is daardoor opgelost !! Reviews worden door ons zelf aangepast (in lengte) -> stuur mij een memo wanneer je dit soort reviews vind !
2) iedereen mag zijn persoonlijke reviews maken... hoe lang of kort ze ook zijn, als ze maar niet beledigend zijn tov andere review schrijvers en ook niet vol staan met schunnige taal. Dus daar zul je overheen moeten stappen want het is vrijheid van menigsuiting om maar een korte review te maken.

dus..... schrijf mij of andere staff leden een memo !

bedankt voor je input Stevolution.
Ha John, bedankt voor je reactie. Goed dat er wordt opgetreden tegen de commerciële spammers, ik zal het melden als ik ze tegenkom.

Dan het tweede punt. Ik vind korte reviews ook prima, maar zou het niet wat zijn om mensen te laten stemmen zonder hun commentaar te geven? Op sites als Rateyourmusic kan het ook, gewoon een aantal sterren geven en klaar. Veel mensen hebben namelijk geen zin in het schrijven van een uitgebreide review en dat mag, maar inhoudsloze reviews vind ik vervelend (misschien ligt dat aan mij) en zonde van de serverruimte. Daarom: geef mensen de mogelijkheid om een review te schrijven, maar als ze alleen sterren willen geven, ook prima. Zou dat niet kunnen? Ik vind dit echt iets voor een open discussie, dus daarom plaats ik de reactie hier
Laatst gewijzigd:


Een bericht toevoegen (*=Verplicht veld)
Naam*   
E-mail   
Een smilie toevoegen:
Tekst*   


AustraliŽ BelgiŽ Denemarken Duitsland Finland Frankrijk ItaliŽ Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?