Forum

Forum - General [nl] - Gerry Rafferty (63) overleden

De zanger van Baker Street met prachtige saxafoon is vanavond helaas overleden
en van Late Again Stealers Wheel. zijn liedjes zullen deze dagen wel weer even hoog op de ituneslijst staan
De Schotse zanger Gerry Rafferty is op 4 januari 2011 overleden. Hij overleed thuis in aanwezigheid van zijn dochter. Rafferty was al langere tijd ziek.


Gerry Rafferty werd op 16 april 1947 in het Schotse Paisley geboren. geboren . Al in zijn tienerjaren vormde hij een groep, met de latere komiek Billy Connolly. Na een korte solocarrière brak hij pas echt door met zijn Stealers Wheel, de band die hij samen met zijn oude schoolvriend Joe Egan had opgericht.


De grote hit van Stealers Wheel was 'Stuck in the Middle with You' (in de USA nr 6, In Nederland was het Late Again die de 4e plaats haalde). Het lied uit 1972 raakte ook bekend bij een jongere generatie toen Quentin Tarantino het vrolijke melodietje gebruikte bij een beruchte martelscène in zijn film 'Reservoir Dogs'.


Het succes van Stealers Wheel betekende ook het einde van de groep. Hun platenlabel stond erop dat Rafferty met zijn groep lange tijd door de VS zou toeren en snel een nieuw album zou leveren. Rafferty, die zich geleefd voelde door de verplichtingen, stapte liever uit de band. Hij zou nog drie jaar lang vechten om ontbinding van het contract.


In 1978 had hij opnieuw een hit, dit keer solo: de top 10 hit 'Baker Street'. Het nummer, met de wereldberoemde saxofoonsolo, zou een evergreen worden in het easy listening-genre. In de laatste jaren van zijn leven zou Rafferty nog jaarlijks 100.000 euro aan royalties ontvangen.


Latere albums van Rafferty deden het minder goed en hij kreeg last van alcoholisme.


In juli 2008 kwam Rafferty wederom op onprettige wijze in het nieuws middels de krant Scotland on Sunday. Daarin werd melding gemaakt van door hem veroorzaakte overlast in het Westbury Hotel in Londen. Hij werd door de manager uit het hotel verwijderd. De verwarde zanger werd vervolgens opgenomen in het St Thomas' Hospital om behandeld te worden aan een chronische leveraandoening.

Op 1 augustus 2008 verdween hij spoorloos, met achterlating van zijn eigendommen. Het ziekenhuis geeft hem als vermist op.


Eind 2009 werd het verzamelalbum Life Goes On uitgebracht met geremasterd werk van de laatste drie albums aangevuld met nieuw materiaal, onder andere twee kerstnummers.Gerry Rafferty is 63 jaar oud geworden.
RIP Gerry


Een bericht toevoegen (*=Verplicht veld)
Naam*   
E-mail   
Een smilie toevoegen:
Tekst*   


AustraliŽ BelgiŽ Denemarken Duitsland Finland Frankrijk ItaliŽ Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?