Forum

Forum - General [nl] - Nederlandse Hitparade Records !

Caro Emerald staat nu al 23 weken op # 1 in de Albumlijst !
Maar wat is het record in Nederland ?

Welke single stond het langst op # 1?

Andere records:
BYentl stond 67 weken in de singlechart
Dire Straits - Brothers In Arms stond 269 weken in de Albumchart.

Wie weet er nog meer !
Laatst gewijzigd:
@SportyJohn: Caro Emerald is het record!

Singlerecord:
Que si, que no - Jody Bernal (15 weken op 1)
Jody Bernal stond in de Single Top100 15 weken op 1 met Que Si Que No... Of stond er iemand langer op nummer 1?
Klopt. Jody Bernal heeft het record.
Album Top 100: Grootste sprong naar nummer 1:

11-10-1997 Frans Bauer: Weil ich dich liebe - van 93!
Grootste sprong in de Single Top100 ooit: Westlife met Uptown Girl ---> van 91 naar 2.

Correct me if I'm wrong!
Singlerecord is volgens mij van Corry Brokken met Milord. Zij stond in 1960 16 weken op 1. Overigens niet aaneengesloten, na 10 weken moest ze haar nummer 1-positie een weekje afstaan aan Peter & zijn Rockets met Kom van dat dak af.

Dit is bij mijn weten het over-all record in Nederland. In de mega-lijsten is Jody Bernal inderdaad recordhouder.
Erik ,dat record komt van 50 jaar nr 1 hits Hitdossierman Johan van Slooten heeft beslag kunnen leggen op een wekelijkse Nederlandse hitlijst (top 10 top 20) die wekelijks werd afgedrukt in Hits Of the World in het blad van Billboard iov Frits Versteeg die ook verantwoordelijk was voor de maandelijks eerste gepubliceerde hitlijst in Elsevier (1956-1958) .maar die werd niet in Nederland gepubliceerd Jammer genoeg zijn deze lijsten niet meer voor het huidige Hitdossier gebruikt. . maar inderdaad van alle samengestelde Nederlandse hitlijsten is Milord de langstgenoteerde nr 1 hit
Jody Bernal is de langstgenoteerde nr 1 van de Radio 3 charts en Marco's Dromen is nog altijd de langstgenoteerde nr 1 in de Top 40
Inderdaad jammer dat het Hitdossier Foon/Platennieuws niet meer gebruikt. Ik begrijp niet waarom ze alleen Muziek Expres citeren vóór 1965. Johan is ook gedropt als samensteller. Heel spijtig, aangezien hij vakwerk leverde. De kwaliteit van de laatste editie is sterk achteruitgegaan. De versie van 2001 vind ik nog de beste tot nu toe, qua vorm (overzichtelijk en duidelijk) en qua inhoud (aandacht voor andere hitlijsten). Foon/Platennieuws kun je overigens zelf ook raadplegen via Google Boeken. Dan zie je dat er regelmatig geen gegevens werden aangeleverd, waardoor de lijst niet echt wekelijks was. Wat de langstgenoteerde nr.1-hit betreft, heeft Anneke Grönloh met Paradiso 15 weken onafgebroken op nr.1 gestaan in Platennieuws (1962-1963). Dit record werd geëvenaard door Jody Bernal in 2000. Milord heeft het echte record vanaf 1960 van alle lijsten.
En is Platennieuws een voorloper van de huidige Singles Top 100? Volgens mij niet. Dus telt dit "record" niet.
'Paradiso' is zeker geen record van de Single Top 100, maar van alle wekelijkse hitlijsten vanaf 1960. De Single Top 100 gaat vanaf 23-5-1969 (Hilversum 3 Top 30) tot heden. Het hangt van je definitie van records af wat je meetelt. In 1960 was er voor het eerst een (min of meer) wekelijkse hitlijst, met 20 noteringen, Foon, dat ruim een jaar later opgevolgd werd door Platen Nieuws (10 noteringen). De Tijd voor Teenagers Top 10 en de PS Popparade kun je wel als voorgangers van de Single T100 zien, omdat ze uitgezonden zijn op de publieke radiozenders. Johan van Slooten deed dat in 2001 ook in Hitdossier. Vóór november 1963 heb je een paar lijsten waar je uit kunt kiezen: Songwereld, Wereldkroniek, Muziek Parade (mnd), Muziek Expres (mnd), Tuney Tunes (mnd), Foon en Platen Nieuws. Overigens schijnt er in 1967 door de VPRO een top 30 uitgezonden te zijn. Heeft iemand hier gegevens over?
Alleen de Tijd voor Teenagers Top 10 (eerste lijst 30-11-1963) is een voorloper van de huidige Singles Top 100. Alles van voor die datum is ergens begonnen en ergens gestopt zonder dat er een vervolg kwam. De TvT Top 10 gaat over in de Parool Top 20, daarna wordt het de Hilversum 3 Top 30. Het volgt allemaal precies op elkaar.
het is inderdaad jammer dat Johan van Slooten er niet meer bij is wat Hitdossier betreft de editie van 2001 en vooral 2005 (met biografieen mmv Ton van Dranen)zijn erg goed ook zijn 50 jaar nr 1 hits Albumdossier en top 40 scheurkalenders zijn very nice. , de laatste editie valt erg tegen jammer ondanks de kennis en goodwill van de bekende top 40 ambassadeurs. de allereerste voorloper van de Single top 100 is natuurlijk de NOS top 30 want toen begon de Hilversum 3 hitparade concurrent van de top 40 dankzij de man die ook de top 40 binnenhaalde . Willem van Kooten. ironisch dat de concurrende hitlijst door een Top 40 autoriteit is opgericht want ook ex top 40 man Sieb Kroeske kwam met de Mega Top 50 in 1993 anyway;-) de Tijd voor Teenagers top 10 was het eerste popprogramma op de Nederlandse radio . maar geen echte voorloper van de top 100 wat sommige chartwatchers wel beweren.
Michael Jackson stond 26 weken nummer 1 met thriller !! maar ik denk dat de records van beide lijsten top 100 en top 40 door elkaar gehaald worden ! bij de top 40 worden de records al sinds jaar en dag bijgehouden,maar dat komt dat die lijsten compleet zijn en dat is vooral bij de album top 100 niet zo
@ Jan schenk: heb jij toevallig nog gegevens over de album top 100.
Ik heb de jaren 90 bijna compleet en ga na de vakantie aan de jaren 80 beginnen !

zie hier detail : http://www.dutchcharts.nl/forum.asp?todo=viewthread&id=30933
"De Tijd voor Teenagers top 10 was het eerste popprogramma op de Nederlandse radio . maar geen echte voorloper van de top 100 wat sommige chartwatchers wel beweren".

Toch wel! Zoals al tig keren eerder hier boven uitgelegd: TvTTop10, Parool Top 20, H3 Top 30/Nationale Hitparade, Mega Top 50, Singles Top 100. Het volgt allemaal op elkaar. Ik heb het hier allemaal op papier.
Klinkt interesant André ! Heb je wat info voor de Dutchcharts site hierover, dan kunnen we weer wat puzzelstukjes aan leggen van ons archief !
SportyJohn

Helaas heb ik die lijsten niet meer maar ik was vroeger lid van chart club holland,dat was een hitlijsten club en daar was ook een personen lijst bij met mensen die hitlijsten verzamelden ! Johan van Slooten uit urk de oprichter van die club en de maker van div top 40 boeken en hitdossiers was daar de brein achter misschien kun je daar eens vragen johan heeft een muziek site !
In 1999 verscheen het boek "30 jaar Nr 1 Albums", een boek dat ik nog steeds erg graag lees omdat er veel info in te vinden is en ook records.
Inmiddels bestaat de Albumlijst 40 jaar en er zijn meer dan 500 albums geweest die minimaal 1 week op nr 1 hebben gestaan. Ik zit al een hele tijd te wachten en te hopen dat er een "update" gaat verschijnen. Iets in de trant van "40 jaar Nr 1 Albums" of zo.
Ik loop regelmatig boekhandels binnen om te vragen of er al zoiets bestaat, maar helaas.
Weet iemand of er al een boek bestaat of in de maak is?

@Topbart: de albumlijst die bij de Top 40 hoorde bestaat niet meer sinds 1999; dus als er ooit een boek komt, dan één met info over de albumlijsten van DutchCharts vanaf 1969.
Tijd voor Teenagers top 10 is wel te vinden op sites (Johan van Slooten heeft ze ook gebruikt voor het Hitdossier) de Parool top 20 wordt moeilijk alhoewel ik wel enkele lijsten heb van het blad Hitweek maar die is bij lange niet compleet . en verder meningen verschillen maar ik zie die lijsten niet als officiele erkende voorlopers en de NOS top 30 begint als eerste officiele maar ja wie ben ik ;-D
@ Frankly: heb je toevallig 1 januari 1966
@Sporty John nee die ontbreekt de oudste van 1966 die ik heb stond in Hitweek van 18 maart 1966 Met Michell van Beatles op 1 en Nancy's Boots op 2 daarvoor werd de top 20 van Veronica's Top 40 gepubliceerd er was ook een LP top 10 van Hitweek overigens Beatles Rubber Soul op 1 Boudewijn d eGroot- Boudewijn de Groot op 2 en Get The Picture van Pretty Things op 3
De twee voorlopige best verkochte hits van 2010 Alors on dance en we No speak Americano zijn beiden niet Engelstalige en da tzou weleens een record kunnen worden (echte nr 1 hits) als we de jaarlijsten van de Dutch sales top 100 bekijken zien we vooralsnog voor het eerst een top 2 waarin geen Engelstalige en geen Nederlandstalige hit genoteerd staat.
@t Frankly,

Hoeveel hebben die twee nummers 1's tot nu toe verkocht dan? Zijn ze nog te verslaan?
Deze week opnieuw 2 records (voor de liefhebbers):

Caro Emerald
Deleted Scenes From The Cutting Room Floor

Voor de 27ste keer op # 1 in de Albumlijst ....een absoluut record !

The Black Eyed Peas I Gotta Feeling

Staat # 1 (opnieuw voor de liefhebber) in de Single punten Top Aller Tijden

http://dutchcharts.nl/bestall.asp
Heb naar die lijst gekeken. waar staat Corry en de rekels dan.
Was langst genoteerde single in top 40,moet toch ook wel bovenaan in overzicht staan van deze dutchcharts overzicht.
@rkrol: Nee, want dit is namelijk geen site voor de top40. Een grote hit in de top40 hoeft niet altijd een grote hit in (een voorloper van) de Single Top100 te betekenen, helaas. Kijk maar naar This Is The Last Time van Keane. In de top 100 op nr. 43 als hoogste positie, terwijl het in de top40 een top 3 hit werd!
De Hilversum 3-lijst was ten tijde van Corry & De Rekels een top-30, dus vaak verbleven singles toen minder lang dan in de Veronica Top 40.
Billboard heeft een tijd lang een BackCatalogue Top 50 gehad (inmiddels bestaat de lijst niet meer). Het in die lijst vermelde aantal weken was inclusief die van de Billboard 200. In Nederland is, gebaseerd op die manier van bijhouden, sinds 28-8-2010 een nieuw record: Ten van Pearl Jam staat er nu 386 weken in. De Top 3 (t/m 28-8-2010):

386 wkn PEARL JAM - Ten/Ten (Pinkpop-editie)/Deluxe edition
385 wkn BUENA VISTA SOCIAL CLUB - Buena Vista Social Club presents: Ry Cooder
339 wkn HERMAN VAN VEEN - In vogelvlucht (20 jaar Herman van Veen - zijn mooiste liedjes)
Deluxe edition hoort er niet bij André ! Verder een prima lijst !
Jawel, de deluxe edition hoort er wel bij.
Albums weken op # 1

In totaal hebben er 57 albums in de 42 jaar tussen 12.07.1969 en 03.07.2011, 8 weken of langer op # 1 gestaan in de albumchart !

hierbij het overzicht ! (versie #3 gewijzigd op 16 juli 2011)

#ArtiestTitelWeken 
1Caro EmeraldDeleted Scenes From The Cutting Room Floor30 
2Adele2121 
3André RieuStrauß & Co19 
4Simon & GarfunkelThe Concert In Central Park16 
5Simon & GarfunkelBridge Over Troubled Water15 
 Michael JacksonThriller15 
 Bruce SpringsteenBorn In The U.S.A.15 
 Robbie WilliamsEscapology15 
9SoundtrackGrease14 
 BZNGrootste hits14*
 Amy WinehouseBack To Black14*
12Alessandro SafinaInsieme a te13 
13Meat LoafBat Out Of Hell12 
 U2The Joshua Tree12 
 Mariah CareyMusic Box12 
 Céline DionFalling Into You12 
 Frans Bauer'n Ons geluk12 
 AnoukHotel New York12 
19Fleetwood MacRumours11 
 Paul SimonGraceland11 
 SoundtrackDirty Dancing11 
 Céline DionLet's Talk About Love11 
 Katie MeluaPiece By Piece11 
24The Rolling StonesSticky Fingers10 
 Neil DiamondBeautiful Noise10 
 Lionel RichieCan't Slow Down10 
 SadeDiamond Life10 
 SadePromise10 
 MadonnaTrue Blue10 
 SupertrampThe Very Best Of (1989)10 
 Dire StraitsOn Every Street10 
 QueenGreatest Hits II10 
 Soundtrack / Whitney HoustonThe Bodyguard10 
 KrezipNothing Less10 
35Alice CooperBillion Dollar Babies9 
 Kinderen Voor KinderenKinderen Voor Kinderen9 
 TotoPast To Present 1977 - 19909 
  Tour Of Duty9 
 Wet Wet WetEnd Of Part One - Their Greatest Hits9 
 Michael BubléCall Me Irresponsible9 
 ColdplayViva la vida Or Death And All His Friends9 
41Demis RoussosForever And Ever8 
 George McCraeRock Your Baby8 
 QueenA Night At The Opera8 
 Bob DylanDesire8 
 The Rolling StonesBlack And Blue8 
 SoundtrackSaturday Night Fever8 
 The PoliceReggatta de blanc8 
 ABBASuper Trouper8 
 ABBAA van ABBA8 
 Tracy ChapmanTracy Chapman8 
 Lionel RichieBack To Front8 
 ClouseauOker8 
 U2The Best Of 1980-19908 
 Marco BorsatoLuid en duidelijk8 
 Norah JonesCome Away With Me8 
 Norah JonesFeels Like Home8 
 Adele198 
     
 * = het langste achter elkaar op # 1 (14 weken)   

Laatst gewijzigd:
De 10 bestverkochte singles van dit eerste half jaar uit de Single top 100 .

1 ADELE-Rolling in the deep
(100.00)
2 MARTIN SOLVEIG & DRAGONETTE-Hello
( 67.98)
3 ALEXIS JORDAN-Happiness
( 61.87)
4 BRUNO MARS-Grenade
( 46.51)
5 BEN SAUNDERS-Kill for a broken heart
( 40.33)
6 ADELE-Set fire to the rain
( 37.35)
7 GLENNIS GRACE-Afscheid
( 37.33)
8 JAN SMIT-Niemand zo trots als wij
(36.09)
9 JENNIFER LOPEZ ft. PITBULL-On the floor
( 29.58)
10 DEAN SAUNDERS-You and I both
( 29.41)

obv relatieve weekpercentages met dank aan rekenmeester r van Vliet . Over records gesproken . Adele's Rolling in the deep wordt de eerste bestverkochte single van het jaar die het jaar daarvoor ook al genoteerd stond.
Re: Albums weken op # 1
Voor Toto, Past To Present 1977 - 1990, kom ik op 9 weken op 1: 28-7-1990 t/m 1-9-1990 (6 wk) en 6-10-1990 t/m 20-10-1990 (3 wk). De andere aantallen zijn correct.
@Alex1: ik ben het volledig met je eens v.w.b. de weken op 1 van het Toto-album.
Aanvullend: "Déjà vu" van CSN&Y ontbreekt. Dit album stond 11 weken op 1. "Het leven gaat door" van Koos Alberts is ook een van de albums dat 8 weken bovenaan stond.

@Alex1: Ben je het eens met 15 weken op 1 voor "Bridge..." van Simon & Garfunkel?
Bij de noteringen van het Toto-album staan wel 9 weken op 1. Ik vermoed dat het verkeerd is overgenomen in bovenstaand overzicht.
Klopt inderdaad... Toto heeft 9 weken op # 1 gestaan !
@André: Volgens mijn telling stond "Bridge Over Troubled Water" 15 weken op 1, "Déjà vu" 7 weken en "Het leven gaat door" 6 weken.
In aanvulling op bovenstaande lijst stonden 21 albums 7 weken op 1, 39 albums 6 weken, 48 albums 5 weken, 46 albums 4 weken, 79 albums 3 weken, 128 albums 2 weken, 192 albums 1 week, en 2 albums gezamenlijk 5 weken op 1 (Turn Up The Bass 13&14, kennelijk gaat het hier om de gezamenlijke verkoop en niet om een ex aequo-notering, gezien het feit dat ze elke week samen genoteerd waren).
"Volgens mijn telling stond "Bridge Over Troubled Water" 15 weken op 1, "Déjà vu" 7 weken en "Het leven gaat door" 6 weken".

@Alex1: Waar heb je die gegevens vandaan? Van deze site of elders? Want van "Het leven gaat door" is niet de volledige chartrun te achterhalen, en dus ook niet het volledige aantal weken op 1, wat 8 moet zijn.
@André: uitsluitend van deze site. Met welke albums er tussen 24-9-1988 en 18-2-1989 op 1 zouden hebben kunnen staan heb ik geen rekening gehouden
Dan is het lijstje dus niet compleet.

@John: is het ook verstandig dit er bij te vermelden?
Zal Adele het record van Caro Emerald verbreken ?
Laatst gewijzigd:
Vast wel... dat album scoort in de hele breedte en het is ook nog eens een Grandslam (nr 1 UK USA NL)
#ArtiestTitelWeken 
1Caro EmeraldDeleted Scenes From The Cutting Room Floor30 
2Adele2123 
3André RieuStrauß & Co19 
4Simon & GarfunkelThe Concert In Central Park16 
5Simon & GarfunkelBridge Over Troubled Water15 
 Michael JacksonThriller15 
 Bruce SpringsteenBorn In The U.S.A.15 
 Robbie WilliamsEscapology15 
9SoundtrackGrease14 
 BZNGrootste hits14*
 Amy WinehouseBack To Black14*
12Alessandro SafinaInsieme a te13 
13Meat LoafBat Out Of Hell12 
 U2The Joshua Tree12 
 Mariah CareyMusic Box12 
 Céline DionFalling Into You12 
 Frans Bauer'n Ons geluk12 
 AnoukHotel New York12 
19Fleetwood MacRumours11 
 Paul SimonGraceland11 
 SoundtrackDirty Dancing11 
 Céline DionLet's Talk About Love11 
 Katie MeluaPiece By Piece11 
24The Rolling StonesSticky Fingers10 
 Neil DiamondBeautiful Noise10 
 Lionel RichieCan't Slow Down10 
 SadeDiamond Life10 
 SadePromise10 
 MadonnaTrue Blue10 
 SupertrampThe Very Best Of (1989)10 
 Dire StraitsOn Every Street10 
 QueenGreatest Hits II10 
 Soundtrack / Whitney HoustonThe Bodyguard10 
 KrezipNothing Less10 
35Alice CooperBillion Dollar Babies9 
 Kinderen Voor KinderenKinderen Voor Kinderen9 
 TotoPast To Present 1977 - 19909 
  Tour Of Duty9 
 Wet Wet WetEnd Of Part One - Their Greatest Hits9 
 Michael BubléCall Me Irresponsible9 
 ColdplayViva la vida Or Death And All His Friends9 
41Demis RoussosForever And Ever8 
 George McCraeRock Your Baby8 
 QueenA Night At The Opera8 
 Bob DylanDesire8 
 The Rolling StonesBlack And Blue8 
 SoundtrackSaturday Night Fever8 
 The PoliceReggatta de blanc8 
 ABBASuper Trouper8 
 ABBAA van ABBA8 
 Tracy ChapmanTracy Chapman8 
 Lionel RichieBack To Front8 
 ClouseauOker8 
 U2The Best Of 1980-19908 
 Marco BorsatoLuid en duidelijk8 
 Norah JonesCome Away With Me8 
 Norah JonesFeels Like Home8 
 Adele198 
     
 * = het langste achter elkaar op # 1 (14 weken)   
"Déjà vu" van CSN&Y ontbreekt. Dit album stond 11 weken op 1. "Het leven gaat door" van Koos Alberts is ook een van de albums dat 8 weken bovenaan stond.

@ Andre: ik heb andere data t.a.v CSN&Y
Heb je voor mij meer gegevens hiervan?
..... Koos Alberts ontbreekt doordat er tussen 1988-1989 gegevens ontbreken. Mocht je deze hebben stuur ze me dan !
#ArtiestTitelWeken 
1Caro EmeraldDeleted Scenes From The Cutting Room Floor30 
2Adele2126 
3André RieuStrauß & Co19 
4Simon & GarfunkelThe Concert In Central Park16 
5Simon & GarfunkelBridge Over Troubled Water15 
 Michael JacksonThriller15 
 Bruce SpringsteenBorn In The U.S.A.15 
 Robbie WilliamsEscapology15 
 Amy WinehouseBack To Black15*
10SoundtrackGrease14 
 BZNGrootste hits14*
12Alessandro SafinaInsieme a te13 
13Meat LoafBat Out Of Hell12 
 U2The Joshua Tree12 
 Mariah CareyMusic Box12 
 Céline DionFalling Into You12 
 Frans Bauer'n Ons geluk12 
 AnoukHotel New York12 
19Fleetwood MacRumours11 
 Paul SimonGraceland11 
 SoundtrackDirty Dancing11 
 Céline DionLet's Talk About Love11 
 Katie MeluaPiece By Piece11 
24The Rolling StonesSticky Fingers10 
 Neil DiamondBeautiful Noise10 
 Lionel RichieCan't Slow Down10 
 SadeDiamond Life10 
 SadePromise10 
 MadonnaTrue Blue10 
 SupertrampThe Very Best Of (1989)10 
 Dire StraitsOn Every Street10 
 QueenGreatest Hits II10 
 Soundtrack / Whitney HoustonThe Bodyguard10 
 KrezipNothing Less10 
35Alice CooperBillion Dollar Babies9 
 Kinderen Voor KinderenKinderen Voor Kinderen9 
 TotoPast To Present 1977 - 19909 
  Tour Of Duty9 
 Wet Wet WetEnd Of Part One - Their Greatest Hits9 
 Michael BubléCall Me Irresponsible9 
 ColdplayViva la vida Or Death And All His Friends9 
41Demis RoussosForever And Ever8 
 George McCraeRock Your Baby8 
 QueenA Night At The Opera8 
 Bob DylanDesire8 
 The Rolling StonesBlack And Blue8 
 SoundtrackSaturday Night Fever8 
 The PoliceReggatta de blanc8 
 ABBASuper Trouper8 
 ABBAA van ABBA8 
 Tracy ChapmanTracy Chapman8 
 Lionel RichieBack To Front8 
 ClouseauOker8 
 U2The Best Of 1980-19908 
 Marco BorsatoLuid en duidelijk8 
 Norah JonesCome Away With Me8 
 Norah JonesFeels Like Home8 
 Adele198 
     
 * = het langste achter elkaar op # 1 (14 weken)   
Zal Adele het record van Caro Emerald verbreken ?
Volgende week misschien de Red Hot Chili Peppers op 1?
ja dat zou kunnen....ik verwacht dat wel, maar dat is dan maar voor één week, want Adele komt daarna weer op # 1
Adele onderweg om records te verbreken:

Album Top 100 (Aantal weken # 1)

#ArtiestTitelWeken
1Caro EmeraldDeleted Scenes From The Cutting Room Floor30
2Adele2129
3André RieuStrauß & Co19
4Simon & GarfunkelThe Concert In Central Park16
5Simon & GarfunkelBridge Over Troubled Water15
 Michael JacksonThriller15
 Bruce SpringsteenBorn In The U.S.A.15
 Robbie WilliamsEscapology15
 Amy WinehouseBack To Black15
10SoundtrackGrease14
 BZNGrootste hits14

Backcatalogue Top 50 (Aantal weken # 1)

1Norah JonesCome Away With Me54
2Adele1949
3Amy WinehouseFrank43
4Lenny KravitzGreatest Hits24
5Michael JacksonNumber Ones22
6ColdplayParachutes18
 Alain ClarkLive It Out18
8Katie MeluaPiece By Piece17
9Jan SmitJansmit.com14
 Amy WinehouseBlack To Black14
en dat heeft ze inmiddels ook gedaan:

Backcatalogue Top 50 (Aantal weken # 1)

#ArtiestTitelWeken
1Adele1967
2Norah JonesCome Away With Me54
3Amy WinehouseFrank43
4Lenny KravitzGreatest Hits24
5Michael JacksonNumber Ones22
6ColdplayParachutes18
 Alain ClarkLive It Out18
8Katie MeluaPiece By Piece17
9Jan SmitJansmit.com14
 Amy WinehouseBack To Black14
11DidoNo Angel13
12KeaneHope And Fears12
13Robbie WilliamsI've Been Expecting You11
14Phil Collins...Hits10
 Michael JacksonThriller10
 Ilse DeLangeHere I Am 1998-200310
17Guus MeeuwisTien jaar - levensecht9
18Katie MeluaCall Off The Search8
19Elvis PresleyElv1s - 30 #1 Hits7
 Soundtrack / Eddie VedderInto The Wild7
21Ramses ShaffyHet mooiste van6
22Bruce SpringsteenGreatest Hits5
 BløfHet eind van het begin5
 Michael JacksonKing Of Pop - The Dutch Collection5
 Whitney HoustonThe Ultimate Collection5
25NirvanaNevermind4
 Kings Of LeonOnly By The Night4
27BløfWatermakers3
 Jack JohnsonOn And On3
 U2The Best Of 1980-19903
 Simply RedThe Very Best Of3

en de Album Top 100

#ArtiestTitelWeken
1Adele2131
2Caro EmeraldDeleted Scenes From The Cutting Room Floor30
3André RieuStrauß & Co19
4Simon & GarfunkelThe Concert In Central Park16
5Simon & GarfunkelBridge Over Troubled Water15
 Michael JacksonThriller15
 Bruce SpringsteenBorn In The U.S.A.15
 Robbie WilliamsEscapology15
 Amy WinehouseBack To Black15
10SoundtrackGrease14
 BZNGrootste hits14
12Alessandro SafinaInsieme a te13
13Meat LoafBat Out Of Hell12
 U2The Joshua Tree12
 Mariah CareyMusic Box12
 Céline DionFalling Into You12
 Frans Bauer'n Ons geluk12
 AnoukHotel New York12
19Fleetwood MacRumours11
 Paul SimonGraceland11
 SoundtrackDirty Dancing11
 Céline DionLet's Talk About Love11
 Katie MeluaPiece By Piece11
24The Rolling StonesSticky Fingers10
 Neil DiamondBeautiful Noise10
 Lionel RichieCan't Slow Down10
 SadeDiamond Life10
 SadePromise10
 MadonnaTrue Blue10
 SupertrampThe Very Best Of (1989)10
 Dire StraitsOn Every Street10
 QueenGreatest Hits II10
 Soundtrack / Whitney HoustonThe Bodyguard10
 KrezipNothing Less10
35Alice CooperBillion Dollar Babies9
 Kinderen Voor KinderenKinderen Voor Kinderen9
 TotoPast To Present 1977 - 19909
  Tour Of Duty9
 Wet Wet WetEnd Of Part One - Their Greatest Hits9
 Michael BubléCall Me Irresponsible9
 ColdplayViva la vida Or Death And All His Friends9
41Demis RoussosForever And Ever8
 George McCraeRock Your Baby8
 QueenA Night At The Opera8
 Bob DylanDesire8
 The Rolling StonesBlack And Blue8
 SoundtrackSaturday Night Fever8
 The PoliceReggatta de blanc8
 ABBASuper Trouper8
 ABBAA van ABBA8
 Tracy ChapmanTracy Chapman8
 Lionel RichieBack To Front8
 ClouseauOker8
 U2The Best Of 1980-19908
 Marco BorsatoLuid en duidelijk8
 Norah JonesCome Away With Me8
 Norah JonesFeels Like Home8
 Adele198
    
 * = het langste achter elkaar op # 1 (14 weken)  
Nieuw Record ! Album van Adele - 21 al 70 weken in de Top 10 van de albumlijst !
Is eigenlijk niet Jody Bernal maar Corry Brokken die het langst op nr. 1 heeft gestaan?

Jody Bernal met Que si, Que no 15 weken
Corry Brokken met Milord 16 weken
Klopt Peter !
Gotye feat. Kimbra nadert de top 5 allertijden (qua punten) !
Deze week is Gotye van 6 naar 4 gestegen in de top allertijden.... Gers Pardoel staat inmiddels ook al in de top 10....
vr 27 jul 2012, 18:32

Gers Pardoel breekt record in Top 50

HILVERSUM - De single 'Ik neem je mee' van de Nederlandse zanger Gers Pardoel is de langst genoteerde Nederlandse single ooit in de Mega Top 50. Dat heeft de TROS vrijdag bekendgemaakt.

Pardoel kwam met zijn lied in oktober vorig jaar in de hitlijst. Na 44 weken staat de single nu op de 44e plaats. Daarmee is het record van Laura Jansen gebroken. Zij stond met 'Use Somebody' in 2009 en 2010 in totaal 43 weken in de lijst.

'Ik neem je mee' stond twee keer op nummer 1 en hield het 13 weken vol in de top 10.
iedereen kent de grote hit uit 1994 Dromen Zijn Bedrog van Marco Borsato deze hit single wist maar liefst 12 weken boven aan de top te staan van de Nederlandse top 40 sinds die is dat zijn record die vanaf nu verbroken is want Gusttavo Lima staat met zijn zomer knaller Balada al 13 weken boven aan de top van de Nederlandse top 40
Ja maar dat is in de single top 100 ik heb het over de Nederlandse top 40
OK... hoort eigenlijk niet thuis, op dit forum !
Als we toch bezig zijn met records. The Black Eyed Peas stonden 108 weken in de Single Top 100 met 'I gotta feeling', een absoluut record. 'Paradiso' van Anneke Grönloh stond overigens, evenals 'Milord' 16 weken op nr.1. Het verschil was dat eerstgenoemde niet onderbroken werd door een ander liedje. Het record dat RTL Boulevard vorige week vermeldde (14 weken #1 voor Balada) is volledig onjuist. Het record gold voor geen enkele NL-hitparade. Ze keken op dat moment naar het aantal weken. Zoveel verstand hebben ze daar van hitlijsten.
Laatst gewijzigd:
over The Black Eyed Peas gesproken ik weet nog dat het heel leuk en bijzonder was wat er gebeurden met hun hit single I Gotta Feeling misschien heb ik alleen dit over het hoofd gezien maar er zit toch wel een nadeel bij het is een ongelooflijke prestatie wat ze hebben gedaan en zou een ander single dit kunnen evenaren het zou wel leuk zijn als het record weer gebroken word en voor nu lijkt dat onmogelijk
Het is opvallend dat met name de plaatjes uit The Voice e.d. telkens het record vestigen van kortst genoteerde top 10 of nr 1 hit.
Ze komen dan even in de top 10, soms op 1, maar na 3, 4 weken zijn ze alweer uit de lijst.
Is er een lijstje daarvan. Kortstgenoteerde hits in de Top 100?
Ik denk dat er veel talentenshow gerelateerde plaatjes bij zitten, het overgrote deel zelfs.
Kortstgenoteerde nr 1 hit is dat promotieplaatje van Powned.
Slechts 2 ! weken genoteerd. Daarna volgt een hele rits aan The Voice, X Factor e.d. singletjes.
Ik heb de moeite maar gedaan om een lijstje te maken van kortstgenoteerde nr 1 hits in de Top 100. Ik kwam tot de volgende top 10.
Gebasseerd op het puntensysteem van de top 100

1) P3 - Powned
2) CHRIS HORDIJK - Time after time
3) RENÉ FROGER - Samen
4) ROCHELLE PERTS - No air
RED! - Step into the light
6) OH OH CHERSO - Oh Oh Cherso
7) JAAP - Don't stop believing
8) COOLE PIET - De streken van Tante Toets
9) DRIES ROELVINK - Alleen door jou
10)DEAN SAUNDERS - You and I both
Hallo iedereen. De jaarlijkse hitparadedag komt er weer aan! Lees hierover op https://groups.google.com/group/nl.media.radio/browse_thread/thread/523190af249c1af8?hl=nl#
Hartelijke hitlijsten-groeten van Nico uit Gouda.
Het lijstje is door huidige singles van Jan Smit en Nick en Simon ietwat veranderd

De top 10 van kortstgenoteerde nr 1 hits in de Top 100 is nu:

1)P3 - Powned (127)
2) GUUS MEEUWIS - Armen Open (181)
3)CHRIS HORDIJK - Time After Time (345)
4)HET METROPOLE ORKEST olv VINCE MENDOZA & V.A. Wereldwijd Orkest (440)
5) JAN SMIT - Altijd Daar (441)
6)RENÉ FROGER - Samen (451)
7)ROCHELLE PERTS - No Air (469)
 RED! - Step Into The Light (469)
8)OH OH CHERSO - Oh Oh Cherso (474)
9)JAAP - Don't Stop Believing (492)
10)COOLE PIET - De streken van Tante Toets (524)
Leuk lijstje het zijn wel enorme hyperige hits "gebleken De nr 3 7 8 en 9 hebben nog het meest in de breedte gescoord (itunesRUn)
Ja, Frankly. Als je lijstjes zou uitbereiden kom je die plaatjes allemaal tegen.
Sinterklaas -, kerst- , voetbal- en talentenshow gerelateerd.
Met name die laatste zijn dan opvallend, want van sinterklaas, kerst en voetbaltoernooi singles verwacht je op een gegeven moment wel dat ze erg zullen gaan zakken. Zo zie je maar dat talentenshows alleen maar hypes voortbrengen en het dus allemaal niet zo bijzonder is.
@ Ro :
Volgens mij ben je nog een aantal singles vergeten :
- THOMAS BERGE – Geen Kerstfeest zonder jou (341 Punten)
- JAN SMIT – Zie wel hoe ik thuis kom (364)
- TICKET FOR TIBET – Als je ooit nog eens terug kan (402)
- NICK & SIMON – Wijzer dan je was (Symphonica in Rosso versie) (490)
- ANDRE VAN DUIN - De balletjes van de Koningin (513)

De eerste drie horen dus nog in jouw Top 10 (op plaats 3, 5 en 6) De laatste twee vallen net buiten de boot in je nieuwe lijstje...
Adele "21" is Adele "19" voorbij in de Albumlijst.
Gotya staat inmiddels al op 3 in de singlelijst....
Peter S. Ja weet ik, het lijstje kan aangevuld worden. Ik kwam tot nu toe tot dit lijstje. Bedankt voor je aanvulling.

Met jouw aanvulling wordt het dus:
1)P3 - Powned (127)
2) GUUS MEEUWIS - Armen Open (181)
3) THOMAS BERGE - Geen Kerstfeest zonder jou (341)
4)CHRIS HORDIJK - Time After Time (345)
5) JAN SMIT -Zie wel hoe ik thuis kom (364)
6) TICKET FOR TIBET – Als je ooit nog eens terug kan (402)
7)HET METROPOLE ORKEST olv VINCE MENDOZA & V.A. Wereldwijd Orkest (440)
8) JAN SMIT - Altijd Daar (441)
9)RENÉ FROGER - Samen (451)
10)ROCHELLE PERTS - No Air (469)
RED! - Step Into The Light (469)

Sandra van Nieuwland heeft een nieuw record gevestigd in de Single lijst:

Het is nog nooit voorgekomen (sinds 28 mei 1960), dat één en dezelfde artiest op de bovenste 3 plaatsen stond van de single lijst!
Een dikke proficiat gaat naar Sandra
Jawel, maar vroeger was het ook veel moeilijker voor een artiest om dat te behalen. Er is nu sprake van een ingestorte singlesmarkt waarbij artiesten veel makkelijker op #1 kunnen komen dan in de 1ste 51 jaar hitparade. Dus niks proficiat, het is gewoon een doodordinaire hype rondom een zoveelste eendagsvlieg.
Niet zo moeilijk ook, kijkers van de Voice (een hele jonge groep) gaan naar de uitzending meteen het laatste Sandra liedje op itunes downloaden. Het verschil tussen de nr 1 en 2 ten opzichte van vorige week is al minder . maar in de verkoopchart is het natuurliik wel een record met dank aan itunes.Hebben we weleens een nr 1 gehad in de wekelijkse itunes top 30 die in alle andere hitlijsten niet de nr 1 pakte ? Sky on fire van Handsome Poets werd in de top 100 van de eerste plek gehouden door een CD single verkooptruc van Jan Smit .
De huidige stand nou keep your head up en hou je hart vast ;-)

itunes SALES
1Sandra van NieuwlandNew Age (From The Voice of Holland)363
2Sandra van NieuwlandKeep Your Head Up (From The Voice of Holland)272
3Sandra van NieuwlandBeggin' (From The Voice of Holland)238
4Sandra van NieuwlandMore (From The Voice of Holland)227
Een nieuw record voor Sandra in zicht?
93 1 11-10-97 Frans Bauer - Weil ich dich liebe
89 1 14-04-07 DJ Tiësto - Elements of life
63 1 01-12-12 K 3 - Engeltjes
60 1 28-11-09 K 3 - MaMaSé!
58 1 20-10-89 BZN - Crystal gazer

De op 2 na grootste sprong naar 1 in de Album Top 100 van deze week.
Welke single heeft het record langst in de top 10? De single van Amy Whinhouse vast, die op #11 staat in de Top Aller Tijden? Of is het toch Blurred Lines? In de top 40 denk ik Blurred Lines. Al 23 weken in de top 10, en nu op #8.
@ Sebastiaan : Je bedoelt waarschijnlijk Amy Macdonald ? (25 weken in de top 10)

Nee, het absolute record is in handen van Gotye feat. Kimbra : zij stonden maar liefst 31 weken in de Top 10, waarvan 24 weken zonder onderbreking

Het langst achter elkaar (dus zonder onderbreking) stond Marco Borsato met "Rood" in de Top 10 genoteerd : 28 weken
Wake Me Up! had kans om het record te verbreken van het langst op nummer 1 in de Single Top 100. Maar blijkbaar gaat dat niet meer lukken. Het staat echter in de Top 40 al 11 weken op #1, en hopelijk breekt ie het record.
Terug in de lijst na een weekje afwezigheid, nu op 91 in de 50e week notering: RIHANNA-Diamonds
Dat een terugkomer in de lijst (na maximaal zes weken afwezigheid) al zo lang genoteerd staat, is een gedeeld record in de geschiedenis van de Single Top 100. Op 1 januari 2011 keerde CARO EMERALD-A night like this terug in de lijst na 5 weken afwezigheid, voor eveneens een 50e week notering.

Er keren twee singles terug in de lijst met een groot aantal weken notering. Aan de andere kant hadden de singles die uit de lijst vallen, allemaal niet zo heel lang genoteerd gestaan. Gevolg is dat de honderd singles in de lijst bij elkaar liefst 1245 weken genoteerd staan. Dat is een nieuw record in de geschiedenis van de Single Top 100. Het oude record bedroeg 1226 weken notering, voor de honderd singles bij elkaar in de lijst van 24 augustus 2013.
Ik zie het in de Single Top 100. Maar dit hebben we ook te danken aan Diamonds & Let Her Go, dat het record is verbroken.

En ik zie ook veel nummers die langer dan 20 weken genoteerd staan. Geen wonder dat dit een record is.
In de Midprice lijst staat Pearl Jam deze week voor de 300ste week genoteerd ! Absoluut record in deze lijst!
Top 10 aantal weken in de album lijst:

André HazesAl 15 jaar gewoon André258
Dire StraitsBrothers In Arms250
Buena Vista Social ClubBuena Vista Social Club246
Andrea BocelliRomanza176
Alanis MorissetteJagged Little Pill175
Dire StraitsMoney For Nothing173
Marco BorsatoAls geen ander171
Caro EmeraldDeleted Scenes From The Cutting Room Floor165
Amy WinehouseBack To Black156
Pearl JamTen / Ten [Legacy Edition]152
Top 10 aantal weken in de Midprice/ Back cat. album lijst:

Pearl JamTen / Ten [Legacy Edition]300
Herman van VeenIn vogelvlucht - 20 jaar zijn mooiste liedjes286
Marco BorsatoOnderweg263
Coldplay Parachutes254
De DijkHet beste van247
Guns N' RosesGreatest Hits244
Boudewijn de GrootHet beste van240
Bruce SpringsteenGreatest Hits234
Norah JonesCome Away With Me221
Michael JacksonThriller / Thriller (Special Edition) / Thriller 25201
Top 10 aantal weken in de Combi albumlijst:

Mumford & SonsSigh No More166
Adele19157
Caro EmeraldDeleted Scenes From The Cutting Room Floor148
Adele21140
Guus MeeuwisHet beste van Guus Meeuwis138
Soundtrack / Eddie VedderInto The Wild129
RacoonLiverpool Rain114
K3MaMaSé!107
Ben HowardEvery Kingdom96
David GuettaNothing But The Beat93
Top 20 aantal weken Album+Midprice/Backcat. Albumlijst:

Pearl JamTen / Ten [Legacy Edition]452
Buena Vista Social ClubBuena Vista Social Club420
Marco BorsatoOnderweg367
De DijkHet beste van356
Herman van VeenIn vogelvlucht - 20 jaar zijn mooiste liedjes345
Michael JacksonThriller / Thriller (Special Edition) / Thriller 25336
Marco BorsatoAls geen ander328
Coldplay Parachutes328
Norah JonesCome Away With Me325
Dire StraitsBrothers In Arms319
Amy WinehouseBack To Black310
Guns N' RosesGreatest Hits301
Adele19293
NirvanaNevermind / Nevermind - Deluxe Edition289
AnoukTogether Alone284
Bruce SpringsteenGreatest Hits278
André HazesAl 15 jaar gewoon André276
Boudewijn de GrootHet beste van261
Bob Marley & The WailersLegend249
Ilse DeLangeWorld Of Hurt246
21 van Adele komt in de top 10 van de lijst die Sportyjohn heeft gemaakt van de langstgenoteerde albums. Die staat er nog een tijdje in, misschien wel nog steeds na haar comeback!
02/10/2013 14:00
SportyJohn

Dit lijstje klopt niet helemaal. De bovenste 3 heb ik gelijk, daarna volgen veel verschillen...
@ André: Geef even aan waar de verschillen liggen dan kunnen we de fouten er misschien uithalen!
Aan André # 4 is ook goed!
Dat vergt veel tijd, John. Maar ik ga er mee bezig. Brothers in Arms moet volgens mij 338 weken zijn.
Dat zou kunnen...dat zijn die 19 weken die we nog missen op de site !
Dan is de Album Top 10 zo:

Dire StraitsBrothers In Arms269
André HazesAl 15 jaar gewoon André258
Buena Vista Social ClubBuena Vista Social Club246
Andrea BocelliRomanza176
Alanis MorissetteJagged Little Pill175
Dire StraitsMoney For Nothing173
Marco BorsatoAls geen ander171
Caro EmeraldDeleted Scenes From The Cutting Room Floor165
Amy WinehouseBack To Black156
Pearl JamTen / Ten [Legacy Edition]152
Zou kunnen, maar dat kan ik niet vergelijken. Ik heb alleen een totaallijst, dus vergelijkbaar met jouw

Top 20 aantal weken Album+Midprice/Backcat. Albumlijst.
Na een klein onderzoekje mijn kant kwam ik uit op dit lijstje van meeste nr 1 albums van Nederlandse artiest in de albumlijst:

BZN 18
Kinderen Voor Kinderen 12
Frans Bauer 12
Anouk 9
Marco Borsato 9
Golden Earring 9
Blof 8
Jan Smit 7
Ilse deLange 7
Jannes 6


BZN heeft er zelfs 19.
@ Rootje Het album Endless Dream van BZN heeft waarschijnlijk ook nummer 1 gestaan. Maar daar heb ik geen data van !
Misschien dat André daar meer info over heeft !
Klopt, 2 weken. Dat maakt de 19 nummer 1-hits van BZN compleet.
Wat veel.
Steffen Morrison zakt deze week 90 plaatsen (van #4 naar #94) in de Single Top 100. Weet iemand op dit een recordzakker is? Zo nee, wat is het record dan wel?
Ik denk het wel. Opmerkelijk is dat deze records vooral worden behaald/ in de buurt van deze records komen door covers van The Voice Of Holland.
Vorige week binnen op 4, en nu alweer omlaag naar 94:
STEFFEN MORRISON-A song for you

Dat een single 90 plaatsen zakt binnen de lijst, is een nieuw record
in de geschiedenis van de (Mega) Single Top 100 (sinds 1 januari 1997).
Het oude record stond op naam van:
YAEL NAIM-New soul
Die zakte op 17 mei 2008 van 12 naar 99, ofwel 87 posities.

Er zijn overigens tien singles geweest die rechtstreeks vanuit de Top 10
uit de lijst vielen. Die telden we hierbij dus niet mee. Slechts een van
die tien singles was de week ervoor binnengekomen in de lijst.
SEF THISSEN & LANGE FRANS-Zwaard van Damocles
kwam op 14 juli 2007 binnen op 10, en verdween de week erna alweer uit de lijst.

Dit staat bij de hitfeiten van deze week. Dus het is wel het record..
Twee plaatjes die uit de top 10 kelderen al in de tweede week. Steffen Morrison met 'A Song For You' -90 (van 4). Justin Bieber met Heartbreaker -70 (van 5) Volgens mij een hitlijstrecord te pakken hier...
Vorige week binnen op 11 en nu alweer omlaag naar 99: JUSTIN BIEBER-All that matters. Dat een single 88 posities zakt BINNEN de lijst is goed voor een tweede plaats in de geschiedenis van de (Mega) Single Top 100. Het record bedraagt 90 posities zakken en werd vorige week gevestigd door STEFFEN MORRISON-A song for you. Die ging toen namelijk van 4 naar 94. (Single Top 100)

‘Hold Tight’ is zijn derde hit in drie weken tijd; een serie die, als het aan Justin Bieber ligt, eindigt in december met tien hits op rij. Of ie dat echt gaat halen is afwachten, want de Bieber-hits worden met de week kleiner. Twee weken terug kwam ‘Heartbreaker’ nog op #14 binnen, vorige week bereikte ‘All That Matters’ the twintigste plaats en ‘Hold Tight’ staat ook al weer vijf plekken lager.

Bieber gaat ongewild ook nog voor een ander record: meeste singles die maar één week in de lijst hebben gestaan. Dat lijstje wordt voorlopig nog aangevoerd door Vader Abraham met acht singles, gevolgd door de Havenzangers met zes singles die maar één weekje hitparade hebben gekend. De Bieber-hits die ons momenteel overspoelen houden het allemaal ook maar een weekje vol; direct na binnenkomst zijn ze al weer uit de Mega Top 50 verdwenen. Als we volgende week weer van ‘Hold Tight’ af zijn staat Bieber dus op drie stuks, maar hij kan tegen het eind van het jaar op tien zijn gekomen. (Mega Top 50)
Dat krijg je ervan..
Ach , wat verdient die beste jongen ook alweer?
Inkomen per jaar: € 37.063.000
Inkomen per maand: € 3.089.000

Ik denk dat hij zich niet echt maakt over die 1 weeknoteringen in NL.
Maar ooit zou dat bedrag een stuk minder worden als hij zo slecht verkoopt.
In Nederland verkoopt iedere artiest toch slecht?
Ook al scoor je nummer 1 hits aan de lopende band ,,,, wat verkoop je dan nog?

En ach , als ik 1 jaar 37 miljoen zou verdienen kreeg je alleen nog maar kaarten uit Hawaii van mij.
newmusik. Die miljoenen is hij waard in theorie. Grrot gedeelte is toch ook voor zijn management en platenmaatschappij. Daarbij, dat vermogen heeft hij vooral te danken aan platenverkoop in zijn thuisland en VS. Hier heeft hij nog geen fatsoenlijke hit gehad. Duidelijk dat hij hier niet echt gepruimd wordt.Hij kan nu wel per week een nieuwe single uitbrengen,maar dat worden toch geen grote successen zoals nu al wel duidelijk is.Bieber is hier nooit groot geweest, alleen populair bij een bepaald gedeelte van de bevolking. Zal ook nooit groot worden.
Nieuw record? Voor de 5de maal op 100 "Radioactive"
Geen Nederlands maar wel een Engels record vandaag; voor het eerst in 57 jaar sinds de Beatles komt een track voor de 3de keer in de UK op #1: Happy -Pharrell Williams
voor de 3de keer terug op 1 bedoelde ik
Voor het eerst sinds 16 februari 2008 (ruim 6 jaar), geen album van Adele in de Album/Combi/Midprice lijst !
Kinderen Voor Kinderen voor de 13de keer bovenaan de albumlijst, zelfs beter dan Borsato en Anouk...
Voor de 5de keer terug gestegen naar # 1 !! Is dat een record voor Pharrell Williams?
Precies een half jaar nadat hij voor het eerst naar 1 steeg. Dat moet ook een record zijn voor nummers die de hitlijst niet hebben verlaten in de tussentijd.
Nieuw Record voor Jamai........ "Gevallen of gevlogen" is 92 plaatsen gezakt of gevallen
109 weken in de single chart: Passenger - Let Her Go
Op 1 februari 1992 kwam het album Ten van Pearl Jam voor het eerst binnen in de Nederlandse Albumlijst. Deze week, op 24 januari 2015 komt het album opnieuw binnen in de Midprice Top 50.

Deze re-entry betekent dat het album voor de 78e keer de Nederlandse albumlijsten binnenkomt. Het totaal aantal genoteerde weken komt hiermee precies op 500! Hierin is ook het aantal weken in de voormalige BackCatalogue, en de huidige Midprice-lijst meegenomen (zoals men in Amerika ook heeft gedaan).
Het betreft een absoluut record, want de voorsprong op de nummer 2, Buena Vista Club presents Ry Cooder, bedraagt maar liefst 80 weken. Momenteel bezet Marco Borsato positie 3 met het album Onderweg, met een week voorsprong op Het beste van De Dijk (367 resp. 366 weken). Nummer 5 tenslotte is In Vogelvlucht van Herman van Veen.
Na bijna 23 jaar staat het album Amused To Death van Roger Waters eindelijk op # 1.
Is dit een record ?
Heb het nagekeken..... inderdaad een nieuw record en het is nog nooit voor gekomen, dat een album na zoveel jaar op # 1 terecht komt.
Waar is die nummer 1 hit een gevolg van?
Overigens maakt dat in totaal de 8de nr 1 hit voor Roger Waters (6 Pink Floyd 2 solo)
Laatst gewijzigd:
Vreemde vraag! Staat toch bij het album
In Duitsland op #4 binnengekomen. In Vlaanderen op #32.
Voor de 14de keer een RE in de Single Top 100 voor Claudia de Breij met de song "Mag ik dan bij jou".
Maar dat is geen record, lijkt me, want Wham had tot nu toe maar liefst 15 RE met Last Christmas! (of zelfs 16 als we de notering van 1988 ook als een RE tellen)
25 weken op # 1 in de Oranje Top 30. Kenny B met Parijs.... nieuw record!
Voor de 68ste week op # 1 in de Midpricelijst... Adele-19
2de album dat de grens van 300 weken bereikt in de Midpricelijst :

Soundtrack van Eddie Vedder - Into The Wild
Justin Bieber verbreekt hitrecord The Beatles

Met het nummer Love Yourself stijgt Justin Bieber deze week door naar de eerste plaats van de GfK Dutch Single Top 100. Daarmee vestigt Bieber een nieuw hitrecord: nog nooit wist een internationale artiest in de geschiedenis van de Nederlandse hitlijsten in zeven weken tijd drie verschillende nummer 1-hits te scoren.

Drie maanden geleden scoorde Bieber met What Do You Mean? de eerste van zijn drie nummer 1-hits. What Do You Mean? kwam binnen op één en hield die plek acht weken bezet tot en met de week van 24 oktober. Op 21 november scoorde Bieber met het nummer Sorry zijn tweede nummer 1-hit. En deze week duwt hij zichzelf van de eerste plaats af met Love Yourself. Dat houdt in dat hij in zeven weken tijd met drie verschillende nummers op de eerste plaats van de Single Top 100 heeft gestaan. Dat is een nieuw hitrecord voor een internationale artiest.

Het oude record van een internationale artiest die met drie verschillende nummers in een zo kort mogelijke periode de eerste plaats wist te bereiken stond op naam van The Beatles. Zij scoorden in negen weken tijd – van 18 december 1965 tot en met 12 februari 1966 – drie nummer 1-hits in de Top 40 met achtereenvolgens Yesterday, We Can Work It Out en Michelle.

http://www.entertainmentbusiness.nl/nieuws/2015-W49/justin-bieber-verbreekt-hitrecord-the-beatles

Ik denk dat weinig mensen een paar maanden terug hadden verwacht dat hij zo'n succesvolle comeback zou kunnen maken. Erg goed gedaan. What Do You Mean? en Sorry vind ik ook erg goede nummers, dus wat mij betreft is het terecht.
Dan zie je toch over het hoofd dat the Beatles in 1964 slechts vijf weken nodig hadden voor de serie Can't buy me love + Long tall Sally + A hard day's night. Verder had Sandra van Nieuwland in 2012 zelfs maar drie weken nodig voor de serie Keep your head up + Beggin' + New age.
Voor de 16de keer een RE in de Single Top 100 voor Claudia de Breij met de song "Mag ik dan bij jou
Hoe dat? Een optreden?
# 4 in de Top 2000 !
Deze week (2 januari 2016) staan er 30 kerstsingles in de Top 100 ! Nieuw record ?
en zijn alle 30 weer verdwenen
Het is maar wat je interpretatie van die recordperiode is.

Voor mij heeft Paul McCartney nog steeds dat record omdat hij al als onderdeel van The Beatles in de eerste Top 40 stond die ooit verschenen is.
In dat geval is het record dus 50 jaar.

Let wel het is interpretatie omdat Paul McCartney niet apart werd genoemd als artiest "The Beatles"
Laatst gewijzigd:
Wat denken jullie? Zou 21 van Adele op de eerste plek kunnen staan in de Top Aller Tijden? Het verschil is 531 punten. Dat zijn vijf a zes weken op de eerste plek in de Album Top 100. Nou zal ze niet meer zo hoog komen. Maar als ze nou tien a twaalf weken in de top vijftig blijft staan haalt ze het zo.
De kans zit erin. Maar ik denk dat de toppositie voor het Dire Straits meesterwerk blijft.
Geen album, behalve dat van Adele, zal er waarschijnlijk ooit in de buurt gaan komen.
'21' staat al 245 weken in de Album Top 100 en op nummer 2 in de Top Aller Tijden. Dat betekent dat het album al bijna vijf jaar in de lijst staat.. Heel bijzonder voor een relatief nieuw album (vergeleken met de rest van de lijst).
Er zijn meerdere relatief nieuwere albums in de hoogste regionen van de allertijdenlijst, Sebastiaan. Die van Caro Emerald bijv.
Nieuw record? : van #69 naar #1 in de single tot 100
Laatst gewijzigd:
Inderdaad, Shaggy met Angel en niet Drake met One Dance heeft de snelste klim naar 1 in de Anti-Airplay top 100. De snelste klim naar beneden vanaf 1 is nog altijd P3 met PowNed (oh die ?) de meest dubieuze nr 1 hit allertijden ;-
Buena Vista Social Club as vrijdag voor de 263ste week in de lijst ?
Dire Straits hebben het record met 269 weken !
Nog 7 weken en dit record gaat eraan.
Adele moet het nog 20 weken volhouden en dat gaat zeker lukken, als de prijs maar niet gaat dalen en het album in het midprice segment terecht komt.
Opvallend: positie 2, 4 weken notering. Dat zijn de resultaten van het album van Jeffrey Heesen.
Volgens mij dan het kortstgenoteerde nr 2 album ooit?
@Rootje : als het een record is, dan in ieder geval een gedeeld record. "Zoo" van Go Back To The Zoo stond in 2014 ook 4 weken genoteerd, met als hoogste notering nummer 2.

http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=Go+Back+To+The+Zoo&titel=Zoo&cat=a
Misschien dat er nog een album gaat aansluiten met die resultaten, namelijk dat van Miss Montreal. Op 2 maar in week 4 al op 71. Kan er dus volgende week uitliggen.
Eens die albums vergelijken

JEFFREY HEESEN 'Intens' 245 pt
GBTTZ 'Zoo' 268 pt
MISS MONTREAL 'Don't Wake Me Up' 259, staat nog genoteerd
Buena Vista Social Club voor de 263ste week in de lijst ! Nog 7 weken te gaan !
Inmiddels zijn het nog maar zestig punten verschil tussen de nummer 1 album van Dire Straits en de tweede plek van Adele in de album Top Aller Tijden. Ze staat deze op 31 en zou inpreciepe volgende week tenminste op 40 moeten staan om Dire Straits van de kroon te stoten. Heb ik een goede berekening gemaakt, ik kan het nauwelijks geloven!?!?
Zal Adele.... Brothers In Arms voorbij gaan morgen ?
Waarschijnlijk wel....
Qua weken nog niet want Dire Straits hebben er 269 weken en Buena Vista Social Club 263 weken en Adele nu nog 252 weken.
Adele # 1 met 253 weken.... Dire Straits op # 2 met 269 weken.
Adele staat vanaf deze week op de eerste plek in de Album Top Aller Tijden. Ze kwam 29 januari 2011 op de eerste plek binnen in de Album Top 100. Nu na vijf jaar en vier maanden is het de beste album van Nederland. En verdiend!!!
@Rihonce Dat is het zeker, Want na 23 jaar is het niemand meer gelukt om 1ste positie over te nemen.
Nee, wat wel een record is: drie uitvoeringen van dezelfde song -Milord- in de top 10. Zie de lijst van 30 mei 1960.
@S:pko: Nee, geen record voor 'Ritmo De La Noche'. Al in 1972 kreeg 'Pop Corn' / 'Popcorn' in de uitvoering van Popcorm Makers, Anarchic System en Hot Butter een notering.

Vanaf 5 augustus 1972 stonden deze drie uitvoeringen gedurende vijf weken in de hitparade, die toen nog maar 30 plaatsen kende!

Zie http://www.dutchcharts.nl/weekchart.asp?year=1972&date=19720805&cat=s

Overigens kwam het in de jaren '60 regelmatig voor dat verschillende uitvoeringen (soms zelfs wel 5) een notering kregen, maar die werden dan bij elkaar geteld. Terecht deed de Top 30 deed niet aan mee.
Laatst gewijzigd:
http://www.dutchcharts.nl/weekchart.asp?year=2003&date=20030426&cat=s

Op # 94, # 60 en # 55... 2 maanden later nog een versie van DJ Bobo ! Chihuahua !
Drake 13 weken op # 1.... bijna een record !
Buena Vista Social Club 267 weken in de albumlijst ! Nog 3 weken !
@S:pko: geen 40 maar 39 Nederlandse producties. 2 Unlimited was een project van de Belgische producers Jean-Paul DeCoster and Phil Wilde, weliswaar met de Nederlandse Ray en Anita.
Laatst gewijzigd:
269 Weken in de Albumchart:
Buena Vista Social Club... evenaring van het Record van de Dire Straits Brothers In Arms.

Drake blijft steken op 14 weken # 1 in de single Top 100.
270ste week Buena Vista Social Club in de albumlijst ! Een nieuw record !

Precies 29 jaar geleden (1 augustus 1987), nam Dire Straits het record over van Ennio Morricone (113 weken) en stond toen 114 weken in de lijst en breide dit de jaren erna uit naar 269 weken.

Nu 29 jaar later neemt de Buena Vista Social Club dit record over !
Het record voor een NL talig album op # 1 is 12 weken !

Frans Bauer'n Ons geluk

Daarna 9 weken....

Kinderen Voor KinderenKinderen Voor Kinderen
Lil KleineWop!
BroederliefdeHard Work Pays Off 2

Broederliefde vanavond bij Boulevard !
3de album dat de grens van 300 weken bereikt in de Midpricelijst :

Adele - 19
Sinds begin augustus heeft Buena Vista Social Club het record qua aantal weken in de Albumlijst overgenomen van de Dire Straits, nadat zij het 29 jaar lang in bezit hadden. Over een paar weken kan Adele's - 21 dit weer overnemen.

Top 5 nu met het aantal weken in de Albumlijst:

1Buena Vista Social ClubBuena Vista Social Club276
2Adele21274
3Dire StraitsBrothers In Arms269
4André HazesAl 15 jaar gewoon André258
5Bob Marley & The WailersLegend244We zouden eens zo'n lijstje moeten maken met de albumlijst en Midpricelijst moeten maken. Bij elkaar opgeteld. Dan krijg je albums die al 10 jaar in een lijst staan volgens mij.
Laatst gewijzigd:
@Rootje: "We zouden eens zo'n lijstje moeten maken met de albumlijst en Midpricelijst moeten maken. Bij elkaar opgeteld. Dan krijg je albums die al 10 jaar in een lijst staan volgens mij."

Inclusief BackCatalogue en MidPrice krijg je dit:

1PEARL JAM Ten/Ten (Pinkpop-editie)/Deluxe edition514
2BUENA VISTA SOCIAL CLUB Buena Vista Social Club presents: Ry Cooder450
3AMY WINEHOUSE Back to black 438
4ADELE 19/19 (deluxe edition) 404
5NIRVANANevermind/Nevermind (20th Anniversary deluxe edition)389
Rootje die is er al

#ArtiestTitelAlbumBCTotaal
1Pearl JamTen / Ten [Legacy Edition]152362514
2Buena Vista Social ClubBuena Vista Social Club276174450
3Amy WinehouseBack To Black156282438
4Adele19104300404
5Soundtrack / Eddie VedderInto The Wild43348391
6NirvanaNevermind / Nevermind - Deluxe Edition119270389
7Marco BorsatoOnderweg104265369
8De DijkHet beste van110256366
9Herman van VeenIn vogelvlucht - 20 jaar zijn mooiste liedjes65299364
10Dire StraitsBrothers In Arms26989358
11Guns N' RosesGreatest Hits57297354
12Bob Marley & The WailersLegend244107351
13Coldplay Parachutes74268342
14Mumford & SonsSigh No More91247338
15Norah JonesCome Away With Me104233337
16Marco BorsatoAls geen ander171164335
17Michael JacksonThriller / Thriller (Special Edition) / Thriller 25135199334
18Guus MeeuwisHet beste van Guus Meeuwis82209291
19Fleetwood MacRumours / Rumours - 35th Anniversary Deluxe Edition Box100188288
20AnoukTogether Alone101184285
Pearl Jam dus bijna 10 jaar in totaal genoteerd.
Nog 6 weken te gaan...
Was toch wel een mooie tijd die grunge tijd
01/11/2016 14:10
SportyJohn
Staff
Rootje die is er al

In mijn lijstje van hierboven ontbreekt Into The Wild van Eddie Vedder, met 391 weken. In het elders gepubliceerde lijstje van John ontbreekt Metallica, met 296 weken.
Absoluut. Had indertijd nog een bandje die veel Nirvana nummers speelde. Veel classics uit dat genre voortgekomen.
André je hebt de nummers omgedraaid bij Metallica.... Metallica heeft 269 weken ipv 296
01/11/2016 18:18
SportyJohn
Staff
André je hebt de nummers omgedraaid bij Metallica.... Metallica heeft 269 weken ipv 296

Van omdraaiing van de cijfers is geen sprake. 296 weken is juist, John. Graag even aanpassen.
02/11/2016 14:41
André
Guest

01/11/2016 18:18
SportyJohn
Staff
André je hebt de nummers omgedraaid bij Metallica.... Metallica heeft 269 weken ipv 296

Van omdraaiing van de cijfers is geen sprake. 296 weken is juist, John. Graag even aanpassen.

Valt niets aan te passen...is prima in orde !

Even goed tellen: http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=Metallica&titel=Metallica&cat=a
Nieuw record voor Adele's 21 deze week.
Inderdaad ! 277 weken is een absoluut record !
Het record van Buena Vista Social Club (276 weken), heeft maar 15 weken gestaan ! Daarvoor had Brothers In Arms van de Dire Straits het record 29 jaar in handen met 269 weken.
Onlangs scoorde Metallica nog 3 nr 1 albums in 3 verschillende decennia,
The Rolling Stones doet daar nog een schepje bovenop die doet dat in 5 verschillende decennia...
Mariah Carey nog in de singlelijst vandaag?
Zoniet..... ! Is het een record om vanaf positie #1 uit de lijst te vallen?
'Careless Whisper' van George Michael ook alweer uit Top 40.
Pakte vorige week door zijn overlijden een weekje top 40 notering...
Twee songs van dezelfde act, in dit geval Major Lazer, uit de top 40.
Ook niet vaak gebeurd volgens mij
Wie is de grootste stijger naar # 1 ? Ronnie Flex deze week waarschijnlijk van # 38 naar # 1 !
Ed Sheeran morgen voor de 10de maal op #1 in de singlelijst. Gaat ie het record verbreken?
Nog steeds ruim voor op # 2 en voor de 10de maal op # 1.
Elke week liep ie meer uit op de # 2. Deze week is de terugweg ingezet

1. 100-78
2. 100-89
3. 100-80
4. 100-71
5. 100-67
6. 100-62
7. 100-63
8. 100-53
9. 100-50
Deze week 100-56
Laatst gewijzigd:
@SportyJohn: record? Dan moet Sheeran nog zes weken volhouden, dan verslaat 'Shape Of You' het record van 15 weken van 'Que Si, Que No' van Jody Bernal uit 2000.
Nog maar 5 weken Jan 😉
Boef volgende week mogelijk met 21 platen in de top 100. Als LAUW tenminste een re entry krijgt.
Dat is toch geen record De Tsjap?
ik dacht dat het record 19 was van Bieber? (en dan 17 van Lil Kleine)
Het record is 33 noteringen en staat op naam van Michael Jackson.
En bij Michael Jackson was er een goed reden toe maar bij Boef??? (sorry De Tsjap, ik kan het niet laten)
@Aikanaro

niet erg hoor. iedereen mag zijn mening hebben over BOEF. en zijn muziek. Al ken ik ook nogal wat mensen die zijn POPnummers wél goed vinden en zijn RAPnummers niks. Of andersom.
Wat een terreur in die spotifychart hitparadevervuiling 3x bah

http://kworb.net/spotify/country/nl_daily.html
16 van die Boef nummers in de Spotify Top 20.
Ik ben nu toch wel benieuwd wat voor groepen er naar die Boef luisteren want mijn vermoeden dat een hele kleine groep de Single Charts van tegenwoordig beïnvloeden wordt hierdoor steeds groter.

De aantallen van Ed Sheeran van afgelopen weken kan ik nog wel begrijpen maar dat er ook heel veel 25ers zo massaal naar Boef luisteren dat gaat er bij mij niet in

Zijn hier statistieken van?
Ik denk dat BOEF behoorlijk verwogen is in de groep 15 tot 25, alhoewel er ook behoorlijk wat ouderen zullen luisteren naar zijn liefdesliedjes (LAUW, HABIBA). Die zijn toch heel toegankelijk en behoorlijk melodieus.
Verder niet vergeten dat veel NL urban artiesten ook fiks scoren in Vlaanderen en Suriname.
Sheeran is denk ik meer voor ouderen.
16 tracks Boef bij de bovenste 24 !
Volgende week Adele - 21, 300 weken in de albumlijst !
In de Midprice lijst inmiddels ook al een nieuw record !
Soudtrack / Eddie Vedder - Into The Wild 365 weken !
Het record van Pearl Jam - Ten 362 weken is inmiddels verbroken !
Daaruit blijkt dat echte kwaliteit altijd komt bovendrijven.

Hebben we geen spotify voor nodig.
Dat BOEF album wordt legendarisch voor Nederland en Belgie hoor.

Daar wordt over 20 jaar nog aan gerefereerd.
Tsjap

"Dat BOEF album wordt legendarisch voor Nederland en Belgie hoor.

Daar wordt over 20 jaar nog aan gerefereerd."

Ik heb nog nooit zo'n goede grap gehoord, ben je nou echt zo dom of doe je alsof?
Laatst gewijzigd:
De Tsjap heeft wel gelijk hoor.

Over 20 jaar praten ze over het feit dat hij in 2017 met veel nummers in de Single Charts heeft gestaan en dat het daarna snel bergafwaarts is gegaan...
@ S:pko

Je zou heel goed gelijk kunnen hebben met dat de kans groot is dat BOEF zijn rebelsheid verliest en straks op de proppen gaat komen met zoetsappig werk dat op basis van zijn naam nog even scoort, maar daarna wegdeemstert (als miljonair, dat wel)
Juist het controversiele karakter van BOEF vind ik een meerwaarde. Maar zie aan het knuffeloffensief van de media en allerlei beroemde Nederlanders maar eens jezelf te blijven.
Het zou knap zijn als het hem lukt, maar ik heb er een hard hoofd in.
Adele heeft als eerste artiest de grens van 300 weken in de Album top 100 bereikt !
Ze is ook nummer 1 in de Top Aller Tijden!
Dat heet nou volwassen worden De Tsjap, wen er maar vast aan

Ik kon "vroeger" ook wel lachen om iemand die met 200+ km/h over de snelweg raasde, totdat ik kinderen kreeg...
Laatst gewijzigd:
2 dubbelnoteringen in de (voorlopige) Top 10 over 2017
Daarin zien we twee keer Ed Sheeran, twee keer Clean Bandit...
Een half jaar in de Single Top 100 zonder hoger te komen dan #60: X0 tour llif3 - Lil Uzi Vert.
De langst genteerde albums in Nederlland is weer een album rijker. 'AM' van Arctic Monkeys en 'Rivals' van Kensington zijn er in terecht gekomen. De volledige lijst:

327: 21 - Adele
285: Buena Vista Social Club - Ry Cooder & Buena Vista Social Club
269: Brothers in Arms - Dire Straits
258: Al 15 Jaar Gewoon André - André Hazes
244: Legend - Bob Marley & The Wailers
243: De Hazes 100 - André Hazes
193: Het gebeurde in het westen - Ennio Morricone
193: #1 - Marco Borsato
179: In the Lonely Hour - Sam Smith
176: x - Ed Sheeran
176: + - Ed Sheeran
176: Romanza - Andrea Bocelli
176: Deleted Scenes from the Cutting Room Floor - Caro Emerald
176: Soundtrack - Frozen
175: Jagged Little Pill - Alanis Morissette
173: Money For Nothing - Dire Straits
171: Als Geen Ander - Marco Borsato
169: 7 Layers - Dotan
169: Rivals - Kensington
161: AM - Arctic Monkeys
157: The Platinum Collection (Greatest Hits I, II & III) - Queen
156: Back to Black - Amy Winehouse
Als je een lijst publiceert moet ie wel kloppen Rootje 😉
SportyJohn zal wel de juiste publiceren.
1Adele21330
2Buena Vista Social ClubBuena Vista Social Club285
3Dire StraitsBrothers In Arms269
4André HazesDe Hazes 100261
5André HazesAl 15 jaar gewoon André258
6Bob Marley & The WailersLegend244
7Marco Borsato#1194
8Ed SheeranX194
9Dire StraitsMoney For Nothing188
10KensingtonRivals187
11SoundtrackFrozen187
12Arctic MonkeysAM182
13Sam SmithIn The Lonely Hour179
14Ed Sheeran+176
15Caro EmeraldDeleted Scenes From The Cutting Room Floor176
16Andrea BocelliRomanza176
17Alanis MorissetteJagged Little Pill175
18Marco BorsatoAls geen ander171
19Dotan7 Layers169
20QueenThe Platinum Collection - Greatest Hits I, II & III157
21Amy WinehouseBack To Black156
22Pearl JamTen / Ten [Legacy Edition]152
23MetallicaMetallica149
24Eric ClaptonUnplugged148
25James BayChaos And The Calm 148
26Paul SimonGraceland / Graceland - 25th Anniversary Edition147
27Kinderen Voor KinderenDe allergrootste hits van Kinderen Voor Kinderen - Waanzinnig gedroomd / Editie 2016139
28Ilse DeLangeWorld Of Hurt138
29Marco BorsatoMarco136
30Michael JacksonThriller / Thriller (Special Edition) / Thriller 25135
Wop van Lil kleine is ook leuk bezig
Valt me nu pas op dat de chartrun van Ed Sheerans X echt bijzonder indrukwekkend is. Na bijna vier jaar niet een keer uit de lijst en niet onder de 37 gekomen. Als ik het zo vluchtig zie, is dat niet eerder gepresteerd.
400 weken Pearl Jam - Ten in de midprice lijst !
Calvin Harris & Dua Lipa hebben het record van 15 # 1 geëvenaard in Top 40. Dat record werd vorig jaar behaald door zowel Luis Fonsi & Daddy Yankee ( 'Despacito' ) als Ed Sheeran ('Shape Of You')
Tsja de smaak van dj's wijzigt zich niet zo snel als die van het publiek (top 100)

Leuk zeg, steeds hetzelfde plaatje!
Zou men zich bij de Top 40 zo langzamerhand niet eens achter de oren krabben?
Denk het niet Mafe, dat doen ze bij de Single Top 100 ook niet
Waarom zouden ze dat moeten doen, mafe?
16de week # 1 voor One Kiss
Het record langst op 1 is nu dus in handen van Calvin Harris & Dua Lipa
Het wordt lachwekkend. Als ze zoveel hits kunstmatig wegdrukken, hou je er vanzelf enkele over die lang op 1 staan.
400 weken Amy Winehouse in de Midprice lijst !
64 weken in de Hitparade voor een Nederlandstalig lied is het record dat al jaren in handen is van Kabouter Plop

Racoon zat er met 61 weken dicht bij.... en staat zelfs deze week bij de beste 200 op # 171

Zal binnen een aantal weken, Bløf feat. Geike Arnaert
met Zoutelande dit record verbeteren?
Nog een week en Zoutelande verbreekt het record van Kabouter Plop
Toch ook een stukje Belgie!
Tis gelukt.... 65 weken voor een Nederlandstalig lied.
Kabouter Plop uit de boeken en Zoutelande erin !
Nu al 73 weken, Bløf feat. Geike Arnaert - Zoutelande
De laatste 3 weken al precies op #100!
Duncan Laurence op #1 in Top 40.
De eerste Nederlandse songfestivalsong die op 1 komt in die hitlijst.
In de DutchHot40 naar #2, maar geblokkeerd door I Don't Care met de sterkste #1 tot nu toe.
https://gyazo.com/ee4dd9ff18e8a2f9ffac9d3917699f85
4de #1 voor Ed Sheeran en de 6de #1 voor Justin Bieber.... in de Single top 100.
Altijd gedacht dat Ding a dong van Teach In de eerste plaats gehaald had in de Top 40 maar niet dus.
Afhankelijk van de uitslag bij het Songfestival zal volgende week Duncan Laurence op 1 staan.
Duncan gaat komende vrijdag van 7 naar 1, dat kan ik je voorspellen!!
75 weken voor Zoutelande.... Verbreekt het "eigen" record van de langst genoteerde, Nederlandstalige nummer !
Ed Sheeran, met hoeveel tracks in de Single top 100 as vrijdag ?
Alle 15 + misschien nog een paar meer !

Record van Michael Jackson (en vrienden) met 39 tracks zal nooit meer verbeterd worden (11 juli 2009)…..
Ed Sheeran .... maar 10 tracks deze week in de single top 100.

Echter sinds 3 maanden heeft Ed Sheeran wel een ander record op zijn naam.... het langs genoteerde album (aan één stuk) in de albumlijst....

1. Ed Sheeran - X 265 weken
2. Dire Straits - Brothers In Arms 252 weken
3. André Hazes - De Hazes 100 225 weken
4. Kensington - Rivals 217 weken
5. Adele - 25 191 weken
6. Buena Vista Social Club 172 weken
7. Adele - 21 167 weken
7. Dotan - 7 Layers 165 weken
8. Justin Bieber - Purpose 162 weken
9. Sam Smith - In the Lonely Hour 160 weken
10 Andrea Bocelli - Romanza 158 weken

11. Marco Borsato - Als geen ander 157 weken
76 weken voor Zoutelande.... Verbreekt het "eigen" record van de langst genoteerde, Nederlandstalige nummer !
Lil Nas X - Old Town Road [+ Lil Nas X feat. Billy Ray Cyrus (Remix)]

In Nederland 5 weken op # 1 gestaan.
In de Billboard Hot 100 vestigt het nummer een nieuw record met 17 weken op #1.
We merkten het twee jaar geleden al toen het record van Mariah en BIIM gematcht werd door Fonsi & co., maar nu is het echt hier: streaming maakt de hitlijsten. Wat mij betreft een goede ontwikkeling, streaming geeft veel beter aan wat mensen willen luisteren dan verkoopcijfers (al vind ik wel dat er hier en daar wat getweakt moet worden bijv. streams pas tellen vanaf een minuut ipv 30 seconden maar dat is een heel ander verhaal). Het feit dat de langste #1 allertijden daar nu op naam staat van Lil Nas X en Billy Ray Cyrus met hulp van Diplo, Mason Ramsey, Young Thug en RM van BTS is eigenlijk gewoon grappig; vertel dat maar aan iemand in 2018 en ze zullen je nooit geloven. Dit is de toekomst.
Wat is trouwens de langste #1 in Nederland? Ik weet dat het in de Top 40 One Kiss is met 16 weken, maar de Singles Top 100 kan ik me zo even niet heugen.
Laatste paar jaren minder #1s die het echt heel lang volhouden zie ik. Benieuwd of er in de komende jaren nog iets die 17 weken gaat pakken.
André Hazes Sr. heeft sinds 4 weken het record te pakken van het langste genoteerde Album in de Album lijst.....inmiddels 334 weken voor De Hazes 100. Adele met 21 had het record met 330 weken.
op 1 Corry Brokken
op 2 Jody Bernal
op 3 The Platters met The Great Pretender/Only You, met 14 weken

klopt die laatste?
82 weken voor Zoutelande.... Verbreekt het "eigen" record van de langst genoteerde, Nederlandstalige nummer al weken lang !
Señorita voor de 12de week.op 1 in Top 40.
Slechts 9 Albums gingen hen voor de laatste 50 jaar.... de 200 weken grens in de Album Top 100.
# 10 en # 11 hebben deze week de grens bereikt !

Adele - 25 en Justin Bieber - Purpose hebben deze grens gehaald.

1André HazesDe Hazes 100341
2Adele21330
3Buena Vista Social ClubBuena Vista Social Club298
4Ed SheeranX274
5Dire StraitsBrothers In Arms269
6André HazesAl 15 jaar gewoon André258
7Bob Marley & The WailersLegend244
8KensingtonRivals244
9Arctic MonkeysAM215
10Adele25200
11Justin BieberPurpose200
12Marco Borsato#1194
13Dire StraitsMoney For Nothing188
14SoundtrackFrozen188
15QueenThe Platinum Collection - Greatest Hits I, II & III180
Josylvio tikt inmiddels bijna 100 noteringen in de Single Top 100 aan. Heeft iemand een lijstje met artiesten met de meeste noteringen?
Someone you loved - Lewis Capaldi pas in de 37ste week een top 10-hit!
Danny Vera met Roler Coaster na 38 weken eindelijk top 10.
Zal Ed Sheeran met het groene album "X", de 300 weken "aan een stuk", halen ? Hij heeft het record met 297 weken al in handen, echter deze week heeft ie het diepte record gehaald in de Album top 100 op # 91.
Ja het is gelukt ! Deze week op plaats # 90 en nu 300 weken aan één stuk in de lijst... Ed Sheeran - "X".
17 Miljoen Mensen van Davina Michelle en Snelle duurt slechts 1 minuut 47. De kortste nummer 1-hit ooit?
Na 301 weken aan één stuk is Ed Sheeran verdwenen uit de albumlijst, met zijn "groene album", "X".
Welke Track heeft maar liefst met 5 verschillende versies in de single lijst gestaan?
"Kom van het dak af" van Peter Koelewijn stond met 4 verschillende versies in de Hitparade en is dus een goede 2de!
Is een moeilijke vraag.... Tip het is een Nederlandse artiest !
Zie top 10-records. Maar of dat echt de enige is?
Alle 5 tracks van deze Nederlandse artiest hebben nooit de top 10 bereikt....
Lastig.
Herman Brood heeft mét 5 verschillende versies van Saturday Night in de hitparade gestaan :

https://dutchcharts.nl/search.asp?search=Brood%20saturday&cat=s
Ja, tuurlijk! Ik heb nota bene de CD-maxi uit 2001 met 8 versies.
11x op # 1 Hitzone 92 in de Verzamelalbum top 30, kan volgende week een evenaring van het record worden.
Hitzone Best Of 2012 heeft 12x op # 1 gestaan.
In de jaren 70 stonden Best of / Greatest Hits van Artiesten ook in de Verzamelalbum lijst.
Zo kwamen verzamelaars van o.a. ABBA, The Rolling Stones, Elvis Presley, Jack Jersey, Fats Domino & The Beatles in de Compilation Top 10...
Wanneer je deze albums meetelt is ABBA met The Best Of recordhouder met 21 weken op # 1.....
Langs genoteerde NL-talige lied in de hitparade:
82 weken Bløf feat. Geike Arnaert - Zoutelande
en deze week 82 weken Davina Michelle - Duurt te lang.
16 november 2019 stonden 6 albums van Nick Cave in de Vinyl33 lijst....
Deze week lukt dat Radiohead ook met 6 albums !
Bløf feat. Geike Arnaert met Zoutelande maakt deze week een RE-entry.
Dus beide krijgen er één week bij !

Langs genoteerde NL-talige lied in de hitparade:
83 weken Bløf feat. Geike Arnaert - Zoutelande
83 weken Davina Michelle - Duurt te lang.
In de top 40 een uniek record voor The Weeknd.
Hij (her)pakt voor de 3 de keer de #1 positie met eenzelfde liedje
Laatste eenzelfde liedje de #1 positie pakte was 'Paint it, black' van The Rolling Stones.
Als die band overigens met hun nieuwe track een top 40 positie pakt vestigt deze ook n record, namelijk in 7 decennia een hit scoren.
Laatst gewijzigd:
Laatste eenzelfde liedje de #1 positie pakte was 'Paint it, black' van The Rolling Stones.
????????

De laatste keer was in 2017: J Balvin & Willy William met "Mi gente" die na 1 week afwezigheid weer de nummer 1 pakte.
Geen uniek record 😉... Pharrell Williams steeg 5x naar # 1 met Happy in de single top 100. De track van het 2de decennium van de 21ste eeuw.
Langs genoteerde NL-talige lied in de hitparade:
84 weken Davina Michelle - Duurt te lang.
Voor 13de week 'Blinding lights' van The Weeknd op #1 in de top 40.
In etappes op 1 gestaan.
De song wordt waarschijnlijk hit van het jaar.
Martin Garrix bijna twee jaar onafgebroken in de top 40.
Nu 102 weken achtereen...
Nog 18 weken om het record allertijden te verbreken (record: 119 weken van Bruno Mars)
14de week #1 voor 'Blinding lights' in de top 40
The track van The Weeknd komt in de top van grootste hits allertijden van de Top 40.

In top 10 twee artiesten twee keer genoteerd.
Eerstgenoemde The Weeknd, maar ook Ariane Grande staat twee keer in de top 10.
Zal Davina Michelle - Duurt te lang, de 100 weken halen als eerste Nederlandstalige hit..... of duurt het allemaal te lang
'Roses' van Saint Jhn en Imanbek in de 16de week door naar #1 in de top 40
Geen record, Suzan & Freek deden het in hun 17e week. Wel doet SAINt JHN het meeste weken na binnenkomst, aangezien Roses ondertussen een aantal weekjes uit de lijst verdween.
Vandenberg na 1 week op # 2, al uit de Albumlijst verdwenen, is dat een record?
Als 'Nooit thuis' van Boef & Ashafar niet de top 40 behaald vestigt Boef een negatief record. Nog nooit waren er zoveel nummers van een artiest die bleven staan in de tipparade.
'Treinstation' dreigt toch ook te floppen.
@Rootje dat je de Top 40 niet haalt hoef je nog geen flop te hebben. Een rapper als Boef heeft een fanatieke fanbase en zijn behoorlijk actief op social media. Dat negatieve Tipparade-record haalt hij niet als hij vandaag binnenkomt in de 538 Top 50 en zijn streams tot begin volgende week nog meer opschaalt. Dan komt ie ook in de Top 40.
Dat durf ik te betwijfelen, Frankly.
Als je de top.40 niet haalt hoef je nog geen flop te hebben?
Nee hoe wil je het dan noemen? Een groot succes?
Oke, misschien dat 'Nooit Thuis' de top 40 nog haalt maar 'Treinstation' zie ik wel floppen.
Dat is dan de 13de tipparadenotitie op rij voor Boef zonder doorstroming naar top 40. Ook nooit gebeurd volgens mij.
Laatst gewijzigd:
Bijna 50 jaar na de laatste Hit notering in de albumlijst komt Simon & Garfunkel met hun klassieke Album "Bridge Over Troubled Water", weer in de Album Top 100.... een record ! 50 jaar geen hit notering van hetzelfde album !
Zal te maken hebben met de aandacht die notabene Nick & Simon aan Simon & Garfunkel hebben gegeven in hun programma, SportyJohn.
Het andere klassieke album, Fleetwood Mac, stijgt weer 10 plekken in de albumlijst. The Beatles ook nog genoteerd.
Laatst gewijzigd:
Opnieuw een # 1 Hit voor Boef in de hitparade, zijn 2de op rij!
Dat heeft ie in al die jaren niet bereikt. Overigens wel zijn 12de # 1 in zijn carrière.
Klopt Rootje, zat al 2 weken tegen de lijst aan te hikken... waarschijnlijk zal het ook maar voor één week zijn.. (misschien 2)
@Rootje Nick & Simon haalden ook 13 keer op rij de Top 40 niet
Ligt eraan hoe je een hit definieert, SportyJohn.
In top 40 heeft Boef al sinds 2018 niet gestaan.
Zijn vorige 'hit' Treinstation is waarschijnlijk hetzelfde lot beschoren om niet in de top 40 te komen.
Die lijst is te hoog gegrepen voor Boef blijkbaar.

VNN. Dan evenaart Boef het negatieve record van Nick & Simon.
Laatst gewijzigd:
Nog een rapper die de top 40 maar niet lijkt te halen. Lijpe.
Ook hij heeft eigenlijk alleen maar tipparadenoteringen.
De Top 40 is een doelgroep hitlijst.
Daar word je gewoon uitgesloten als je niet voldoet aan wat er op QMusic wordt gedraaid.

Single Top 100 is alleen voor liefhebbers van een aantal genres interessant. Als je die genres leuk vindt kan het een leuke hitlijst zijn.
Helaas (alhoewel helaas) heb ik een andere smaak wat nooit (meer) in de Top 40 of Single Top 100 zal komen.

Ik denk er soms met weemoed aan terug dat een band als Guns N Roses, Pearl Jam of Nirvana in de hitlijsten stond. Dat is nu niet meer denkbaar.
Ach toch maken die bands zich geen zorgen denk ik, Aikanaro.
De venues wereldwijd raken toch wel uitverkocht. Ook nog na 30, 40 jaar bestaan van zulke bands.

En Single top 100 is er nog voor lui als Boef e.d.
Anders zouden ze dus ook niet scoren. Zie top 40.
Q Music pruimt dat dus waarschijnlijk ook niet.
Aan top 100 wordt verder geen aandacht geschonken, i.t.t. top 40.
Dus wat moet je daar nu voor waarde aan hechten? Weinig m.i.
Leuk bijlijstje voor bepaalde doelgroepen.

Vind je het trouwens ook zo stil zonder concerten en festivals, Aikanaro?
Kom je beetje de zomer door?
Laatst gewijzigd:
Ja balen. Mis die concerten en festivals ontzettend.
Heb voor 13 concerten kaarten liggen waarvan 1 zeker al is afgelast (System of a Down)
Ben bang dat er dit jaar niet veel meer zal gebeuren en dat het meeste naar volgend jaar zal schuiven.
Afwachten.
Kaartjes van System of A Down heb ik ook.
Ik las echter dat men probeert ook daarvoor vervangende data te zoeken. Hopelijk vindt dat concert nog plaats.
Rammstein is inmiddels al verplaatst. Daar had ik ook tickets voor.
Ik heb op 9 juni al bericht gehad van Ticketmaster dat System of a Down in Nederland definitief is afgelast. In andere landen is het concert wel verplaatst maar in 2021 heeft SOAD minder dagen om te touren.

Rammstein heb ik inderdaad ook
Tja lees het ook van S.O A.D.
Balen, zeg.
@Rootje. Het negatieve Tipparade-record is Boef bespaard gebleven. Zijn streaminghit ' Nooit Meer Thuis' heeft de overstap naar de Top 40 gemaakt.
Treinstation niet.
Dat was de 13de tipnotering op rij.
Klopt maar die is ook in streams gezakt. Zowel Nick & Simon als Boef hebben nu 13 Tipparadenoteringen achter elkaar. In de Top 40 komt Boef binnen met Tones And I en de enorme tiktok hit van Savage Love ( met Jason Derulo) die op streams in de Top 10 staat en de 538Favourite schijf heeft..
92 weken Davina Michelle vrijdag... zal moeilijk worden waarschijnlijk om de 100 weken grens te halen. Ook de top 10 aller tijden is denk ik niet haalbaar.
Als je alle nr 1 hits van Davina Michelle bij elkaar optelt kom je aan bijna 150 miljoen streams.
In de jaren 60, 70, 80, 90, 00, 10 en 2020 hebben The Rolling Stones met een vinyl single in de hitparade gestaan... dat is duidelijk een record !
Knap om met een nummer dat niet in de Spotify Top 200 staat de ST100 binnen te komen, dat zal al weer een aantal jaartjes terug zijn neem ik aan?
Ja toch nog een hitje voor de rollende stenen dus.
Sowieso laatste tijd weer aandacht voor de oude rockers.
Mooi, die entry van The Stones, dankzij de vinylsingle
Buena Vista Social Club is het 4de album dat vrijdag de 300 weken grens gaat passeren... Overigens staan alle 4 de albums waarschijnlijk as vrijdag in de album top 100.
Voorlopig nog geen 100 weken voor Davina Michelle met Duurt te lang.
Blijft steken op 97 weken in de Single Top 100.
Ook in de Albumlijst voorlopig geen record, Adele met 21 is verdwenen na 246 weken en Ed Sheeran blijft nu nog enkele weken zijn record houden met 301 weken aan één stuk in de lijst.
André Hazes staat voorlopig op 281 weken met "De Hazes 100".
Bij #1 notering voor Metallica a.s. vrijdag sluit de band aan in het bijzondere rijtje van band/acts met #1 albums in 4 decennia

De acts die dat eerder lukte zijn
The Beatles,U2, Michael Jackson,Madonna en BZN
De absolute recordhouders zijn natuurlijk The Rolling Stones.
Die scoorde in 6 decennia #1 albums.
Laatst gewijzigd:
Ik was benieuwd welke acts het langst continu genoteerd staan in de Single Top 100, dus heb het uitgezocht. Deze acts staan minstens 52 weken genoteerd.

Jonas Brothers52
Tones and I55
Henkie T63
Bryan Mg70
Justin Bieber70
Marco Borsato71
Armin van Buuren71
Danny Vera74
Lewis Capaldi81
Snelle86
Suzan & Freek88
Kris Kross Amsterdam 90
Davina Michelle102
Jonna Fraser103
Frenna122(283 inclusief SFB) 
Bizzey174

Laatst gewijzigd:
Dat zijn er nogal wat!
Lewis Capaldi is met zijn nummer "Someone You Loved" in de top 10 Allertijden terrecht gekomen. Gotya's "Somebody That I Used To Know" heeft de top 10 verlaten....
Erg geflatteerd. De song kwam nooit hoger dan #8.
Mafe, dus?
Een track hoeft niet #1 behaald te hebben om lang genoteerd te staan en in de top 100 allertijden te komen.
Ander voorbeeld is Danny Vera's 'Rollercoaster'. Ook hoog genoteerd. HP #8.
Als je zou het berekenen naar relatieve percentages komt ie niet in de buurt van de Top 100. Het verschil tussen de #1 en de #11 in een week is doorgaans groter dan dat tussen de #11 en de #100. Maar in de Top 100-systematiek krijgt de #11 nog wel 90% van het maximaal aantal punten. Dit leidt ertoe dat songs die lang, doch grotendeels buiten de top 10 genoteerd staan er goed uitspringen. Terwijl de echte resultaten in de top 10 behaald worden.
Veel niet nummer 1 hits staan in de top 100 allertijden.
t Is niet anders. Sterker nog veel recente #1 hits van de top 100 komen niet eens bij de beste 1000. Dat zijn dan ook meer hypes, dan hits...
Tracks als die van Lewis Capaldi of 'Rollercoaster' zijn vaak 'groeiers' met een lange adem.
Laatst gewijzigd:
Uit hun krachten gegroeid zou ik zeggen.
De 100 weken zijn weer mogelijk voor Davina Michelle.
Lewis Capaldi naar #9 in single top allertijden.
En de 100 weken voor Davina Michelle met Duurt te lang, zíjn gehaald.
André Hazes met zijn "box", "De Hazes 100", staat volgende week 400 weken in de albumlijst.... Het eerste album dat de 400 weken grens bereikt
En inderdaad.... de 400 weken is een feit ❗
Door aanpassingen van de chartrun van Last Christmas, heeft de hit van Wham! nu 100 weken en staat hij op # 6 in de Allertijden lijst.

Deze topic is gesloten


AustraliŽ BelgiŽ Denemarken Duitsland Finland Frankrijk ItaliŽ Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?