Forum

Forum - General [nl] - Single Top 100

Hallo allemaal,

Ik ben een groot fan van deze lijst, maar ik snap eigenlijk niet dat hij nog bestaat. Het klinkt misschien wat raar uit mijn mond, maar wat denken jullie van deze lijst? Samenvoegen met de I-Tunes lijst of moet hij gewoon helemaal weg? Het lijkt mij zonde om de lijst weg te doen, maar dat is mijn mening .

Hoe denken jullie hierover? Alvast bedankt...
Ach, er bestaan zoveel lijsten dat eentje meer of minder niets uitmaakt. De lijst op zich maakt mij niet zoveel uit, ik vind dat deze site echter toegevoegde waarde heeft door de extra's die geboden worden. Wat mij betreft dus: gewoon lekker zo laten!!
Een hitparade die snel is voor de week van verkoop en download. Die top hitparade van nederland en zonder airplay en "fixing". De 3fm megatop50 is niet zo goed. Als genoege mensen vind de liedje Jettie Paulettie leuk, wil ik weten!
een verkooplijst is erg relatief en de dagkoersen van itunes laat al genoeg zien vind ik maar zolang de industrie een hitlijst benodigt zal ie nog wel even blijven, de binnenkomst van Lucky Fonz op 5 zal volgende week weer flink afnemen want in de ituneschart zakt ie alweer de top 10 uit . wel toevallig in de week van het 5 jarige jubileum van DWDD .
@ gerrie81 i tunes is maar één van de vele downloadsites.... voor de Top 100 gebruiken we meerdere download sites en ook nog de fysieke verkoop van singles ! Deze laatste wordt natuurlijk steeds minder!
een van de vele maar wel de meest dominante natuurlijk . in de Mega top 50 telt ie als enige verkoopfactor .
@ SportyJohn & Frankly; ja, dat is waar.. Itunes is 1 van de vele. Gelukkig hebben we de SIngle Top 100 nog !

@ Chezmoi: De 3FM Mega Top 50 is idd slecht,

Maar zijn er nog andere lijsten die jullie goed vinden (in NL dan)?
Mega Top 50 vind ik helemaal niet slecht alleen wat selectief maar dat is een keuze (en soms een beetje vreemd gezien de nr 8 entry van You're the voice ook nog een week te laat) en de Top 40 vind ik ondanks de zware airplayfactor (Radio-industrie is ook industrie) een goede degelijke lijst die de hits in kaart zet , de top 100 mag voor mij anders samengesteld worden 50 % itunes 50 % CMO heeft mijn voorkeur
@Frankly - hoe wist jij van Lucky Fonz en nr.5???? Jouw bericht stond er al voordat de Chart was bijgewerkt
de top 100 was vanmiddag al bekend Marcel , dutch charts was niet op tijd vanwege het mooie weer ;-) by the way ik weet dat de top 100 en Gerard Joling onvoorwaardelijk verliefd op elkaar zijn al die nr 1 hits is al erg genoeg maar 2 x met Ik leef mijn droom genoteerd staan is wel erg veel van het goede
Is gewijzigd Frankly, bugje waaraan gewerkt wordt.... we waren overigens niet te laat!
Altijd tussen 18.00 en 19.00 uur !
Nog een prettig (en Zonnig) Pinksterweekend !
Frankly, wat ik echt willen van een hitparade is de meest verdiende platen van de week. Dus royaltys (van airplay enz), verkoop enz verdiente door elke plaat.
Als er een artieste hitparade het verdienen in Nederland, wordt de basis.
Singles zijn goedkoper dan albums en dus meer demokratiek. In Engeland, heeft de britse BBCs pop zender Radio1 een tiental jaren geleden een luisteraar votende hitparade te testen en misschien de top40 vervangen. Natuurlijk geflopt. En ook de album lisjtje is niet meer in de radio progrmma. Ook geflopt.
Enfin hitparades zijn meestal voor de mensen die voor hem betaald. Dat is niet altijd meer direkt de publiek maar wel de industrie en zenders.
Chezmoi dan komt de Top 40 toch het dichtst in de buurt van jouw voorkeur geloof ik alleen zie je dan wel dat grotere platenmaatschappijen hogere airplay kunnen inzetten .

SportStaffJohn ook een fijn Pinksterweekend toegewenst en noteer maar vast voor de volgende weekend nr 1 Schouder aan Schouder in de Single top 100 met een enorme uitloop .
Toch gefeliciteerd "3js" met jullie # 1 notering deze week
Ja de 2de # 1 hit op rij ! dat kunnen ze goed in Volendam
Nu de Top 40 en Mega Top 50 nog veroveren.. (??)
nr 1 dankzij de verkopen van de CD single erbij maar die uitloop is wel erg weinig maar eerlijk is eerlijk de bestverkochte totaal deze week en dat telt. Die binnenkomst op 24 in de Top 40 is natuurlijk ook erg goed .
Zal Born This Way volgende week op 1 binnenkomen? Ik hoop het!
@KevinP: Oh je bedoelt de cover van Express Yourself!!!
of Lady GaGa ....
@t Phreak

Ik denk dat hij inderdaad die cover van Express Yourself bedoelt!
Gaat trouwens het gerucht dat Madonna haar oude platenmaatschappij de single weer opnieuw gaat uitbrengen hé.
Of Ga Ga op 1 entreert in de top 100 is maar de vraag zolang ze deze dagen de nr 1 vasthoudt bij itunes is die kans erg groot. de single is de komende week alarmschijf en aangezien de Top 40 airplay 50% verkoop en muziekonderzoek 50% obv 2 weken hanteert zou Born This way zomaar de tipparade over kunnen slaan en as maandag al in de lijst staan.
Ik vind het echt wel meevallen met die gelijkenis met Express Yourself.
In ieder geval staat Lady Gaga op 1 in de Trendlijst van vandaag, voor wat dat waard is.
En ik ga er vanuit met ruime voorsprong.


Een bericht toevoegen (*=Verplicht veld)
Naam*   
E-mail   
Een smilie toevoegen:
Tekst*   


AustraliŽ BelgiŽ Denemarken Duitsland Finland Frankrijk ItaliŽ Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?