Forum

Forum - General [nl] - Foutjes in de lijsten

Nieuwe rubriek voor het melden van fouten !
We proberen deze fouten zo snel mogelijk te verbeteren, mits ze natuurlijk terecht zijn. Zo lang we nog geen complete history op de site hebben van de diverse Charts/lijsten kunnen deze fouten regelmatig voorkomen.

Succes met speuren
Hé John,
In de allereerste Album Top 100 lijst (06/12/69) staat zowel op plaats 10 als 11 de "Bee Gees - The Best Of".
Hoort op 10 niet "Melanie - Born to be" te staat?
Dit is trouwens een lijst van Veronica.
Horen jullie in die periode niet de lijsten te tonen van de "Hilversum 3 Elpee Top 10"? (de tegenhanger van de Veronica LP Top 20)
Is er uberhaupt iemand die de album-lijsten van Hilversum3, Radio 3, 3FM heeft bijgehouden. Ik ben nl. op zoeknaar deze lijsten. Heb zelf enkele Popformules liggen waar ze in staan maar ben dus niet compleet.
Klopt allemaal Theo !
We zijn de lijsten aan het opsnorren !

Wanneer we nog wat data nodig hebben zullen we dit melden op dit forum...dus we zijn op zoek naar die lijsten !
Ik heb er ook flink wat maar ben ook nog niet compleet.
Singles Top 100 - 19-12-2009

21 Wham! - 53 weken (Want waarom is de eerste entry, uit 1984, er niet bijgeteld? Omdat het een dubbele A-kant was toen? Maakt volgens mij geen verschil, de "echte" A-kant is steeds dezelfde).
@ Andre: Wham! laten we zo: Overigens de echte A-kant in NL was destijds " Everything She Wants ".

Bovenstaande klopt niet, "Last Christmas" was de A-kant. Zo staat het zelfs in jullie eigen database, bij de singles van Wham!
Helaas André het was echt de B-kant (Side 2)...hier reikt je kennis niet helemaal.... Kijk maar ik heb tijdelijk de single label erbij gezet:

http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=Wham%21&titel=Last+Christmas+%2F+Everything+She+Wants&cat=s

in de database staat het ook als 2de nummer (kijk maar naar de single en ook de 12"Maxi single"..
Er staat toch "Last Christmas/Everything she wants" in jullie database (bij het rijtje hits van Wham!)? Of komt dat alleen bij mij op het scherm. Overal ter wereld was het A-kant, vreemd dat het bij ons net andersom schijnt te zijn...
Dat klopt André: van oorsprong was Last Christmas dus de B-kant/Side 2 (net als in Zweden overigens), maar omdat het dus in de hele wereld de A-kant werd, is het dus een dubbele A-kant geworden.... ik zal "Last Christmas/Everything she wants", veranderen in "Everything she wants/Last Christmas", dan is het wat duidelijker !
Ik weet wel dat destijds in de gedrukte lijsten "Last Christmas" genoemd werd (als 1e track, dus A-kant). Maar ik vind het prima hoor. Ik geloof niet dat we hier uit komen. Maak er maar wat moois van!
In principe vind ik dat Last Christmas/Everythings she wants en Last Christmas bij elkaar moeten staan. Het gaat tenslotte om hetzelfde liedje uit 1984, met of zonder de onbekendere andere A-kant Everything she wants. Andere hitlijsten, zoals de Top 40, maken er geen onderscheid in. Maar als de single van 1987 en later een andere mix is, vind ik een aparte notering goed te verdedigen. Bij de versie 1984 staat de tijd 4:34, bij de overige staat: 4:24. Kortom lastig. Succes ermee, John
Artiesten Voor Afrika scoorde een kleine hit met 'Samen'. Was dit een dubbele A-kant (zie hoes) met 'Together'?
Ik weet het niet Frank.... als het in het gedrukte exemplaar van de Top 50 zo staat, zal ik het wijzigen. Nu is het gewoon de A-kant als hitnotering. Ook op de CD-rom staat alleen "samen"... dus we laten het (voorlopig) zo staan.
@ SportyJohn: een gedrukt exemplaar bestond toen niet echt; er was alleen een A4-formaat getypt exemplaar met logo voor de platenboeren. Laten we het maar op 'Samen' houden, maakt me niet zoveel uit.
Prima Frank !
Hallo SportyJohn. Nu iets anders: hoe spelt men Zuper Blahq?
Met of zonder [[[ hiervoor en ]]] hierachter zoals het op de hoes staat op
http://hitparade.ch/cdimage.html?steve_aoki_feat_zuper_blahq-im_in_the_house_s.jpg Nico.
Hebben we intern een discussie over gehad... we laten het zo staan !
Hallo SportyJohn. Bedankt voor jouw antwoord! Nico.
Hallo Sportyjohn. Even een (klein) foutje melden: Op 55 komt Wolter Kroes in de 2e week binnen met 'ik ben je prooi', nadat deze er in december 2000 al 1 week had ingestaan. Het betreft hier echter een opnieuw opgenomen en gearrangeerde versie (die van 2000 was ook al een remix), die verschilt van de versie die 10 jaar geleden de hitlijst haalde. Doortellen is, lijkt me, niet logisch.
Mark bedankt ! Ik zal het wijzigen !
Wolter Kroes is veranderd !

Verder nog wat data veranderd:

Dit was een dubbel A-kant stond niet als zodanig vermeld:

Paul de Leeuw / Annie de Rooy Ik wil niet dat je liegt / Waarheen waarvoor


Dit nummer stond als dubbel A-kant vermeld maar was dit (in NL) niet....."U2 - Stay (Faraway, So Close!)"
stond vermeld met I've Got you under My Skin

De Macarena had 3 verschillende versies in de Single chart.... 2 (Macarena 1993 en 1995) stonden samen vermeld en zijn nu uit elkaar gehaald.

"Heaven van DJ Sammy" stond ook met 2 verschillende versies in de Single chart.... deze stonden ook bij elkaar en zijn nu gesplitst.

Buona sera/Oh Marie van André Hazes zou ik vermelden als Buona sera-Oh Marie want is is 1 'song', bestaand uit twee 'liedjes'.

Door het /-teken lijkt het een dubbele A-kant, maar dat is het niet.
Prima Frank !.... is gedaan
Op verzoek van de platenmaatschappij "Warner" is de naam van Jason Derülo veranderd in Jason Derulo. Het blijkt zo te zijn dat een creatieve grafische kwinkslag van de Amerikaanse "Artwork" kunstenaar uit de hand is gelopen en onbedoeld daarbij zijn naam heeft veranderd.
Hierdoor is bij de naam nu de umlaut op de "u" verwijderd.
Hey goede middag,

Elvis Presley komt een aantal keren binnen met Suspicious minds, nu is de keer dat hij binnenkomt in 2001 met dit nummer een live uitvoering en die staat hier als re-entry genoteerd

gr. Arjan
Arjan.... kijken we na !
ik weet niet of het een fout is ? Maar in de top 100 allertijden is de nummer 25 naar 66 (Macarena) verhuisd en is de nummer 52 (dj Sammy) verdwenen volgens mij klopten de punten wel die ze eerst hadden wel !! Omdat macarena er in 1993 ook in had gestaan !! maar die punten en weken zijn in mindering gebracht !!??
Jan.... kijk is goed naar het bericht van 1 dag geleden !

18/03/2010 01:03 SportyJohn
Jan luister ook maar eens naar de Geluidsfragmenten bij DJ Sammy van de beide versies..... dan hoor je dat het echt om 2 verschillende nummers gaat........ leg daar dan ook nog de versie van "Do" langs (Unplugged versie), dan heb je het compleet
Ook The Source stond met 3 verschillende versies van You got the love genoteerd, deze staan nu ook nog bij elkaar
Betreft Corrie van Gorp:

De nummers "Kokosnoten-Coco" en "Oh Karel" stonden op dezelfde single, dit was een dubbele A-kant. In de laatste week stond deze single als "Oh Karel" genoteerd, maar het lijkt me logischer deze als "Kokosnoten-Coco/Oh Karel" te vermelden. Totaal aantal weken wordt dan 7.
Arjan... van The Source kijken we even na !
André, je hebt gelijk....we zullen dit veranderen !
@ Arjan: 19/03/2010 12:09 Elvis is veranderd
@ André: 04/04/2010 14:23 Beide liedjes van Corrie van Gorp zijn bij elkaar gevoegd.
De Hitnotering van Nirvana - About A Girl is veranderd in : Nirvana - About A Girl [MTV Unplugged Version]
Een oude fout in de DVD chart:

17.01.2009 # 20 is veranderd van de DVD FutureSex / LoveSounds naar de DVD FutureSex / LoveShow - Live From Madison Square Garden.
03.01.2009 # 18 idem
20.12.2008 # 18 idem
Bij Bizzey ontbreekt The Fur als hitnotering. Dit stond in maart en april 2006 3 weken genoteerd, hoogste positie was 60. Het staat wel in de discografie.
@ André: Is gewijzigd...stond 2x in de database als Bizzey en als Bizzy
In de dancechart van deze en ook van vorige week is de notering van:

BENNY BENASSI PRES. THE BIZ - SATISFACTION

veranderd in:

BENNY BENASSI PRES. THE BIZ - SATISFACTION 2010
"Let's drink" van Frank Ashton is een duet met Mariska van Kolck.
@ André: Kun jij mij een singlehoes sturen van "Let's Drink", dan kan ik hem plaatsen en de zaak aanpassen !
Dat zal niet gaan, ik heb 'm niet.
Jammer ! Ik kan hem niet vinden op internet !
René Becker (op 77 in de Single Top 100) is geen re-entry, stond vorige week op 61.
Veranderd ! bedankt André !
Album Top 100 - 1-5-2010:

69 niet Ina, maar Inna (zie hoes)
Veranderd ! bedankt André !
DVD Music Top 30:

6 - juiste titel is "Wat geweest is, is geweest"
Veranderd ! bedankt André !
In de album top100 staat Ina boven michael jackson en nick&simon. Toch staat ze lager in de combialbum top 100. Hoe kan dit?
@Jeffreynl.... het probleem met deze 3 albums is dat ze de afgelopen periode tot op één 1000ste % evenveel sales hebben gehad... de lijsten worden gesorteerd op de % ! Vandaar dat er verschil kan zijn in deze 2 lijsten
John,

klopt inderdaad !
Wordt overigens wel aan gewerkt.

Grt/Roland
@t sportyjohn, oke bedankt! Dus nadat het percentage gelijk is (in afronding) worden ze op alfabetische volgorde gezet eigenlijk...
@ jeffreynl.... ze worden gesorteerd op % dus niet op alfabet..... 100 % staat op 1...... de laagste % op 100....

Maar er wordt aan gewerkt (zie bijdrage van Roland) om dit te optimaliseren.
knilf, SportyJohn, Kunt U nog = hebben in de hitparade wanneer de % afstand is een stuk of 5 platen omdat "error in sampling statistics" gaat gebeuren.
In ieder geval kunnen we hebben 4 cijfers bv 100.0%, 54.32%, 2.556% enz
@t sportyjohn.
Ja dat snap ik dat sze op % worden gesorteerd. Maar als ze evenveel sales hebben gehad, dan moet er toch gekeken worden naar wie dan de hoogste positie mag innemen in zo'n geval. En dat gebeurt dan op alfabet I guess. Dat bedoel ik dus.
...precies en daar wordt aangewerkt om dit bij alle lijsten op dezelfde manier te doen !
Als de top combi top 100 is een voorproefjes van de gehele detailhandel dan de gewicht (weighting) van fysiek en digitaal is niet zo klaar en is dus een andere moiete in de samenstelling.
Natuurlijk moet u altijd werken bij nummers en met de alle laatste % utiliseren. Dit doe ik altijd in mijn analytieke werk.
Enfin, als dit deze hitparade van de industrie dan is er ook en andere moeite.
In de lijst van 20-10-1990 is het één en ander mis gegaan.

20 35 7 Marco Borsato - Una Donna Cosi moet zijn :

20 28 5 The KLF - What time is love? (live)

en de volgende :

30 20 8 Marco Borsato - Una Donna Cosi moet zijn :

30 35 7 Marco Borsato - Una donna Cosi

De week van 27 - 10- 1990 heeft Marco Borsato een week teveel in de lijst erbij staan en staat daardoor op een weektotaal van 12 weken terwijl dit 11 weken moet zijn en een hoogste positie van 27 ipv 20.

The KLF wordt hierdoor geen re-entry maar gaat in de week van 27-10-1990 van 20 naar 17 omhoog in de 6e week.
Hierdoor komt het aantal weken in de top 100 voor The KLF op 11 weken en niet op 10 weken

Groeten Arjan
Klopt Arjan... ik ga het verbeteren !
De weken veranderen automatisch
Hallo SportyJohn. Ik zie op nummer 100 nieuw binnengekomen in de single top-100 van 8 mei 2010 "So Bizarre" maar op de hoes staat echter "So Bizzare", zie http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=David+Deejay+feat.+Dony&titel=So+Bizarre&cat=s Wat is nu juist: met enkel z en met dubbel r? Of met dubbel z en enkel r? Hartelijke spelfoutje-groeten van Nico uit Gouda.
Ik heb het gewijzigd Nico, zoals het op de hoes staat....
Hallo, staat een fout in de lijst van de top 100.

Jan smit stijgt van 19 naar 11
maar ook van 19 naar 15.
Dat kan toch niet>
Klopt Rene.... # 11 zijn de Baseballs afkomtig van # 7.
Alle "Sister Sledge" hitparade data is geupdate...
05/05/2010 19:18
Arjan


@ Arjan: heb het veranderd...bedankt voor de tip !
Oude fout gewijzigd:

#30 Single Hitparade 29.11.1975 is gecorrigeerd.
nog een oudje:

#21 Single Hitparade 19.12.1970 is gecorrigeerd.
Album Top 100:

11 Céline Dion: "Changes" moet zijn "Chances" (in de titel)
Bedankt André...ik heb de titel van de DVD ook maar meteen veranderd (stond dezelfde fout).
Hallo SportyJohn. Op http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=Alexandra+Burke&titel=All+Night+Long&cat=s staan twee versies van dit nummer.
Namelijk een versie met ft. Pitbull in de tekst onder de hoes, maar op de hoes staat dit er NIET bij vermeld.

Dan nog een vraag: op http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=Mika+vs.+RedOne&titel=Kick+Ass&cat=s staat niet de titel-toevoeging (We Are Young) er bij vermeld die ik echter wel op vele andere plaatsen op het internet vind. Moet deze titel-toevoeging wel hierbij? .
Hartelijke groeten van Nico uit Gouda.
@ Nico uit Gouda: Hoes !!!
Bij het nummer Lost! van Coldplay staat bij vermeld: feat. Jay-Z. Dit is alleen niet op de hoes te vinden. [Maar het is wel weer de versie die het vaakst op de radio werd gedraaid]
http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=Coldplay+feat.+Jay-Z&titel=Lost!&cat=s
Album Top 100 22-5-2010:

De weken van Exile On Main St van de Rolling Stones zijn doorgeteld, en nog wel met de weken van de toenmalige LP Top 20 van Veronica. Dit klopt natuurlijk niet. Bovendien moet het gewoon een 1e weeks zijn, omdat het een zgn. Deluxe Limited Edition is.
BC Top 50 - 22-5-2010

47 CSN&Y: 57 weken
@ André: Ik zal het wijzigen !
André...volgens mij stond het album van de Stones destijds 10 weken in de Album Top 10!
Mee eens, maar je telt door op basis van de Veronica-lijst. Dat lijkt me niet juist. Als je wilt doortellen kom je dus op 11, maar, zoals al gezegd: het betreft hier een zgn. Deluxe Limited Edition. 1eweeks is dus juist.
André, Je hebt gelijk wat de de lijst van Veronica betreft... ik zal deze laten verwijderen en zal hem door de LP Top 10 laten vervangen !
Radio NL Top 30:
de Band Helder - Laat me leven
is volgens mij een re-entry; zie nr.24 op 8 mei
Stones in de Albumlijst en Combi Albumlijst zijn veranderd !
Klopt Ronald.... is gewijzigd !
Als je die oudere regels nog had van de album top 100, had dan het album van The Rolling Stones, Exile on main street wel op nr.2 RE gekomen ipv NEW. Want vroeger had je weleens meer artiesten die met album heel lang later weer terug komen in de album top 100.
Nee Peter... dit is een andere versie !
Wanneer dezelfde versie was geweest dan was het wel een RE geweest... !
Bij de punten van Songfestival staat Turkije op plaats 2 met 70 punten. Dit moet 170 zijn. Ik meld het maar even
"Nee Peter... dit is een andere versie !
Wanneer dezelfde versie was geweest dan was het wel een RE geweest... !"

Kleine correctie: nee, dan had het album in de BC Top 50 moeten staan, omdat meer dan twee jaar oud is.
Caro Emerald (A night like this) vorige week op 10 en nu verdwenen(????) Vergeten en foutje?
Telephone is deze week dubbel genoteerd in de single top 100. Hopelijk staat hij op 11 en niet op 33
Is gewijzigd:

Richard (NL) en DennisB: ->

# 11 Caro Emerald
# 33 Lady GaGa - Telephone
In de Combialbumlijst 22.05.2010 stond 2x Waylon !

# 4 moest zijn Lady GaGa en is nu verbeterd !

De Combilijst van deze week komt as maandag !
In de combilijst van 29.05.2010 stond 2x Gerard Joling !
# 8 en # 16 !

# 16 is Jan Smit - Leef !

Volgens mij is dit ook een foutje:

Mumford & Sons - The Cave

Op 29-05-2010 stond hij 10 weken in de lijst, op 05-06-2010 staat het nummer ineens pas 6 weken in de lijst en 12-06-2010 7 weken.

Moeten denk ik de 11 en 12e week zijn van dit nummer.
@ Peter... bedoel je de notering in de Single Top 100?
Ik kan daar geen fout ontdekken.... ik denk dat je een andere lijst bedoeld, want het nummer staat op 12-06-2010 niet eens meer in de lijst !
Nee ik bedoel de 3fm Mega top 50 lijst.
@ Peter: nu i.o. ?
Ja helemaal goed!
Betreft album van Elvis Costello: Juliet Letters: op de hoes staat als titel The Juliet Letters.
@ André: is nu gecorrigeerd !

Bedankt !
Di-Rect met "Hold on" staat 2 keer in de TMF Superchart Top 33 van 10/07/2010 op nr. 15 en op nr. 29
Foutje bij het uploaden ! is nu gewijzigd... bedankt Ralphy S.
Ondanks dat op de hoes 'Robert Cray' staat moet het 'The Robert Cray Band' zijn bij 'Right Next Door (Because Of Me)'.
Oh ja, nog één: 'Komt De Liefde In Gevaar' van de Zangeres Zonder Naam is een 'dubbele A-kant' samen met 'De Kinderen'
Odessey 'Going Back To My Roots' was volgens mij in 1987 een remix van het origineel uit 1987. Dus niet aantal weken doortellen!
L.A. Style: I'm Raving/O Si Nene moet zijn 'I'm Raving-O Si Nene' want het is één nummer; geen dubbele a-kant.
Henk Wijngaard: Een Sneeuwwitte Bruidsjurk moet zijn ''N Sneeuwwitte Bruidsjurk'
Bros: Cat Among The Pigeons => is een dubbele A-kant met Silent Night.
@ Frank:

1. Ook het album (LP) is van Robert Cray, zie hoes !
Hoes is leidend hier op de site, dus laten we zo staan !
2. zoeken we op... stond dit destijds ook zo vermeld ?
3. Is veranderd in " Back To my Roots (Remix) ".
4. is veranderd in " I'm Raving - O si nene ".
5. is veranderd in " 'n sneeuwwitte bruidsjurk ".
6. zoeken we op... stond dit destijds ook zo vermeld ?
@ Frank... op de CDRom (niet heilig overigens), staan ze niet als dubbele A-kant vermeld !
"Hoes is leidend hier op de site".
Een hoes dient als lokmiddel, zodat het publiek in een oogopslag kan zien dat bijvoorbeeld Robert Cray een nieuw album heeft. Uitgebreidere (en vollediger) informatie is te vinden op het label (zoals volledige titel, namen van componisten en schrijvers). Mijns inziens is het of hoes of label, dus kiezen voor daar waar de meest juiste informatie staat.
@SportyJohn:
ad 2: stond als dubbele A-kant in gedrukt exemplaar
ad 6: stond niet als dubbele A-kant vermeld in NL (maar wel in UK)
Als de hoes leidend is, moet André Hazes met Buona Sera-Oh Marie worden veranderd in Buona Sera-Oh Marie/Twee Weken. Althans, in het gedrukte exemplaar van de top 40 was het een dubbele A-kant.

Oh ja, Will To Power is een medley (geen dubbele A-kant):
"Baby, I Love Your Way-Freebird"
The Beatmasters feat. Betty Boo: juiste titel = Hey DJ (I Can't Dance To That Music You're Playing)/Ska Train.

Dus een dubbele A-kant.
2. is veranderd !
6. laten we zo staan.
7. Andre Hazes laten we zo staan.
8. Wil To Power is veranderd!
9. The Beatmasters feat. Betty Boo is veranderd!
Belfast Child (Simple Minds) en Future Love Paradise (Seal) staan op EP's, resp. Ballad Of The Streets EP en Future Love EP. Ik zou de EP-naam vermelden (net als bij Abba-esque van Erasure) ipv de tracktitel (vgl. Erasure).
Klopt ! : Simple Minds - Ballad Of Streets staat ook apart vermeld en kun je dus ook apart beoordelen...

http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=Simple+Minds&titel=Ballad+Of+The+Streets&cat=s

"Belfast Child" was de track als hitnotering en staat daarom ook in de lijst vermeld.

Seal Future Love EP staat vermeld bij de geluidsdrager (CD-Maxi).

bedankt voor de tips !

'All I Want Is You' en 'Everlasting Love' van U2 zijn eigenlijk dezelfde singles (Island 662 406, release juni 1989). Eigenlijk is het een soort EP waarvan eerst "All I Want Is You" (titeltrack) werd gedraaid en later "Everlasting love" ook een hit werd.

John, hoe wil je dit vermelden op de site?
TBM Mix 3 heeft als ondertitel "(I Wanna Make You Dance)"

Zie:
http://www.discogs.com/viewimages?release=297762
Normaal: De Hoofman Was Knuppeldik => moet zijn "En De Glanerbrugger Muzikanten"
BackCatalogue 17-7-2010:

27 Lionel Richie: 96 weken
BackCatalogue 17-7-2010:

Michael Jackson 179 weken !
Dat staat ook in het excel-model.
ja precies !
Da's dus geen fout!
maar staat inderdaad wel fout op de site.
...juist daar hebben we het toch over
@ Frank:
U2 laten we maar zo staan (heb de CD hoes erbij gezet)!
Sample Syndicate is aangepast
Normaal is veranderd !
Verzamlalbum Top 30:

27: Volgens mij is het beter de titel te laten beginnen met "Slam!FM presents" en ook alle andere albums uit deze serie (jaarlijks een nieuwe) zo te laten beginnen. Zo staat het ook op de gepubliceerde hoezen.
@ André je hebt gelijk dat er de laatste 2 jaar "Slam!FM presents" op de hoes staat (vanaf winter 2008/2009) ...alleen daarvoor staat het er niet op !
Om de serie zoveel homogeen te laten verlopen hebben we voor deze serie de keuze gemaakt zonder "Slam!FM presents" verder te vermelden, zodat het duidelijk is dat het om dezelfde serie gaat....want....
Voor de verzamellijsten is dit soms wel erg moeilijk welke keuze we moeten maken.
Bijvoorbeeld bij de Hitzone serie zijn we begonnen met TMF Hitzone, daarna werd het 538 Hitzone.... in de toekomst kon/kan dit weer veranderen, dus bij deze serie besloten het gewoon Hitzone te noemen..., wie of wat het ook `presenteert`.
Album Top 100/BC Top 50 24-7-2010:

73 John Mayer: het album staat zowel hernieuwd binnen in de Album Top 100 als in de BC Top 50 (waar het album terecht al een week in had gestaan, vanwege de leeftijd). Wat is nu juist?
Hoi André.... ja het is wel duidelijk in welke lijst ie niet meer had moeten staan ! Volgende week weer een nieuwe kans
Nou, ik hoop dat het maandag nog gecorrigeerd wordt. De nummer 101 zou dan op 100 moeten staan. Ook de albums onder nummer 73 zouden een plaatsje op moeten schuiven.
Verzamelalbum Top 30 van deze week:

28: Sneakerz Summer Edition moet zijn Sneakerz Summer Sessions (volgens de hoes).
Klopt..... Bij Sneakerz is het zeer onduidelijk hoe het album nu heet. Want de officiële naam komt niet overeen met de Titel op de hoes. Het komt vaker voor bij deze serie dat ze niet overeen komen !. Dat is heel de serie zo al
In het begin waren ze genummerd, maar ook daar zijn ze vanaf gestapt
Vorig jaar heete het album ook al Sneakerz Summer Sessions... Ik zal het album van deze zomer ook zo noemen, met een toevoeging van het jaar (2010).
Hallo,

Ik zag dat jullie La Bionda & Bionda bij elkaar hebben gezet volgens mij gaat het om 2 verschillende artiesten.

gr. Arjan
arjan...ik kan hem niet vinden
Geef even een "link" !
Waarschijnlijk wordt bedoeld: "One for you, one for me" van La Bionda.
Wanneer ik alles van "La Bionda" bekijk zie ik niets van "Bionda" er tussen staan check de nummers en albums maar:

http://dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=La+Bionda&titel=One+For+You%2C+One+For+Me&cat=s
Chips !! weer die Lionel Richie er doorheen geslipt !
In de BC lijst op # 20.... voor de 99ste keer aanwezig !
Klopt! Ik wilde het net vermelden.
Hallo SportyJohn,
in de RadioNL top 30 van 7 augustus is Antonio op 13 een 5e weeks re-entry; oorspronkelijke binnenkomst op 12 juni.
SportyJohn,
Het nummer Cover Me (singles top 100 29/06/1985) is niet van uitvoerende artiest Dave Brubeck Quartet, maar van Bruce Springsteen.
Hallo SportyJohn,
In de singles top 100 van 27/07/1985 staat op nr.50 een re-entry voor Falco - Rock me Amadeus.
Dit moet een 2e weeks notering zijn en niet een 9e weeks.
Goed bezig, Ronald!
Ik begrijp het La Bionda verhaal niet meer
Er staan op dit moment geen fouten bij de 2 verschillende artiesten La Bionda en Bionda !
@ Ronald: Antonio is gewijzigd in de RadioNL Top 30 !
@ Ronald: niet alleen 29/06/1985: N 43
maar ook:
06/07/1985: 30
13/07/1985: 40
20/07/1985: 41

zijn gewijzigd in Bruce Springsteen

@ Ronald: Falco is gewijzigd !

Bedankt voor de terugkoppeling

Graag Mac & Kathie Kissoon met "Freedom" wijzigen in Mac & Katie Kissoon (dus zonder h, zie het hoesje).
Laatst gewijzigd:
@ naamloos: in het begin van hun muzikale loopbaan waren de namen Kathie (Katherine) en Mack...we schrijven het hier in de database zoals vermeld op de singlehoes !
Dank voor je reactie, Standpunt is duidelijk.
Hallo SportyJohn,

In de single lijst van 2 mei 1970 komt op nummer 29 binnen:
Travelin' band van Creedence Clearwater Revival.
Maar volgens mij is dit een voortzetting van de chart run van Who'll stop the rain. Deze plaat stond op 25 april voor het laatst genoteerd op nummer 20.

Volgens de hoesinformatie gaat het om dezelfde plaat met zo te zien een dubbele a-kant.

...vraag aan de kenners.... moet dit veranderd worden in een dubbele A-kant single?
@ SportyJohn: CCR is een dubbele A-kant; kwam 14 februari 1970 binnen.
SportyJohn,

De single lijst van 25-12-1971 is dezelfde als de week ervoor.
Nu hebben ooit op popdossier.nl ook alle weeklijsten van NHP gestaan. Hierop stond wel een apart samengestelde lijst voor 25 december, met o.a. 4 nieuwe binnenkomers op 20-25-26-30.
Waarom is die lijst dan niet gebruikt op de site?@ Ronald: nu staat wel de goede lijst van 25 december 1971 op de site !

@ Ronald/Frank: CCR met de dubbel A-zijde zal ik invoeren !
Bedankt SportyJohn,

Dan nog iets uit 1972.
Op 6 mei komt binnen Hai Pippi Langkous.
Op 20 mei komt binnen Hallo meneer de uil.

Volgens mij horen de noteringen van Hallo meneer de uil bij de chart run van Hai Pippi Langkous.
Hallo meneer de uil komt uit 1969.

P.S. "Paula Majoor" staat niet op de hoes vermeld!
Prima Ronald.... je haalt de foutjes van de CD Rom er wel uit
SportyJohn,
de volgende: Hocus Pocus - Focus

Is de versie van 24-03-1973 inderdaad een andere dan die van 10-07-1971? m.a.w. moeten ze wel of niet worden samengeteld?

ja dat zijn verschillende versies !

Origineel is uit 1971 in 1973 een nieuwe (volgens mij een Amerikaanse Remix)
ja dat zijn verschillende versies !
Origineel is uit 1971 in 1973 een nieuwe (volgens mij een Amerikaanse Remix)

Dat is correct!
Bij de discografie van de Nederlandse band Drama staan enkele nummers die niets met deze band te maken hebben (geldt ook voor de albums). Alleen de nummers Mary's Mamma en Mademoiselle (A- en B-kant van de hit) horen hier vermeld te worden, de overige kunnen weg. Deze band maakte slechts een album, getiteld Drama. De vermelde albums horen er ook niet te staan.
@ André: is gewijzigd !
Op de hoes van Tears never dry van Stephen Simmonds wordt Lisa Nilsson niet vermeld.
@ supersoulfighter: Welke hoes?
@ SportyJohn. De singlehoes die wel te vinden is bij de vermelding zonder Lisa Nilsson (ik heb de single zelf ook en zelfs achterop is haar naam niet te vinden). http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=Stephen+Simmonds&titel=Tears+Never+Dry&cat=s
Prima ! we voegen ze samen .... zonder de vermelding van Lisa Nilsson
SportyJohn,
Herman van Veen - Rozengeur.

Deze single kom ik tegen als:
Rozengeur - Rozegeur maneschijn - Rozegeur & Marjolein

Is dit telkens dezelfde plaat?
@ Ronald :

Ik geloof inderdaad dat het dezelfde plaat is !
volgens http://forum.fok.nl/topic/698849/12/25
zou het rozegeur en marjolein moeten zijn, dus dan staat het correct op de site!
Compilations Week 35:

7 Bloomingdale 2010: 8 weken
Album Top 100 - 28-8-2010:

71 Katzenjammer: 1 week, maar aan de titel even toevoegen "revised" of zo iets, om het verschil aan te geven met de eerste uitgave. Zie onder "Albums van Katzenjammer" waar het album ook staat als 1e weeks met dezelfde titel.
@ André: Bloomingdale 2010 is hersteld !
Katzenjammer is inderdaad net als Pearl Jam - Ten een heruitgave en moet apart vermeld worden

.... door het script zijn deze samengevoegd en dat is fout !

Ik zal het herstellen !

bedankt weer voor de tips André !
Nogmaals Pearl Jam dan: in een overzicht met albums van een band dient een heruigave apart te worden vermeld, daar ben ik het mee eens. Maar in een overzicht wat het totaal aantal genoteerde weken van een album weergeeft dien je alles bij elkaar te tellen; alle uitgaven die er zijn geweest. Basis is (in dit geval) steeds weer het album met de titel Ten.
Prima ! André daar heb je gelijk in als je inderdaad als basis uitgaat van de originele titel !
Hallo SportyJohn. Op http://hitparade.ch/cdimage.html?cee-lo_green-f--k_you_s.jpg staat een ! (uitroepteken) achter de titel en daarnaast geen trait d'union tussen Cee en Lo wat nu beide nog wel foutief staat op http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=Cee-Lo+Green&titel=F**k+You&cat=s
Hartelijke groeten van Nico uit Gouda.
...de juiste link moet zijn:
http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=Cee-Lo+Green&titel=F**k+You&cat=s Nico.
Album Top 100 4-9-2010:

25 Titel moet zijn "De smaak van de liefde".
@ Nico en André : De foutjes zijn herstelt !

Bedankt voor de tips !
Hallo SportyJohn. Correctie inmiddels gezien. Hartelijk dank hiervoor! Nico.
Sporty John: de single van Axwell is met Errol Reid, Officieel heet het : Axwell feat. Errol Redi: 'Nothing but love' part 2. Kijk maar eens op http://www.discogs.com/viewimages?release=2402405. Een zeer goede site voor informatie!
Betreft "Scoobidab (of "Scoobidad") van Ginger Ale:

Op het hoesje van de single staat als laatste letter van de titel een -d, op het label van de single een -b. Als je goed luistert naar de tekst hoor je een -b, wat volgens mij ook juist is. Ook in de database staat "Scoobidab", wat dus niet op de hoes staat. Jullie kiezen voor de hoes, dus eigenlijk hoort het fout in de database te staan, want dat is consequent. Waarom is nu toch voor het label van de single gekozen?
Hallo André, De al tientallen(!) jarenlange geldige regel is dat indien er een verschil in de spelling is tussen de hoes en het label van een single (of CD!) dat dan "ten allen tijde" de spelwijze op het label geldt! Dus in dit geval -b temeer omdat dit ook wordt gezongen (zie jouw posting hierboven!) .
Dus het staat correct in de database vermeld!
Hartelijke groeten van Nico uit Gouda.
Hallo Jan. De hit-versie die in de hitlijsten staat is deze:
http://www.radio538.nl/web/show/id=876139/bundleid=467394

Nu jouw vraag: op de hoes staat Errol Reid NIET vermeld ondanks dat dit wel náást deze hoes staat vermeld. Dit is fout van de webmaster van Radio 538 die nogal wat fouten maakt in de afgelopen maanden, zo is helaas mijzelf gebleken.

Echter: part 2 is wél met Errol Reid zie de hoes op http://www.radio538.nl/web/show/id=876139/bundleid=473400

Het verschil zit hem in de kleur van de omgekeerde hart op de hoes:
ROOD in mijn bóvenste vermelde link
ROZE in mijn ónderste vermelde link, maar daar staan alléén maar remixes enz op, die geen van alle níét de hit(lijst)versie zijn!
BLAUW op jouw vermelde link, maar ook dáárop staan géén hit(lijst) versies.
Dus: in de database van deze website is http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=Axwell&titel=Nothing+But+Love&cat=s juist!
Jammer voor Errol Reid.

Hartelijke groeten van Nico uit Gouda.
"De al tientallen(!) jarenlange geldige regel is dat indien er een verschil in de spelling is tussen de hoes en het label van een single (of CD!) dat dan "ten allen tijde" de spelwijze op het label geldt!"

Tientallen jaren? Dat kan niet want deze site bestaat nog niet zo lang. Waar staat deze regel? Men gaat hier uit van wat op de hoes staat (geldt ook voor albums). Als men hier dus consequent was geweest had het hier foutief moeten staan. Kennelijk wisten ze toch dat de hoes foutief was en heeft men terecht voor de juiste vermelding gekozen.
@ André: de site bestaat 15 jaar !!
....en duidelijke fouten hoesen worden niet klakkeloos overgenomen. Dat zijn de uitzonderingen die de regels bevestigen !

@ Nico Naar labels wordt er op deze site niet gekeken, daar staan overigens net zoveel fouten in als op de hoesen. Iedereen staat vrij voor zijn eigen interpretatie en een regel dat "de spelwijze op het label ten alle tijde geldt", is een regel die zelf verzonnen is, net zoals de regel die we op deze site hebben verzonnen: "leidend is de schrijfwijze op de single hoes". Destijds (7 jaar geleden), is daar voor gekozen.
Een oudje

20/03/2010 19:22
arjan
Guest
Ook The Source stond met 3 verschillende versies van You got the love genoteerd, deze staan nu ook nog bij elkaar.

Staan nu apart !


http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=The+Source+feat%2E+Candi+Staton&titel=You+Got+The+Love&cat=s
In de Single top 100 van 02/01/1993 staan 2 singles ("I'm gonna get you" van Bizarre Inc feat. Angie Brown op n° 4 en "Run to you" van Rage op 15) genoteerd als RE-entry, terwijl ze de week ervoor gewoon in de lijst stonden. (of eigenlijk twee weken eerder, want op 26/12/1992 was er geen lijst)
mee eens Peter. Ik zal het proberen te veranderen !
Hoort Junior Song Festival 2010 niet in de Verzamelalbum Top 30 thuis? De edities van vorige jaren stonden daar namelijk ook.
Vind ik ook André !
Holland - Hans Brinker's Symphony moet Hans Brinker Symphony zijn (zie hoes).
Bedankt ! André, voor deze gelukkig weer positieve bijdrage... het staat nu weer correct op de site
De volgende single weeklijsten zijn gewijzigd !

24.05.1969 (32 nummers in de lijst)
28.06.1969 (31 nummers in de lijst)
30.05.1970 (31 nummers in de lijst)
12.12.1970 (31 nummers in de lijst)
03.06.1978 (de eerste Top 50 lijst)

De komende weken komen er nog meer wijzingen in de single lijsten ! (oa: 20.11.1970, 27.11.1970 en 28.12.1996)
17/09/2010 21:58
André
Guest Hoort Junior Song Festival 2010 niet in de Verzamelalbum Top 30 thuis? De edities van vorige jaren stonden daar namelijk ook.

18/09/2010 00:19
SportyJohn
Staff Vind ik ook André

Als ik een opmerking plaats als hierboven (zie 17/09/2010)krijg ik een reactie als ook hierboven (zie 18/09/2010). Dat schiet niet op, John. Stem je dat dan ook af met MegaCharts? Ik denk het eigenlijk niet, want het album staat ook deze week weer in de Album Top 100, op 23. Ik doe dat wel. Soms levert een gecorrigeerde lijst op maar in dit geval heeft het helaas niets uitgemaakt.
Let ook op dat deze week nr. 75 (Tiësto) er voor de 3e week in staat, niet 2, zoals in het excel-model is vermeld!
Voorbarige conclusies !

1. antwoord GfK: neen, is geen compilatie in de zin van een verzameling bestaande nummers. de finalisten van
het junior songfestival hebben nieuwe nummers opgenomen !
2. weken komen altijd automatisch goed (alleen overigens in de single en albumlijst)
3. # 57 is niet Semino Rossi - Die Liebe bleibt !
is namelijk:

Semino RossiDie Liebe bleibt - Live
Laat je deze links wel staan, John? Hebben volgens mij ook niets met het onderwerp van deze site te maken, of wel?
1. antwoord GfK: neen, is geen compilatie in de zin van een verzameling bestaande nummers. de finalisten van
het junior songfestival hebben nieuwe nummers opgenomen !

Vreemd dat dit album wel in de Album Top 100 staat. Waarom de edities van vorige jaren dan niet? Denk ik nog even door: als de edities van vorige jaar onterecht niet in de Album Top 100 hebben gestaan dan heeft er al die weken een ander album wel onterecht in gestaan...
jawel dit forum onderwerp past uitstekend bij dit item...foutjes in de lijst !Ik vind persoonlijk dat ze in de verzamellijst moeten staan en niet in de albumlijst.... dus een foutje in de lijst !
de redinatie van GfK DC snijdt geen hout: het album met de Eurovisiekandidaten van 2010 stond wel in de verzamellijst, dan hoort dat van het Eurovisie Jeugdfestival ook, omdat het om meerdere acts gaat. Het maakt niet uit of het een voorronde is. Voor beide gaat het om nieuwe nummers.
Ik denk dat het gaat om het feit dat de nummers van het junior SF speciaal zijn opgenomen om het album te maken (dus niet nummers die al eerder zijn uitgebracht op eventuele andere albums), terwijl de nummers voor het Eurovisie SF niet per definitie zijn gemaakt om 1 album te creeren en vaak al op andere albums kunnen staan.
Dat vind ik een goede uitleg, Supersoulfighter
"jawel dit forum onderwerp past uitstekend bij dit item...foutjes in de lijst"

Deze opmerking slaat nergens op, denk ik. Er worden dingen door elkaar gehaald, dat krijg je als je zomaar wat verwijdert. Mijn opmerking ging over die links over die schoenen natuurlijk.
Heb even in de history gekeken André.

Het was een spam item en is door de webmaster verwijderd.
Deze items worden altijd snel verwijderd dus je hoeft daar geen opmerkingen over te maken, dat is alleen verwarrend zoals je ziet
Ok, duidelijk. Excuus!
Single lijst 29/5/69

SportyJohn:

Ben je zeker van de dubbele notering op 24 voor Fleetwood Mac? Ik heb een uitdraai van popdossier.nl waarop wel 2x nr.16 voorkomt, maar op 24 alleen de notering voor Stevie Wonder.
Ja deze klopt nu ! de eerste lijst had destijds 32 nummers !
@ Ronald: Ik heb even op die site gekeken "popdossier.nl "maar kom geen lijsten tegen !
SportyJohn,

kan kloppen; ik heb de uitdraaien in 2005 snel gemaakt toen de site liet weten dat ze moesten stoppen met het publiceren van de lijsten i.v.m. copyright
@ Ronald: Prima ! De lijst zoals ie hier op de site staat is nu goed !
Tussen de nummers van Unit Gloria staat 2x dezelfde song: "Storm" en "The Storm". De links verwijzen naar hetzelfde hoesje waarop duidelijk "The Storm" staat. "Storm" kan er dus uit.
Sterker nog André, zo stond het op de site en beide zijn fout:

Unit Gloria - The Storm
Gloria - Storm

het is nu:

Gloria - The Storm

bedankt voor de tip !
Klopt het dat FIFA 11 al in de Xbox 360 verkooplijst staat, hij komt pas 1 oktober uit!
Dan is ie waarschijnlijk al eerder uitgekomen !
Op het hoesje van Tintels staat een streepje tussen 2 en Force.
Is gewijzigd André !
In de Mega top 50 van de deze week en vorige week staat dat Eva Simons en Afrojack nieuw binnenkomen en in de tweede week stijgen.
Dit moet zijn: RE in de derde week en in de vierde week stijgend naar 21
Dank je wel Ricardo.... is gecorrigeerd.
3FM Mega top 50 week 41:
Take over control - Afrojack feat. Eva Simons is inmiddels een 5e weeks notering; week 40 is wel correct.

...ja bij 3FM weten ze dat nog steeds niet dus ze sturen me elke week de verkeerde data !
Ik zal het corrigeren !
Album Top 100 23-10-2010:

49 Beatles: 46 weken
62 Beatles: 53 weken
Dat klopt André ! maar op dit moment is de album database de data van 1993-2010.... maar dat wis je natuurlijk al
Zoooo, dat is een complete database!!!!!
@ Phreak : Nou dat is ie nog niet hoor ! Binnenkort wordt hij uitgebreid ! zie ook forum onderwerp "Archief Dutchcharts"...
Nou, ik bedoelde dat sarcastisch!!!
Ik check liever een lijst die sinds 1969 wordt uitgegeven.
... Welke lijst is dat dan ? Er is maar één Albumlijst in NL die van 1969-2010 continue heeft bestaan..... Dat is de lijst die wij hier op de site publiceren...

De Veronica lijst bedoel je.... denk ik ! die bestaat niet meer sinds 1999.
Singles Top 100 23-10-2010:

86 Titel is Na Na Na (dus met spaties, kijk maar goed naar het hoesje)
... Bedankt André ! is nu weer i.o.
De datering van december 1985 klopt niet . de laatste nationale hitparade die door de NOS werd uitgezonden en werd gepresenteerd door Tom Blomberg stijgt Lionel Richie naar nr 1 maar een dag later werd de nieuwe lijst alweer bekend gemaakt voor de week daarop die op de radio niet is uitgezonden ( wel op tv in Toppop dat weekend). De eerste lijst die de Tros uitzond was in de eerste week van december 1985 en daar steeg Rob de Nijs naar nr 5 en stond Nikita voor de 2e week op 1. dat was een meting van slechts 3 verkoopdagen donderdag t/m zaterdag .de lijst die op deze site op 28 december staat gedateerd is nooit samengesteld (tussen Kerst en Nieuw werd er vanaf 1985 geen NHP samengesteld dit is pas weer ingevoerd in 2004)
Klopt...dit is wel al oud nieuws...maar bedankt voor de melding !
@ Frankly: waarom was die eerste NH bij de Tros maar over 3 dagen verkoop? de lijsten waren toen toch op dinsdag gedateerd dus 1 dag extra verkoop, zou ik zeggen??
BC Top 50 - 30-10-2010:

27 Dr. Dre: 43 weken
46 Acda en De Munnik: 27 weken
Bedankt André !
Volgens mij werd de NHP toen dinsdag bekend gemaakt (stond op die dag op teletekst en maandag samengesteld die maandag kunnen ze nooit meegerekend hebben , (heel veel platenzaken waren toen ook nog eens gesloten en zo interactief als nu ging het nog niet) toen de NHP top 100 werd gingen ze uit van een verkoopgemiddelde van 2 weken en werden de cijfers meer afgeroomd ) dus de eerste hitlijst die donderdag door Erik de Zwart en Ferry Maat werd uitgezonden liep tot het weekend .( zodat de Alarmschijf die meestal in het weekend meer ging verkopen de lijst al binnenkwam)
@Frankly: duidelijk; bedankT!
In de eerste week van de combi albumtop 100 staat Henk Damen genoteerd met zijn album laat me alleen, dit album komt dan een paar weken later weer binnen in deze lijst, maar staat er als nieuwkomer ipv re-entry in...
even een vraagje,

waarom staan The Beatles met 1962-1966 & 1967-1970 in de 'gewone' album top 100? deze zijn toch al meer dan 2 jaar oud??
Alleen de versie met de 2 albums in 1 hoes moet dan toch in de reguliere lijst staan en de andere 2 in de backcatalogue

gr. arjan
@ Arjan: Henk Damen heb ik veranderd !

@ Arjan: Wanneer albums opnieuw worden uitgebracht kunnen ze terugkomen in de Albumlijst.... Bijvoorbeeld het rode album van The Beatles heeft een nieuw Labelnummer en EAN nummer gekregen: (Remastered Digipak - CD Apple 9067522 (EMI) / EAN 5099990675225)
Dit komt regelmatig voor met Albums van The Beatles.... bekijk het lijstje maar eens....!
Hallo SportyJohn. Tussen Tim Berg en Oliver Ingrosso moet vs. komen, zie de roze(!) hoes op
http://www.gratisi.nl/videoclip/tim_berg_vs_oliver_ingrosso_otto_knows_itrack.php
die langzaam omhoog komt door de videoclip heen tijdens het afspelen van dit nummer.
Dit betreft http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=Tim+Berg%2C+Oliver+Ingrosso+%26+Otto+Knows&titel=iTrack&cat=s
Hartelijke groeten van Nico uit Gouda.
Bericht Andre d.d. 30 oktober:

BC Top 50 - 30-10-2010:

27 Dr. Dre: 43 weken
46 Acda en De Munnik: 27 weken

Is nog niet doorgevoerd. Klopt dat?
thnx John,

vond het namelijk al zo vreemd maar nu vat ik hem
Klopt Arno.... kan ik helaas niet veranderen daar de hele historie van de BC Top 50 nog niet op de site staat ... binnen een paar weken moet dit lukken, want dan staat hij er wel op
Da's merkwaardig. Dr Dre stond voor het laatst genoteerd in de BC Top 50 op 10-9-2005. Als het album deze week opnieuw binnenkomt kan je er toch 43 weken neerzetten i.p.v. 1?
De oudste BC Top 50 die nu op de site staat is die van 3-1-2009. Daar staan wel direct de juiste weekaantallen bij.
1) het is niet merkwaardig ! ...dat leg ik je nu uit !
2) Klopt ik had er 43 weken neer kunnen zetten, maar daar ik die data niet had en ook niet de goede heb gekregen via het Excelsheet....heb ik dat dus ook niet gedaan (achteraf kan ik het helaas nog niet veranderen).
3) De oudste BC lijst op de site is niet 3 januari 2009 , maar 12 januari 2008 en daar had ik destijds wel de goede data van, dus ook goed op de site kunnen zetten....
4) Nog een paar weken volhouden....dan staat alle data van de BC Top 50 (vanaf 4 januari 2003) op de site !
@SportyJohn: ik snap d'r niks van, haar ik hoop dat alle BC's er binnenkort op staan
weet niet of het een foutje is maar waarom is Use Somebody van Laura Janssen in de voorlaatste top 100 niet meegewogen terwijl de download van 10 naar 8 stijgt in de dwl top 50 van gfk ?
Bij de dvd's van Transatlantic staat Whirl Tour i.p.v. Whirld Tour. Spelfoutje, denk ik.
Yep Bedankt André ik zal hem wijzigen !
Captain & Tennille - Do that to me one more time
staat in 1979 3 weken genoteerd in de singles lijst.

Deze noteringen horen echter bij:
You need a woman tonight

Singles lijst 05-01-1980:
Weet niet of hier al eerder melding van gemaakt is.

Volgens mijn gegevens moet dit de singles lijst van 29-12-1979 zijn. De juiste lijst van 05-01-1980 ontbreekt (ik heb zelf wel de noteringen).
De lijst van 12-01-1980 is dan weer wel goed, behalve dan de () noteringen.


17-03-1979 - 36 - 3You need a woman tonight

Klopt Ronald. Zoals hierboven vermeld hoort het te zijn. "Do that to me one more time" stond er 13 weken in.
@Ronald: Zowel van 29-12-1979 als 5-1-1980 waren er lijsten, zowel van singles als van albums.
Captain & Tennille - You need a woman tonight
is toegevoegd !
Dank je wel Ronald !
BC Top 50 20-11-2010:

14 Phil Collins: 64 weken
Bedankt André !
In de albumlijst van 22-8-1970 komt "Bridge over troubled water" van Simon & Garfunkel twee keer voor.
22-8-1970:
De notering op 7 moet zijn: 7 (5) Dank u! (pop)

Dat denk ik ook.
Ik heb het gewijzigd.... maar dit is niet de juiste lijst, namelijk de Veronica Album lijst.... tzt komt de juiste lijst op de site !
Hallo SportyJohn. Op http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=Martin+Solveig+feat%2E+Dragonette&titel=Hello&cat=s staat de aanduiding feat.
Maar het moet & zijn. Zie de CD op http://www.discogs.com/viewimages?release=2571103 (onderste afbeelding).
Hartelijke kerst-groeten van Nico uit Gouda.
Album van Aerosmith heet Pantora's Box, niet Pandora's Toys.
Bedankt Peter ! Het is veranderd !
Bedankt Nico ! Het is veranderd !
Hallo SportyJohn. Hartelijk bedankt voor jouw wijziging! Nico.
Hallo SportyJohn. Het blijkt dat er nu nog een fout op jouw website staat: Op http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=Madcon&titel=Freaky+Like+Me&cat=s ontbreekt de toevoeging ft. Ameerah. Zie de hoes op http://3.bp.blogspot.com/_pm0xVF0ng2Q/TQOTdhDHeRI/AAAAAAAAC5s/C14t1O3-cYg/s1600/FreakyLikeMe.jpg Nico.
Ik ben een beetje achtergekomen dat er een paar foutjes in de lijst stonden. De plaatsen van René Froger - 'k Heb je lief en die van Xander de Buisonjé en Kings of Leon stonden niet helemaal goed.

Hopelijk staat dat nu wel weer goed.
@ Peter: Welke lijst bedoel je ?
Hallo,

David McWilliams komt volgens de lijst van 21-01-1995 opnieuw binnen met Candlelight maar het gaat hier om de versie die samen met Vanessa was gedaan.

gr
dat klopt Arjan... ga ik meteen wijzigen !
@ Peter: Welke lijst bedoel je ?

Ik bedoelde de album top 100 lijst.
@ Peter: Zoals het nu!! op de site staat is het goed.... eerdere versies van de Album Top 100 van 27 November 2010 en 4 december 2010 waren fout !
In de Combilijst van 25 december stond 2x het volgende album:

Radio 2 Top 2000 - De jaren 2000-2009 Editie 2010, namelijk op # 54 en # 78 !

# 78 moet het volgende album zijn en is nu gewijzigd:

The Beatles - 1962-1966 / 1967-1970
Jaaroverzicht2010 singles, Caro Emerald heeft ROUGH TRADE als label voor Back It Up op nr 100? is dit voud?

Enfin, Gelukkig nieuw jaar.
in 1995 komt Livin' Joy opnieuw binnen met Dreamer, alleen ging het hier om de Rollo remix die binnenkwam

gr
in 2004 komt Technohead opnieuw binnen met I wanna be a hippy, maar ook dit is een remix
@ Arjan:
Livin'Joy kijken we na !
Technohead is veranderd !
@ Arjan: Livin' Joy is gesplitst !

Bedankt voor de tip !
2005 komt Ruffneck opnieuw binnen met everybody be somebody, dit moet een remix zijn.

gr. Arjan
@ Arjan: bedankt het is gewijzigd !
Hallo SportyJohn. Op

http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=Michael+Mind+Project+feat.+Mandy+Ventrice+%26+Calpri&titel=Delirious&cat=s

is de letter t achter Carlprit vergeten. Daarnaast moet een r
tussen de a en de l worden ingevoegd. Dus Carlprit i.p.v. Calpri. Hartelijke groeten van Nico uit Gouda.
Volgens mij is er iets mis met de titel van D-Shake - My Heart The Beat/Dance Tracking.

De tweede titel is zo te zien de b-kant van de singel, maar deze titel komt niet een voor op de hoes. Hier staat op My Heart The Beat / Dance The Night Away. http://www.discogs.com/D-Shake-My-Heart-The-Beat/master/153149

Overigens moet ik toegeven dat ik in alle lijsten / databases altijd de Dance Tracking titel heb zien staan.
@ Nico: Michael Mind Project feat. Mandy Ventrice & Carlprit
staat er nu goed in !

@ Remco: ik begrijp je vraag niet !
Hallo SportyJohn. Hartelijk bedankt voor jouw correctie.
Maar ik heb er nu nog één: op http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=Eric+Prydz&titel=Nitron+%28The+Reason%29&cat=s staat Nitron mét een r er in, maarrrr de nu uitgebrachte hitsingle van Eric Prydz is Niton zónder r, en ook zónder ondertitel! Zie de tweede hoes op
http://www.kienmeester.com/
Hartelijke groeten van Nico uit Gouda.
Klopt Remco...is niet goed en ik heb het verbeterd !

http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=D%2DShake&titel=My+Heart+The+Beat+%2F+Dance+The+Night+Away&cat=s

nu is het volgens mij goed !
@ Nico: Eric Prydz kijken we even na !
Hallo SportyJohn. Op http://forum.top40.nl/default.aspx?g=posts&t=269 staat een link naar de "énige èchte" hoes van Niton. Hartelijke groeten van Nico uit Gouda.
@ Nico: Eric Prydz staat nu weer correct op de site !
Nog eentje die ik tegenkwam (weer zo'n vaag dancenummer, maar goed).

Het betreft I Like Girls van Mr. Lee. http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=Mr%2E+Lee&titel=I+Like+Girls&cat=s

Volgens de link komt de singel uit 1992 en is deze terug te vinden op het album I Wanna Rock Right Now van Mr. Lee.

Dit klopt niet. Hier zijn 2 verschillende nummers onder één noemer geplaatst.

De singel I Like Girls die in 1990 in de hitlijsten stond komt van het album Get Busy van Mr. Lee uit 1990 http://www.discogs.com/Mr-Lee-Get-Busy/master/103458. Op het album heet het heel verwarrend I Like The Girls. Zo heet ook de Amerikaanse versie van de singel. In Europa heet de singel afwijkend I Like Girls.

Op het album I Wanna Rock Right Now van Mr. Lee uit 1992 http://www.discogs.com/Mr-Lee-I-Wanna-Rock-Right-Now/master/7133 staat ook een I Like Girls. Dit betreft echter een ander nummer dan eerder genoemde singel.

Ik denk dus dat er twee verschillende versies aangemaakt moeten worden in de database i.p.v. dat de singel nu verwijzingen heeft naar het onjuiste album.

(Het is niet echt een foutje in de lijsten, maar het stoort me gewoon)
Laatst gewijzigd:
Het klinkt als fout ! ik kijk het na .... bedankt !
Hallo SportyJohn. Hartelijk bedankt voor jouw correctie m.b.t. Eric Prydz. Nico.
Vraagje:
Waarom is Shakria opeens uit de lijst verdwenen na 5-8-2006 met haar CD Oral Fixation 2.?
http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=Shakira&titel=Oral+Fixation+%2D+Vol%2E+2&cat=a

Ze staat in de top 10 en de week erna eruit.
@ Remcos: Mr.Lee - I Like Girls -> het jaar van de single (hit) is gewijzigd in 1990.
Toegevoegd is de track van het album "I Wanna Rock Right Now " als: I Like Girls (1992)
@ Remcos: Normaal is gewijzigd, bedankt voor de tip !
@ Jeffreynl: Waarschijnlijk is de prijs van de CD van Shakira op dat moment zo laag geweest dat de CD niet meer behoort tot de Albumlijst.... De CD was niet ouder dan 104 weken en behoort dus ook niet tot de Backcatalogue lijst.... hij valt er dus tussen in en behoort tot de Mid Price CD's.... en daar hebben we (nog) geen lijst van !
Hallo SportyJohn. Waarom zijn al mijn vier postings van gisteravond verwijderd zónder antwoord van jou daarop (met name m.b.t. Trijntje Oosterhuis)?
Hartelijke groeten van Nico uit Gouda.
@ Nico : Ze staan er volgens mij nog hoor, maar in de rubriek "Vragen en problemen"

Hartelijke groeten, Peter
Hallo Peter S. Héél hartelijk bedankt voor jouw antwoord! Ik heb mijn drie postings van gisteravond inderdáád in de rubriek "Vragen en problemen" gevonden en ze zijn daar ook al door SportyJohn beantwoord, dus probleem opgelost! Nico.
Het is mij inmiddels bekend dat jullie de informatie overnemen van de single-hoes, daarover is al zo vaak een discussie geweest. Wat ik vreemd vind is dat je dan ook op de hoes voorkomende spelfouten overneemt. Voorbeeld: Somekind of wonderful van Grand Funk. Een duidelijke Engelse spelfout. Iedereen weet dat het Some Kind Of Wonderful moet zijn maar toch nemen jullie de fout over. Jammer is dat.
Fun Boy Three with Bananrama:

Titel moet beginnen met: T'ain't what you do
Harry Klorkestein: Titel is O, O, Den Haag
Highway: Titel is Kiddy Kiddy, Kiss me
Spider Murphy Gang:

aan titel "Skandal um Rosie" toevoegen - zie hoes.
@ André: Fun Boy Three with Bananrama -> Fun Boy Three with Bananarama !

Titel is gewijzigd ... bedankt !

@ André: O, o, Den Haag en Kiddy Kiddy, Kiss Me is gewijzigd !
Spider Murphy Gang: op de ene hoes staat het wel en de andere niet ! ..... we laten het maar zo !

bedankt voor de tips !
En Grand Funk?
@ André: Grand Funk is ook gewijzigd ! ... op de 2de hoes staat het wel goed !
op 6-9-1997 komt volgens de site No Doubt opnieuw binnen met Don't speak, alleen gaat het hierom : Without a Doubt met Don't speak.

gr. Arjan
Hallo,

in de week van 28-12-1996 missen een aantal nummers, is dit bekend bij jullie? en wie stonden er op deze posities
het gaat om nr.
97, 95, 94, 86, 82, 81, 79, 77, 76, 71

gr
@ Arjan: DON'T SPEAK kijk ik even na !
@ Arjan: 28-12-1996 is bekend en is één van de 54 items die ik nog moet toevoegen wijzigen !

bedankt voor de info !
Singles top-50 10-01-1981:

In mijn eigen gegevens heb ik op nr.50:
Taste of bitter love - Gladys Knight & the Pips als re-entry (i.p.v. Army dreamers). Dit staat ook op de 3fm site.
De notering van Kate Bush lijkt me dus fout.

n.b. zo te zien zijn de beide databases niet exact gelijk??
Singles top-50 10-01-1981:

De notering op nr.22 is niet van Air Supply, maar van Robert Palmer - Looking for clues (2e weeks stijgend van 37).
De noteringen op 17-01 en 24-01 horen ook bij Robert Palmer; vanaf 31-01 gaat het weer goed.
@ Arjan: Without A Doubt - Don't Speak is toegevoegd !
@ Ronald: Gladys Knight is de goede notering... foutje CD Rom Megacharts !
@ Ronald: Robert Palmer kijk ik even na !
Op De CD Rom staat dat het Air supply is!
In de Hitkrant werd toen ook Robert Palmer vermeld; Air Supply was al een forse daler in de lijsten van december.
Dan is het niet logisch dat deze plaat ineens weer gaat stijgen.
De fout zit denk ik in de VW notering:
Air Supply stond op 36 en Robert Palmer op 37.
Dat denk ik ook Ronald, de Hitkrant is bovendien betrouwbaarder dan de CD Rom waar veel fouten op staan !
@ Ronald: Robert Palmer nagekeken en gewijzigd ! staat nu weer goed !
Bedankt!

Nog eentje uit de Singles top-50 19 en 26-09-81:
Hitkrant had indertijd Magnetic Fields van JM Jarre op 43 en 42 als re-entry, i.p.v. Art Garfunkel.

Wat moet het volgens jou zijn?
Kijk ik na... dit is een moeilijke...misschien dat iemand de lijsten heeft opgenomen destijds !
Lobo - The soca calypso party:
artiest moet zijn Lobo (NL)
@ Ronald: Lobo is gewijzigd !
@ Ronald: Ik heb de officiële lijsten bekeken en het is inderdaad een RE van Jean michel Jarre ! Heb het inmiddels gewijzigd in de lijsten!
01/01/2011 14:43
chezmoi
Guest
Jaaroverzicht2010 singles, Caro Emerald heeft ROUGH TRADE als label voor Back It Up op nr 100? is dit voud?

Enfin, Gelukkig nieuw jaar.

@ chezmoi: Bedankt voor de tip: het is gewijzigd !
@ Remcos: bedankt ik heb het gewijzigd !
Op 14/12/2002 komt binnen op # 27 : "One mic" van Nas. (#12, 9 wkn). Volgens mij was het echter de remix (met Brainpower) die destijds genoteerd stond in de hitlijst.

http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=Nas+feat.+Brainpower&titel=One+Mic+(Remix)&cat=s
@ Peter S : Kijk ik even na !
@ Peter S : nagekeken en veranderd ! Bedankt voor de tip !
@ SportyJohn : Da's wel heel erg snel!
Graag gedaan, en jij bedankt voor de correctie
Nummer 20 uit de Verzamel Album Top 30 van 5-2-2011 is geen re-entry, maar een eerste-weeks.
Is veranderd... bedankt André !
Nog twee 'foutjes':

http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=Sundance+Kid&titel=Girl&cat=s

Dit moet zijn "The Sundance Kid feat. Chokey Taylor"

Ook nog een nummer die drie keer in de database staat:

http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=8%2E0+AUM&titel=Mind+Controller&cat=s

http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=80+Aum&titel=Mincontroller&cat=s

http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=80+Aum&titel=Mindcontroller&cat=s

De chartrun in Nederland is gekoppeld aan de eerste. Volgens mij is de derde link de juiste en moeten de andere twee eigenlijk weg.

@ Remcos: Alles is gewijzigd zoals jij het hebt voorgesteld !
bedankt voor de Tips !
Nog twee dan, echte meesterwerkjes (maar ook die moeten goed staan toch?)

Mannenkoor Karrespoor:

Lekker Op De Trekker:

http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=Mannenkoor+Karrespoor&titel=Lekker+op+de+trekker&cat=s

http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=Mannenkoor+Karrespoor&titel=Lekker+op+de+trekker+%28%27n+boerinnen%2Dwervingslied%29&cat=s

Chartrun moet aan de tweede worden gekoppeld (zie hoes bij eerste link) Eerste link kan daarna weg.

Stro Race:

http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=Mannenkoor+Karrespoor&titel=Stro+race&cat=s

http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=Mannenkoor+Karrespoor&titel=Stro%2Drace&cat=s

Ook hier weer chartrun linken aan de tweede en de eerste moet weer weg.
Singles lijst 24-12-1983

SportyJohn,
Volgens mijn informatie uit de Hitkrant stond het Goede Doel op 50 en Olivia Newton-John op 49.
Wil je dit eens nakijken?
@ Ronald: in Muziek & Beeld Info stond Het Goede Doel ook op 50 en Olivia Newton-John op 49. Maar ik heb geen originele lijst om te zien of dit (echt) klopt.
In de Album Top 100 staat de verzamelaar van Robbie Williams. Staat de juiste hoes hier wel bij afgedrukt (ik bedoel dus in de lijst zelf)? Als dat wel de juiste hoes is moet het woordje "The" voor "Greatest" weg.
@ Remcos: Mannenkoor en Earring zijn verbeterd !
@ Ronald & Hitman72: kijk ik na!
@ André: Ik kijk na welke hoes de juiste is !
@ André: gewijzigd !
@ SportyJohn : Nog even een aanvulling op Mannenkoor Karrespoor : het ging bij de single "Lekker op de trekker" om een dubbele A-kant. Volgens mij moet het dus zijn : "Lekker op de trekker / Koekalverij" (ik meen dat 'ie destijds zo genoteerd stond in het gedrukte exemplaar van de Nationale Top 100)

(zie ook : http://www.discogs.com/Mannenkoor-Karrespoor-Lekker-Op-De-Trekker-Koekalverij/master/187660 )
@ Peter S : mocht iemand hiervan nog een exemplaar hebben / scan ervan... stuur hem op naar :

sportyjohn@dutchcharts.nl
Single lijst 10-03-1984:

De notering op 29 is geen RE voor Doctor Love - First Choice
maar een eersteweeks voor Doctor Doctor - the Thompson Twins.
De noteringen vanaf 17 maart zijn wel goed.
@ Ronald: First Choice is gewijzigd in Thompson Twins !
Single lijst 30-06-1984:

SportyJohn:
Nr.28 volgens Hitkrant: The Lebanon - the Human League.
Willie Nelson 1e weeks op 7 juli.

Nr.49 volgens Hitkrant: 'n beetje meer - Rob de Nijs
i.p.v. Tattoo song

Wat moet het volgens jou zijn?
@ Ronald:
Wilie Nelson / Human League kijken we na !
Rob de nijs is inderdaad op # 49 ipv Herman Brood en is dus gewijzigd !
Single lijst 15-09-1984:

Dennie Christian - Schlagerparade was volgens mij een dubbele A-kant met Vrijheid.
@ Ronald... het ziet er inderdaad naar uit dat Willie Nelson één week later pas binnenkomt. Ik heb mijn cassete bandjes nagekeken (wie heeft ze nog !!) en na O'Chi Brown op # 29 komt géén Willie Nelson maar Bananarama op # 25 en Jacksons op # 13.... allen nieuw komers !

Daarna.... komt de lijst van één week later met de nieuwkomers : Golden Earring, The Shorts, Shakatak, Mai Tai, The Dutch Boys, Mike Oldfield, Julio Iglesias & Diana Ross en dan pas ......Willie Nelson !

Ik zal het wijzigen zoals het in de Hitkrant staat !

bedankt weer voor de tip !
@ Ronald: kun je me een copy sturen van de Hitkrantlijst van 15-09-1984, voor deze dubbele A-kant !
Ook eventueel een copy van: Singles lijst 24-12-1983

voor het "Het Goede Doel/Olivia Newton-John" - verhaal !


-> via mail:

sportyjohn@dutchcharts.nl
@ Ronald: Ik heb al info gekregen !

Dubbele A-kant Dennie Christian klopt en zal ik veranderen !
Het Goede Doel en Olivia Newton-John moeten inderdaad omgedraaid worden en zal ik ook veranderen !

bedankt voor de tips !
@ Ronald: Alles is gewijzigd !
http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=Johan+%26+de+Groothandel&titel=008+%28Er+is+nog+%E9%E9n+wachtende+v%F3%F3r+U%29&cat=s

Uitvoerend artiest is "De Groothandel & Co."

In de titel staat ook "Vóór", volgens mij horen die accentjes er niet op.
Laatst gewijzigd:
Bedankt Remcos ! het is gewijzigd !
07/02/2011 10:42
Peter S
Member
@ SportyJohn : Nog even een aanvulling op Mannenkoor Karrespoor : het ging bij de single "Lekker op de trekker" om een dubbele A-kant. Volgens mij moet het dus zijn : "Lekker op de trekker / Koekalverij" (ik meen dat 'ie destijds zo genoteerd stond in het gedrukte exemplaar van de Nationale Top 100)

@ Peter S: We hebben de lijsten nagekeken en het is inderdaad een dubbele A-kant: Ik heb het veranderd !

@ SportyJohn : Bedankt namens alle Mannenkoor Karrespoor-fans... en hitlijstenliefhebbers natuurlijk !
Er staat dat Angel in 1978 een hit had met winter song en dat de single 'you sure do' van dezelfde Angel is klopt dit??
@arjan: Nee, dit klopt niet. Het zijn verschillende acts met dezelfde naam.
De 2 engeltjes zijn niet mee aan elkaar gekoppeld en staan nu apart in de database !

bedankt voor de tip !
Hallo John,

Ik wil 2 foutjes melden bij Margriet Markerink.
In de database staan de titels Manna (dat moet zijn Mannen) en Toval (moet zijn Toeval).

Graag corrigeren.

Leo
@ Naamloos... ja dat krijg je, als je het album laat invoeren door een Zwitser
Het is gewijzigd allemaal en ook de album hoes is toegevoegd
Single lijst 28-09-1985:

SportyJohn,
Volgens Hitkrant op 49 een RE van Jan Boezeroen - Zonder 'n cent ben je geboren en niet Thompson Twins.
Klopt ook met de info op de 3FM site.
@ Remcos: Return To Zero feat. Miker-G staat nu goed!
@ Ronald: is gewijzigd ! bedankt voor de tip !
Single lijst 07-09-1985:

Andre van Duin - een boutje en een moertje...
Volgens mij was dit een dubbele a-kant met: Daar ben ik niet blij mee.
Single lijst 14-08-1985

Andre Hazes - Buona sera - Oh Marie.
Volgens mij was dit een dubbele a-kant met: Twee weken
Single lijst 04-01-1986:

SportyJohn,
Volgens mijn gegevens op nr. 33 een eersteweeks voor:
Bryan Adams - Christmas time / Reggae Christmas
en dus geen RE voor the Sunstreams.
@John, Ronald: Andre Hazes' hit was Buona Sera-Oh Marie (= 1 track). In de top40 was het een dubbele a-kant met 'Twee weken'.

Andre van Duin was idd een dubbele A-kant met Daar ben ik niet blij mee.

En The Sunstreams stonden niet in de lijst op 4-1-86.
*André Hazes veranderen we niet.. staat zo goed !
*André van Duin is een dubble A-kant en veranderen we wel !
*Welk nummer er op # 33 op 4-1-1986 stond kijken we even na ! duidelijk is het dat het niet The Sunstreams zijn !
Staat het in de hitkrant dat Bryan Adams op # 33 stond destijds ??
@allemaal: op 4-1-1986 stond Bryan Adams op 33 met die dubbele A-kant-kerstsingle.
....prima Frank ! ik zal het veranderen !
Single lijst 1-2-1986:

Nico Haak - Alles mag man van de bhagwan.
Volgens de originele NHP was WINTER geen dubbele a-kant; of heeft iemand andere info?
@Ronald: volgens de Top 40 was het wel een dubbele a-kant
@ Ronald/Frank: Als het volgens de NHP geen dubbele A-kant is moeten we dit ook zo noteren ! Volgens de CD Rom (maar die is wel vaker fout), is het wel een dubbele A-kant !
Single lijst 14-6-1986:

Stephanie - Irresistible.
In de originele NHP staat deze vermeld als:
Ouragan / Irresistible (als dubbele a-kant).
@Ronald: Stephanie klopt.

Heb je gezien dat in datzelfde jaar Moses in de Tip 20 stond met 'We Just'/'Our Revolution' en dat deze plaat in de Top 50 binnenkwam als ' We Just' ?
Stephanie zal ik veranderen !
@Frank:
Dat zal inderdaad zo zijn...ik ben nog helemaal niet bezig met tip lijsten; komt misschien ooit nog wel, eerst de top-50 lijsten!

@ Remcos: Gordon is veranderd !
@SportyJohn: ik mis bij 'Nervous breakdown 2011' van the Shrink reloaded ft. MC Pryme, het nummer 'By any demand' van Sander van Doorn feat. MC Pryme. In totaal hoort MC Pryme dus twee hits te hebben.

'Bass down low' is niet alleen van Dev, maar volledig Dev feat. Cataracs. Ze staan niet op het hoesje (maar ja, dat is toch maar van een download toch?). Ze doen wel degelijk mee. Zie http://en.wikipedia.org/wiki/Bass_Down_Low of
http://www.discogs.com/Dev-Feat-Cataracs-The-Bass-Down-Low-Aesthetic-Perfection-Remix/release/2686151

Keep up the good work!
Prima Jan ! MC Pryme is toegevoegd !

Het nummer van Dev hebben we intern besproken een aantal weken geleden en laten we zo staan ! Mocht er de komende tijd nog een andere hoes opduiken dan willen we het wel veranderen !
Farley (Love Can't Turn Around) moet zijn Farley ' Jackmaster' Funk. En misschien moet er nog een " featuring ..." achter maar dat weet ik niet 100% zeker.

ps: wanneer wordt het LP lijsten archief aangevuld?
Single lijst 4-4-1987:

SportyJohn,
La isla bonita - Madonna
Dit is volgens mij geen RE maar een eersteweeks notering, dus in totaal 18 weken.
@SportyJohn: als een bepaalde weeklijst aanklikt, staat er Farley ipv Fraley "jackmaster" Funk.
@ Ronald: Madonna is gewijzigd !
@ Hitman72: De weeklijsten van Farley ' Jackmaster' Funk zijn gewijzigd (is een bug in het programma)
http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=Raul+Orellana+feat%2E+Jocelyn+Brown&titel=Gypsy+Rhythm&cat=s

Op Raúl moet een accent staan (lekker belangrijk ik weet het). Op de hoes wordt geen credit gegeven aan Jocelyn Brown, dus volgens mij zou dat op de site dan ook niet moeten gebeuren.
@ Remcos: Willem dût Normaal is nu vermeld !
Album Top 100 19-3:

43 Sucess moet met dubbel-s
@ André: foutje is gecorrigeerd !
Bruno Mars staat 2 keer met hetzelfde album in de CombiAlbum Top 100, op #11 en #13. De # 13 moet waarschijnlijk "Collapse into now" van R.E.M. zijn. (komt van #10)
@ Peter S : Klopt ! is nu gewijzigd !
Betreft "Ze zeggen" van Jan Boezeroen:

Juiste titel is Ze zeggen...
@ André: foutje is gecorrigeerd !
NL top 30:

nr.7 Puur op het gevoel is geen eersteweeks maar een stijger van nr.28
Is gewijzigd Ronald ! bedankt !
Er zit een fout in de RadioNL Top 30 van de 2 april. De nummer 30 ontbreekt!!
Dan zullen we die even toevoegen !

bedankt Jovi198
Ik weet niet of dit echt een fout is, maar ik zet hier toch mijn vraagtekens bij :

Op 16/12/1989 lomt binnen in de Album Top 100 : 25 Jaar Top 40 hits - deel 8
(http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=&titel=25+Jaar+Top+40+Hits+Deel+8&cat=a)

Volgens mij is er echter nooit een deel 8 in deze serie verschenen en ik kan er ook niets over vinden op internet.
Moet dit dan ook niet zijn : Het beste uit de Top 40 van '89 ( http://www.discogs.com/viewimages?release=445029 ) Deze 3-LP / 2-CD kan ik namelijk weer niet terugvinden op dutchcharts.
(En er staat bovendien een logo met "25 jaar top 40" op de voorkant ; wellicht dat dat voor verwarring heeft gezorgd?)
Laatst gewijzigd:
@ Peter S: Kijken we even na !

Bedankt voor de tip !
Nee, er is geen deel 8. Deel 7 is de laatste, met Nederlandstalige hits.
De titel van dat album is "Het beste uit 25 jaar Top 40", er staat toch deel 8 bij (19 weken er in, hoogste notering nr. 2).
single lijst 6/9/69:

klopt de notering 27 wel?
ik heb zelf Big Wheel als derdeweeks i.p.v. Ohio Express.
Single lijst 27/6/70:

klopt de notering nr.30 wel?
Ik heb zelf Earth & Fire op 30, i.p.v. John Phillips.
@Ronald: 27-6-1970: nummer 30 John Phillips klopt.
@Ronald: 6-9-1969 staat op mijn exemplaar Ohio Express dus dit klopt.
single lijst 21/11/70

Klopt de notering op nr.14/15 wel?
Ik heb op 15 Plastic People i.p.v. 14
Ik heb the Band nieuw op 15, echter op 28/11
M.a.w. op 21/11 geen dubbele notering op nr.14
Ja ROnald ook die notering klopt !
Op 65 in de Single Top 100 staat Dewi. Maar is de titel nu "My Neighbourhood" of volgens de hoes "My Neighborhood" ?
ok Frank en SportyJohn,

ik heb alleen de Popdossier lijsten en die zijn dus ook niet altijd correct.

bedankt voor het uitzoeken!
@ Dewi: heb het gewijzigd !
Hallo,

Ik merkte zojuist een foutje op in de single jaarlijst van 1995.
De posities 84 en 92 zijn beide 2 Unlimited met de single Here I Go. Wellicht moet 92 de derde single van 2 unlimited in 1995 zijn met de titel: Do what's good for me. Maar dit laatste weet ik niet zeker.

MvG
Ricardo
@ Remcos: Wrecks is veranderd in Wreckx
@ Ricardo: foutje met de link: # 92 is goed (2 Unlimited - Here I Go) ..... # 84 is : Marcel de Groot - Mag ik naar je kijken !
Het is verbeterd ! bedankt voor de tip !
een oudje van alweer bijna één jaar geleden:

18/04/2010 22:07
André
Guest

"Let's drink" van Frank Ashton is een duet met Mariska van Kolck.

Is gewijzigd :

http://dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=Ashton+%26+van+Kolck&titel=Let%27s+Drink&cat=s
Bij de albums van Normaal ontbreekt "Het complete hitoverzicht (binnen op 29-10-1994, 5 weken genoteerd, hoogste positie 75)
@ André: bedankt voor de tip, het album is toegevoegd !
NL top 30:

nr.17 Paula Paloma is een 4e weeks re entry.
Veranderd Ronald ! Bedankt !
Betreft Album van Seth Gaaikema: juiste titel is "Dat typisch Hollands vingertje!"
Bij de hitnoteringen van de Cats-albums ontbreekt deze:

Greatest hits of The Cats Vol 1 and Vol 2

binnen op 22-10-1988, hoogste positie 12, 16 weken genoteerd.
@ André: Seth is veranderd
@ André: 22-10-1988: deze lijst heb ik niet! Kun jij mij die mailen ?
@SportyJohn: 1985, Curtie & The Boombox, juiste titel "Black Kisses (Never Make You Blue)"

En nog een geinige plaat ook
Bedankt Frank: is verbeterd !
Titel van het album van Golden Earring uit juli 1969 is On The Double.
@ André: Het is "Golden Earrings" ! en staat goed op de site.
Dat album ontbreekt dan in mijn Golden Earring-collectie. Kan ook niet anders, want het bestaat niet. In 1967 (dat jaartal heb je er bij staan) maakten ze Winter Harvest. Juiste titel van het album uit 1969 is echt On The Double. Kijk maar in de discografie op de site van de Golden Earring!
@ Andre: er staat toch On The Double ik begrijp het probleem niet !
Album top-100:

the Deaf:
...whistle...met een 'h' in de titel
Het probleem is dat in de LP Top 10 van juli 1969 een album binnenkomt met de TITEL The Golden Earrings. Dat album moet als TITEL hebben On The Double. Duidelijker kan ik het niet uitleggen. Er bestaat geen album van de Golden Earrings met als titel The Golden Earrings. Nogmaals: het gaat om de TITEL!
.... Ooh is dat het probleem... ipv de LP "The Golden Earrings" staat de LP "On The Double" in de Top 10 van juli 1969.... ik heb het nagekeken en je hebt gelijk.... ik zal de lijsten veranderen in `On The Double`!

Bedankt voor de tip !

Overigens.... er bestaat wel een album met als titel "The Golden Earrings" uit 1967.... in NL overigens uitgebracht onder een andere titel: "Just Earrings" in 1966...
@ Ronald.... heb het gewijzigd, bedankt voor de tip !
"Overigens.... er bestaat wel een album met als titel "The Golden Earrings" uit 1967.... in NL overigens uitgebracht onder een andere titel: "Just Earrings" in 1966..."

Ik heb mijn twijfels hierover. Is niet terug te vinden op de website van de Earring. Ook de in eerste instantie door jou gepubliceerde hoes kon ik daar niet terug vinden. Maar goed dat je het gecorrigeerd hebt.

Op die website staan alleen de polydor NL uitgebrachte albums... Het Internationale `Capitol` album staat daar inderdaad niet bij ! Maar het album bestaat dus echt !

http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=Golden+Earrings&titel=The+Golden+Earrings&cat=a
@ SportyJohn : Bedankt voor het toevoegen van de Compilation Albums 2002-2008!
Ik denk echter dat er een foutje zit in de eerste lijsten.
Hitzone : Best of 2002 komt pas op 25 januari 2003 binnen in de lijst, terwijl deze cd al in november 2002 verscheen. Bovendien stond deze verzamel-cd (volgens het jaaroverzicht van 2003) 15 weken genoteerd, dus moet de plaat begin januari ook al in de lijst hebben gestaan. En volgens het jaaroverzicht van 2002 stond de cd al 4 weken genoteerd in 2002. Zou je dit even na willen kijken? Alvast bedankt!
Laatst gewijzigd:
Bedankt voor de tip Peter S !
Staat nu goed op de site (stonden een aantal foutjes in de eerste 3 weken van 2003).
Wanneer we de lijsten van 2002 hebben zullen we deze ook op de site zetten !
25-07-1981 13 11 STARS ON 45Long Play album - volume 2
03-10-1981 22 4 STARS ON 45Long Play album - volume 3

Volgens mij moet het zoals hierboven...
Klopt André....staat een dubbele notering op 3/10/1981.
Ik zal het veranderen !
22-06-1985 13 6 CATSFlyin' high

Betreft album van de Cats (let op de titel).
@ André: Is geen fout in de lijst, maar fout in de titel ! Heb het gewijzigd... bedankt !
Eigenlijk wel, want de titel staat fout in de lijst...

Maar ik snap wel wat je bedoelt. Bedankt voor het wijzigen.
Wat ik heel apart vind is dat het album van adele - 19 vanaf plaats 10 zomaar uit de lijst verdwijnt na 104 weken. De laatste week is 13-02-2010. Hetzelfde geval is het album van kyteman - the hermit sessions. Dit album verdwijnt vanaf plek 42 zomaar uit de lijst, ook na 104 weken.

Dit lijkt mij een beetje vreemd overkomen.
@Jon: Het klopt! Albums worden na 104 weken verwijderd uit de Album Top 100 (en opgenomen in de Backcatalogue Top 50) om ruimte te creeëren voor nieuwe albums. Voor de Combi Album Top 100 geldt de 104-weken-regel niet.
Dat is de regel. Een album mag er niet langer dan 2 jaar (= 104 weken) in staan. Daarna verdwijnt het, als het nog genoeg verkoopt, naar de BackCatalogue Top 50. Ook als het album in de 104e week nog op 1 zou staan is het de week daarna verdwenen uit de lijst. Dit geldt niet voor de Combi Album Top 100.
Vreemd is het echter wel!
Bij de Engelse groep Jiggsaw is ook een single van de Nederlandse groep Jigsaw opgenomen. Mijn tip is om achter de Nederlandse groepsnaam NL te plaatsen.
Het gaat om het nummer:
JIGSAW - JAPIE (LIGT TE DUTTEN OP DE STOEP) uit 1973.
doen we ! bedankt voor de tip !
In de top 100 allertijden staat adamo op nummer 100. Dit nummer is uit 1964 terwijl de charts begonnen in 1969. Ik denk dat dit dus niet klopt
The Bach Choir & Orchestra Of The Netherlands - Matteüs passie

Dit staat in de Verzamel Album Top 30, maar is dit geen dvd?
De Top 30 begon in 1969, maar de lijst had publieke voorgangers, die op deze site getoond worden. Vanaf november 1963 de Tijd voor Teenagers Top 10 en vanaf oktober 1965 de PS Popparade, ook wel Parool Top 20. Knap om als TvT Top 10-hit nog op #100 te komen in de Allertijdenlijst, aangezien het Top 100-puntensysteem hier gehanteerd wordt. De enige manier om een einde te maken aan scheefgroei in puntenaantallen is om de nr.1 10 punten te geven en de nr.10 1 punt, maar dan krijg je de grootste top 10-hits. Een andere mogelijkheid is een Allertijdenlijst te maken vanaf 1969, waarbij je alleen aan de hoogste 30 punten geeft (top 30-puntensysteem). Overigens moet je een Allertijdenlijst op punten gebaseerd met een korreltje zout nemen. Die zegt niets over populariteit of verkoop. Kijk maar naar 'La danse de Zorba' of 'Il Silenzio'. Het is appels met peren vergelijken. Wel leuk om te bekijken, meer niet. De hoogste pre-Top 100-platen staat op #13 ('Het is een nacht') uit de Top 50 van 1995, #22 ('Dromen zijn bedrog') uit de Top 50 van 1994 en #23 ('je t'aime..') uit de Top 30 van 1969.
@ janstals: Kijk maar hierna :

http://www.dutchcharts.nl/forum.asp?todo=viewthread&id=33806&pages=

en wel op 26/04/2011 15:31

en lees het verhaal van @Mart maar eens.... de allertijden lijst moet je met een korreltje zout nemen !
19-05-2001 78 3 BLACK CROWESLions

Deze ontbreekt bij de album-hits van de Black Crowes.
Toch wel, John. Zoals gezegd: het album komt niet in het rijtje voor met ALBUM-HITS van de band. Kijk maar eens goed!
Ik zie de fout al: je hebt bij dit album een spelfout in de bandnaam. Er staat Crows i.p.v. Crowes!
http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=House+Of+Pain&titel=Boom+Shalock+Lock+Boom&cat=s

Deze link staat gekoppeld aan de hitnotering, maar volgens mij is dit dezelfde singel als onderstaande, wat volgens mij de juiste titel is van de betreffende singel:

http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=House+Of+Pain&titel=Shamrocks+And+Shenanigans+%28Boom+Shalock+Lock+Boom%29&cat=s

@ André: ik zal de "kraaien" verbeteren !
@ Remcos: ik zal de 2 nummers samenvoegen met de juiste titel !
bij Jacky (van den Acker) Leven op 't plein staat als platenlabel U2, maar dat is volgens mij smaragd music.
@ erik: heb het gewijzigd, het is inderdaad smaragd en geen T2.
Album Top 100:

Op 7-3-1998 staat op 86 nieuw: The Dandy Warhols - The Dandy Warhols.
Ik kan dit album nergens thuisbrengen. Ook hun eigen site: http://www.dandywarhols.com/ geeft geen melding van dit album. Zou het niet "The Dandy Warhols - Come Down" moeten zijn?
Klopt, Theo!
Vreemde fout... stond zelfs een "hoes" van het album bij
Heb de hitparade data verschoven naar "Come Down" !
CombiAlbum Top 100 07/05/2011:

37 26 6 K3 - Alice in Wonderland - De musical [STUDIO 100]

40 26 56 K3 - Alice in Wonderland - De musical [COOP]

49 51 56 K3 - MaMaSé! [STUDIO 100]

Ik weet niet waar het fout is gegaan, maar iets klopt er niet
@ Hans: # 37 en # 49 zijn goed... # 40 is fout:
# 40 29 56 Mumford & Sons - Sigh No More [COOP]

bedankt voor de tip !
Hallo allemaal,

het is me vandaag opgevallen in de Review-hitparade dat alle reviews met de helft verminderd zijn. Wat is er gebeurd? Ik stond in de Nederlandse hitparade op bijna 11.000 reviews, nu kom ik uit op o.a. 5.360 reviews. Is dit een fout? Ik zie dat Snormobiel nu ineens op 15.000 reviews staat en dat was afgelopen vrijdag nog meer dan 30.000.
Foutje????
@ Topbart

There was a mistake with the server last night.
Tomorrow it should be fixed
Om 4 uur wordt dit hersteld !
Single lijst 21/2/87

Release me - Engelbert Humperdinck.
Is dit een 1987 versie? Anders is het een 13e weeks re-entry.

@ Ronald....Klopt, maar de lijst in 1967 is een andere single lijst (Parool Top 20) en de verschillende single lijsten tellen we(voorlopig) niet bij elkaar op.

zie ook: 26/04/2011 15:31

http://dutchcharts.nl/forum.asp?todo=viewthread&id=33806&pages=1
Engelbert Humperdinck 21-2-1987 is volgens mij de '87-versie.
Hallo SportyJohn. Ook deze topic nu gaan splitsen in een deel 1 en een deel 2? Hartelijke groeten van Nico uit Gouda.
"Release me - Engelbert Humperdinck"

Deze single ontbreekt bij het rijtje met single-hits van Engelbert (ik bedoel de 1967-notering). Misschien dat iets niet goed staat?
Single top-100 20/8/1988:

2x Dancin' easy in de lijst; artiesten zijn omgedraaid:
Volgens mijn gegevens op 54 Funhouse (2e weeks) en op 97 Tosca (1e weeks).
Veel gemaakte spelfout, vooral door niet-Friezen: bij de beide albums van De Kast, Simmertime 1 en 2, wordt ook Rients Gratama genoemd. De achternaam is dus Gratama, niet Gratema, zoals wordt vermeld.
Dank voor de correctie!
Volgens mij is de juiste titel van een van de albums van Bløf:

"Het eind van het begin: singles & ballads", en niet zoals dit album in jullie gegevens voorkomt. Het is me een hele tijd geleden al opgevallen, op de gepubliceerde hoes staat het namelijk ook zo.
@André: ik dacht er twee verschillende versies van it Bløf-album bestonden: 'de singles' en ' de singles & ballads' (dubbel-cd). Over welke gaat het hier?
er zijn er zelfs 3 !.... de derde is de 3CD/DVD Versie !

Ik zal de titel veranderen in : "Het eind van het begin" !

Van alle versies staan nu de CD hoezen op de site!
In de Single Top 2002 staat Layo And Bushwacka! - Love Story
Dit nr is heeft een re-entry in 2003, maar is volgens mij in 2003 een andere versie: Layo And Bushwacka! - Love Story (Vs Finally)
Zie de Britse charts: http://www.chartstats.com/search.php?q=layo
@ Theo: kijken we na ... bedankt voor de tip !
Single top 100 28/10/1989:
1-2-3 Kenny Loggins & Stevie Nicks

Volgens mijn informatie zijn de uitvoerende artiesten:
the Chimes.
Zie: http://www.discogs.com/Chimes-1-2-3-Raw-Mix/release/1786753
BackCatalogue Top 50 - 11-6-2011:

44 Herman van Veen: 4 weken
Bedankt André...is gewijzigd !
In de Albumlijsten van 1986 komt A-HA binnen met het album STAY ON THESE ROADS, maar dit album is volgens mij van '88. Het lijkt mij dat dit SCOUNDREL DAYS zou moeten zijn van A-HA in 1986?
@ matthew2: klopt de chart data van "Stay On These Roads" en "Scoundrel Days", was behoorlijk door elkaar ! Klopt nu weer ! Bedankt voor de tip !
John, In de Single Tip-lijst geven de lijsten van 19-2-1994 t/m 12-3-1994 een error:
"Microsoft VBScript runtime error '800a000d'
Type mismatch: 'server.urlencode'

/weekchart.asp, line 319"

De lijsten worden daardoor niet volledig weergegevn
John, In de Single Tip-lijst geven de lijsten van 6-8-1994 t/m 20-8-1994 een error:

"Microsoft VBScript runtime error '800a000d'
Type mismatch: 'server.urlencode'

/weekchart.asp, line 319"

De lijsten worden daardoor niet volledig weergegeven
Theo...is verholpen ! Het was snel gevonden...en herstelt !
Betreft oud bericht in deze Topic. d.d. 25-8-2010:
Herman van Veen - Rozegeur Maneschijn of Rozegeur & Marjolein.

Zowel op de site van Herman zelf als op de covers op deze site is op te maken dat Rozegeur & Marjolein de b-kant is van "Fiets" en "Rozegeur en Maneschijn" de A-kant is van "Fiets". Beide zijn uitgebracht onder hetzelfde labelnr: Polydor 2050 066.
Ik zou dan kiezen voor de A-kant: Rozegeur en Maneschijn (In dat geval zou 't dan verkeerd op de site staan)


@ Theo: Is Rozegeur en Maneschijn hetzelfde nummer/liedje als Rozegeur & Marjolein ?
03/06/2011 12:16
Theo
Guest
In de Single Top 2002 staat Layo And Bushwacka! - Love Story
Dit nr is heeft een re-entry in 2003, maar is volgens mij in 2003 een andere versie: Layo And Bushwacka! - Love Story (Vs Finally)

@ Theo: klopt en is gewijzigd !
@John:Is Rozegeur en Maneschijn hetzelfde nummer/liedje als Rozegeur & Marjolein ?

De titel wordt op 3 verschillende manieren geschreven: "Rozegeur", "Rozegeur en Maneschijn" en Rozegeur & Marjolein" Ze staan op verschillen LP's'/CD's van hem. Als je ze beluisterd gaat 't steeds om één en dezelfde song waarin in het refrein "Rozegeur, Maneschijn" gezongen wordt.
Klopt, Theo. Ik heb het liedje ook beluisterd vanmiddag. Ik zou als titel Rozegeur aanhouden.
Bij de albums van Yes ontbreekt The Ladder. Het kwam binnen op 02-10-1999, bereikte nummer 70 en stond er 3 weken in.
Staat er weer bij! Bedankt André
Single lijst 21/7/1990:

De noteringen van Hold On zijn verwisseld.
Volgens mijn gegevens Wilson Phillips op 70; En Vogue nieuw op 95.
Single lijst 1/12/1990: Mary had a little boy

SportyJohn, wil je deze eens nakijken?
Volgens mijn gegevens Snap! op 81 en the Power Band op 87. De rest van de chartrun klopt dan wel: 14 weken HP 3 en 5 weken HP 60

@ Ronald: Het zou kunnen dat je gelijk hebt.
Volgens de CDRom Megacharts, staan de noteringen van Hold On en Mary Had A Little Boy, wel goed hier op de site(maar deze is zeker niet betrouwbaar).... misschien dat iemand anders weet hoe het zit !
Heb je de originele lijst/scan bekeken op megatop50.nl?
Ik heb beide scans nagekeken en de lijsten zijn fout!
21/7/1990 Hold on - Wilson Phillips op 70
1/12/1990 Snap! op 81
(om de een of andere vreemde reden op de megatop50 site gedateerd op 14/7 en 24/11)

Frank: weet jij of megatop50.nl van alle lijsten scans heeft?
@Ronald: van de meeste singlelijsten vanaf 1969 staan scans op de site. En de lijsten die er nog niet op staan, volgen nog z.s.m.

Evt. fouten graag doorgeven aan 3FM!
Frank,
heb je een adres?
Dus Wilson Philips en En Vogue moeten we omdraaien en Snap ! en The Power Band ook !
@Ronald: Even vergeten: het heeft nu nog niet zoveel zin om fouten door te geven. Het zit momenteel nog te vol met fouten om ze per stuk op te lossen.

De komende maanden haalt de webmaster de grootste er uit en dan breekt de tijd aan om alle kleine foutjes er uit te halen. Dus vraag over een tijdje nog eens wat de status is (stuur dan even een memo naar mij). Wel alle fouten noteren graag!
In 1997 komt 2 Pac & Notorius BIG binnen met dyin to live in de 2003 versie dit lijkt me niet goed

gr. Arjan
Hallo,

Even een vraagje :
Het nummer Dancehall queen van Beenie Man & Chevelle Franklin was een re-entry in 1999, maar was de versie van 1997 niet alleen uitgevoerd door Chevelle Franklin?

gr. Arjan
@ Arjan.... De chart entry van 2 pac is gesplitst in 1997 en in 2003.
@ Arjan: Volgens mij bestaat er geen versie met alleen Chevelle Franklin...in ieder geval niet op single.
Ik heb beide hoesjes (1997 en 1999) op de site gezet !
Ok thnx, ik had de vraag over Chevelle Franklin gesteld, omdat in het originele gedrukt exemplaar van 1997 alleen Chevelle genoemd wordt als uitvoerend, maar dan ben ik weer helemaal op de hoogte dank je wel
Album top 100:
Big Time Rush is een 2e weeks re-entry.

Single lijst 2/1/1993:

Bizarre en Rage staan ten onrechte als RE in de lijst.
Bizarre stijgt vanaf 10 en Rage komt vanaf 18.
De Single top 100 van deze week:

Afrojack & quintino staat niet 1 week, maar 6 weken erin!
@ Ronald: Big Time Rush is verbeterd !
@ Ronald: Bizarre en Rage check ik even en zal ik eventueel verbeteren !
@ Ricars: heb het gewijzigd !

bedankt voor de tips !
@ Ronald: Bizarre en Rage -> dit zijn bugs die ik nog niet kan verbeteren !

Heb ze genoteerd en zullen tzt verbeterd worden !
In de mega top 50 van deze week:

Amy Winehouse Valerie komt niet nieuw binnen maar maakt een RE-entry.
Ik weet niet welke versie officieel binnenkomt, maar dit zou het moeten zijn:

10 RE 28 Mark ronson & Amy Winehouse - Valerie

Of: 10 RE 12 Amy Winehouse - Valerie

Dat geldt ook voor:

15 RE 21 Amy Winehouse - rehab

46 RE 25 Amy Winehouse - you know i'm no Good

Dit heb ik even uitgeplozen

Bedankt Ricars.... heb de eerste gewijzigd !

"Rehab en You Know I'm No Good" volgen nog !
Kayne West moet natuurlijk Kanye West zijn! http://www.dutchcharts.nl/showinterpret.asp?interpret=Kayne+West
De juiste link is weer gemaakt ! Bedankt voor de tip !
BC Top 50 6-8-2011:

18 Carla Bruni: 17 weken
Sorry. 18 weken moet het zijn.
Klopt 18 weken.... bedankt André !
@ Ricars: 3FM Top 50 lijst klopt weer t.a.v. Amy Winehouse !
Goede middag,

Volgens mij is Dale van Dale & Grace iemand anders dan de Dale van het nummer Simon Simon

gr
@ Arjan: ik heb de link veranderd ! bedankt voor de tip !
BC Top 50 27-8-2011:

34 Jeugd van Tegenwoordig: 8e week!

(Ik meende dat het niet meer fout kon, heb ik wel eens ergens gelezen...).
Betreft de Scherpe Randlijst, een albumtitel is niet goed:

12 6 2
The Kinks
Kinks Kollekted - Complete History 1994 - 1994
@ André... ivm vakantie is dit nu door iemand anders gedaan... vandaar !
@ Sipko: gewijzigd !
Sing Sing Barbara is volgens de hoes van Laurent & Mardi Gras
Gewijzigd !
BC Top 50 03-09-2011:

Let op: nummer 43 Kate Bush moet zijn 26 weken!
BC Top 50 03-09-2011:

24 Titel is 2 for 1: Appetite for destruction + G 'N R Lies (1e weeks is correct).
In de CombiAlbumlijst van 17-9-2011 komen geen BackCatalogue-albums meer voor. Klopt dit wel?
Rolling Stones met paint it Black stond twee maal in de lijst, daarom 2311 punten ipv 1154 en totaal 27 weken
Groet Harry
OMG wat doe jij zooo laat nog op de pc
@SportyJohn: 'Ik laat je nooit meer gaan' is de tweede hit voor René le Blanc. De eerste was 'Alle sterren keken toe' (zie http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=Rene+Le+Blanc&titel=Alle+sterren+keken+toe&cat=s). Het verschil is het streepje op de e, dat bij beide nummers hoort.

Keep up the good work.
@ André:
Bij Kate Bush zie ik geen fout ? (02/09/2011)
G&R kijk ik na !
Combialbumlijst kijk ik na !
@ Har6: klopt....maar het zijn 2 verschillende lijsten, die we (voorlopig) nog niet samenvoegen !
@ Jan: het is gewijzigd !
@ André:
Bij Kate Bush zie ik geen fout ? (02/09/2011)

Nee, maar toen was de kans op fouten groter. Gelukkig is het toch goed gegaan. Opgelost!
@ André:
G&R is gewijzigd !
En de juiste Combilijst staat op de site !
Verwarrend: in de CombiAlbum Top 100 komt Nevermind van Nirvana twee keer voor. De ene is het originele album, de andere de deluxe edition. Misschien moet het er even bij vermeld worden.
Na het overlijden van Amy Winehouse stonden haar albums opnieuw in de Album Top 100. Waarom staan de oude albums van Cuby + Blizzards nu in de BC Top 50, na het overlijden van Harry Muskee?
Nirvana heb ik gewijzigd !
Die overlijden regel vind ik stom !
@Andre: misschien is de ppd de reden?
@ Andre
Eventjes een quote van bovenin oprakelen.
Wat Wham betreft moet ik je gelijk geven Andre.
Want ik heb de single 'Last Christmas' a/kant met Everything She Wants op de b/kant en het staat er wel zo op.
Overigens werd er van 'Everything She Wants' kort daarop een remix gemaakt als a/kant en Last Christmas als b/kant.
Heb ik ook,dus werden beide singles gereleased en hadden
ze elkaar op de andere kant.
Het was trouwens deze remix die een #1 werd in de USA.
Bedankt Francis voor de positieve reactie!
Echt onzin om Everything She Wants als a-kant te noemen want deze track was tijdens de kerstperiode echt de b-kant. Pas toen 'hij' niet meer relevant was omdat de kerstperiode voorbij was werd Everything She Wants de a-kant en ook nog als remix. Ik heb ook beide singles. Degenen die anders beweren waren er in 1984 nog niet lijkt me zo
@bert

Ja hoor ik was er in 1984 al en goed op de hoogte.
Toch even die singletjes bekijken hoor.
Ik kom uit Belgie en misschien waren er toen verschillen
met Nederland,maar ik kan je het bevestigen.
Trouwen 'Everything She Wants' werd zelfs een hit in Belgie,
in de remix versie nadat Last Christmas al uit de chart was.

Dit is nooit gebeurd in Nederland,waar de song(s) meteen
als dubbel A kant werd bestempeld.
Precies Francis !
Op # 40 in de single Top 100 en op # 40 in de Download Top 50 stond afgelopen weekend een notering van Elz Bakker vermeld. Dit is onjuist en moet zijn het nummer van "Mike & Colin". Het is op de site inmiddels gewijzigd !
@francis: jij bent toch niet een van degenen 'die anders beweert'? Ik doelde op SportyJohn

@sportyjohn: hoezo 'Precies Francis'? hij geeft je geen gelijk hoor. overigens heb je de verkeerde cover bij Wham gezet want de juiste release (met Last Christmas als a-kant) is deze:
[url]http://www.discogs.com/Wham-Last-Christmas/release/479443 (EPCA 4949)[/url].
Dit was de release die tijdens de kerstperiode verkrijgbaar was. Die van jou is de latere release met de remix.

Sorry voor de [url]-rommel. Ik wist niet dat een url automatisch herkend wordt.
@ Bert; hij geeft mij wel gelijk... Wham ! was in Nederland direct een dubbel A-kant.... en dat klopt !
Overigens.... niet alleen in NL...ook in Engeland was dit zo vanaf begin december 1984.
@ bert

Ik had het goed begrepen hoor.

Toch wil ik dit nog even meegeven.
Ik heb hier de authentieke Nederlands Top40 lijsten uit die
periode die toen in de platenzaak te verkrijgen waren.
Wel opvallend,en hier moet ik mezelf even corrigeren,is
dat de eerste 3weken Last Christmas alleen staat vermeld
terwijl op hun Cd rom op dezelfe datum ze beide staan vermeld.
Dus die aanpassing is later gebeurd...
Maar he geen polemiek over singletjes van 27jaar geleden he.
Eigenlijk tof dat we er ons nog eens kunnen over buigen.
Groet iedereen...
Zo is dat francis ... nog veel plezier op de site !
In de Nationale Tip 20 van 2-11-1985 zit een foutje: nieuw op 20 kwam toen binnen You Wear It Well van L. Debarge with Debarge. In de week daarop (9-11-1985) steeg dit nummer van 20 naar 18. Nieuw binnen op 20 kwam toen The Heaven I Need van de Three Degrees.
Bedankt André... een type foutje van mijn kant ! Is nu gewijzigd !
Album Top 100 - 26-11-2011:

Op 70 staat Canto Ostinato van Sandra en Jeroen van Veen. Dit album is uit 2008 (staat op deze site) en staat ook in de BC Top 50, wat dus terecht is. De Album Top 100 klopt dus niet.
Ik kom terug op bovenstaand bericht. Het klopt wel! Volgens de website van Sandra en Jeroen gaat het wel om 2 albums: een uit 2008 en een uit 2011. Het muziekstuk is zelfs nog vaker op cd uitgebracht. Dit is dus opgelost.

Hoe kan het dat K3 nog genoteerd staat (inmiddels 106 weken)?
Dance Top 30

Hoe kan het dat Rihanna ft. Calvin Harris - We found love NIET in de Dance Top 30 staat?

Vergeten????
De Compilation Top 30 van 30-12-2006 ontbreekt op de site.
Het was een foutje dat ie er niet op stond Hij staat erop !

bedankt voor de tip !
Ok, ik heb het gezien. Maar dan is er nog iets wat niet klopt in die periode volgens mij. Ik ben er echter nog niet uit wat er precies mis is. Ik kom daar nog op terug.
Er stonden nog wat foutjes in de Combialbumlijst deze week !
Deze zijn verbeterd en nu staat de juiste lijst op de site !
"Er stonden nog wat foutjes in de Combialbumlijst deze week ! Deze zijn verbeterd en nu staat de juiste lijst op de site"

De lijst wijkt inderdaad behoorlijk af van mijn exemplaar. Hoe weet je zeker dat jouw lijst de juiste is? Er staan geen percentages bij, op de mijne wel!
Ik zal hem je toesturen André
De juiste DVD Top 30 lijst van deze week staat nu op de site!
# 18 in de lijst was vergeten en staat er nu in, zodat de nummer 18 t/m 29 één plaatsje zakken.
Album Top 100 - 17-12-2011

88 Crazy love - M. Bublé

Album hoort (en staat ook) in de BC Top 50. Hier klopt iets niet, denk ik.

Ja met Michael Bublé is altijd wel iets !

Op 4 juli 2009 stond Michael Bublé met het album "Call Me Irresponsible" ook in beide lijsten
Heb je een oplossing voor het probleem van deze week, John?
Heb je een oplossing voor het probleem van deze week, John?

Het ligt niet aan Michael Bublé maar aan de manier waarop de lijsten hier worden samengesteld. Veel te veel regeltjes die handmatig moeten worden gecheckt maar wat niet altijd gebeurt.
Bij samenstelling van de lijsten moet je bij GfK zijn. Dutchcharts stelt geen lijsten samen, dus je bent hier aan het verkeerde adres !
Dat heb ik al gedaan maar het is zaterdag. Ben jij er gisteren achteraan gegaan of was 't je nog niet opgevallen?
Nou nou de wereld vergaat niet hoor
Ik zit niet het hele weekend op internet ....haha
"Nou nou de wereld vergaat niet hoor "

Dat weet ik ook wel. Maar het gaat hier niet over het vergaan van de wereld maar om een veel simpeler probleem: het foutloos samenstellen van hitlijsten. Dat blijkt een heel groot probleem te zijn. En als je vraagt naar de oplossing word je min of meer uitgelachen (zie "Ik zit niet het hele weekend op internet ....haha"). Ik vind het nogal belangrijk dat de lijsten foutloos zijn. De rest maakt het kennelijk niet zo veel uit.

@André: ja helaas zitten er geen hitparadeliefhebbers bij GfK Dutch Charts, alleen mensen met $-tekens in de ogen ;(

John: gelukkig werk jij niet bij GfK
Maar 't is inmiddels duidelijk geworden hoe 't zit!
Ik denk dat veel mensen het niet interesseerd of alle lijsten wel kloppen. Het zou me ook niet verbazen wanneer jij de enige bent die deze fout was opgevallen. Maar het samenstellen van de hitlijsten zou inderdaad foutloos moeten zijn. Zelfs Zanger Rinus zou dat werk moeten kunnen!
@LLonden:

Volledig mee eens!
Ook eens met "interesseerd". Dan ben je zelf ook volledig ongeschikt.
Je snapt denk ik wel wat er bedoeld word. Dat Llonden een spelfout maakt heb ik wel gezien maar de boodschap is duidelijk!

(Moron? Toepasselijke naam, of toeval?)
Interesseert dan! Gelukkig hoef je voor het samenstellen van de hitlijsten niet te weten hoe je het woord interesseert schrijft. Lijkt mij i.e.g. niet. Maar André jij schrijft Llonden, maar het is LLonden he Haha
Hoi John,

Waarom is de 3FM MEGA Top 50-lijst op Dutcharts anders dan die op http://megatop50.3fm.nl/ ?
Op 23-12 16:10 uur gecheckt, er zitten (zaten) 9 verschillen in.

Als beide sites hun charts ongewijzigd laten, welke site heeft dan de juiste chart?
Hoi John,

Mijn vorig bericht als niet geschreven beschouwen. De kijsten kloppen WEL
Als je alle soundtracks op een rijtje zet blijkt dat deze er niet bij staat (kwam binnen op 6-9-2003):

Soundtrack / Klaus Badelt
Pirates Of The Caribbean - The Curse Of The Black Pearl

Is hier iets mis?
Ook deze ontbreekt in het rijtje (binnen op 5-4-1997

Soundtrack / Gabriel Yared The English Patient
In de Album Top 100 van 10-02-1990 komt het album "Kaoma - Worldbeat" 2x voor (op 7 en op 15). Hoe zit dat?
@ André de beide albums staan er gewoon in !
@ Theo: # 7 is het album van Rod Stewart... dit is nu herstelt.
.... @ André.... nu zie ik wat je bedoeld ! De koppeling ontbreekt met andere soundtracks...
.... beide albums zijn weer gekoppeld aan de andere Soundtracks !
In het Single Jaaroverzicht van 2008 staat "KRAAK & SMAAK ft. BEN WESTBEECH-Squeeze me" op 61 èn op 63.

n° 63 moet volgens mij zijn : "SIA-The girl you lost to cocaine"
Bedankt Peter ! ik heb het gewijzigd !
Hey, deze week staat Jan Smit 2 keer in de Single Top 100 met "dromon". De single zakt van nummer 2 naar 4, maar ook van 2 naar 17. Hoe kan dat?
Goed opgelet ! Het is nu weer goed
http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=Tanya+Louise&titel=Deep+In+Love&cat=s

De singel heet nu "Deep In Love", maar deze moet heten "Deep In You"
Klopt. Alleen is ie daar al goed. Blijkbaar is iemand je al voor geweest ofzo?

In ieder geval klopt het nu wel!
Hallo SportyJohn. Op http://www.dutchcharts.nl/weekchart.asp?cat=ac staat in deze CombiAlbumTop-100 van 28/01/2012 2x Caro Emerald
Deleted Scenes From The Cutting Room Floor, dit zowel op de 31e als ook op de 44e positie! Volgens mij moet op de 44e positie een ander album staan!
Hartelijke groeten van Nico uit Gouda.
Bedankt Nico.... Caro staat op # 31 en Amy Winehouse staat op # 44.
In de Album Top 100 van 8-12-2001 staat op 39 een verkeerd album van Frans Bauer (en verkeerde cover). De artiest/titel is overgenomen van de getoonde cover. dat is echter een cd uit 2004.
De juiste artiest/titel is: Frans Bauer & Marianne Weber - Kerstfeest Met Frans Bauer & Marianne Weber
Theo bedankt... de titel/hoes en chart data zijn aangepast !
Hallo SportyJohn. Hartelijk bedankt voor jouw correctie in de
CombiAlbumTop-100 van 28/01/2012. Nico.
Album Top 100 - 1993: Rush - Countrypoints moet zijn Rush - Countryparts
Nee Theo. Counterparts is de juiste titel van het album.
@ Theo/André: is gewijzigd !
"Veronica Top 1000 Allertijden - Editie 2011"

Aantal weken moet 10 zijn (Compilation Top 30 week 5)
ik wil niet zeuren maar in de download top 50 klopt er iets niet met de notering van Rihanna Ft Calvin Haris - We Found Love de eerste 14 weken is er niets mis volgens mij maar daarna staat ze er in eens 7 weken in waardoor ze nu in pas 11 weken er in staat terwijl ze nu 19 weken hoort in te staan
Bedankt André, foutje ligt bij GfK !
@ pizzaboy95: je zeurt helemaal niet

Ik heb het gewijzigd.... foutje ligt bij GfK !

heb beide foutjes bij hen gemeld !
Caro Emerald staat 105 weken in albumlijst, maar had niet in deze lijst mogen staan. Zou naar Backcatalogue moeten verhuizen.
@psoon: volgende week gebeurt dat!
@ psoon: de grens ligt niet bij 104 weken maar 2 jaar na release van de CD ! Valt de datum in de week waar de verkoopcijfers geregistreerd worden, dan is dat de laatste week.
...maar waarom staan Amy Winehouse en Queen er deze week dan nog wel steeds er in? Zie http://www.dutchcharts.nl/weekchart.asp?cat=a
Hartelijke >105 weken-groeten van Nico uit Gouda.
@nico: queen is re-release en amy winehouse omdat ze dood is (meer vraag naar album)
Bij toeval ontdekt: de titel van "Sokkies stoppen" van Nico Haak is volgens het hoesje nogal wat langer...
Dank je wel André... de rest is toegevoegd aan de titel
Als een album naar de backcatalogue verdwijnt kan deze niet meer stijgen in de top aller tijden. Jammer om te zien dat nieuwere albums dus nooit meer de toppositie kunnen bereiken!
Ik snap de logica niet dat een album na 2 jaar moet verdwijnen uit de 'gewone album'-lijst. Trek 1 lijn: welk album dan ook wat 2 jaar genoteerd staat naar de backcatalogue lijst. Dus ook voor Queen en Amy Winehouse. Vooral die laatste snap ik niet dat die dus in de gewone lijst staat. Nirvana stond onlangs ook genoteerd. Zo krijg je ook scheve verhoudingen in de 'allertijden' lijst die dus gewoon geen allertijden lijst meer is
@ Henri: zie ook 04/02/2012 19:34.......dus daarom staan Queen en ook The Beatles nog in de lijst (Release datum resp. 24/06/2011 en 02/09/2011).... ook Nirvana (23/09/2011), hoort in dit rijtje thuis, net als "The Doors met LA Woman 20/01/2012).....ben het wel eens met Amy Winehouse, deze hoort niet in de lijst thuis !

....uit betrouwbare bron zal op korte termijn deze regel opnieuw kritisch bekeken worden en mogelijk.... ik zeg "mogelijk" aangepast worden !
Dus even geduld aub...

wordt vervolgd.....

Als je de titel van Nico Haak dan aanpast doe er dan nog een S bij achter dasje!!!!
De "s" is toegevoegd
No time 2 waste:
de notering in 2003 is volgens mij van Supreme Dream Team & T-Spoon; zou dus een aparte notering moeten krijgen.
@ Ronald: Het zou kunnen.... maar heb je daar een duidelijke indicatie voor ?
ik heb 'm zo in mijn database staan...bovendien op de site van discogs de enige versie die in 2003 uitkwam.

zie: http://www.discogs.com/Supreme-Dream-Team--T-Spoon-No-Time-2-Waste-Remixes/master/97081

zo te zien is de originele versie niet heruitgebracht in 2003.
discogs.com is geen hitparade site, dus daar kan ik niets mee.... maar het kan geen toeval zijn dat er dat jaar een remix is uitgebracht.....

Ik zal vragen aan de hitparade kenners (Frankly, Frank, André, @mart)? ....
T-Spoon was vast een remix o.i.d. maar ik heb geen details.
Hallo SportyJohn

Op 13 augustus 2011 staat het album STRINGS 'N' STRIPES van THE BASEBALLS, 2 maal in de CombiAlbum top 100 namelijk op 78 en 95.
@ matthew2: # 95 is goed !
# 78 is : Q Music Top 500 van de 90's

is nu gewijzigd !

bedankt voor de tip !
In de Album Top 100 van 6-12-1997 komt het album
Rob de Nijs - Over Leven [En Dansen], 2x binnen (op 26 en 93) en staat de 4 daaropvolgende charts er ook 2x in.
Een aantal Album Top 100 lijsten zijn niet kompleet:

03-06-1978: mist no. 31, 37,39, 45, 47, 48, 49, 50
03-03-1979: mist no. 50
18-08-1979: mist no. 49, 50
09-12-0980: mist no. 41, 45, 46, 47, 49
02-01-1982: mist no. 25, 36, 37, 44, 48, 50
23-06-1984: mist no. 50
10-08-1985: mist no. 50
16-11-1985: mist no. 51, 54, 56, 66, 68 t/m 73, 74, 75
18-06-1988: mist no. 38
25-06-1988: mist no. 27

Komen daar nog aanvullingen op?
@ Theo1953: Rob de Nijs is een fout geweest van GfK... de verkoop van beide noteringen hadden opgeteld moeten worden.... dit is niet gebeurd.

@ Theo1953: klopt tav de album noteringen.... wanneer iemand daar meer gegevens over heeft dan vul ik ze aan !

16-11-1985 zal niet compleet worden, daar dit de "0-lijst" is van de eerste Album Top 75 die een week later is gepubliceerd !
Is 'The wall' van Pink Floyd dan ook weer opnieuw uitgebracht ofzo? Zoiets hoort toch gewoon in de backcatalogue lijst thuis?
Compleet verwarrend en onlogisch in mijn ogen.
Henri,

je kunt zelf bekijken wanneer een album opnieuw is uitgebracht namelijk de releasedatum staat erbij.
Klik op het album in de Albumlijst en je komt bij het album terecht en inderdaad op 24 februari 2012 is het album opnieuw uitgebracht en daarom staat ie opnieuw in de lijst !

Daarom staan The Beatles ook weer in de lijst en de laatste maanden ook onder andere: Queen, The Doors, Nirvana en U2 !
@ Remcos: is veranderd ! bedankt voor de tip
Amy Winehouse kwam in de reguliere album top 100 omdat ze was overleden, waarom gebeurt dit dan niet met het album van Whitney Houston? Maak gewoon weer 1 lijst hef de back catalogue gewoon op
@ Remcos: is veranderd ! bedankt voor de tip
@Arjan:
Ik heb me laten vertellen dat dat komt omdat de albums van Amy direct na haar overlijden in prijs zijn verhoogd waardoor ze weer in de Album Top 100 mochten. Met de albums van Whitney is dat niet gebeurd.
@André : Dank voor de uitleg, maar ja de regels blijken dus erg ingewikkeld te zijn, dus waarom maken ze niet gewoon 1 lijst, desnoods een top 200 zodat nieuwere albums ook in de lijst komen
Een vraagje over Nick Kamen - I promised myself.

Volgens mij stond in 2004 een remix in de singles lijst:
I promised myself 2004. Die zou dan een aparte notering moeten krijgen en een apart hoesje.

@ Ronald.... de single en het hoesje staan al op de site:


http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=Nick+Kamen&titel=I+Promised+Myself+2004&cat=s

Je hebt ook gelijk dat de notering in 2004 de remix versie is en niet de originele versie !

Ik zal dit veranderen !
Wham - Last Christmas was al een discussiepunt in 2009 m.o.a. André. In de originele gedrukte exemplaar van de Veronica Top 40 staat dat de singel was uitgebracht op label EPIC A 4949. Dat is een ander label dan Dutchcharts zegt. Dus zou de telling voor Last Chrismas (op dat label de A-kant) dan tóch in 1984 beginnen?
@ Theo: het blijft een moeilijk geval ! We laten het voorlopig zo staan.... Ook de Engelse hitparade heeft destijds voor de dubbele A-kant gekozen, dus echt fout is het niet !
Arne Jansen - meisjes met rode haren

In 2004 stond volgens mij de DJ Maurice remix in de singles lijst; zou dus een aparte notering moeten zijn.
@Ronald: mee eens!
Greenfield & Cook- Only lies. staat op 13 weken. Zou dit 12 weken kunnen zijn
@Harry: volgens mij moet het ook 12 weken zijn.
Arne Jansen kijken we na, Greenfield & Cook is veranderd !

bedankt voor de tips !
21-11-70 Sandra & Andres-Love is all around en Plastic People-dancing and drinking alle 2 op 14???
Ja dat klopt Harry.... in de jaren 1960 t/m 1970 kwam dit wel vaker voor !
Bij het Eurovisie Songfestival van 1998 is bij een groot deel van de nummers 1 puntje vergeten: ze kregen 1 punt hoger... Ik heb namelijk laatst de uitzending teruggekeken mét de votings en daar bleek dat veel nummers 1 punt meer kregen dan hier beschreven staat! Kan dit?
@ Emile93.... vraag ik na !
We kunnen geen fouten ontdekken !

Heb je voorbeelden ?
@ Ronald: Arne Jansen is veranderd !
Ja: in deze youtube video van de hele uitzending: http://www.youtube.com/watch?v=BzhTFL9gZ0s

Bij 2.52.22 is de einduitslag te zien!!!
@ Emile93... nieuw onderzoek is gestart !
SportyJohn,
zou je eens willen kijken naar de singles top-100 lijst van
29-10-2005?

In mijn bestand komt My 5 binnen op 39 (i.p.v. 32) en daardoor schuiven de platen op 33 t/m 39 dus 1 positie omhoog.
Multiply - Jamie Lidell
is op 7-1-2006 een 2e weeks notering i.p.v. nieuw

I will follow him - Jose
De notering uit 2006 was volgens mij de 2005 versie en niet het origineel.
@ Ronald.... ik kijk ze alle 3 na !
@ Ronald: Multiply - Jamie Lidell is gecorrigeerd !

Bedankt !
@ Ronald... ook José is gewijzigd ! bedankt voor de tip !
@ Ronald: Volgens de CD Rom heb je gelijk met je opmerking over de lijst van 29-10-2005.... Het is een fout op de CD Rom één week later (Lijst 46), daar staan de "vorige week" noteringen niet goed en deze noteringen zijn overgenomen !!


@ Ronald: lijst is gewijzigd ! bedankt voor de tip !
Hey,

Bij het nummer van Vajen Van Den Bosch staat een verkeerde clip.
De getoonde clip is de uitvoering van Laura van den Elzen.

De versie van Vajen is onderstaande clip.

http://youtu.be/rY32ZNqfDfw
@ Edwin: Heb het juiste youtube filmpje toegevoegd !
Dit kom ik op iTunes en Hitlistweb zó tegen:

De Ajax Marsch (Het Officiele Ajax Clublied) - De Ajax Marsch Releasedatum: 13-05-2011

Maar op DutchCharts staat als artiestnaam "Ajax Amsterdam".
Ja dan is itunes fout
Betreft Thick As A Brick 2 in Album Top 100: ik denk dat dit album ook gekoppeld moet worden aan Jethro Tull. Dat is uiteindelijk de groepsnaam.
@ André: kijken we na !
@ André: het is een soloproject van Ian Anderson dus wordt het niet gekoppeld met Jethro Tull.
Denk niet dat het juist is. Het is wel degelijk de band Jethro Tull, in een andere bezetting, dat wel, maar met Ian Anderson.
Nee André, het is niet Jethro Tull, maar een solo project van Ian Anderson met inderdaad een andere bezetting... Het is "Jethro Tull's Ian Anderson" (solo project met band) en niet "Ian Anderson's Jethro Tull".
Maar je weet toch wel dat Thick As A Brick uit 1972 een album van Jethro Tull is? Dat is dit vervolg, 40 jaar later, ook. Ik zou deze nieuwe versie daarom ook bij Jethro Tull zetten, met als opmerking dat het een soloproject met band is.
Ja dat klopt van 40 jaar geleden, ik moet zeggen dat het ook wel verwarrend is maar op diverse site forums komt duidelijk naar voren dat het een soloproject is van Ian Anderson met zijn band en geen album is van Jethro Tull ! Dus vandaar dat het niet bij Jethro Tull staat.
Betreft 4 Strings - Take me away (in the night):
volgens mij was de notering in 2006 een remix, zou dus een aparte notering moeten krijgen.

Is gewijzigd Ronald bedankt voor de tip:

2001/2002: Take Me Away (Into The Night)
2006: Into The Night 2006
2009: Take Me Away
Het nummer van Chef'Special dat op 8 oktober 2011 genoteerd staat op nummer 89 in de Single Top 100 is "Thank life for..." dus zonder s !
Betreft: Lethal Industry - Tiesto

De notering in december 2006 is volgens mij de Richard Durand remix van Lethal Industry / Flight 643 en dus geen re entry
In de Single Tip-lijst van 18-03-1978 zit 'n fout. de lijst bevat geen 31 nrs. (zoals op deze site) maar 30 nrs.

zie onder aan de link:
http://megatop50.3fm.nl/data/image/abc_media_files/2011.07/2051953983.pdf

Ik ben al meer lijsten tegengekomen met 31 nrs. die maar 30 moeten zijn.
@ Chef: is verranderd !
@ Ronald: kijken we na !
@ Theo1953! : De lijst bestaat wel uit 31 titels, namelijk 2 titels op plaats # 2... Ik heb ze allemaal een plaatsje omhoog geschoven !
@ Theo: Mocht je nog lijsten tegen komen die niet kloppen, meld ze dan even hier !
Betreft: Hitmedley / Corry Konings.

De re-entry die jullie aan deze plaat geven op 18-09-1999 betreft een andere hitmedley bestaande uit andere nummers. Zou m.i. dus een andere entry moeten zijn. Het labelnr van de tweede medley is anders en op de hoes staat de inhoud van de medley ook anders. 1e medley bestaat uit Rozen die bloeien, Met jou te leven, Ik wil jou in m'n armen en Ik krijg 'n heel apart gevoel van binnen. 2e medley bevat Ik krijg een heel apart gevoel van binnen, Huilen is voor jou te laat, Mooi was die tijd en Leven en laten leven. Ik heb een afbeelding van die tweede plaat mocht je die willen zien.
Ik heb de medleys aangepast Frans ! Bedankt voor de tip !
David Vendetta - Love to love you baby uit 2007 is volgens mij een dubbele A-kant met: Unidos para la musica
Het album van Miss Montreal (nieuw op nr. 5 in de Album Top 100) heet "I Am Hunter" niet "I Am A Hunter".
@ Ronald... staat dit ergens gepubliceerd ?
@ Miss Hunter is gewijzigd !

Bedankt voor de tips !
Jan Leliveld met "Zij hoort bij mij" op nummer 40 in de single Top 100 is geen re-entry maar stijgt gewoon vanaf nummer 92.
Bedankt ! is gewijzigd !
Retox - JF presents Smokescream:

volgens de hoes is het "Smokecream" zonder 's'.
Ik heb denk een klein foutje ontdekt bij het album:
Various Artists - Turn up the Bass 13

Op 24/08/1991 staat ineens
Various Artists - Turn up the Bass 14
terwijl de weken daarvoor en daarna
Turn up the Bass 13 is.

@peter: als ik me goed herinnere bestond dit album uit 2 cd's: volume 13 en 14, dus ze moeten beide vermeld worden.
Peter als je goed kijkt staan ze allebei op dezelfde plaats op 24/8/1991.... allebei staan ze op # 1 ! De volgorde van die week was één keertje andersom Deel 14 stond boven deel 13 vermeld. Ik heb dit omgedraaid zodat alle weken ze op dezelfde manier staan vermeld.
@ Ronald: Smokecream is nu correct !
# 97 van de single top 100 van deze week is een nieuwe versie van de hit uit 2011 ! Is dus geen Re Entry!

Is nu dus gewijzigd !
@ SportyJohn

Oké ik snap het.
Is dat de enige keer dat er 2 albums tegelijk op 1 staan?

Ja dat zou best wel eens kunnen:

Blader maar eens door de jaren:

http://www.dutchcharts.nl/number1.asp?year=1991

Zie een rare fout in de Single Tip van 6 december 1986. Zowel The Monkees als Billy Idol zijn daarin afkomstig van tip 15. Waarschijnlijker is dat The Monkees 6 dec. gewoon re-entry waren op tip 16.
Bedankt voor de tip Sipko: The Monkees komen op 6 december 1986 New binnen op # 16 in de Tiplijst !
Bij de single Karavaan van Herman Lippinkhof dient te worden toegevoegd: "en zijn Belcanto Kwartet" (zie hoes).
Veranderd ! bedankt André !
Er zit een bug in de "Games Charts".... daarom staan ze nog niet op de site ! We zullen het zo snel mogelijk oplossen !
Is weer On Line!
In Albumweek 12-07-1969 ontbreken de nummers 6 en 7.
Klopt deze onbekend !
Hoi SportyJohn. Ik zie ineens een lijst staan van 1-12-1985, terwijl 30-11-85 en 7-12-85 er ook zijn. Misschien zit ik fout maar mijns inziens is dit niet correct.
Nee dit klopt wel Harry ! Destijds zijn er 2 lijsten in één week geweest, namelijk de overgang van de ene naar de andere omroep (NOS -> TROS geloof ik)
Bryan Ferrry-Slave to love staat op 9 weken maar er zijn maar 8 weeknoteringen
Bedankt harry... is gewijzigd !
bij Cashmere worden 2 bands door elkaar gehaald de NL en die uit de UK
Kijk ik na ! Bedankt Bearcat !
@ Bearcat : Het is gewijzigd
John,

Klopt het vermelde album van Daniel Barenboim (zie nr. 82 in Album Top 100) wel? Moet dit niet een nieuwe binnenkomer zijn, namelijk BEETHOVEN FOR ALL - MUSIC OF POWER, PASSION & BEAUTY?
Kijk ik na !
Klopt André.... ik heb het gewijzigd ! Meteen ook de link gemaakt met de single hit van Daniel Barenboim uit 1989 !
in de Backcatalogue Top 50 word aangegeven dat Adele 19 een RE maakt terwijl ze de week er voor gewoon op de 2e plaats stond
Hallo SportyJohn. Op http://www.dutchcharts.nl/weekchart.asp?cat=so&year=2012&date=20120407 staat het begin van een nieuwe wekelijkse hitlijst, maar de nummers 31 t/m 40 staan daarin NUL weken genoteerd! Klopt dat?
Hartelijke nihil-groeten van Nico uit Gouda.
Dat klopt ! Het is een bubbling under lijst (# 31-># 40). Alleen wanneer een nummer al reeds in de Top 30 gestaan heeft wordt het aantal weken aangegeven in deze bubbling under lijst. Het aantal weken corespondeerd met het aantal weken in de Top 30 ! ..... wel ingewikkeld maar zo doet Radio Oranje dit !
Hallo SportyJohn. Héél hartelijk bedankt voor jouw antwoord. Nico.
ik zie dat er niet is gekeken naar een fout die ik heb aangegeven op 13/07/2012 om 15:29

in de Backcatalogue Top 50 dat nu de Midprice Top 50 heet stond Adele twee weken geleden op de 2e plaats vorige week stond ze op de 5e plaats en werd aangegeven dat ze een RE maakte

kan hier naar gekeken worden a.u.b.
@ R-Daniel: Vorige week zijn alle albums nieuw of RE !! omdat het een nieuwe lijst was !
Oh oeps foutje van mij sorry haha

ik zie dat Rihanna met Loud er nu ook in staat op NR 21 hoop dat het nog wat word
Volgens mij is er iets mis met de notering van "25 Jaar Top 40 Hits Deel 8" (http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=&titel=25+Jaar+Top+40+Hits+Deel+8&cat=a) in de albumlijsten van 16 december 1989 t/m 28 april 1990 (en 5 + 12 mei 1990 in de compilatie chart)

Na lang gezocht te hebben kan ik geen andere conclusie trekken dat dit album helemaal niet bestaat. Er zijn slechts 7 delen van deze serie gemaakt.

Ik vermoed dat de betreffende notering voor "Het beste uit de Top 40 van '89" zou moeten zijn. Deze heeft namelijk geen chartrun gekoppeld terwijl deze absoluut in de lijsten heeft gestaan (http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=&titel=Het+beste+uit+de+Top+40+van+%2789&cat=a). Ik kan hier echter geen bevestiging van vinden.

Misschien dat iemand dit wel kan bevestigen? De notering zoals deze nu in de albumlijsten staat is in ieder geval fout.
Laatst gewijzigd:
Hallo Remcos,

Ik heb daar ook naar gezocht en was ook tot de conclusie gekomen dat ie niet bestaat, maar kon geen ander album vinden die daar voor in de plaats moest komen... Het zou inderdaad het "Jaaroverzicht '89" album kunnen zijn, want deze heeft inderdaad geen chartrun, terwijl de jaren ervoor en erna deze albums wel in de lijst staan. Ik wacht de reacties van de chartkenners af en zal het daarna eventueel wijzigingen.
Die serie bestond uit de delen 1 t/m 7, er is geen deel 8.
ja dat weten we André...maar wat is het wel
Ik heb de hele serie.
Deel 8 uit de serie heet: Het Beste Uit De Top 40 Van '89
Edison 6198908.

Op de zijkant van de hoes staat vermeld: deel 8, met het logo van 25 Jaar Top 40.
Hij hoort dus volgens mij wel bij de serie.
Toch makkelijk als je de hoes hebt !

Het is opgelost... "Deel 8" en "Het beste uit de Top 40 van '89" zijn hetzelfde album !

Bedankt Remcos en Ronald... Ik zal beide albums samenvoegen en de chart historie aanpassen !
Het aantal weken van deel 8 is niet juist. Dit moet 21 zijn (19 + 2). Staat ook naast de afbeelding van de hoes (in de grafiek).
Nee dat klopt niet ! Het zijn 19 weken in de album lijst en 2 weken in de compilatie albumlijst. De weken in de compilatielijst worden (nog) niet aangegeven bij het vlaggetje !
Combialbumlijst van 9 juni 2012 is veranderd !

Op # 28 en # 57 stonden namelijk hetzelfde album van Nick & Simon.
Op # 57 moet Frans Duyts staan ....
Dit is nu veranderd.... daardoor hebben beide albums in de weken erna (16 juni t/m 21 juli) een verandering ondergaan qua aantal weken in de lijst:

Nick & Simon hebben daardoor 1 week in mindering gekregen vanaf 16 juni t/m 21 juli en Frans Duyts heeft 1 week erbij gekregen vanaf 16 juni t/m 21 juli !
Het aantal weken van Graceland van Paul Simon in de Album Top 100 is volgens mij niet juist. Dit moet 131 zijn.
Nogmaals Graceland: ook de positie van vorige week klopt niet. Dit moet 83 zijn.
Iemand anders heeft de zaak door elkaar gegooid !
@ André: het staat weer goed op de site !
In de combialbumlijst van afgelopen vrijdag stond het verkeerde album van Leonard Cohen genoteerd.
Op # 74 staat niet zijn album "Old Ideas", maar zijn verzamel Album "The Essential". Dit is nu gewijzigd !
Compilation Top 30 - 25/01/2003

SportyJohn, kloppen de nrs. 2 t/m 6 wel?
Volgens mijn overzicht:
2 -- 1 door 't lint !
3 2 5 bubbling beats
4 3 2 hardstyle 1.0
5 4 8 hitzone presents best of 2002
6 -- 1 grandmix 2002

SportyJohn,

de compilatie albums Cool Sweat 02 en Cool Sweat 03 staan ook in de database als Cool Sweat 2 en Cool Sweat 3.
Misschien kun je ze beter samenvoegen want ze horen volgens mij bij dezelfde serie.
Compilation top 30:
de lijsten van 1 mei en 8 mei 2004 zijn hetzelfde.
Kennelijk is er rond die tijd 1 keer geen aparte weeklijst gemaakt.
Maar volgens mijn gegevens moet de lijst van 15 mei worden gedateerd op 8 mei en is de lijst van 22 mei gelijk aan die van 15 mei.
De Compilation Top 30 van 28/08/2004 laat alleen de top-10 zien...
...en als gevolg hiervan laat de lijst van 04/09/2004 een heleboel re-entries zien (ten onrechte)
@Ronald: heb je de Compilation Top 30 van 23-12-2006 en 30-12-2006 ook? Kloppen die volgens jou wel?
@Andre: zover was ik nog niet maar ik ga het nakijken
@ Ronald: Compilation Top 30 - 25/01/2003

jij had gelijk en het is nu veranderd !
@ Ronald: De Cool Sweat serie bestaat uit 2 series:

Namelijk de TMF Cool Sweat serie die succesvol was tussen 1999 en 2005 in Vlaanderen.
De Nederlandse Cool Sweat serie is van MTV en had 4 CD's in de compilatie lijst in 2002 en 2003. Ik heb de 2 series van elkaar gescheiden en de juiste hoesjes geplaatst en de juist chartrun erbij gezet.
@ Ronald: De juiste data van compilatielijsten van mei 2004 staan hier op de site. Er is foutieve data in omloop.
@ Ronald: De Compilation Top 30 van 28/08/2004 is niet compleet.... sterker nog volgens mij klopt hij helemaal niet dus ook de Top 10 die hier staat !
Ik heb wel een gedeelte van de juiste lijst maar mis van die lijst # 19, 22, 23, 28, 29 en 30.
@SportyJohn,
ik heb je inmiddels de lijst via e-mail toegestuurd.
Bedankt Ronald.... de juiste versie van 28/08/2004 staat nu op de site !
@ André; De juiste lijsten staan hier op de site ! Waarom de twijfel ?
Kom ik op terug. Volgens mij ontbreekt er namelijk een lijst. Details volgen.
@ André... bedankt alvast !
DJ Chuckie - Dirty Dutch

Beetje vreemd dat in de Compilation top 30 in december 2007 de cd uit 2006 opnieuw binnenkomt...
Volgens mij is het album uit 2006: Dirty Dutch - the official mix compilation (heeft een andere cover).
Het album uit december 2007: Dirty Dutch Compilation 2007

Ten minste, als ik de bestelnummers vergelijk met de discogs site.
@ Ronald: Ik heb het veranderd ! bedankt voor de tip.
In de Compilation top 30 van 15/03/2008 moet de notering van Erik Dikeb een 2e weeks RE zijn.
De chartrun klopt wel.
Compilation top 30 30/08/2008:
Supperclub Beauty is een 7e weeks RE.
Betreft Compilation top 30 - Masters of Hardcore XXV
Dit album komt binnen op 31/05/2008.

Op 14/06-21/06-28/06 staat dit album telkens 2x genoteerd!
In mijn weeklijsten staat de 2e notering als 'Masters of Hardcore 2008 (MOHCD 2025)'.
Is dit toch dezelfde CD? of zijn het 2 versies?
Op de discogs site verwijst het bestelnummer in ieder geval naar MOH XXV.
Eric Dikeb is gewijzigd !
Supperclub Beauty is gewijzigd !
Compilation top 30 08/11/2008:
Sisters in Music op nr.28 is geen RE maar een zakker van 24.
Helaas staat Masters of Hardcore XXV 2x in de lijst op 14/6, 21/6 en 28/6-2008 !

Masters Of Hardcore 2008 bestaat niet !

Het komt wel eens voor dat de DVD versie in de compilatielijst staat....ik weet niet wanneer deze is uitgebracht, ik vermoed pas in september 2008 !

Conclusie volgens mij is dat er helaas 2x hetzelfde album in de lijst staat !
Sisters in Music is gewijzigd !
Hoi SportyJohn.
Waarom is Scott Mckenzie geen RE. En het aantal weken is bij mij nu 16. 15 in 1967 en nu 1 week erbij.
Wil gewoon ff vragen of dit klopt.
Klopt harry ! In 1967 heeft hij in de Parool Top 20 gestaan. Dat was een andere hitparade als die we nu hanteren.... dus mogen we data niet optellen

We hanteren op dit moment 4 hitparades:

28 mei 1960 t/m 23 November 1963
30 November 1963 t/m 23 oktober 1965 Tijd voor Teenagers Top 10
30 oktober 1965 t/m 17 mei 1969 Parool Top 20
24 mei 1969 t/m nu......... de nat. hitparade / Single Top 100
------------------------------------------------------------------
In de toekomst daar nog de Muziek parade bij
10 maart 1956 - 21 mei 1960....
Dus is het toch een RE. Parool Top 20 is immers een van de 4 gehanteerde lijsten?
..... Ik wil ze best bijelkaar optellen ! Wat vinden de "Hitparade freaks" daarvan ?

We krijgen dan één singlelijst van 28 mei 1960 t/m nu !
Ik was in de veronderstelling dat het al een totaallijst was. Ik heb het ook zo in mijn bestand, dat begint op 30-11-1963. Daar begint volgens mij de eerste echte voorloper van de huidige Single Top 100. Wat hanteer je vanaf 28-05-1960? Muziek Parade is zeker geen voorloper van de huidige lijst. Dat was namelijk een maandlijst.
Aantal weken van San Francisco is trouwens nu 16.
I love my radio van Taffy komt in de Top 100 binnen op 7-3-1987 en in de tiplijst op 14-3-1987. Hier klopt iets niet met de datum, denk ik.
@andre, volgens mij klopt de datum wel, maar de tiplijstinhoud niet helemaal. maar ik doe het uit mijn hoofd.
@ André en Frank: Ik heb de gedrukte exemplaren bekeken en het klopt helaas wel !
De Tiplijst was toen al overbodig en werd niet meer zo secuur samengesteld..
Aan de chart deskundigen: .....Moet ik de data van alle hitlijsten nu bijelkaar voegen? Zodat we één lijst krijgen ?? Gooi het in de groep zou ik zeggen !
@john, ik zou ze samenvoegen vanaf eind 1963. daarvoor niet optellen, wel vermelden.
Ik meng met niet vaak in discussies maar hier wil ik toch graag even aangeven dat ik het met het samenvoegen wel eens zou zijn: Graag! (vanaf 28 mei 1963)
Prima ! Vanaf 30 november 1963 t/m nu wordt nu één lijst !
Zo precies één uur werk en de lijsten zijn bijgewerkt !

Vanaf 30 november 1963 t/m nu is één lijst !
Dankjewel John
dus de lijst vanaf 1960 tot 1963 is geen voorganger???

als neil sedaka met oh carol volgende week in de single top 100 zou staan is het dus geen re entrie maar een nieuwe binnenkomer.

gr edin
wat een hoopazijnzeikers hier !
edwin.... ik hoor het wel van de Chartfreaks !
Nummer 2 in de Midprice Top 50 is geen RE maar stond vorige week op 8.
Denk jij van wel, Edwin?
Als je kunt aantonen welke lijst hier wordt gehanteerd over de periode 1960 tot en met 23-11-1963, en, belangrijker, op welke zender deze werd uitgezonden en of de lijst op 30-11-1963 overging in de Tijd Voor Teenagers Top 10 kan er misschien anders over worden gedacht.

Over jouw voorbeeld (Neil Sedaka): ja, dat zou dan een eerste weeks zijn in de lange reeks van lijsten die, voor zover nu bekend, start op 30-11-1963.
Bedankt André, Cohen is gewijzigd !
Betreft Mystery Land-albums in Verzamelalbum Top 30: op de hoezen staat de titel steeds als een woord (Mysteryland dus).
Klopt... alleen dat is de laatste paar jaar... in het begin dus niet ! We laten het zo staan. Bedankt André !
andre, mijn achter voorganger waren niet bedoeld als kritiek,
ik wilde gewoon weten of ze mee geteld worden als voorganger.
ik had al geizen van niet

gr
Wijziging in de Combi albumlijst van afgelopen vrijdag:

# 9 en # 37 waren hetzelfde album ! De data is opgeteld zodat dit album: "Het beste uit de Q Music Top 500 van deze eeuw - Editie 2012", nu op # 6 staat.
Daardoor valt # 37 uit de lijst en schuiven de # 38 t/m # 100 één plaats op !. Daardoor was er ruimte voor een nieuw album op # 100.
Ik heb het ook niet als kritiek opgevat Edwin, alleen wat uitleg gegeven, en hoe ik er over denk.
Hoi John
Er staat een foutje in het album lijstje van Agnes
Het album TBA is niet van haar maar van Charlotte Perelli
CombiAlbum Top 100 8-9-2012: op 71 en 90 staat hetzelfde album, van Amy Winehouse.
Aanvulling op bovenstaand bericht: er is iets niet in de haak met bovengenoemde lijst, Graag even kritisch bekijken.
@ Bearcat:
De artiest Charlotte Perelli kan ik niet vinden !
Wel Charlotte Perrelli, maar daar kan ik geen album van vinden met de titel TBA. Ook van Agnes kan ik het album TBA niet vinden....
Heb je meer info hierover ?
Een hitje uit 2001:
Nitin Shawhney met Sunset (4 wkn in de lijst 88 als hoogste notering)
Naam van artiest is echter Nitin Sawhney.
Zie singlehoes.
Hoi John

Qua naam moet het Charlotte Perrelli zijn ja
En ik heb eens gelezen dat het album Hero eerder TBA werd genoemd
Ben er toen achter gekomen dat op die albums precies dezelfde tracks stonden
Details mbt hoe/waarom kan ik ook niet meer vinden
Agnes heeft sowieso geen album gemaakt dat zo heet

grt
Joop
Agnes met TBA is verwijderd !
Een hitje uit 2001:
Nitin Shawhney met Sunset (4 wkn in de lijst 88 als hoogste notering)
Naam van artiest is echter Nitin Sawhney.
Zie singlehoes.
1 foutje bij de Album top 100 van week 13-10-2012.

Daar staat bij het album Nick & Simon - Symphonica in Rosso een RE maar dit album is eigenlijk gewoon gezakt van 70 naar 97.
@ Peter: foutje GfK
Nitin Sawhney... is veranderd. Het is trouwens feat. Eska
Nummer 35 in de Midprice van deze week is geen RE, maar een notering van vorige week (Live in London van Leonard Cohen).
@ André: foutje GfK
op de site staan hitlijsten en deze kloppen niet met die van dutchcharts
elvis persley staat daar in de teenage top met o solo mio op 2 en in dutch charts staat ie op 1 met it's now or never

http://www.hitnoteringen.nl/?page_id=756


gr edwin
Welke weeklijst bedoel je raffa2009, dat zoekt wat makkelijker !
# 88 van de combilijst van 28 augustus 2010 stond fout op de site ! Daar stonden "The Black Eyed Peas", maar moest Katie Melua staan.... Dit is gewijzigd zodat ook de combilijst van afgelopen weekend een wijziging heeft.

# 81 Katie Melua staat niet voor de 33ste maar voor de 34ste week in de lijst.
sporty john eerste lijst 1960

gr edwin
@ Edwin

In de eerste lijst van 1960 (datum 28 mei 1960) staat geen nummer van Elvis... Heb ook gekeken naar It's Now Or Never en ook niets vreemds gevonden ! Elvis met O Solo Mio bestaat overigens niet, daar wordt "It's Now Or Never" mee bedoeld. It's Now Or Never is gebasseerd op een oud italiaans (opera) lied "O sole mio"....
sportjohn het gaat om de lijst van 5 november 1960 bij jullie 20 noteringen en de teenage is 10 noteringen
op die datum staan blue diamonds 1 en bij jullie 2

Hoi Edwin.... van 28 mei 1960 t/m 23 november 1963 staat hier op de site de "Foon Top 10/20" !!
Pas vanaf 30 November 1963 is het de "Tijd voor Teenagers Top 10".
Was Into The Wild van Eddie Vedder vorige week te "duur" voor de Midprice Top 50? Ik zie dat het album op 20-10-2012 wel weer in deze lijst staat en weer is verdwenen uit de Album Top 100.

Ja dat klopt André !
sport john dank voor je antwoord
Hoi SportyJohn
Wat is er aan de hand met de hitlijst van 2-1-1988. Bestaat die niet?? Want als dat zo is dan zou b.v. "Odyssey" met Back on mij roots (remix) geen RE zijn op 9 jan 1988
Klopt 2-1-1988 bestaat niet... die week moet er tussen uit !
In de eerste single top 100 van 1993 staat en re-entry voor "I'm Gonna Get You" van "Bizarre Inc." en "Run To You" van "Rage". Dit lijkt mij niet juist gezien die singles in de voorgaande lijst ook reeds genoteerd stonden.

Album van Keet, sinds deze week is haar tweede ook in de top 100 verschenen. In de combi top 100 staat het eerste album genoteerd voor 14 weken, dit moet zijn 37 weken!
http://www.dutchcharts.nl/search.asp?cat=s&cat2=s&search=prefab+sprout

Hier staan Goodbye Lucille #1 en Johnny, Johnny als 2 afzonderlijke titels in de lijst terwijl het volgens mij om hetzelfde nummer gaat:

Goodbye Lucille #1 (Johnny, Johnny)

Op de tracklist van het album, Steve McQueen staat alleen Goodbye Lucille #1:

Track listing
1."Faron Young" – 3:50
2."Bonny" – 3:45
3."Appetite" – 3:56
4."When Love Breaks Down" – 4:08 (The UK and US releases have slightly different versions of the song)
5."Goodbye Lucille #1" – 4:31
6."Hallelujah" – 4:20
7."Moving the River" – 3:57
8."Horsin' Around" – 4:39
9."Desire As" – 5:19
10."Blueberry Pies" – 2:24
11."When the Angels" – 4:29
12."The Yearning Loins – 3:38 [US bonus track]
13."He'll Have to Go" – 3:06 [US bonus track]
14."Faron" (Truckin' mix) – 4:45 [US bonus track]

Dus dat Johnny, Johnny is gewoon fout.
In Engeland is wel een hoes uit met Johnny Johnny erop. Dus kan zijn dat het nummer daar onder die titel weer wél is uitgebracht. Maar volgens mij niet in Nederland.

http://chartarchive.org/r/12916

Natuurlijk zeer verwarrend dat hetzelfde nummer in een ander land weer anders heet.
Ja, hier staat het ook., op Wikipedia:

1986 "Johnny Johnny" (called "Goodbye Lucille No. 1" on the album) 64
Barbara,

Ik betwijfel wat je beweert over Keet! 37 weken klopt wel met de Album Top 100, maar volgens mij heeft het niet 37 weken in de Combi Album Top 100 gestaan. 14 weken lijkt mij goed.
Correctie: Keet! heeft 36 weken in de Album Top 100 gestaan, niet 37. Excuus!
Nogmaals correctie: vergeet mijn opmerking van 16:31 uur maar, die van 16:28 uur blijft staan (hoofdrekenen is soms erg moeilijk)
Ik zie dat het album van Sandra en Jeroen van Veen (Canto Ostinato) zowel voorkomt in de reguliere album chart als de Midprice chart. Is hier sprake van een foutje??
Het zijn 2 verschillende albums !

In de Albumlijst is het album uit 2011, wat ook al 1 week in de albumlijst heeft gestaan in 2011 (Van Veen Records)

Het andere album is uit 2008 (Zefir Records), wat sinds 2011 al 7 weken in de Midprice lijst heeft gestaan.
Hoi John,

In 1989 heeft volgens jullie LOLEATTA HOLLOWAY - RIDE ON TIME in de chart gestaan. Dit nr. heeft in niet een andere chart gestaan. in alle andere charts (Top 40, Tipparade en UKCharts) heeft BLACK BOX (Feat. Loleatta Holloway) - RIDE ON TIME gestaan.
Klopt dit wel?
Hoi Theo

Beide nummers hebben in de single top 100 gestaan:

http://www.dutchcharts.nl/search.asp?cat=s&cat2=s&search=ride+on+time
Hoi SportyJohn
Als ik de in de lijst van de Top 100 van 21-2-87 opnr 73 engelbert humperdinck aanklik krijg ik de lijst te zien van 18-2-67 terwijl de plaat mijns inziens toch op 21-2-87 opnieuw binnen is gekomen
Hoi SportyJohn,
Als ik de lijst van 21-2-87 bekijk kloppen er enkele dingen niet.
Er zijn enkele noteringen weggevallen 85,87,89,92,95,96,98.
Komt dit door de overschakeling naar de top 100?

gr Harry
Als ik jullie was zou ik eerst maar eens proberen om de categorie Schijven bij te houden das belangerijker dan de hitlijsten van vroeger. Jullie lopen constant achter met de schijven, zit nog steeds bij week 50.
Sorry hoor maar ga dat eerst maar eens veranderen.
Groetjes
Hoi Harry.... Engelbert is aangepast... in 1987 kwam een "nieuwe versie" van Release me in de lijst ! Nu klopt het weer !

Je 2de opmerking klopt ! 21-2-1987 is de zogenaamde "0" lijst van de overgang naar de Top 100.
Jan... van mij mag jij het gaan bij houden

Ben blij dat er toch nog één persoon ernaar kijkt !
@SportyJohn
'Bring out the bottles' (#86) staat als Redfoo. Daarnaast heeft hij solo ook al het een en ander gedaan, waaronder 'Run' met Flo rida (in 2012). Staat op de site, alleen onder Red foo (dus niet aan elkaar). Wil je deze juist koppelen?
@SportyJohn: 'What I might do' van Bean Pearce bevat een sample van ‘Cornbread, fish & Collard greens’ van de Amerikaanse soulzanger Anthony Hamilton, van zijn album ‘Comin’ from where I’m from’ uit 2003.
Muzikman: gekoppeld !
Muzikman: sample kijk ik na !
Vorige week stond in de singlelijst en download lijst op # 32 een verkeerd nummer van Fantasticos, het moet zijn: "Mooi is het om op de wereld te zijn" en is inmiddels aangepast in de lijsten !
Hallo SportyJohn,
vraagje over het album 3FM-36 serious tracks in de compilatielijst.

Eind november kwam deel 2 uit, echter zonder vermelding van "deel 2" en dus met exact dezelfde titel als "deel 1".
Volgens mij horen de noteringen van 24/11, 5/1 en 12/1 bij "deel 2" en niet zoals vermeld bij het eerste album.
Op 8/12 staat wel "deel 2" genoteerd...

Misschien hebben ze bij GfK beide bestelnummers aan het eerste album gekoppeld. Het lijkt immers onlogisch om deel 1 te noteren als deel 2 net uit is.
Klopt vond ik ook... heb specifiek daarom gevraagd en het is deel 1 die in de lijst genoteerd stond en niet deel 2..... dus het staat goed op de site ! Komt vaker voor in de compilatie lijsten dat er een deel 2 / 3 etc. uitkomt en dat deel 1 weer terug komt.
Justice Collective - he aint heavy, he's my brother

Aint moet met apostrophe: ain't
Is gewijzigd ! Bedankt Ronald !
Foutje in de Album top 100

Pos. 72: (T)aneytown - Ashes to the wind is een re-entry. Album heeft in juli 2012 al in de albumlijst gestaan. Foutje is waarschijnlijk ontstaan doordat het woord 'ashes' destijds verkeerd gespeld stond.
Betreft: Een hommage - Cornelis Vreeswijk (uit 2002)

Dit album is niet van Vreeswijk maar er staan diverse artiesten op die, de titel zegt het al, een hommage aan hem brengen d.m.v. het uitvoeren van zijn liedjes.
Het lijkt mij dan beter om als uitvoerenden bijvoorbeeld "Diverse artiesten" te vermelden en de titel te wijzigen in "Cornelis Vreeswijk - een hommage".
Bedankt arno: is gewijzigd !
Bedankt André: is gewijzigd !
Hallo, even over het Feestteam met Hoeba hop. Daar staat achter featuring Dennie Christian, moet volgens mij zijn "& Dennie Christian". Ik geef toe dat het op ft lijkt maar het is een iets anders gestyleerd "&"-teken.
bedankt ! is gewijzigd !
# 19 in de compilation lijst is geen nieuw album.... Is hetzelfde album als vorig jaar en dus een "RE".
@SportyJohn: op verzoek van de platenmaatschappij is 'Believe (acoustic)' van Justin Bieber op #8, geen nieuw album, maar wordt het gekoppeld aan 'Believe' en is derhalve een re-entry (26ste week)
@ Jan: Nee dat klopt niet want Believe staat ook al in de Midprice lijst... dus we laten het zo staan !
Er gaat iets mis bij de entry's van de single "Dreamer" van "Livin' Joy".

In 1994 kwam deze voor de eerste maal in de Nederlandse hitlijsten. Deze versie wordt aangeduid als de "Original Club Mix" http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=Livin%27+Joy&titel=Dreamer+%28Original+Club+Mix%29&cat=s.

In 1995 kwam deze single opnieuw in de hitlijst. Op deze site wordt deze versie aangeduid als de "7" Mix". http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=Livin%27+Joy&titel=Dreamer+%287%22+Mix%29&cat=s Deze mix is echter de radio edit van de "Original Club Mix" en niet de versie die in Nederland de 2e keer in de hitlijsten stond. Het was wel de versie die in b.v. de UK in 1995 de eerste plaats haalde.

De juiste versie die in Nederland in 1995 genoteerd stond was de "Rollo's Big Mix". Zie http://www.discogs.com/Livin-Joy-Dreamer/release/153505.

Volgens mij zouden dan de hier eerder genoemde "Original Club Mix" en de "7" Mix" onder een noemer moeten komen te staan omdat dit dezelfde versie zijn (alleen is de 2e dus de radio-edit).
@ Remcos: Klopt het nu?
Gamescharts zijn ook weer toegevoegd !
Hoi SportyJohn,

De 1994 versie is nu beter ja. Je hebt alleen nu de "Original Club Mix" neergezet bij de 1995 versie, maar deze zou samengevoegd moeten worden bij die uit 1994. Dit is gewoon de verlengde versie (lees de DJ-versie) van de radio-edit die in 1994 in de lijsten stond.

Voor 1995 moet je mijn inziens een nieuwe record toevoegen met de gegevens zoals ik in de Discogs link had gezet. Je kan natuurlijk ook de tekst "Original Club Mix" vervangen door "Rollo's Big Mix", maar dan moet je wel de tracklist verplaatsen naar de "Dreamer" uit 1994.

Hopelijk ben ik wat duidelijker zo?
Hoi SportyJohn,

In de top 100 lijst van 5-11-1988 staat "Got a new love" van "Good Question op 65 en 98. Mijns inziens een foutje in de lijst.
Remcos, ik zal het veranderen !

Harry van Gorp: is gewijzigd ! # 65 was goed... # 98 is een "RE" van DEBBIE GIBSON - ONLY IN MY DREAMS
Zowel het hitarchief van Dutch Charts als die van de Mega Top 50 geeft aan dat Sugar Candy Kisses van Mac & Katie Kisoon de derde plaats hebben gehaald in de top 30 . maar in het gedrukte exemplaar van de Nationale Hitparade van 28 februari zien we toch werkelijk dat de single van 2 naar 5 zakt en Rosamunde van Denny Christian van 3 naar 2 stijgt ip v 2 blijven staan en van 3 naar 5 zakken wie heeft er nu gelijk ?
Frankly wat zegt het gedrukte exemplaar van 21 februari? Het komt vaker voor dat nummers omgedraaid zijn in het gedrukte exemplaar.
De week daarna zie je Sugar Candy Kisses van 2 naar 5 zakken en Rosamunde van 3 naar 2 stijgen. http://megatop50.3fm.nl/data/image/abc_media_files/2011.07/200657649.pdf
21 februari van 7 naar 2 : zie link van 03-03-2013 23.31
Bedankt Frankly ! Ik ga het wijzigen !
...is gewijzigd
Bij de DVD MovieTop 30 loopt de wekelijkse lijst naast de Toon-knop niet verder dan 29/12/2012. vanaf 2013 kan je dus niet meer wekelijks kijken. Klopt dit SportyJohn?
Dat klopt ! wordt gewijzigd..... is bij meer lijsten !
In de Dowload Top 50 staat bij "Scream & Shout" in de lijsten van 02/03/2013 en 09/03/2013 respectievelijk het aantal weken "2" en "3".
Dat hoort, mijns inziens, "14" en "15" te zijn.
Bedankt...is gewijzigd !
In de Midprice lijst van 9 en 16 maart en de Combialbumlijst van 16 maart stond het verkeerde album van Simply Red genoteerd. Dit is nu gewijzigd !
What about The Star Inc's Synthesizer old albums?

Where they Various Artists albums or not? Not sure how to class them.
They were not var. Artists albums. The music is played by Ed Starink.
Thank you. But why were some of them listed as Various Artists albums then? I'm confused.
Yes that's confused.... but all "The Star Inc's Synthesizer Greatest" are not original artists, so are not Various Artist !
In the 90's it was also confused, because some of the albums are listed in the Album charts, some are listed in the Compilation charts !
Ik heb de 1959 en 1971 versie van Peter Koelewijn's "Kom van dat dak af" gesplitst. Deze staan nu apart vermeld.
Omdat het album Simply Red / 25 Greatest Hits, niet meer leverbaar is, maar nog wel als enkel CD, Simply Red / The Greatest Hits, is de titel veranderd in `The Greatest Hits [2008]`
De Spice Girls single 'Let Love Lead The Way' zoals hij hier staat klopt niet, ik geloof dat het nummer samen werd uitgebracht met 'Holler' als een dubbel a-kantje 'Holler / Let Love Lead The Way' - vergelijkbaar met hun eerdere single 'Who Do You Think You Are / Mama'.
Album Top 100: nr. 57:

Er staan enkele spelfouten in de titel bij het album van Ton Koopman. Kijk maar eens kritisch naar de op deze site afgebeelde hoes (ook in de historie).
Patrick... ik kijk het na
André... heb het gewijzigd !
Hallo SportyJohn. Is het geen tijd om een deel 2 te gaan beginnen van deze tread, want helemaal naar beneden scrollen wordt nu zo langzamerhand wel èrg lastig. Hartelijke groeten van Nico uit Gouda
Aan Patrick: Heb de Spice Girls veranderd. Volgens de CD Rom "Mega Hitparade", moet de chartdata staan bij het nummer "Holler" en was het geen dubbele A-kant. Dit was alleen in Spanje het geval !
Nogmaals Ton Koopman: het album wat op 26-3-1994 binnenkwam, er 4 weken in stond en 56 bereikte was toch Johannes Passion? Zo heb ik het tenminste wel in m'n bestand staan.
Aan André.... het is veranderd, bedankt voor de tip !
Thanks! Holler staat inderdaad beter.
In de DVD Music lijst van afgelopen weekend, stonden de DVD's van K3 op # 14 en # 15 omgedraaid, nu staan ze goed !
In de 3FM top 50 van 4 mei staat Phillip Phillips 2x genoteerd op 17 en 31.
De notering van 17 hoort bij Michael Buble - It's a beautiful day. (VW=30)
Foutje van de samensteller... Is gewijzigd !
Is gewijzigd! bedankt Ronald !
Ook is er een fout van And More van Sandra van Nieuwland. Er staat 18 weken bij maar volgens mij is het al iets in de 20 weken genoteerd, hoor.
Sandra staat 19 weken genoteerd in de Album Top 100 van
4-5-2013.
en klopt dus !
Album Top 100 11-5-2013:

98: Nynke = Nynke Laverman. Graag bij elkaar voegen. Dank!
Ik dacht dat ik ze al gekoppeld had.... dus niet ! Bedankt André.
Hey halo,

Ik wilde even een fout doorgeven in de nieuwste Singel Top 100. Daar staat Django Wagner twee keer genoteerd met dezelfde singel; namelijk op nummer 24 en op nummer 30. Welke notering is de goeie?

Groetjes
Op 30 waarschijnlijk en Racoon op 24.
Hieronder staat het wél goed:

24 (25) 28 1x 6 RACOON-Oceaan
25 (24) 12 1x 24 MICHAEL BUBLE-It's a beautiful day
26 (19) 14 2x 7 THE LUMINEERS-Ho hey
27 (37) 5 1x 27 DENNIE CHRISTIAN-Eens komt de dag
28 (21) 6 1x 21 JAMAN-Spoken bestaan niet
29 (27) 2 1x 27 HENK DAMEN-Vandaag begint m'n leven
30 (26) 7 1x 26 DJANGO WAGNER-Dat ene moment

http://www.megasingletop100.nl/SingleTop100.txt
Oke thanx!
Midprice Top 50 - 18-5-2013:

44 Nirvana is geen re, maar komt van 29.
In de album top 100 van 18-05-2013 het volgende foutje

Op plaats 53 staat Jaimi Faulkner - Turn me around maar die staat ook op plaats 67.
Een foutje in de Single top 100 van 18 mei 2013

Django Wagner - Dat ene moment

staat zowel op pos. 24 als 30
Ja je zou Sipko's favoriete artiest Django Wagner zomaar 2 x met hetzelfde liedje in de top 100 vinden poeh hee :
Alle fouten worden dit weekend hersteld... !
Django, Racoon, Nirvana en Jaimi zijn gewijzigd !
SportyJohn In de Nationale hitparade van 17 maart 1984 zit een wisselfout( ook op de Mega top 50 site van 3FM) Somebody van Video heeft nooit de 8e plek bereik in de Nationale hitparade ik volgde de lijst toen op de voet .In die week steeg de single van 15 naar 13 . De rest van de chartrun klopt wel . Rockwell steeg in die week van 13 naar 8 en daarna naar 4 dus niet blijven staan op 13. die twee posities moeten in die chart van 17 maart 1984 dus andersom . Video van 15 naar 13 en Rockwell van 13 naar 8.
CHARLY LUSKE - SLOW DOWN (SONG)

Komt deze week wéér nieuw binnen, dit keer op # 96. Vorige week ook al, maar toen op # 93
@ Erik is gewijzigd !
@ Frankly, volgens de CD Rom van GfK klopt het wel (maar die staat vol foutjes). Mochten er meerdere bronnen jou opmerking bevestigen, wil ik deze fout wel verbeteren.
Frankly heeft gelijk.
Ik heb de lijst in de Hitkrant nagekeken (altijd nog bewaard) en inderdaad: 13 (15) Video en 8 (13) Rockwell.

En ik heb nog de Hit Score bewaard. Loopt de datering op DutchCharts niet een week achter? De hitparade die op de site als 17 maart 1984 gedateerd staat, stond al in de krantepagina van de Hit Score van zaterdag 10 maart 1984:

NATIONALE HITPARADE TOP 50 (© Buma / Stemra)
8_ (13-3) SOMEBODY'S WAT-
CHING ME / Rockwell
13_ (15-2) SOMEBODY / Video
Die werd een dag later op zondag 11 maart door de NOS uitgezonden. Dus idioot om die als 17 maart te dateren.
Sipko, de datering op de site klopt precies, is altijd een zaterdag.
Prima ! bedankt Ronald en Sipko voor de gegevens ik ga het wijzigen !
.... en gewijzigd ! bedankt voor de tip !
@ André: Jawel, maar dan loopt ie op de site nog een week achter. De bekendmaking van deze Nationale Hitparade Top 50 was al op zaterdag 10 maart en niet pas 17-3 want op zaterdag 17 maart 1984 steeg Rockwell van 8 naar 4.
Er staat op die Hit Score-pagina van zaterdag 10 maart 1984 ook een Top 40 afgedrukt. Dus ter controle heb ik op Top40.nl net even uitgezocht welke datum ze daar dan bij hebben gezet. En daar komen datum + Nederlandse Top 40 wél overeen met die op de krantepagina van zaterdag 10 maart 1984. Maar op DutchCharts loopt de datum voor Nationale Hitparade + Album Top 50 een week achter.

Top 3 Nederlandse Top 40 (© Stichting Ned. Top-40):
1_ (1) WHEN THE LADY SMILES / Golden Earring
2_ (3) LOVE IS A BATTLEFIELD / Pat Benater
3_ (4) STOP THAT TRAIN / Clint Eastwood + General Saint

http://www.top40.nl/top40/1984/week-10

Top 3 ELPEE Top 30:
1_ (2) AMMONIA AVENUE / Alain Parsons Project
2_ (11) THE WORKS / Queen
3_ (1) N.E.W.S. / Golden Earring

http://www.dutchcharts.nl/weekchart.asp?cat=a&year=1984&date=19840310

Top 3 NATIONALE HITPARADE Top 50 (© Buma / Stemra):
1_ (1-6) WHEN THE LADY SMILES / Golden Earring
2_ (2-6) LOVE IS A BATTLEFIELD / Pat Benater
3_ (11-2) HIEKIKKOWOKAN / Normaal

http://www.dutchcharts.nl/weekchart.asp?cat=s&year=1984&date=19840310

Een groot landelijk dagblad kijkt vast niet een week vooruit in de toekomst dus die data staat hier gewoon fout op de site.
De datums op deze site kloppen, ik heb dat ook al eens gecheckt. Er was vaak een verschil tussen uitzend- en publicatiedatum, da's een ingewikkeld verhaal. Je kunt het niet vergelijken met de datum van de Top 40.
Single Top 100 18-5-2013:

88 komt van 64, is geen re-entry.
Het verschil tussen bekendmaking Nationale Hitparade en uitzending door de N.O.S. was maar 1 dag. En natuurlijk kun je het wel vergelijken met de datum van de Top 40. Die werd volgens Erik de Zwart de donderdag ervoor samengesteld en daarna dus op zaterdag nog 'ns in de Hit Score gepubliceerd, maar toen lag ie ook al als gedrukt exemplaar in de winkel. De Nationale Hitparade werd op vrijdag in elkaar gezet en stond zaterdagochtend in de krant. Dus tussen Top 40 en Nationale Hitparade zat in maart 1984 maar 1 dag verschil. De Telegraaf was met de Single Top 50, Bubbling Under + Elpee Top 30 zaterdag altijd het snelst. Dus de datering van de lijsten moet dan ook overeenkomen met de datum op de krantepagina waarin die charts bekend werden gemaakt. Als je de Nationale Hitparade met Normaal op 3 van 11 op zondag 18 maart had uitgezonden dan was de lijst een week oud geweest.
Sipko in 1984 werd de nationale hitparade op donderdag bekend gemaakt en die avond was de lijst al te zien op Toppop . De radiouitzending was op zondag maar de datering was dan op de zaterdag na de radiouitzending dus inderdaad de datering is dan altijd een weekje later. Dat veranderde toen de Tros het overnam en de lijst op maandag werd bekendgemaakt .
Dus de datering klopt wel ...
Ik weet niet waar Erik de Zwart die info vandaan haalt maar dit klopt niet De top 40 werd in de jaren 80 en begin jaren 90 op een vrijdag via een speciale telefoonlijn voor de platendetailhandel industrie en de liefhebber bekend gemaakt dus de dag van de radiouitzending was d elijst voor de volgende week al klaar. . soms werd er al wat standen doorgegeven op de vrijdagavond bij Veronica door bv Alfred Lagarde in Countdown Cafe Het Algemeen Dagblad was de eerste krant die de actueelste top 40 publiceerde op dinsdag . De Telegraaf deed dat eerder op woensdag en later op zaterdag in Hitscore waarin ze de actueelste Nationale hitparade meenamen en de Top 40 die er in stond was een dag na de radiouitzending.
is de re entry van rigby op 65 deze week niet een nieuwe remix van earth meets water van wildstylez?????


gr edwin
Ik heb dit nog kunnen vinden. Maar of het iets verduidelijkt?

Hit Score zaterdag 27 oktober 1984
1_ (1-5) PURPLE RAIN / Prince
2_ (2-10) I JUST CALLED TO SAY I LOVE YOU / Stevie Wonder
3_ (4-3) FREEDOM / Wham

De plaatsing van de charts op zaterdag duurde t/m 27 oktober 1984. Vanaf 3 november 1984 stond geen Hit Score meer in de zaterdagkrant. 6 november 1984 werd met een verschil van 10 dagen de Nationale Hitparade in de Hit Score weer doorgerekend vanaf zaterdag 27 oktober.

HITSCORE VOORTAAN OP DINSDAG
Vandaag brengen wij, na de ganse natie een geheel weekeinde in onzekerheid te hebben gelaten omtrent de rangen en standen in de nationale en internationale hitlijsten, onze rubriek Hitscore in deze krant: de dinsdag is door ons, zoals we al aankondigden , verkozen boven de zaterdag. Waarom? Omdat we dat leuk vonden natuurlijk, maar ook omdat we nu nòg actueler kunnen zijn. Want we komen, al lijkt dat misschien zo, niet drie dagen láter met de hitlijsten; we gaan juist t e r u g in de week. Een voorbeeld: De Nederlandse Top-40 die vandaag (en dus niet zaterdag a.s!) is afgedrukt, is zó heet van de naald dat de damp er nog af slaat. En ook voor de publicatie van die andere lijst, de Nationale Hitparade, vonden we de dins- een prima dag, omdat de radiouitzending ervan morgenmiddag is (Hilversum III, 16:00-18:00 uur).

Hit Score dinsdag 6 november 1984
1_ (1-6) PURPLE RAIN / Prince
2_ (7-3) WHEN THE RAIN / J.Jackson and P. Zadora
3_ (2-11) I JUST CALLED TO SAY I LOVE YOU / Stevie Wonder
Datering blijft hetzelfde nu is de top 40 actueler en de NHP later in de hitscore
ff vraag je de single van rigby is dat niet de nieuwe remix versie??????

gr edwin
...ja dat is de Wildstylez Remix.
Hartelijke groeten van Nico uit Gouda.
Nee hoor Edwin... het is volgens mij beide versies ! Heb de hoes van de andere versie erbij gezet !
dus een dubbele entrie voor rigby dan
is rigby dan een dubbele entrie in de lijst????
Beide versies opgeteld !
nou raar verhaal van rigby een remix is remix dus een dubbele entrie is mooier en beter voor wildstylez.

gr edwin
Is niet raar komt heel vaak voor !
ook bij kane dus is remix van afrojack en staat apart en niet opgeteld bij de gewone versie, dit behoort dus bij rigby ook gedaan te worden.
andere hitlijsten vermelden deze versie apart dus de single top 100 zou dat ook moeten doen in hun lijst.
ik maak er voor mijn database een dubbele entrie van zodat wildstylez vermeld word
Je hebt geen gelijk, want wanneer deze niet opgeteld zouden worden, stonden ze beide niet in de lijst omdat de verkopen minimaal zijn.... nu samen dus wel en dat is prima !
Er word in de Single Top 100 aangeven dat Wild de nieuwe single van Jessie J een RE maakt op #98. Terwijl het vorige week gewoon op #82 stond.
@ R-Daniel: Bedankt ! is gewijzigd !
@SportyJohn: we worden met z'n allen belazerd ...
Sorry, voor deze openingszin, maar het wordt je snel duidelijk waarom. De cd 100x BZN (op #88) is namelijk geen andere dan de BZN Top 100 uit 2008. De samenstelling, 5cd's, is identiek. Alleen is er een andere, zomerse hoes, opgeplakt. Er zijn mensen die er in stinken (ik ook even, geen koop, slechts hitparadetechnisch) en die kopen deze box ook nog een keer ...

Zie voor 100x BZN: http://www.freerecordshop.nl/muziek/100x-b-z-n-bzn-0602537316014

Zie voor BZN Top 100: http://www.bol.com/nl/p/top-100/1000004006154157/

Pas je het even aan als RE-entry?
Je hebt gelijk Jan, dat had ik al gezien...! Maar helaas komt dat vaker voor.... The Essential van Barbra Streisand uit 2005, is hetzelfde album als The Ultimate Collection uit 2002 en zo zijn er nog meer voorbeelden.
Over BZN: m.i. is het terecht dat het niet als re-entry genoteerd staat. Er staan dan wel dezelfde 100 nummers op maar deze box is opnieuw uitgebracht, met een andere titel.
@André: Voor singles geldt dat remixen (die wel wat toevoegen) vaak op 1 hoop worden geveegd. Waarom zouden we albums (die niets toevoegen) wel een aparte notering geven? Laten we dat dan ook doorvoeren bij de albums. DC kan er een mooi hoesje bijdoen en de nieuwe titel vermelden bij de notering. Bijvoorbeeld 100x BZN / vanaf <datum> BZN Top 100. Een idee SportyJohn?
Ik ben het eens met André, dat is de regel.... maar gevoelsmatig geef ik Jan gelijk.... maar Jan het filter zich zelf uit ! De consument (de meeste) zijn niet gek ! Het laatste album van BZN zal geen succes worden en is geen slimme zet geweest van de platenmij !
@SportyJohn: ik dacht meer in hitparadetermen.

even wat anders: het album van Cecilia Bartoli op #77 is geen eerste weeks. Het album stond ook al op 25 mei genoteerd, toen met uitvoerende Giovanni Antonini op #89. Het gaat fout doordat GfK DC niet alle uitvoerenden vermeld. Dat zijn (zie de hoes van het album): Ceclia Bartoli, Sumi Jo, John Osborn, Michele pertusi orchestra la Scintilla Giovanni Antonini. Overigens de fouten waar je vandaag mee te maken had, zijn nog steeds het gevolg van het nieuwe hitparadesysteem.
.... Het album kwam me al bekend voor !
Ik heb bovenstaande discussie over de datering van de Nationale Hitparade in 1984 gelezen, maar ik begrijp nog steeds niet dat een krant op 17 maart 1984 de hitparade van 24 maart 1984 reeds weet af te drukken en dat op deze site op 17 maart de lijst staat die reeds op 10 maart 1984 in de telegraaf stond. Dit is overigens voor iedereen na te kijken op www.kb.nl. Hetzelfde geldt trouwens ook voor de albumlijst van 17 maart 1984. Het betreft trouwens niet alleen deze datum, maar een lange periode heeft dat kennelijk zo in de kranten gestaan. Op een gegeven moment loop het wel weer gelijk. Het zal vast iets te maken hebben met dat de Telegraaf de publicatiedata nogal eens veranderde van dag, maar toch? Een week eerder publiceren of profeteren?

Verder ben ik nog steeds benieuwd of psoon de ontbrekende lijsten van de album top 100 heeft opgestuurd voor de periode september 1988 t/m februari 1989.

In de lijst van of 11 oktober 1969 of 18 oktober 1969 zitten 3 foutjes. De nummers 28 t/m 30 van 11 oktober verschillen namelijk met de lijst van 18 oktober als er wordt aangegeven waar ze vorige week stonden. Welke posities zijn juist?
Ik zie de foutjes niet matthew2..... heb ze gevonden en gewijzigd !
Laatst gewijzigd:
@matthew2: het heeft ook met de uitzendingtijd van de Nationale Hitparade, verzorgd door de N.O.S., te maken. Die was tot najaar '84 op zondag. Nadat de uitzending van zondagavond naar woensdagmiddag werd verplaatst verhuisde kort daarna ook de publicatie van de lijst van zaterdag naar dinsdag. Maar die hitinfo was op het moment van plaasing dus al 3 dagen oud! Dus blijft het inderdaad zeer vreemd om die chart met-een-week-later te dateren.

PS. Kun je hier wat linkjes naar bepaalde Hitscores maken? (ik kan het via Koninklijke Bibliotheek Historische Kranten niet zo snel vinden)
Vraag me af of mensen het eigenlijk wel doorhebben dat de in 1984 naar de woensdag verhuisde Nationale Hitparade in feite een 5 dagen oud overzicht was terwijl het jarenlang op zondag met 2 dagen oude gegevens werkte.
Het feit dat mensen dat niet doorhebben en dus ingedut zijn maakt dat de datering op DutchCharts een week achterloopt.
@Sipko

http://resources2.kb.nl/011205000/pdf/DDD_011205947.pdf
(pagina 29)

In geavanceerd zoeken selecteer ik De Telegraaf als enige krant waarin ik wil zoeken en vervolgens kies ik een periode en doorzoek gewoon de hele kranten.

Waar het precies misging zou ik nog uit moeten zoeken. Ga ik binnenkort naar kijken.
Datering op de site klopt
Klopt, daar hoeft niemand meer naar te kijken ! Deze is al een jaar of 5 geleden gecheckt ! deze klopt !
Eind November 1985/begin december 1985 zijn er 2 lijsten in één week verschenen !
scheldpartijen worden verwijderd !
Dat Frank met de nieuwe bewijzen onder handbereik lachend blijft vasthouden aan de foute datering van de Nationale Hitparade + albumlijsten begin jaren '80 is bizar. Die datering is fout want loopt een week achter en dient direct gecorrigeerd te worden. De juiste datering staat in de Hitscores in de Koninklijke Bibliotheek Historische Kranten.

Maar het belangrijkste is dat via deze door matthew2 op internet aangetroffen informatiebron nu eindelijk kan worden uitgezocht hoeveel Bubbling Under lijsten nog zijn terug te halen en wanneer plaatsing van die lijst in de Hitscore precies begon.
Zoals beloofd ben ik op zoek gegaan naar de begindatum waar het gaat verschillen tussen de krant en deze site. En ik zeg niet dat de site verkeerd is.

Op 29 december 1982 werd dezelfde lijst gepubliceerd in de Telegraaf die op 1 januari 1983 hier op de site staat. Dit lijkt mij een juiste datering van beide bronnen. Na 29 december echter wordt de lijst niet meer op woensdag gepubliceerd en verschuift de publicatiedag naar de zaterdag. Zodoende wordt op zaterdag 8 januari een lijst in de krant gezet die op de DutchCharts op 15 januari staat. Dat hoeft niet per definitie een fout te zijn van de DutchCharts want de lijst die bij DutchCharts op 8 januari staat ontbreekt in z'n geheel in de krant?? Echter is het teveel gevraagd om een logische verklaring te geven waarom DutchCharts gelijk heeft en de Telegraaf niet. Alleen schrijven dat de datering hier klopt terwijl er kranten beschikbaar zijn die kennelijk een week eerder dan de data hier dezelfde lijst wisten te publiceren vind ik niet logisch. Maar die ontbrekende hitlijst geeft ook de Telegraaf aan want de lijst van 8-1-83 sluit niet aan op die van 29-12-82.
http://kranten.kb.nl/results

Hier staan 743 resultaten voor de zoekterm 'Hitscore'. Aan de hand daarvan ga ik uitzoeken wanneer de Bubbling Under begon.
Het probleem van de verschillende data zit hem in het feit dat de samenstellingsdatum van de NH wisselde. Soms was het do. (werd datering dutch charts +9 dgn), later werd het di. (datering +4 dgn). Reden: aansluiten bij de top40-datering. Anders zou je ALLE lijsten op de site moeten dateren op de samenstellingsdatum.
@Frank Klinkt helder wat je schrijft en verklaart logisch dat de krant kennelijk wel een week van tevoren dezelfde lijst kon plaatsen. Ik hou de data van DutchCharts als juist.
Heb intussen lappen vol tekst geschreven in reactie op wat ik hier las maar ik zal het niet eerder plaatsen dan voordat ik alle Hitscores (vanaf maart 1977 t/m 1995) heb doorgenomen. Ben niet zonder meer geneigd om op basis van 'aansluiten bij de Top 40' Frank en dus de DutchChartsdatering in het gelijk te stellen. Dus zou ik eigenlijk alle Top 40's + Nationale Hitparades vanaf 1977 t/m 1994 in de Hitscores moeten onderzoeken. Waarschijnlijk zal het uiteindelijk Op DutchCharts niet veranderd worden omdat nu al Sporty John, Frank, matthew2 en Frankly die datering als "juist" omarmen. Misschien is dat voor een lange periode juist maar voor een bepaalde periode juist niet. Dus ik zal gaan uitzoeken voor welke periode die datering het idiootst is. Waarschijnlijk 1983 + 1984, maar ik wil eerst het gehele spectrum onderzocht hebben om daar nu al met zekerheid enige conclusies over te trekken.

De Hitscores staan op Koninklijke Bibliotheek Historische Kranten kriskras door elkaar dus is het belangrijk om eerst de gehele serie qua linkjes fatsoenlijk achter elkaar te zetten van de 1ste t/m de laatste Hitscore. Daarbij zijn er ook nog edities die buiten de eerder genoemde 743 resultaten vallen maar die je via een omweggetje wel weer via een andere zoekterm kunt krijgen en dus ook nog allemaal toegevoegd moeten worden. Er wordt inderdaad diverse malen van samenstellingsdatum gewisseld en via de Hitscore kunnen we daar nu per periode greep op krijgen. Dus laten we eerst dat eerst proberen voordat we de DutchChartsdatering zonder meer als 'juist' omarmen.
Sipko, kijk op megatop50.nl voor scans van de originele lijsten. Vaak staat hier de samenstellingsdatum/publicatiedatum op (helaas zijn uit de periode 82-85 gegevens gebruikt uit muziek en beeld info). op basis hiervan kun je alle data op dutchcharts.nl omdateren. Maar dan wordt de lijst van vandaag dus gedateerd op 28 juni. Monnikenwerk is het wel!
Zoals gezegd: ik ga hier niet eerder uitspraken over doen voordat ik het zelf allemaal nader onderzocht heb.

Zou wel iedereen willen oproepen om ook de buitenlandse equivalenten te zoeken van Koninklijke Bibliotheek Historische Kranten en linkjes daarnaar hier te plaatsen. Want als we nu zowat alle Nederlandse hitlijsten vanaf 1977 per krant onder handbereik kunnen krijgen geldt dat misschien ook voor alle buitenlandse charts. Vooral Engeland doet op internet moeilijk over plaatsing van haar UK Top 100; Chart Stats heeft vorig jaar onder druk van Official Charts Company alle Top 100's vanaf '83 moeten verwijderen. Dus ik ben benieuwd of ook enkele UK Top 100's nog ergens in de Engelse kranten zijn terug te vinden en vanaf wanneer want dan kan ook die blokkade weer vernietigd worden. (Niet dat het haast heeft want met al die Nederlandse info ben ik nog wel even bezig.)
"Sipko, kijk op megatop50.nl voor scans van de originele lijsten. Vaak staat hier de samenstellingsdatum/publicatiedatum op (helaas zijn uit de periode 82-85 gegevens gebruikt uit muziek en beeld info). op basis hiervan kun je alle data op dutchcharts.nl omdateren. Maar dan wordt de lijst van vandaag dus gedateerd op 28 juni. Monnikenwerk is het wel!"

En zinloos. De vermelde data zijn namelijk juist, is altijd een zaterdag.
@Sipko: Ergens heb je wel gelijk, want waarom zou een datum van een hitparade persé een zaterdag moeten zijn?

@André: Waarom is dit eigenlijk? Toch alleen omdat de Top 40 op een zaterdag gedateerd is?
@André: Waarom is dit eigenlijk? Toch alleen omdat de Top 40 op een zaterdag gedateerd is?

Ik denk het. 't Is iets van vroeger, en dat moet je gewoon zo laten, vind ik.
@SportyJohn

De DVDMovieTop30 van 11 mei sluit niet aan bij die van 4 mei wat betreft de vorige posities. Als voorbeeld kun je kijken naar nummer 21 of 30 uit de lijst van 11 mei.
En de DVDMovieTop30 van 15 juni sluit evenmin goed aan op die van 8 juni?
matthew2: Heb ze zo van GfK ontvangen
Album Top 100 6-7-2013:

93 komt van 90, is reen re-entry.
Bedankt André... is gewijzigd !
@SportyJohn: 'SKALA', album van MATHIAS EICK gaat op herhaling. Vanwege foute spelling door GfK DC (MATTHIAS, dubbel t) is het als een nieuwe notering meegenomen. (Met dank aan Andre)
Pff...wordt er een beetje moe van
@SportyJohn: 'Sinterklaas wie kent hem niet' is geen eerste weeks op #100. Het nummer komt uit 1982, stond toen vier weken genoteerd met als hoogste plaats #18.
@ Jan: Was toen een dubbel A-kant ...kun je ook zien bij het overzicht !
Hallo SportyJohn.
In de Album Top 100-lijst staat het album: Yoderboi - Shallow & Profound. Moet dit niet Yonderboi - Shallow & Profound zijn.
Deze staat ook in de lijst dus moeten gelinkt worden (denk ik)
Ze stonden er beide in Theo... ze zijn nu samengevoegd !
Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band:

De notering van 17-6-1967 betreft het album. Ik denk dat dit even moet worden vermeld, net zoals bij andere noteringen van The Beatles rond die tijd is gedaan.
MidPrice 23-11-2013:

48: #1 - Marco Borsato: 1e weeks.
Nogmaals:

MidPrice 23-11-2013:

48: #1 - Marco Borsato: 1e weeks.
Aan André:

Nee Marco staat voor de 4de week in de lijst stond ook al op 23 en 30 maart en op 6 april 2013 in de lijst !
André: tav The Beatles was het de single die in de lijst stond !
Marco Borsato: in mijn lijst stond "Grootste Hits" als titel. Kennelijk moet dit # 1 zijn. In dat geval is 4 weken juist.

Beatles: dit betreft echt het album. De titeltrack is hier in 1967 niet uitgebracht als single. Bovendien: het staat ook in het boek over 50 jaar hitparade wat ik vandaag heb ontvangen. Even LP achter de titel zetten en het klopt weer. Dank!
7" Single Parlophone R 6022 (EMI) [uk]

Beatles: Hieruit blijkt al dat je hier gegevens over de UK-persing hebt staan. In Nederland verscheen het pas in 1987 op single
Beatles: Het wordt nog niet zo snel veranderd. Je gelooft het toch wel, John?
Ik begin me zorgen te maken...
Volgens mij zijn destijds van het album Sgt. Peppers helemaal geen nummers als single verschenen. Dat gebeurde pas in 1978 met de UK release (R 6022) van Sgt. Peppers/With a little help from my friends. Die verscheen in 1987 in NL (Parlophone 006 20 1925 7) waarschijnlijk omdat het album toen voor het eerst op CD uitkwam. Ik denk dat André gelijk heeft dat het in 1967 dus om het album ging.
Klopt helemaal wat je schrijft, fkvdmark. Ik heb er al contact met John over gehad. Maar hij moet zelf e.e.a. maar uitleggen, vind ik.
Hallo SportyJohn,

wil je eens kijken naar de singles lijst van 12 oktober 1968, de notering van the Honeybus op 19?
Dit is volgens mij geen RE van 'I can't let Maggie go' maar een nieuwe notering voor 'Girl of independent means'.

Klopt, Ronald. Zo staat het ook in het Mega Top 50-boek.
Singles lijst 15-03-1969:

To love somebody is geen RE van Bee Gees maar de uitvoering van Nina Simone.
Klopt, Ronald. Zo staat het ook in het Mega Top 50-boek.
inmiddels aangepast zie ik; bedankt!
Hallo SportyJohn. Is het mogelijk om een tweede deel van deze thread te kunnen beginnen omdat deze thread nu wel èrg lang wordt volgens mij, dan wel "afsnijden" per 1-1-2014 en dan die datum met deel 2 te gaan beginnen. Hartelijke groeten van Nico uit Gouda.
Hoi,

Ik zag een foutje bij artiest S Club 7.
Daar staat dat het album '7' 31 weken in de hitlijst heeft gestaan. Dit was echter het eerste album van hen, genaamd 'S Club'

De single ervan Bring It All Back, werd namelijk hier ook bekend in 2000, en die kwam van het album S Club. Het album '7' kwam pas midden 2000 uit
Vreemd dat de liedjes van The Common Linnets zowel bij Ilse deLange als bij Waylon zijn te vinden. Waarom niet onder de groepsnaam?
 Heb je nog een bloemetje voor m'n knoopsgat, schat?

Dit nummer hebben jullie bij Toon Hermans staan als hit. Dit is niet juist; het is Vader Abraham, met het pseudonym Toon en Herman.
Bedankt André: Heb het laten wijzigen !
@SportyJohn:Bij JEROEN VAN DER BOOM - SHE'S A LADY staat dat het nummer is geschreven door Tom Jones. Dat moet zijn Paul Anka. Het is wel een cover van Tom Jones. Overigens is 'Geef me liefde' van Rinus Werrens de Nl. versie van 'She's a lady'. Nl. tekst is van Manfred Jongenelis.
Is volgens mij gewijzigd !
Afgelopen vrijdag is de verkeerde Verzamelalbumweeklijst op de site gezet ! Inmiddels is dit gewijzigd en staat de juiste weeklijst op de site ! Excuses voor het ongemak !
Album Top 100 5-7-2014:

36 Bon Jovi: 24 weken (of 1 week, als de nieuwe uitvoering wordt bedoeld).
Heb het nagekeken.... moet zijn 29 weken !
Waaraan heeft dat album van Bon Jovi eigenlijk die re-entry te danken? Ook opnieuw uitgebracht? Want ook Pink Floyd's The Division Bell is in de albumlijst terug te vinden...
Van allebei de albums zijn special editions uitgebracht, ook van het Legend album van Bob Marley.
Kun je zien bij het album wanneer het is uitgebracht, namelijk 27 juni 2014.
Is het niet vreemd dat Salsa Tequila die 4 dagen in de iTunes top-10 stond (donderdag zelfs #1), op 5 binnenkomt in de iTunes Top-30 maar niet meer in de Single Top 100 staat? Vorige week waren een #59- + #10-notering bij iTunes al voldoende om de Top 100 te halen.

vr: 6 Anders Nilsen - Salsa Tequila
za: *
zo: *
ma: 490. Anders Nilsen - Salsa Tequila
di: 3 Anders Nilsen - Salsa Tequila
wo: 2 Anders Nilsen - Salsa Tequila
do: 1 Anders Nilsen - Salsa Tequila

4 4 10 Hideaway KIESZA
5 NEW 1 Salsa Tequilam ANDERS NILSEN
6 8 11 Am I Wrong NICO & VINZ
Bedankt S:pko:
Fout is gecorrigeerd ! Het nummer staat op # 25.
Album Top 100 5-7-2014:

36 Bon Jovi: 24 weken (of 1 week, als de nieuwe uitvoering wordt bedoeld).

04/07/2014 18:07
SportyJohn
Staff
Heb het nagekeken.... moet zijn 29 weken !

Nee, 24 weken is juist!
Heb even het gedrukte exemplaar nagekeken en sproetyJohn heeft gelijk
André op 20 juni 1989 stond het album 28 weken in de lijst, dus het klopt dat het album nu 29 weken in de lijst staat.... Ik moet er wel bij zeggen dat ik de eerste 18 weken niet heb... dus ik ga er vanuit dat het klopt. Mocht je andere data hebben mail me dit dan, dan kan ik het wijzigen.
08-10-19881312
04-02-1989731
25-02-1989942
06-05-1989738

Dit zijn de noteringen en aantal weken.
Heb je de noteringen van de eerste 12 weken dan kan ik ze op de site zetten.
Op 18-02-1989 stond het album op # 90 volgens het gedrukte exemplaar (gedateerd 21 februari 1989).

Heb je nog meer data van die periode, dan kun je ze naar mij mailen, want ik mis nog wat data tussen september 1988 en februari 1989...... alvast bedankt !
Er wordt m.i. niet altijd consequent omgesprongen met de week vermelding bij heruitgaven. Ene keer worden ze gezien als een 'eerste weeks', ander moment worden de weken opgeteld (is wat mij betreft meest correct, betreft in veel gevallen het 'moeder' album met (on)interessant (rest)materiaal). Of zie ik een criterium over het hoofd?
Mee eens Arno. De 3 albums van Led Zeppelin zijn opnieuw uit maar worden als 1e weeks gerekend, terwijl The Division Bell van Pink Floyd wordt doorgeteld. Ook die is opnieuw uit als 20th Anniversary Edition. A Passion Play van Jethro Tull ook, maar die heeft vroeger geen notering in de LP Top 10 behaald, vandaar nu 1e weeks.
http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=Vangelis&titel=Titles+From+Chariots+Of+Fire&cat=s

Gewoon 'Chariots Of Fire' lijkt me, zoals op de 1ste hoes.
Laatst gewijzigd:
Arno en Andre, het liefst tel ik door maar op verzoek van de platenmaatschappij is Led Zeppelin, ABBA, Roy Orbison etc. Ingevoerd als nieuwe versie.
Afgelopen 2 vrijdagen zijn opnieuw de verkeerde Verzamelalbumweeklijst op de site gezet ! Inmiddels is dit gewijzigd en staat de juiste weeklijsten van 5-7 en 12-7 op de site !

Excuses voor het ongemak !
Midprice 19-7-2014:

40 Riverside: dit betreft andere uitvoerenden dan de band Riverside, waar naar toe wordt verwezen als je klikt op de bandnaam. Kijk maar naar de hoes!
Is gewijzigd André ! Bedankt !
Compilation Top 30 26-07-2014:

10 -- 16 Q Music presenteert het beste uit de Top 500 van de zomer

Compilation Top 30 02-08-2014:

10 -- 01 Q Music presenteert het beste uit de Top 500 van de zomer 2014

Was de lijst van 26-07-2014 fout?
nee was goed , was de oude versie !
http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=2+Pac&titel=Changes&cat=s

2Pac = 1 woord dus niet '2 Pac' (zie ook hoes)

Het staat ook bij een aantal andere van zijn nummers fout.
Laatst gewijzigd:
Op de hoezen staat echt 2Pac en niet 2 Pac. Waarom is dat op de site nog steeds niet verbeterd? De hoestekst was toch doorslaggevend? Of niet in alle gevallen?
Laatst gewijzigd:
We zullen het is nakijken ! Bedankt voor de tip !
Aan de singlelijst van 30/07/1960 kunnen worden toegevoegd: #19 Baciare - de Selvera's en #20 Oh Carol - the Blue Diamonds. Zie http://books.google.nl/books?id=qh0EAAAAMBAJ&pg=PA72&dq=billboard+1960+aug+1&hl=nl&sa=X&ei=cAMDVOm8Nui80QWFj4HQBg&ved=0CCgQ6AEwAQ#v=onepage&q=billboard%201960%20aug%201&f=false (page 57).
Bedankt voor de tip ! mafe
Vergelijk de singlelijst van 27/08/1960 met http://books.google.nl/books?id=wR4EAAAAMBAJ&pg=PA55&dq=billboard+1960+aug+29&hl=nl&sa=X&ei=zNcEVIirDYflOu_EgcAF&ved=0CCgQ6AEwAQ#v=onepage&q=billboard%201960%20aug%2029&f=false (page 12). De nummers 9-12 zijn een rommeltje. En the Billboard kent twee nummers 11! Betrek hierbij ook de singlelijst van 22/08/1960. Er was toen geen nieuw overzicht in the Billboard, dus de oude lijst bleef geheel staan.
Ik had dit overzicht ook, dus het stond foutief op de site !

Nu in orde gemaakt !
Let op Hank Locklin. Hij mag pas binnenkomen op de 27e. De lijst van de 20e is dezelfde als die van de week daarvoor.
Bedankt ! Is gewijzigd !
@SportyJohn: 'Ik ben je prooi' is een cover van ‘Beccati un umo’ van de Italiaanse zangeres Liliana Tamberi uit 1998. Het is de b-kant van ‘Un grffio in piu’ waarmee ze meedeed aan het San Remo Festival.
Ik heb nog wat kruit te verschieten:
* 27/08/1960: #9 en #10 verwisselen
* 06/05/1961: the Allisons op #8 in plaats van #16 (afgeleid uit Billboard Music Week van 15 mei)
* 14/07/1962: de (enige) #10 is Let's twist again - Chubby Checker
Opnieuw bedankt ! Alles is gewijzigd zoals het vermeld staat in Billboard !
Een heel klein foutje denk ik. Wie zoekt op Kinderen voor kinderen ziet bij de albums met notering in de albumlijst nummer 9 niet genoemd (als enige van alle Kinderen voor kinderen albums nooit in de albumhitlijst gestaan, zo lijkt het). Klik je echter op het album Kinderen voor kinderen 9 dan staat er op het volgende scherm dat het 2 weken op nummer 10 heeft gestaan. Een van de twee klopt dus niet. Heeft Kinderen voor Kinderen 9 nu wel of niet de Album top 100 gehaald?
Heeft wel de Album lijst gehaald maar er is geen data van !
@SportyJohn: ik was wat oude lijsten aan het doorspitten en daarbij viel mij op dat in de singlelijst van 2-1-1982, 10CC van 49 naar 47 stijgt. Dit is niet juist. 10CC stond er maar één week in. Rod Stewart zakte die week van 41 naar #47 in de negende week.
@ Hitman.... Volgens de CD-rom Mega Charts klopt het wel.
Het gaat om "Don't turn me away". Deze single stond er een week in, op 49.
André, het wordt dus niet veranderd. Dus als je gelijk hebt: kun je dat bewijzen? Want anders blijft het er toch fout staan? Het is dan toch cruciaal om je bron hier even te noemen? En Hitman moet hetzelfde even doen. Want dan staat het 2 tegen 1. Door verder niets uit te leggen staat het voor Hitman en André nu 0 tegen 1. Dus: gefeliciteerd, domoren!

Snap ook niet dat mijn naspeuringen al zo kort na posting zijn verwijderd. Is het de bedoeling om de waarheid boven tafel te krijgen of juist om deze van tafel te végen?

Het vervolgens zomaar dichtgooien voor het publiek van mijn week 44-topic vind ik ook verdacht. Dat betreft een onderzoek dat nog niet eens is afgerond. Dus heb ik het zonet in een nieuw topic heropend. En het is ook niet de eerste keer dat dit soort dingen hier gebeuren, dat topics van members zomaar door de staf worden dichtgegooid. Dus dat wil ik als member ook graag uitgelegd hebben: waaróm dat is dichtgegooid. Het is toch geen achterlijk idee om wekelijks aan de hand van 58 jaar top-10 noteringen uit een specifieke week die allertijdenlijst even door te nemen? Maar een origineel idee. En ik zat daarbij alleen nog maar in de eerste fase: die van de top-10 hits. De volgende stap was het doornemen van alle nieuwkomers uit alle weken 44. Als je dat een jaar lang elke week doet heb je alle muziek die ooit in de charts heeft gestaan behandeld en in linkjes ondergebracht zodat iedereen daar direct bij kan komen. En juist dóór met al die informatie op die manier om te gaan kom ik ook allerlei fouten tegen die ik niet tegenkom zolang ik als member m'n verstand op sterk water zet. Dus ik begrijp er niets van waarom ik word belemmerd om vrijelijk op de site naar mijn eigen gevoel met popmuziek om te gaan, er niet op belangrijke vragen als bovenstaande wordt gereageerd, uitgebreide postings waar ik echt de tijd voor nam nu ook al zelfs compleet worden verwijderd en pasgeopende topics zónder enige verklaring 2 dagen later worden dichtgegooid. Dat kan de site misschien bij gasten uithalen omdat die niet beter weten. Maar ik ben hier member en ik moet hier vaak eindeloos inloggen om dingen goed gepost te krijgen. Dus een dergelijk als hierboven beschreven memberfacisme kan op mij door deze 'vernieuwde' site allang niet meer worden toegepast, alleen op guests. Worden topics door de site zelf afgesloten ga ik ze direct in alle gevallen heropenen totdat het doel wat ik ermee beoog wordt bereikt.
Laatst gewijzigd:
Ik heb het uiteraard uit de Top 50-lijsten van die tijd, Sipko. Ik zuig het niet uit de duim of zo...
SportyJohn: ik heb je de juiste lijst van 2 jan. 1982 gemaild. De originele lijst wel te verstaan
Bedankt Frank. Heb het gewijzigd
Sipko: de topvijftig van 2 jan. 1982 werd afgedrukt inhet getypte winkelexemplaar. Uitgave: Buma/Stemra. Ik zal Bart Arens mailen over de 3fm-site.
@ S:pko: antwoord van Bart Arens: dit probleempje is bekend en er wordt aan gewerkt om het op te lossen.
@ S:pko: Bedankt Frank
@S:pko: de lijst, hier gedateerd op 2 januari 1982, is officieel van donderdag 24 december 1981. Deze gold voor uitzending van zondag 27 december 1981, maar is nooit uitgezonden. De NOS zond in de laatste week van december traditiegetrouw de Top 100 van het jaar uit (beluister deze terug op http://megatop50.3fm.nl/jaarlijsten#year=1981).

De lijst die op zondag 3 januari 1982 is uitgezonden (laatste met Felix Meurders), is van donderdag 30 december 1981, maar geldt voor zaterdag 9 januari 1982. Zo ging dat in de jaren '79 - '85 toen de NHP op zondag werd uitgezonden.
@SportyJohn: de Isabella van 'Wanneer verlaat je mij' (8/11: 42) is dezelfde als die van 'Ik ben je prooi', het duet met Wolter Kroes (#1 in augustus).
Bedankt Jan... We voegen ze samen !
Afgelopen vrijdag is de foute Combialbumlijst gepubliceerd.
Data van de 2 Coldplay albums waren vermengd met elkaar. De juiste lijst staat nu op de site !
Volgens mij staat er een fout in de complation lijst. De cd van Radio 10 Top 4000 is toch een heruitgave van vorig jaar?
Ik denk het niet Jack. Editie 2013, 2012, 2011 en 2010 hebben ook allemaal in de lijst gestaan. Kennelijk komt er ieder jaar een nieuwe.
http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=K%27naan&titel=Wavin%27+Flag&cat=s

'Celebration Mix' staat er op de hoes achter de titel.

(Op Spotify staat een bijna hetzelfde hoesje maar dan met o.a. een Coca-Cola-flesje erop maar dan heet het ineens:
Wavin' Flag - Coca Cola® Celebration Mix - K'NAAN)

Maar ik zie jullie hebben de onderste hoes als uitgangspunt gebruikt. Ik wist helemaal niet dat je door kon klikken. Dus is het waarschijnlijk toch niet fout om de titel neutraal te houden. Maar waarom dan niet hier ook die gewone singleversie als bovenste hoes gekozen? Bovendien herinner ik me vooral die Coca-Cola Celebration Mix als o.a. in de Top 40 gedraaide uitvoering. De streamingcijfers spreken ook boekdelen:

K'NAAN - Wavin' Flag 11.890.440
K'NAAN - Wavin' Flag - Coca Cola® Celebration Mix 25.729.955
Laatst gewijzigd:
http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=Christina+Aguilera+feat%2E+Missy+Elliott&titel=Car+Wash&cat=s

Christina Aguilera feat. Missy Elliott - Car Wash

De toevoeging SHARK TALE ontbreekt.
Deze staat wel op de hoes.

Spotify noemt de titel:
Car Wash (Shark Tale Mix)
De track staat op het album Shark Tale.

Er zijn diverse uitvoeringen van het nummer.
http://www.getmp3.cc/mp3/Missy+Elliott+Car+Wash

Maar de hoes heeft alles met Shark Tale te maken. Da's vanwaar ik denk dat de Spotifytitel beter is. (OST Shark Tale) kan er ook achter.
Laatst gewijzigd:
Youp's album "Wat is de vraag" is een oudejaarsconferenCE, geen conferenTIE. Dat is trouwens wel een woordgrap die Youp tijdens een eerdere conference maakte...
Frans ik zal het laten wijzigen.
http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=The+Weeknd&titel=Earned+It&cat=s

The Weeknd - Earned It

'TheWeeknd' hoort aan elkaar vast. In de titel ontbreekt de toevoeging 'FROM THE FIFTY SHADES OF GREY ORIGINAL MOTION PICTURE SOUNDTRACK'. Don't forget!

http://www.getmp3.cc/mp3/billy+joel+you%27re+only+human
Laatst gewijzigd:
Vanavond komt er een nieuwe albumlijst.... die van afgelopen vrijdag bevat wat foutieve data !
Ook in de loop van de avond een nieuwe combi albumlijst !
Nog niet ontvangen.
Dan komt ie vandaag
De juiste albumlijst staat weer op de site !
en de juiste combilijst ook weer !
Bijzondere beweging van een u2 - album. .. Twee weken geleden op 24. Dan ineens uit de lijst en nu weer binnen op 26. Vorige week stond het album nog wel gewoon op een normale plaats in de album top 40.... Volgens mij is dit een ( behoorlijke) fout.????
Vorige week stond ook de soundtrack van Frozen op 1... daar is deze week niks van terug te lezen
Laatst gewijzigd:
Rootje, hierboven staat toch dat de juiste albumlijst nu op de site staat. Daarin staat Frozen niet op 1, dat was fout in de eerder gepubliceerde lijst.

Zie 15-01-2015 00:50 uur
Oranje Top 30 lijst:

de afgelopen 3 lijsten van de Oranje Top 30 stonden foutief vermeld bij de verkeerde datum.

Op 27.12.2014 is er geen lijst gepubliceerd en is de jaarlijst uitgezonden. De lijst van 27.12.2014 is nu één week verplaatst, naar 3 januari. Ook de lijsten van 3 en 10 januari 2015 staan nu goed op 10 en 17 januari.
http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=Jean+Michel+Jarre&titel=Les+chants+magn%E9tiques+part+2&cat=s

De hoes toont een Engelstalige titel. De hitnotering hoort dus ook gewoon als Engelstalige titel in de overzichten, lijkt mij. En niet als Franstalige.

http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=Vangelis&titel=Titles+From+Chariots+Of+Fire&cat=s

De toevoeging "Titles from" staat alleen op een Duitse hoes en kan dus -net als op de 2 Nederlandse hoezen- ook weggelaten worden uit de Nederlandse overzichten.

Het lijkt me toch overduidelijk dat het niet '2 Pac' is maar 2Pac. Wat heeft dit topic voor zin als de erin doorgegeven fouten niet op de site worden gecorrigeerd? Oh, juist dáárom reageert er ook amper meer iemand op?
Laatst gewijzigd:
Nadat ik al jaren hitparadeliefhebber ben, deze site regelmatig bezoek en dit forum lees moest mijn eerste post er ooit van komen.

Bij het scrollen door de albumlijsten vielen me wat vreemde zaken (database-foutjes veroorzaakt door weekverschuivingen?) op:

25-8-2001 The Best Of The Doors - The Doors staat op zowel positie 98 als op 99

1-7-2000 Things To Make And Do - Moloko staat op zowel positie 83 als op 96

17-6-2000 Things To Make And Do - Moloko staat op zowel positie 74 als op 75

10-6-2000 Mad Season - Matchbox Twenty staat op zowel positie 75 als op 76

Kan iemand eens nagaan in de originele lijsten wat juist is, zodat dit gecorrigeerd kan worden?
Ronnie bedankt voor de tips !

Ik heb de gedrukte exemplaren van de albumlijsten en kan de fouten er dus zo uithalen !
Ronnie ALLES IS gecorrigeerd.... Nogmaals bedankt !
http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=Jean+Michel+Jarre&titel=Les+chants+magn%E9tiques+part+2&cat=s

De titel op de hoes was doorslaggevend, meende ik. Waarom is dit dan nog steeds niet veranderd?

http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=Jean+Michel+Jarre&titel=Magnetic+Fields&cat=a

Het album is in het Engels en de single is in het Frans? De single is net als het album óók in het Engels maar dan met 'Part 2' erachter. Verbeter dat a.u.b., dan krijgt dit topic ook weer zin. 'Part 2', makkelijk te onthouden maar blijkbaar moeilijk te corrigeren. Lijkt wel een beetje op '2 Pac'..

En er zit 1½ maand tussen nu en de vorige fout? Bezoekers zijn duidelijk niet echt meer bezig met speuren hier. Soort scroll-angst misschien?

Iedereen succes met speuren en schuw daarbij het scrollen niet als dat uw enigste angst is!

"Enige angst" bedoelde ik. (Sorry voor mijn wat 192TV-Nederlands.)
afz. SKO (Hee, zo stond ik niet in het forum gisteren..)
Laatst gewijzigd:
S:pko bedankt ! Ik heb het laten wijzigen !
Is het Jonna of Joanna Fraser? Beide namen worden gebruikt.
Bedankt John voor de wijziging !

Graag gedaan S:pko
André: volgens mij is het Jonna.... ik zal het nakijken !

En?
André, ik kom geen Joanna Fraser meer tegen. Ik denk dat het dus veranderd is.
¸¸.•*¨*•*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•` ¤ Nothanks!
Foutjes In Lijsten mag ook wel een deel 2 van komen. Hoef je niet helemaal naar beneden meer te scrollen.
Op 11 april 2015 stond in de Albumlijst op # 54 en in de Combialbumlijst op # 67 een verkeerd album ! (Mulder & Mulder). Dit album was door de platenmaatschappij verkeerd in hun systeem ingevoerd. Het moest namelijk het volgende album zijn:
Havenzangers 2.0 - We gaan er tegenaan!
Dit is nu gewijzigd !
Dus de weken ervoor en erna geen wijzigingen John?

De single van Sam Smith Feat. John Legend - Lay Me Down, is in 2015 uitgebracht.
In de Single Top 100 staat Sam Smith met Lay Me Down.
Dit acoustische nummer was in 2013 uitgebracht en is nooit 'n hit geweest. Ik kan me niet voorstellen dat nr. NU pas in jullie chart voorkomt.
In de Compilation30 van 02-05-2015 klopt waarschijnlijk iets niet. Volgens deze site staat op 28 nieuw Nassau Beach Club 2015, in het excel-bestand Het gevoel van de Top 2000 editie 2014. Wat is juist?
Aan Theo: In heel Europa, behalve Engeland staat het nummer nu in de lijst!

Aan André: De foute versie stond op de site ! Nu de juiste !
John, volgens mij staat de single Sam Smith Feat. John Legend - Lay Me Down in heel europa in de hitlijsten. Alleen in jullie lijst staat Sam Smith - Lay Me Down. (zonder Feat. John Legend) Dat is een heel ander nr. Zie: http://www.discogs.com/Sam-Smith-Lay-Me-Down/release/5310444
Theo je hebt geen gelijk. Kijk maar : http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=Sam+Smith&titel=Lay+Me+Down&cat=s

De andere versie alleen in Engeland.
@Theo: de versie met John Legend is speciaal opgenomen voor Comic Relief. Vandaar dat die versie alleen in de UK een hit is. Om de rest van Europa niet helemaal met lege handen te laten, is de versie van Sam Smith in sommige landen alsnog uitgebracht.
Een opmerking bij het album: Soundtrack - Violetta - en vivo.

De piekpositie is verkeerd dat moet namelijk 26 zijn en niet 23.
Ik zie niet iets vreemds Peter.

Deze topic is gesloten


AustraliŽ BelgiŽ Denemarken Duitsland Finland Frankrijk ItaliŽ Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?