Forum

Forum - General [nl] - ScheldePop

Terneuzen, 23 januari 2009

Voicst en Van Velzen op Scheldepop!

De organisatie heeft nog twee top bands uit Nederland weten te boeken voor het Scheldepop festival 2009. Voicst en Van Velzen zijn toegevoegd aan het programma.
De uit drie personen bestaande band Voicst (vaak beschreven als ADHD-rock, maar wij noemen ze gewoon fantastisch) doet het momenteel ontzettend goed! Zo is Voicst "Ambassadeur van de Vrijheid" en spelen ze dit jaar op verschillende locaties tijdens het bevrijdingsfestival. Onder andere met Ellen ten Damme en DJ Isis, die ook door Scheldepop geboekt zijn.
In 2008 verscheen hun tweede album "Tale of Two Devils" en toerden ze in binnen- en buitenland. Ook speelde Voicst in het voorprogramma van niet de minste artiesten, zoals Juliette & The Licks, zZz en Danko Jones. Waar kun je Voicst nog van kennen? Ze speelden al op festivals zoals Pinkpop, Oxygen, Lowlands en The Great Escape. Hun liedjes zijn verder gebruikt voor het spel Fifa World Cup Football, verschillende reclames en Google Earth.
VanVelzen is de nieuwste sensatie van eigen bodem. Zanger/pianist Roel VanVelzen (1978) is een opvallende verschijning en krijgt moeiteloos alle ogen op zich gericht. Zodra hij begint te zingen, wil je niet meer stoppen met luisteren.
In september 2006 komt de eerste single uit. ‘Baby Get Higher’ wordt een megahit en staat wekenlang hoog in de hitlijsten. Tijdens de 3FM Awards 2007 krijgt VanVelzen zelfs de Schaal van Rigter uitgereikt, omdat ‘Baby Get Higher’ dat jaar de meest gedraaide plaat is. Diezelfde avond ontvangt VanVelzen tevens de 3FM Award voor beste nieuwkomer. En ook de tweede single ‘Burn’ is een hit. Nog voor de plaat in de winkel ligt bombardeert Radio 538 ‘m tot Alarmschijf en schopt het tot nummer 6 in de Mega top 50.

Tickets voor Scheldepop zijn te koop bij Muziekhuis Sonora en alle bekende Ticket Online verkooppunten. In navolging van de succesvolle Early Bird Actie in de winter van 2008 hanteert Scheldepop een heel nieuw voorverkoopsysteem. Hoe eerder de festivalbezoeker zijn ticket koopt, hoe voordeliger zij uit zijn! Tot en met 28 februari kost een dagkaart € 20,- (excl. fee) en een combiticket € 40,- (excl. fee). Campingtickets zijn vanaf vandaag verkrijgbaar! Meer informatie is te vinden op www.scheldepop.nl!
Terneuzen, 16 februari 2009

De eerste voorronde Scheldepop zaterdag 28 februari in Snowbase

Stichting Scheldepop heeft zestien talentvolle bands en artiesten geselecteerd die tijdens twee voorrondes strijden om een podiumplaats tijdens Scheldepop. In totaal hebben ruim 120 bands uit heel Nederland zich aangemeld. Van de bands die in de voorrondes spelen, worden 8 bands geselecteerd die op 11 of 12 juli mogen optreden. Zaterdag 28 februari is de eerste editie van de voorronde Scheldepop 2009.

Een jury, bestaande uit zeven leden, met elk een verschillende achtergrond in de Zeeuwse muziekwereld, jureren de acht bands die deze avond spelen op een aantal verschillende onderdelen. Uiteindelijk zullen zij zo de beste vier selecteren. Elke band krijgt 30 minuten de tijd om zijn kwaliteiten aan het publiek te laten zien en horen. De presentatie is in handen van popquiz winnaar Leen Oele.

De volgende acht bands spelen op zaterdag 28 februari 2009:


1. Soullab (Weert, Limburg)
2. Ocean's Edge (Oud Vossemeer, Zeeland)
3. Elly Kellner (Terneuzen, Zeeland)
4. Johnny Stardust (Oosterhout, Brabant)
5. Kangaroo Dynasty (Delft, Zuid-Holland)
6. Rumblefist (Terneuzen, Zeeland)
7. Side Walk Stone (Bruinisse, Zeeland)
8. Tuxedo Bandido (Vlissingen, Zeeland)

Na afloop van de voorrondes is er een afterparty tot 02.00 uur met dj Wired die en mix van 80 & 90 synthpop & electropop zal draaien. In de club draait DJ Hans techno & techhouse. Zaal is open vanaf 17.30 en de toegang is gratis.

Tijdens de voorrondes worden toegangstickets voor Scheldepop op 11 en 12 juli verkocht tegen gereduceerd tarief.


Meer informatie
• Manon Koster, tel. 06 - 12 99 24 60
• Dimitry Kleijer, tel. 06 - 12 31 36 10
• www.scheldepop.nl


Een bericht toevoegen (*=Verplicht veld)
Naam*   
E-mail   
Een smilie toevoegen:
Tekst*   


AustraliŽ BelgiŽ Denemarken Duitsland Finland Frankrijk ItaliŽ Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?