Forum

Forum - General [nl] - Pinkpop 2007 nieuws

De eerste acts voor Pinkpop 2007 zijn bekend.

Vandaag heeft de organisatie bekend gemaakt dat onder andere Muse en Iggy Pop met zijn band The Stooges zullen optreden. Ook heeft de band Lostprophets al toegezegd te komen. De rest van de acts zullen op 28 februari bekend gemaakt worden in Paradiso.
Dat zijn alvast drie namen waar je mee aan kunt komen. Ik ben benieuwd of ze ook spannende nieuwe acts weten te strikken.
Geheel terecht kan Pinkpopbaas "Jan Smeets" op de borst kloppen en van de daken schreeuwen dat zíjn "Pinkpop" het oudste pop- en rockfestival van Nederland is !!! De sleutel van het succes ?? "Pinkpop" weet jaar in jaar uit altijd de vinger aan de pols te houden met de beste namen uit de scene !!!

Voor de 38e editie heeft de Pinkpopdirecteur werkelijk alles uit de kast gehaald om een dijk van een programma neer te zetten !!! Verspreid over drie dagen kun je je tegoed doen aan de verrichtingen van o.m. "The Smashing Pumpkins, Linkin Park, Muse, Marilyn Manson, Snow Patrol, Within Temptation, Arctic Monkeys, Iggy & The Stooges, Razorlight, Scissor Sisters, Wolfmother, Good Charlotte, The Fratellis, Lostprophets, Juliette & The Licks, Ilse DeLange, Macy Gray, Amy Winehouse, Korn, The Kooks, The Magic Numbers en Stone Sour" !!!

Check het complete programma op de officiële site van Pinkpop: http://www.pinkpop.nl/page.php?pagID=396


De kaartverkoop is nu begonnen, 10.00 uur !!!

za 26 t/m ma 28 mei 2007: "Megaland" (Landgraaf / Limburg)
Tom Morello, de gitarist en oprichter van Rage against the Machine, speelt op 27 mei op Pinkpop. Zijn soloact The Nightwatchman is de één na laatste act van het festival die is bekendgemaakt. Eind februari werd op twee artiesten na het volledige programma bekend.

De 42-jarige Morello, die ook speelt bij de band Audioslave, creëerde zijn alter ego van The Nightwatchman om uiting te geven aan zijn politieke ongenoegen. Met zijn folkmuziek spreekt hij zich onder meer uit tegen de oorlog in Irak.


De Britse rockband The Noisettes komt naar Pinkpop. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. Hiermee is de programmering van het festival compleet.
Het driedaagse festival is vandaag begonnen en duurt tot en met maandag !!! Er worden naar verwachting ongeveer 60.000 bezoekers vermaakt door nationale en internationale artiesten !!!

Het festival is volgens Pinkpop-directeur "Jan Smeets" bijna uitverkocht !!! "Maar er zijn nog een aantal kaarten dus iedereen is welkom" !!!

De weersvoorspellingen zijn niet erg gunstig voor dit pinksterweekeinde !!! Regen, onweer en slechts 16 graden zijn voorspeld !!! Ook vorig jaar waren de voorspellingen niet goed, de dagen voorafgaand aan het festival regende het flink, waardoor gevreesd werd voor een grote modderpoel !!! Tijdens Pinkpop zelf viel het uiteindelijk wel mee !!!

De afsluitende act maandag is ook bekend, het zijn de "Smashing Pumpkins" !!!
I.v.m. de ziekte van "Amy Winehouse" mocht "Krezip" gisteren in de John Peel Stage op Pinkpop 2007 spelen !!! Er werd afgetrapt met "Rehab" !!! Het publiek was in iedergeval zeer enthousiast !!!
De politie heeft twee mannen uit Heerlen opgepakt, die verdacht worden van een groot aantal diefstallen van spullen uit tentjes op camping B op het Pinkpopterrein !!!

Eerder had de politie een Engelsman opgepakt op verdenking van deze diefstallen !!! Maar het bleek volgens een woordvoerder van de politie om een persoonsverwisseling te gaan !!! De Brit is vanochtend weer in vrijheid gesteld !!!

De politie nam bij de twee mannen uit Heerlen messen in beslag, waarmee ze de tentjes zouden hebben opengesneden om er hun slag te slaan !!! Beide mannen zijn bekenden van de politie !!!

De politie en de organisatie van "Pinkpop" sloegen zondag alarm na het grote aantal diefstallen op Camping B, een van de drie grote campings op het festivalterrein !!! De dieven stalen onder meer toegangstickets, waardoor veel gasten niet terug konden naar het festivalterrein !!! "Jan Smeets" toonde zich gelukkig coulant !!! Mensen, van wie de tickets gestolen waren, mochten toch het terrein op !!!
Komende zaterdag, 11 augustus, is evenemententerrein Megaland in Landgraaf het toneel voor "Pinkpop Classic": een festival met alleen artiesten uit het roemruchte Pinkpopverleden !!! Op de eerste editie van dit festival, welke is georganiseerd in het kader van 25 jaar Landgraaf, beklimmen "Status Quo, Marillion, Willy DeVille & Band, Steve Harley & Cockney Rebel, Raymond van het Groenewoud & Band, Wishbone Ash en de Janse Bagge Bend" het podium !!!

Met het festival wordt nu, en in de toekomst, een programma neergezet dat de herinnering warm houdt aan de vroegere edities van "Pinkpop" !!! Op "Pinkpop Classic" staat ook een zittribune die ruimte biedt aan duizend toeschouwers !!! Ook zijn er nog VIP Kaarten verkrijgbaar voor bedrijven en instellingen !!!

Kijk voor meer info op de site van "Pinkpop Classic":
http://www.pinkpopclassic.nl/

Zaterdag 11 augustus 2007
Evenemententerrein Megaland - Landgraaf (L)
Deuren open: 11.00 uur; aanvang: 12.30 uur
Entree: € 49,- (exclusief servicekosten !!!)
VIP-Tickets: € 150,- (exclusief 19% BTW !!!)
"Pinkpop Classic" krijgt volgend jaar een vervolg !!! De eerste editie van dit festival met bands die ook in de jaren '70 en '80 al op "Pinkpop" speelden, bleek afgelopen zaterdag een groot succes, zodat Pinkpopbaas "Jan Smeets" tevreden een vervolg aankondigde !!!

Zeven bands traden zaterdag aan voor een publiek van ongeveer 9000 vijftigers en zestigers !!! Het festival was bedoeld voor iedereen die in zijn jonge jaren "Pinkpop" bezocht en de bands van toen opnieuw wil zien !!! Voor zover ze nog bestaan, natuurlijk !!!

Voor afsluiter "Status Quo", die in 1974 van "Pinkpop" de springplank voor zijn Europese doorbraak maakte, was dat geen probleem !!! De Britse rockband draait al meer dan veertig jaar mee, en wist ook zaterdag het publiek in extase te krijgen !!!

Hetzelfde gold voor de openingsact van de Limburgse kolderrockers van de "Janse Baggen Bend" die in 1983, een jaar na een optreden op "Pinkpop", landelijk doorbraken met de hit "Sollicitere" en in Limburg nog steeds volle zalen trekt !!!

Maar veel muziekfans waren toch teleurgesteld dat een band als "Marillion" niet met de oorspronkelijke zanger op de planken verscheen !!! Over andere bands waren de meningen verdeeld !!!

"Willy DeVille" is volgens velen nog slechts een schim van zichzelf, hoewel zijn "Spanish Stroll" nog steeds indruk maakte !!!

"Raymond van het Groenewoud" leek vooral doende met het uitknijpen van zijn ziel, en zoveel leed dreef menigeen naar de naburige frietkot of hamburgertent !!! "Van het Groenewoud" had wel een leuke benaming voor "Pinkpop Classic" bedacht: het Alzheimer Festival !!!

Solide speelden "Wishbone Ash" en "Steve Harley & Cockney Rebel" !!! Mooi, maar het vuur is er uit, merkte menigeen op !!!

Volgend jaar wordt "Pinkpop Classic" op pinkstermaandag 12 mei 2008 gehouden !!!


Een bericht toevoegen (*=Verplicht veld)
Naam*   
E-mail   
Een smilie toevoegen:
Tekst*   


AustraliŽ BelgiŽ Denemarken Duitsland Finland Frankrijk ItaliŽ Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?