Forum

Forum - Dutch Charts - Het 'regende' weerrecords in Nederland (2006) !!!

Nederland heeft een jaar achter de rug waarin zowel hitterecords als regenrecords gevestigd werden !!! Na een milde winter en een wisselvallige lente werden in de zomer van 2006 de eerste records geschreven !!!

Juli 2006 was de warmste julimaand van de afgelopen drie eeuwen !!! De maand kende twee hittegolven, wat heel bijzonder is !!! Sinds 1948 is het niet voorgekomen dat er in één jaar twee keer een hittegolf was !!! Het record staat op 1947, toen in de uiterst warme zomer van dat jaar vier keer zo'n periode van zeer hoge temperaturen werd geregistreerd !!!

Ook de zware regenval zorgde voor records !!! In de zomer van 2006 viel op maar liefst dertien dagen meer dan 50 mm neerslag (op een bepaalde plaats in Nederland) !!!

De maand augustus was de natste augustus sinds het begin van de metingen in 1906 !!! Met 184 mm neerslag gemiddeld is de maand zelfs een van de natste maanden aller tijden !!! Augustus 2006 evenaarde het record uit september 2001 !!!

De warmte hield aan !!! Het "KNMI" riep september 2006 uit tot de warmste septembermaand in de afgelopen driehonderd jaar !!!

Ook in de herfst steeg het kwik naar hoge waarden !!! Met gemiddelde temperaturen in de maanden september, oktober en november van 13,6 graden Celsius was sprake van de warmste herfst van de afgelopen drie eeuwen !!! Volgens het "KNMI" kunnen we ook de aankomende winter niet op koud weer rekenen !!!
Das typisch het broeikas effect. Nog een paar jaar en we hebben helemaal geen winter meer . Bovendien licht op mijn vakantie bestemming waar ik op wintersport ga met kerst nog geen druppel sneeuw . En die hittegolf afgelopen zomer vond ik ook net iets teveel van het goeie. Ik denk dat als dit nog jaren lang doorgaat er toch een probleem bij gaat komen!!! Mischien wordt het eens tijd het openbaar vervoer gratis te maken. Minder auto's op de weg, minder uitlaatgassen, en ook nog eens minder geld nodig aan wegreparatie's . ach 't is maar een idee
Echt veranderd is het weer volgens mij niet, want ze hadden een tijd terug bij "Het Weer" op RTL 4 een weerkaart uit 1906 en het weer was op die dag in 1906 hetzelfde als in 2006. Volgens mij valt het nog wel mee met dat broeikaseffect.
Laten we het hopen . Toch lijkt het erop dat de gemiddelde lijn van de temperatuur langzaam omhoog gaat.


Een bericht toevoegen (*=Verplicht veld)
Naam*   
E-mail   
Een smilie toevoegen:
Tekst*   


AustraliŽ BelgiŽ Denemarken Duitsland Finland Frankrijk ItaliŽ Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?