Forum

Forum - General [nl] - Mariska Veres overleden

Vandaag is zangeres Mariska Veres op 59-jarige leeftijd overleden. Dat meldde het 20.00 uur journaal van de NOS. Veres leed aan een zware vorm van kanker in de lever en de galblaas. Ze is vooral bekend geworden als zangeres van popgroep Shocking Blue met de wereldhit Venus.
Mariska Veres" is zaterdagmiddag in Den Haag inderdaad aan de gevolgen van kanker overleden !!! Dat heeft "Willem van Kooten", eigenaar van platenmaatschappij "Red Bullet" officieel laten weten !!! De zangeres van de band "Shocking Blue", vooral wereldberoemd door de hit "Venus", is 59 jaar geworden !!!

"Venus" bereikte destijds de # 1 plek in de Amerikaanse hitparade, een uitzonderlijke prestatie voor een Nederlandse popgroep !!! Het nummer werd vaak gecoverd !!! In 1981 stond het opnieuw bovenaan in The States als onderdeel van de medley van de Nederlandse "Stars On 45" van "Jaap Eggermont" !!! In 1986 maakte de Britse meidengroep "Bananarama" er wederom een grote hit van !!!

In 1993 richtte "Mariska Veres" nog "The Shocking Jazz Quintet" op !!!

Onlangs kreeg ze pas te horen dat ze ongeneeselijk ziek was !!!
Triest nieuws ..... een Icoon uit de Nederlands Pop geschiedenis !
Heel erg jammer dat ze er niet meer is.

Ik ben blij dat ik haar een paar keer heb mogen ontmoeten, echt een schat van een vrouw.
Ook mijn verjaardag zal niet zo zeer hetzelfde zijn, we waren op dezelfde dag jarig (1 oktober), wel met een verschil van 21 jaar.

Gelukkig blijft haar stem voor altijd, dankzij de prachtige songs van Shocking Blue en niet te vergeten haar solo-singles.
De organisatie van "The Hague Jazz" kijkt terug op een "super" festival !!! Het onthaal van de verschillende optredens was zowel bij publiek, artiesten en media geweldig, aldus "Erik van het Groenewoudt" van de organisatie gisteren !!! "Dit is het bewijs dat we bestaansrecht hebben" !!! Het was dit weekeinde de tweede editie van het festival !!!

Op de openingsdag van het tweedaagse jazzfestival in het World Forum Convention Center (WFCC) in Den Haag kwamen 8500 mensen af !!! Zaterdagavond waren alle tienduizend beschikbare kaarten uitverkocht !!!

Het festival opende vrijdagavond met een emotioneel eerbetoon aan "Mariska Veres", de overleden zangeres van de beroemde Haagse band "Shocking Blue" !!! Muzikanten van haar band speelden een nummer dat door "Veres" man speciaal voor dit evenement werd gecomponeerd !!!

Een van de hoogtepunten van het festival was het optreden van de Amerikaanse soulzanger "Percy Sledge" !!! Hij is bekend van de hit "When A Man Loves A Woman" !!! Daarnaast stonden onder meer ook "Candy Dulfer, Nigel Kennedy en Hans Teeuwen" op het podium !!!

(c) ANP
Afgelopen woensdag (1 oktober) was ik in Den Haag en heb haar om 19:00 bij de vuurtoren van Scheveningen herdacht.

Mariska Veres een topzangeres om nooit te vergeten.
Laatst gewijzigd:
In 1968 trad Mariska al op met een band in de Vuntushoeve in Loosdrecht. Toen had ze al een stem als een klok.
Inderdaad iemand die veel te vroeg van ons is weggegaan.
Ze was geweldig, vooral de stem van haar. We zullen haar missen, maar altijd in herinnering blijven houden.
Vandaag is het alweer 2 jaar geleden dat we afscheid moesten nemen van één van Nederlands beste zangeressen.
Mariska ik mis je...
Mariska ik vond je geweldig .
DE FORMATIE SHOCKING BLUE BRACHT MUZIEK DAT DE TERM "NEDERPOP" FEL OVERSTEEG
HET FIJNE EN SUBTIELE GITAAR WERK DOOR SOLIST EN SONG WRITER ROBY VAN LEEUWEN WAS EEN VOOR BEELD VOOR VELE EGO GERICHTE BLUES RIFF GITAAR GEKLETTER GITARISTEN UIT DIE TIJD EN HEDEN

DE BASS LIJNEN OP HET ADEMBENEMDE "LOVE MACHINE" IS PURE AFRO SOUL EN EEN STRELING VOOR HET OOR
DAT IS WAT EEN BASS HOORT VOOR TE STELLEN
DE ROCK AND ROLL UITSTRALING VAN MARISCA VERES WAS WARM EN MAGISCH
MET HAAR CARAVAAN AANDRIJVENDE ZANG STEM PASTE ZE NATUURLIJKER WIJS BIJ EEN VRIJ GEVOCHTE GITAAR SOUND,IN DAT GENE WAT DIE TIJDS ENERGIE SFEER ZICHT BAAR , TASTBAAR EN HOOR BAAR MAAKTE TOT IN ESSENTIE HET ZIEL VISUALISERENDE DOOR KLANK EN SPEL
DIT DUID OP RESPEKT VOOR TRADITIE KOMEND VAN GROOT TALENT

MET HUN 3RD ALBUM UIT HET JAAR '71
IN SAMEN HORIGHEID MET LEO VAN DE KETTERIJ
STAAN ZE ZOALS IK DAT DESTIJDS REEDS BEGREEP OP TOP
EN WAARIN HET GITAAR VIRTUOOS VAN LEEUWEN TOT VERBEELDING SPREEKT

IK PROFILEER SHOCKING BLUE GRAAG ALS ZIJNDE DE PIONEERS VAN DE ROMA BEAT ALS ZIJNDE ON EVEN AARD BAAR EEN BAND DAT EEN ZIEL UITSTRAALDE ALS ZIJNDE EEN AANWEZIGHEID DAT ON MIS BAAR AAN WEZIG HOORDE
ALS BLAUW DRUK OP IEDERS MUZIEK LIEF HEBBENDE ZIEL
ONZE ZIEL DAT ROBY VAN LEEUWEN MET ZIJN MEER DAN SCHITTERENDE FORMATIE SHOCKING BLUE WIST TE RAKEN
EN STOND VOOR EEN VRIJHEIDS LIEVENDE HORIZON VOOR IEDER WIE HET HOREN MOET , DOOR MIDDEL VAN ZEER KRACHTIG SENSUEEL MAGISCHE BEAT MET R&B EN COUNTRY INVLOEDEN DAN WEER HINDOUSTAANS PSYCHEDELIC SOUNDS AND SOUL , SCHITTEREND !


Corr
Marisca
Rust in vrede
Amen


Een bericht toevoegen (*=Verplicht veld)
Naam*   
E-mail   
Een smilie toevoegen:
Tekst*   


AustraliŽ BelgiŽ Denemarken Duitsland Finland Frankrijk ItaliŽ Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?