Veldhuis & Kemper - Ik wou dat ik jou was

Cover Veldhuis & Kemper - Ik wou dat ik jou was
Cover

Nummer

Jaar:2003
Muziek/Tekst:Richard Kemper
Remco Veldhuis
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen

Charts

Binnenkomst:10/05/2003 (Positie 66)
Laatste week notering:18/10/2003 (Positie 92)
Piekpositie:2 (4 Weken)
Chartrun:
Aantal weken:24
Positie aller tijden:583 (1898 Punten)
In de landen:
nl  Piek: 2 / Weken: 24
be  Piek: 3 / Weken: 21 (V)

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
3:56Hitzone 24EMI
5918282
Compilatie
CD
25/07/2003
Instr.3:54BijzonderEMI
553 040 2
Single
CD-Single
19/09/2003
3:53Het beste uit de komplete kleinkunstkollektieUniversal
9813647
Compilatie
CD
28/11/2003
3:5340 jaar Top 40 - 2003-2004SMM
517832 7
Compilatie
CD
11/10/2004
3:54Zo is er maar éénEMI
3635002
Compilatie
CD
28/04/2006
»» alles tonen

Veldhuis & Kemper   Discografie / Fan worden

Singles - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Ik wou dat ik jou was10/05/2003224
Bijzonder27/09/20032911
Te blond27/03/2004328
Kaartenhuis (als het gaat waaien)25/09/2004366
Als je iets kan doen (Artiesten voor Azië)15/01/2005112
Niets van dat alles26/02/2005895
Wacht26/08/2006294
Wat heb je nodig25/11/20061001
Volkomen kut14/02/2009385
 
Albums - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Half zo echt21/06/20031056
Als het gaat waaien09/10/20041724
Wat heb je nodig09/09/20062713
We moeten praten07/02/2009158
Dan maar niet gelukkig09/04/2011412
Onder de douche19/10/201377
Of de gladiolen22/11/2014195
 
DVD Music - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Tijd heelt alle zonden [DVD]02/05/200963
We moeten praten [DVD]04/12/201095
 

Reviews

Puntengemiddelde: 5.11 (Reviews: 19)

Alleen de Nederlands- en Engelstalige reviews worden getoond: Alle talen tonen
07/11/2005 21:47
Snormobiel Beusichem
******
▒ Zeer gave plaat uit mei 2003 van het Nederlandse duo: " Remco Veldhuis & Richard Kemper" !!! Volle bak ☺!!!

@16-07-2015: ▒ (NL Top 40: 17 wk / # 2) ☺!!!
Laatst gewijzigd: 16/07/2015 16:06

DeejayDave
******
Stond wekenlang op de bovenste positie in mijn persoonlijke lijst. Een juweeltje en groeit in de komende jaren vast uit naar een Nederklassieker.

MUSICBOJ
*****
Geen slechte debuutplaat van de 2 mannen! Ik ga voor 5 sterren..

Stevolution
******
Ik vind dit eerlijk gezegd één van de beste Nederlandstalige songs van de afgelopen tien jaar. Goed gecomponeerd, redelijk gevoelig en ook met de nodige humor gebracht. Maar buiten dat ook een erg realistische en herkenbare tekst. Elke man valt namelijk wel in één van de twee categorieën die Veldhuis & Kemper hier omschrijven. Ben jij het broertje, de schouder, het maatje en het klankbord? Of juist de coole, de macho, de stoere en de glijer? De vergelijkingen lopen naarmate het nummer vordert een beetje uit de hand, maar dat is juist een leuke relativering van het hele onderwerp. Ik wou wel dat ik jou was, maar ik ben eigenlijk blij dat ik mezelf ben, zoiets. En dat vind ik een goede moraal!

S.
Laatst gewijzigd: 16/12/2009 14:19

tejotejo
******
blijft een super nummer, grote hit ook in Vlaanderen !

Richard (NL)
******
Gewoon één van de beste nederlandstalige songs aller tijden.

Katefan
******
Echt een mega schoon nummer.
Een van mijn lievelings Nederlandstalige nummers.
Vooral de rijmen vind ik gewoon weg fantastisch en het klopt als een bus.

cutieke
**
niet mijn ding!

Cheetah
******
Zeer mooi

Patrick3
******
Heel mooi.

Topbart
****
een beetje gekunstelde teksten a la Acda & De Munnik, maar toch een mooie plaat!

gherkin
*****
Nederlandstalige muziek van boven de Moerdijk, af en toe werkt het echt. Zoals bij deze hit van Veldhuis & Kemper uit 2003. Vooral de leuke tekst maakt het een topper.

drdjrene
******
Zooooo herkenbaar!

Patrick7781
****
Aardig.
Een review toevoegen
Australië België Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Italië Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?