The Scene / De Dijk - De wereld is van iedereen / Nieuwe laarzen (van een oude leest)

Cover The Scene / De Dijk - De wereld is van iedereen / Nieuwe laarzen (van een oude leest)
CD-Maxi
Mercury / Phonogram 862 577-2

Nummer

Jaar:1993
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen

Charts

Binnenkomst:31/07/1993 (Positie 37)
Laatste week notering:04/09/1993 (Positie 47)
Piekpositie:16 (2 Weken)
Chartrun:
Aantal weken:6
Positie aller tijden:9946 (432 Punten)
Single Tip:10/07/1993 / Piek: 9 / Weken: 3
In de landen:
nl  Piek: 16 / Weken: 6

Tracks

02/07/1993
CD-Maxi Mercury / Phonogram 862 577-2 / EAN 0042286257723
Toon detailsAlles beluisteren
1.The Scene - De wereld is van iedereen
  3:47
2.De Dijk - Nieuwe laarzen (van een oude leest)
3:59
3.The Scene - De wereld is van iedereen (Acoustisch)
4:33
4.De Dijk - Nieuwe laarzen (van een oude leest) (Live tijdens Bevrijdingspop, Amsterdam, 5 mei 1993)
4:47
   

De Dijk   Artiestenpagina

Singles - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Bloedend hart11/09/1982432
Binnen zonder kloppen13/04/1985462
Mag het licht uit27/06/19872613
Dansen op de vulkaan03/10/1987556
Ik kan het niet alleen15/04/1989209
Nergens goed voor24/06/19891313
Wat een vrouw16/09/1989558
Bloedend hart (Live)31/03/1990249
Je weet nooit wanneer09/03/19913011
Hou me vast15/06/1991664
5 uur16/11/1991439
Zeven levens12/09/1992479
De wereld is van iedereen / Nieuwe laarzen (van een oude leest) (The Scene / De Dijk)31/07/1993166
Als ze er niet is24/09/1994615
Laaiend vuur07/01/1995344
Heb je het hart29/04/1995305
Laat het vanavond gebeuren22/02/1997359
Stampvol café05/07/1997834
Groot hart (Live)12/09/1998576
Als het golft10/06/2000639
Waar is iedereen?04/11/2000951
We beginnen pas12/05/2001817
Ga in mijn schoenen staan22/06/200299
Zoals nog nooit31/08/2002315
Muzikanten dansen niet30/11/2002805
Huil maar niet18/10/2003247
Amsterdam27/12/2003294
Recht in de ogen03/09/2005494
Zullen we dansen / Kom blauwe regen10/12/2005325
What A Woman (Solomon Burke & De Dijk feat. Jools Holland On Piano)18/09/2010425
Hold On Tight (Solomon Burke & De Dijk)23/10/2010633
Ik jou en jij mij01/10/20111001
Kan ik iets voor je doen?12/11/2011951
 
Albums - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
De Dijk25/12/1982481
Wakker in een vreemde wereld05/09/19872610
Niemand in de stad15/04/19891631
Live14/04/19901020
Nooit genoeg06/04/19911917
Zeven Levens10/10/1992248
De blauwe schuit08/10/1994339
De stand van de maan05/04/1997222
Voor de tover10/10/1998819
Het beste van10/10/19981110
Zevende hemel23/09/2000318
Muzikanten dansen niet31/08/2002119
Door08/11/2003916
Later is nu17/09/2005420
Zullen we dansen 1981-200611/02/2006232
We beginnen pas30/09/2006711
Brussel06/09/2008239
Niemand in de stad (Deluxe Edition)11/04/2009614
Hold On Tight (Solomon Burke & De Dijk)09/10/2010255
100 x De Dijk04/12/20102716
Scherp de zeis01/10/2011146
Dijkers & Strijkers (De Dijk / Amsterdam Sinfonietta)08/03/2014112
Allemansplein11/10/2014121
Groef01/04/2017512
 
DVD Music - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Live vanuit de Melkweg [DVD]23/11/2002301
Door [DVD]08/11/200338
We beginnen pas - 25 Jaar De Dijk - Ahoyconcert 2006 [DVD]11/11/2006324
 

The Scene   Discografie / Fan worden

Singles - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Rigoreus29/09/1990685
Iedereen is van de wereld09/02/1991626
Blauw01/06/19911511
Zuster14/03/1992338
Open23/05/1992409
Samen29/08/1992575
De wereld is van iedereen / Nieuwe laarzen (van een oude leest) (The Scene / De Dijk)31/07/1993166
Helden05/08/2000849
 
Albums - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Blauw15/06/19914112
Open04/04/19922618
Avenue de la Scene16/10/1993348
The Scene12/11/19944310
Arena13/04/1996357
2 Meter Sessie26/04/1997536
Rauw, hees, teder > Het beste van16/09/2000693
200726/05/2007792
Liefde op doorreis31/10/2009464
Kiss & Tell (Selena Gomez & The Scene)10/04/2010874
A Year Without Rain (Selena Gomez & The Scene)25/09/2010512
Code17/03/2012442
 

Reviews

Reviews voor The Scene - Iedereen is van de wereld
Puntengemiddelde: 4.42 (Reviews: 12)

Alleen de Nederlands- en Engelstalige reviews worden getoond: Alle talen tonen
03/06/2006 14:24
Snormobiel Beusichem
*****
▒ Deze CD-Single van de Nederlandse formatie: "The Scene", kwam tot mijn spijt niet verder dan de NL Tip 30 van februari 1991 !!! Toch is het een meesterwerk gebleven al die jaren !!! (NL Tip 30: 6 wk / # 8) ☺!!!

@20-01-2015: Als éérbetoon aan de ernstig zieke: "Thé", ga ik naar 5 sterren ☺!!!
Laatst gewijzigd: 20/01/2015 10:33

DeejayDave
****
Uitstekende plaat van Thé Lau's The Scene.

Topbart
****
Ik sluit me aan bij de vorige recensies!!

otnorot
******
Onverslijtbaar meesterwerk van Thé Lau. Onbegrijpelijk dat dit geen hit werd terwijl iedereen het wel kan meebrullen!

tigerlover
**
niet mijn smaak

gherkin
*****
Uitstekende klassieker.

Patrick3
*****
Een fijne klassieker

MUSICBOJ
***
Toffe klassieker, zonder meer!!! Ik ben persoonlijk géén topfan van deze Hollandse band!!! Exact 3 sterren, wat toch ook al voldoende is!!! 😏

bjornieboy
****
Het is een mooi nummer, maar er wordt de laatste tijd net gedaan of the Scene een topact was, qua hits waren ze dat totaal niet en ook de album verkopen tonen dit niet aan. Frans Timmermans wist in het Europese parlement te vertellen dat we een top artiest verloren zijn, totaal misplaatst.

Rootje
*****
Een van de betere nederrock klassiekers. Thé Lau was een begenadigd tekstschrijver en (verhalend) muzikant. R.I.P.
Een review toevoegen
Australië België Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Italië Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?