Teach-In - Fly Away

Cover Teach-In - Fly Away
7" Single
CNR 141 250 (nl)

Nummer

Jaar:1974
Muziek/Tekst:Gerard Stellaard
Bill van Dijk
Producer:Eddy Ouwens
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen

Charts

Binnenkomst:23/03/1974 (Positie 24)
Laatste week notering:18/05/1974 (Positie 27)
Piekpositie:6 (4 Weken)
Chartrun:
Aantal weken:9
Positie aller tijden:4605 (796 Punten)
Single Tip:09/03/1974 / Piek: 1 / Weken: 2
In de landen:
nl  Piek: 6 / Weken: 9
be  Piek: 8 / Weken: 10 (V)

Tracks

1974
7" Single Metronome M 25.572 [de]
1974
7" Single CNR 141 250 [nl]
Toon detailsAlles beluisteren
1.Fly Away
  3:11
2.Bye Bye Bye
2:46
   

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
3:11Fly AwayMetronome
M 25.572
Single
7" Single
1974
Roll AlongCNR
651.005
Album
LP
1974
3:07FestivalCNR
539.001
Album
LP
1975
Our SongsCNR
539.001
Album
LP
1975
Remember The 70's Vol. 3Arcade
ADEH 157
Compilatie
LP
1984
»» alles tonen

Teach-In   Discografie / Fan worden

Singles - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Fly Away23/03/197469
In The Summernight07/09/1974310
Tennessee Town07/12/197494
Ding-A-Dong08/03/197538
Goodbye Love11/10/197557
Rose Valley24/01/1976194
Upside Down20/11/197639
See The Sun03/09/1977263
Dear John21/10/1978513
The Robot24/03/1979165
Greenpeace14/04/197957
Regrets13/09/1980314
 

Reviews

Puntengemiddelde: 4.61 (Reviews: 18)

Alleen de Nederlands- en Engelstalige reviews worden getoond: Alle talen tonen
15/05/2005 14:51
Richard (NL)
*****
A good song from Teach In. It became a #5 in The Netherlands (1974).
09/07/2005 17:50
Snormobiel Beusichem
*****
▓ Weer een heel goede plaat van Teach In uit maart 1975 !!!

Ten opzichte van 1969 is deze bezetting in 1975 (eigenlijk al in 1972 !!!), totaal anders !!! Dat maak niet uit: 5 sterren !!!

Van de oorspronkelijke bandleden bleven toen alleen toetsenist Koos Versteeg en drummer Ruud Nijhuis over !!! De nieuwe bandleden waren John Gaasbeek (ex-Stora Combo, het latere Orkest Freddie Golden), Chris de Wolde, Ard Weenink en zangeres Getty Kaspers !!!

Internationale roem bereikte Teach-In in 1975, door als Nederlandse afvaardiging het ESC te winnen met "Ding-A-Dong", geschreven door Will Luikinga, Eddy Ouwens en Dick Bakker !!!

De leden van de Band Teach In wisselde tot 1980 nog wel eens een keer !!!
Laatst gewijzigd: 15/02/2006 19:41

Garth Hedges
******
In de jaren zeventig werd muziek nog gemaakt door echte musici. Fly away is, net als de andere liedjes van Teach In, een fraai staaltje vakmanschap. Degelijke melodie, leuke tekst, fraai arrangement, virtuoos spel, loepzuivere zang.
Kortom; een lied met kop en staart. Kan zo weer de hitparade in.

6470hans
*****
daar ben ik het helemaal mee eens.

aburex
*****
Goed nummertje om mee te zingen

Patrick3
******
De eerste hit van deze uitstekende formatie.Mag nog eens uitgebracht worden.

naamloos
****
Dit vind ik nog steeds een vrolijke, opgewekte song.

heidebeer58
*****
Een goede plaat
Laatst gewijzigd: 29/03/2013 17:24

Bearcat
*****
Kennismaking in de charts destijds met Teach In
Leuke track
Een review toevoegen
Australië België Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Italië Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?