Teach-In - Dear John

Cover Teach-In - Dear John
7" Single
CNR 6.12392

Nummer

Jaar:1978
Muziek/Tekst:Adrianus Rifi
Gary Shelter
Producer:Eddy Ouwens
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen

Charts

Binnenkomst:21/10/1978 (Positie 33)
Laatste week notering:13/01/1979 (Positie 45)
Piekpositie:5 (1 week)
Chartrun:
Aantal weken:13
Positie aller tijden:2571 (1077 Punten)
In de landen:
de  Piek: 22 / Weken: 12
nl  Piek: 5 / Weken: 13
be  Piek: 2 / Weken: 12 (V)
se  Piek: 20 / Weken: 1

Tracks

1978
7" Single CNR 6.12392
Toon detailsAlles beluisteren
1.Dear John
  3:19
2.Teach In - Instrumental John
3:19
   

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
3:19Dear JohnCNR
6.12392
Single
7" Single
1978
3:21Euro Hits Vol. 5CNR
657.551
Compilatie
LP
1978
Hit Fever [NL]Arcade
ADE H36
Compilatie
LP
1978
3:21Disco Drønet 3EMI
DRØN 503
Compilatie
LP
1979
3:18Disco LaserArcade
ADE G 62
Compilatie
LP
1979
»» alles tonen

Teach-In   Discografie / Fan worden

Singles - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Fly Away23/03/197469
In The Summernight07/09/1974310
Tennessee Town07/12/197494
Ding-A-Dong08/03/197538
Goodbye Love11/10/197557
Rose Valley24/01/1976194
Upside Down20/11/197639
See The Sun03/09/1977263
Dear John21/10/1978513
The Robot24/03/1979165
Greenpeace14/04/197957
Regrets13/09/1980314
 

Reviews

Puntengemiddelde: 4.08 (Reviews: 37)

Alleen de Nederlands- en Engelstalige reviews worden getoond: Alle talen tonen
08/11/2005 05:05
Richard (NL)
*****
Good song, one of their best songs.
04/11/2007 23:36
Snormobiel Beusichem
*****
▒ Mooie plaat van de Enschedese formatie: "Teach In", uit oktober 1978 !!! In de zomer van 1976 verliet zangeres: "Getty", de groep en ging als soloartiest verder !!! Zij werd vervangen door een Twentse ("Marianne Wolsink") en een Vlaamse zangeres ("Hilda Felix") !!! De eerste single in de nieuwe samenstelling, "Upside down", werd de grootste Nederlandse hit van de 'nieuwe' groep !!! In 1978 haakte de groep aan bij de: "John Travolta" rage met deze hit: "Dear John" ☺!!!

@17-02-2017: ▒ (NL Top 40: 11 wk / # 5) ☺!!!
Laatst gewijzigd: 17/02/2017 15:51

Garth Hedges
*****
Verrassende koerswijziging van Teach In.
Ze storten zich, net als iedereen eind jaren 70, op de disco.
Toppop presentator Ad Visser schrijft het lied onder pseudoniem en zangeressen Betty Vermeulen en Marianne Wolsink gaan op hun knieën voor John Travolta.

naamloos
**
Ik vind dit een matige single. Ze hebben betere gemaakt, vandaar mijn 2 sterren.

rien100
**
Voor mij een zeer matig nummer van Teach In.

musikmannen
****
It's ok

Bearcat
*****
leuke track van toendertijd het "nieuwe Teach In"

ericwyns
***
Wat goedkoop eerbetoon aan John Travolta dat wel een behoorlijke hit in de Vlaamse charts eind 1978/begin 1979: 12 weken notering met een piekpositie op nummer 2.

Patrick3
*****
Blijft een leuk plaatje

gherkin
**
Twee sterren voor den Dear John.
Laatst gewijzigd: 01/03/2013 14:58
Een review toevoegen
Australië België Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Italië Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?