Snap! - Rhythm Is A Dancer


7" Single
Logic 115 309 (de)

Charts

Binnenkomst:11/04/1992 (Positie 76)
Laatste week notering:19/09/1992 (Positie 87)
Piekpositie:1 (2 Weken)
Chartrun:
Aantal weken:24
Positie aller tijden:475 (1895 Punten)
In de landen:
ch  Piek: 1 / Weken: 31
de  Piek: 1 / Weken: 35
at  Piek: 1 / Weken: 26
fr  Piek: 1 / Weken: 24
nl  Piek: 1 / Weken: 24
be  Piek: 1 / Weken: 19 (Vl)
se  Piek: 2 / Weken: 14
no  Piek: 4 / Weken: 14
dk  Piek: 11 / Weken: 4
au  Piek: 3 / Weken: 19
nz  Piek: 11 / Weken: 14

Nummer

Jaar:1992
Muziek/Tekst:John "Virgo" Garrett III
Durron Butler
Thea Austin
Benito Benites
Producer:Snap!
Gecoverd door:Snap! (Rhythm Is A Dancer 2003)
Electric Lady Lab (You & Me)
Max Deejay
Snap! (Rhythm Is A Dancer 2008)
Snap! (Rhythm Is A Dancer Remix '96)
Hermes House Band
Snap! (Rhythm Is A Dancer (Remixes 2010))
Resaid
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen

Tracks

1992
7" Single Logic 115 309 [de] / EAN 4007191153092
Toon detailsAlles beluisteren
1.Rhythm Is A Dancer (7" Edit)
3:41
2.Rhythm Is A Dancer (Purple Hazed 7" Mix)
4:31
   
1992
CD-Maxi Logic 665 309 [de] / EAN 4007196653092
Toon detailsAlles beluisteren
1.Rhythm Is A Dancer (7" Edit)
3:41
2.Rhythm Is A Dancer (12" Mix)
5:12
3.Rhythm Is A Dancer (Purple Hazed Mix)
6:49
   
1992
Remix - CD-Maxi Logic 74321 10369 2 [de]
Toon detailsAlles beluisteren
1.Rhythm Is A Dancer (Rhyth Kid Version)
5:38
2.Rhythm Is A Dancer (Tee's Choice Mix)
6:19
3.Rhythm Is A Dancer (Instrumental Rhythm)
5:30
   
1992
12" Maxi Logic 615 309 [de] / EAN 4007196153097
Toon detailsAlles beluisteren
1.Rhythm Is A Dancer (12" Mix)
5:12
2.Rhythm Is A Dancer (Purple Hazed Mix)
6:49
3.See The Light (Hard-Kick Family Version)
7:05
4.See The Light (Hypnotic Base Line Mix)
7:07
   

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
3:41Top 13 (92) Hit Parade International 4/92Top 13
77 462 0
Compilatie
CD
1992
3:42Now That's What I Call Music! 22Virgin
CDNOW22 / 7802282
Compilatie
CD
27/07/1992
3:41Bravo Hits IIEastWest
9548-31540-2
Compilatie
CD
30/09/1992
7" Edit3:41Rhythm Is A DancerLogic
665 309
Single
CD-Maxi
1992
7" Edit3:41Rhythm Is A DancerLogic
115 309
Single
7" Single
1992
»» alles tonen

Snap!   Discografie / Fan worden

Singles - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
The Power17/03/1990117
Ooops Up09/06/1990215
Cult Of Snap15/09/1990612
Mary Had A Little Boy01/12/1990314
Mega Mix30/03/1991513
Colour Of Love21/12/1991614
Rhythm Is A Dancer11/04/1992124
Exterminate! (Snap! feat. Niki Haris)19/12/1992514
Do You See The Light (Looking For) (Snap! feat. Niki Haris)29/05/1993911
Welcome To Tomorrow (Snap! feat. Summer)10/09/1994912
The First The Last Eternity (Snap! feat. Summer)25/02/1995214
The World In My Hands (Snap! feat. Summer)07/10/1995393
Rame (Snap! feat. Rukmani)09/03/1996288
Rhythm Is A Dancer 200329/03/2003465
The Power (Of Bhangra 2003) (Snap! vs. Motivo)30/08/2003763
The Power (Tom Novy feat. TV Rock & Snap)24/03/2007772
 
Albums - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
World Power02/06/19901140
The Madman's Return15/02/1992955
Welcome To Tomorrow15/10/19941225
Snap! Attack - Best Of07/09/1996613
Snap! Attack - The Remixes07/09/19961510
 

Reviews

Puntengemiddelde: 5.19 (Reviews: 313)

Alleen de Nederlands- en Engelstalige reviews worden getoond: Alle talen tonen
26/08/2003 11:10
valhalla
****
not bad
Laatst gewijzigd: 27/08/2003 13:52
01/05/2004 11:37
zadranin
******
One of the best dance songs during the 90's...it has excellent rhythm and lyrics....It was also one of the biggest hits in 1992..spending one month on the top of the official UK charts during the August.....PERFECT!!!!!
17/07/2004 23:14
lipinska
*****
old but good
11/02/2005 01:38
Richard (NL)
******
One of the greatest Euro-dance songs of the 90's. It's great!!!
12/06/2006 01:39
Snormobiel Beusichem
****
▓ Het is hun grootste "Hit" in Nederland geworden !!! Het was de # 1 van 1992 in de Nederlandse Top 40 !!! "Rhythm Is A Dancer" stond er maar liefst 18 weken lang in !!! Toen 5 sterren, nu 4 !!!
21/08/2006 17:03
dj-chris
******
Fantastisch!! Een van de eerste Eurodance nummers. Dit nummer was erg hot in zomer 1992 maar is ook nu nog regelmatig te horen. Staat bovenaan de jaarlijst van 1992. De populairste hit dus van dat jaar
30/09/2006 20:36
iifar
*****
Tegija lugu omal ajal
10/12/2006 00:42
okii
*****
all right

Katefan
******
Het is onze nummer in tijdens de top 999 van de jaren negentig. Het is een echt mega goeie plaat.

Muchana
*****
De nummer 1 in de 'MNM Top 999' van de 90's, deze plaat mag er best zijn!

Cheetah
******
Oh wat hou ik zo van dit nummer

BeansterBarnes
****
Classic 90's dance.

Topbart
******
Blijft ook na 17 jaar een klassieke danceplaat!!!!

ivo33
******
Een van de beste Dance platen ooit

nirvanamusic87
****
This song is really good a favourite of my older sister who remembers the song from first release. It's ok and is still a great sounding song. Their second and last UK#1. UK#1 for 6 Weeks and Ireland#1.
Laatst gewijzigd: 17/02/2011 18:31

ericwyns
******
Misschien wel de beste dansplaat uit het jaar 1992! Snap maakte er nadien nog vele remixen van, maar de originele versie blijft wel de beste (zoals dat trouwens meestal het geval is).

Chris A
*****
great 90's dance music.

laxus
*****
lekkere eurodance plaat van snap

bluezombie
****
Cool song.

gherkin
****
Wordt sterk overschat de laatste jaren, maar toch zeker geen slecht nummer.

drdjrene
******
Een van de beste dance platen van de jaren 90! Heerlijke beat met een flinke bas, lekkere melodie, helemaal goed!

bjorn614
****
Goed

Hitfreak
*****
tof liedje

musikmannen
****
Ok

MitchellNineSeven
******
90's dance classic.

Patrick7781
*****
One hit wonder...

LLonden
****
wel een leuk nummer, maar echt niet super goed!

KVG
*****
Heerlijke dansklassieker!

Zacco333
*****
Great but unfortunately the lyric "serious as cancer" brings the score down from 6 to 5.
Laatst gewijzigd: 14/10/2013 12:24

MUSICBOJ
******
Deze dancegroep had doorheen de jaren '90 dikke hits te pakken, maar deze "Rhythm Is A Dancers" werd wel hun grootste, en naar mijn mening ook hun beste hit!! Deze song is gewoon het anthem van de 90's !! Knap, hoor!!

matty d
******
6 stars

Effluvium1
******
90's dance classic [2]

KingBandicoot
*****
Great 90's Euro dance track, but the "I'm as serious as cancer" line didn't feel to be in good taste for me.

Ohana
******
Best dance song EVER!
No'1 in Israel @ September 1992, finishing 3rd @ the 1992 Year End Chart.

tigerlover
****
classic song
Een review toevoegen
Australië België Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Italië Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?