Rowwen Hze - De neus umhoeg

Cover Rowwen Hèze - De neus umhoeg
CD-Single
hkm 2002425

Nummer

Jaar:1995
Muziek/Tekst:Jack Poels
Producer:Rob van Donselaar
Rowwen Hze
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen

Charts

Binnenkomst:28/10/1995 (Positie 41)
Laatste week notering:23/12/1995 (Positie 31)
Piekpositie:13 (1 week)
Chartrun:
Aantal weken:9
Positie aller tijden:5570 (703 Punten)
Single Tip:21/10/1995 / Piek: 23 / Weken: 1
In de landen:
nl  Piek: 13 / Weken: 9

Tracks

1995
CD-Single hkm 2002425
Toon detailsAlles beluisteren
1.De neus umhoeg (Live op 29 augustus 1995 in Caf "Boms Jeu" te America)
4:50
2.De neus umhoeg
3:33
   

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
Live op 29 augustus 1995 in Caf "Boms Jeu" te America4:50De neus umhoeghkm
2002425
Single
CD-Single
1995
3:33De neus umhoeghkm
2002425
Single
CD-Single
1995
Decap Orgelversie, Live opgenomen op 3 februari 1997 in Zaal Koch, Kruisland1:49En dan is 't mar domhkm
42030
Single
CD-Single
1997

Rowwen Hze   Discografie / Fan worden

Singles - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Bestel mar04/01/19921115
Kroenenberg16/05/1992378
Twieje Wurd16/01/1993693
Rowwen Hze22/05/1993383
The Moon Is Mine (Rowwen Hze & Flaco Jimenez)23/04/1994315
't Roeie klied (Koa Hiatamdl)15/04/1995189
Zondag in 't zuiden29/07/1995343
De neus umhoeg28/10/1995139
Limburg (Kwestie van geduld) (Live) (Rowwen Hze met het Metropole Orkest o.l.v. Dick Bakker)15/06/19962211
En dan is 't mar dom22/03/1997649
Klompendans21/06/1997991
Lucht25/10/1997944
She Stole My Accordeon (Rowwen Hze & Flaco Jimenez)04/07/1998528
Auto, vliegtuug01/05/1999519
November19/02/2000418
Vergeate (Live)03/06/2000565
Kleine man07/10/2000951
Vur de kerk op 't plein01/02/2003364
Dichtbeej19/04/2003982
Lied voor Beslan (Artiesten voor Beslan)23/10/20041712
De Peel in brand12/11/20051312
Vechte, valle en opstoan19/08/2006225
Kilomeaters11/11/2006732
Blaad an de palm03/03/2007971
Droemvlucht12/05/2007881
Nar boave05/07/2008167
Vur altied is vurbeej20/09/2008353
America28/08/2010512
 
Albums - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Boem24/08/19913533
In de wei10/10/19923118
Station America08/05/19931524
Zondag in 't zuiden22/04/1995870
Water, lucht en liefde12/04/1997328
't Beste van 2 werelden29/05/1999727
Vandaag01/04/2000223
Dageraad12/04/2003419
't Beste van 20 joar - kilomeaters19/11/2005721
Rodus & Lucius16/09/2006122
Saus11/10/2008919
Zilver02/10/2010917
Manne van staal23/07/2011216
Geal25/08/2012220
Hemel op aarde - De liedjes09/11/20132614
Vur altied27/02/201694
 
DVD Music - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
In het theater D.A.D.P.G.S. [DVD]29/11/2003221
In de tent - Live in America [DVD]17/04/2004119
Saus [DVD]15/11/2008229
 

Reviews

Puntengemiddelde: 5 (Reviews: 8)

Alleen de Nederlands- en Engelstalige reviews worden getoond: Alle talen tonen
25/06/2005 16:53
Snormobiel Beusichem
******
▓ Einer Super Platte von "Rowwen Hèze" aus Ende Oktober 1995 !!! Und wieder waren sie in Beusichem am 24-06-2005 & 22-06-2006 (Betuws Spektakel) und auch nun waren sie einfach SUPER !!! Einer der Besten (eigentlich der Beste Gruppe) in Holland in die "Limburgse Sprache" !!! Die Platte "De neus umhoeg" stand 8 Wochen (# 16) in die Holländische Top 40 von 1995 ☺!!!
Laatst gewijzigd: 07/04/2009 21:28

Topbart
*****
In 1995 verscheen het album "Zondag in het zuiden" en dat is het enige album van Rowwen Heze dat platina heeft gehaald. In 1995 betekende dat nog dat er minimaal 100.000 exemplaren van verkocht zijn!!! Wat een prestatie van onze Limburgers!!!!
1995 was ook nog de tijd dat Rowwen Heze nog makkelijk de hitlijsten kon behalen met hun singles (wat mis ik die tijd.....)

Dit was de 3e single van het album "Zondag in 't Zuiden". Het was een liveversie die in de hitparades stond. Sterke tekst die duidelijk wil maken dat het onderwerp "dood" goed bespreekbaar is, je hoeft je nergens zorgen over hoeft te maken, want we gaan allemaal dood ooit.
Laatst gewijzigd: 13/10/2010 16:45

DeejayDave
*****
Meer heb ik niet toe te voegen. Topmuziek.

naamloos
*****
In mijn ogen één van de beste songs van de groep. Relativerend en vrolijk, prima plaat voor crematoria.

Patrick7781
*****
Zeer aardig, maar ze hebben nog beter.

tigerlover
***
niet mijn ding
Een review toevoegen
Australi Belgi Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Itali Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?