Rocco Granata - Marina

Cover Rocco Granata - Marina
7" Single
Columbia / Electrola C 21 284 (de)
Cover Rocco Granata - Marina
7" EP Die grossen Vier
Polydor 2606 601
Cover Rocco Granata - Marina
Cover

Nummer

Jaar:1959
Muziek/Tekst:Rocco Granata
Producer:Rocco Granata
Gecoverd door:Rocco Granata & The Carnations (Marina (Remix '89))
Will Brandes
Phil & John
Francesco Napoli
Chris Wolff
Jack Terry
Marino Marini
Dalida
Dennie Damaro
Die Paldauer
Chico & The Gypsies
Matteo Simoni
Vanessa Neigert
Dutch Swing College Band
Willy Alberti
Günter Geissler
Eddy Wally
Captain Cook und seine singenden Saxophone
Dorthe Kollo
The Sunsets
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen

Charts

Binnenkomst:05/09/1959 (Positie 13)
Laatste week notering:21/05/1960 (Positie 6)
Piekpositie:1 (13 Weken)
Chartrun:
Aantal weken:38
Positie aller tijden:39 (3646 Punten)
In de landen:
de  Piek: 1 / Weken: 10
nl  Piek: 1 / Weken: 38
be  Piek: 1 / Weken: 40 (V)
  Piek: 1 / Weken: 56 (W)
no  Piek: 1 / Weken: 27

Tracks

1959
7" Single Columbia / Electrola C 21 284 [de]
Toon detailsAlles beluisteren
1.Marina
  2:45
2.Manuela
  3:28
   
1973
Die grossen Vier - 7" EP Polydor 2606 601
Toon detailsAlles beluisteren
7" EP 1:
1.Marina
  2:44
2.Manuela
  3:55
7" EP 2:
1.Du schwarzer Zigeuner
2:53
2.Buona notte
  3:03
   

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
2:45MarinaColumbia / Electrola
C 21 284
Single
7" Single
1959
2:47Die Schlagerkiste der 50er JahreHörZu
SHZE 602/603
Compilatie
LP
1973
2:44Marina [Die grossen Vier]Polydor
2606 601
Single
7" EP
1973
2:48Amore romanticoK-tel
TG 1459
Compilatie
LP
1983
1:19Vergißmeinnicht - Folge 2EMI
046 Y 14 7001 1
Compilatie
LP
1984
»» alles tonen

Rocco Granata   Discografie / Fan worden

Singles - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Marina05/09/1959138
La bella13/08/1960815
Buona notte27/04/1963123
Jessica08/04/1972193
Zomersproetjes11/11/1972252
Marina (Remix '89) (Rocco Granata & The Carnations)03/06/1989216
 
Albums - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
De allergrootste hits van....27/09/1986389
The Best Of...05/08/1989448
 

Reviews

Puntengemiddelde: 4.56 (Reviews: 71)

Alleen de Nederlands- en Engelstalige reviews worden getoond: Alle talen tonen
29/10/2006 19:41
iifar
****
macarina
14/10/2007 14:43
Snormobiel Beusichem
****
▓ Wat leuk om te zien dat de Amsterdammer "Willy Alberti" met de cover van "Rocco Granata" ook een klein hitje had in Noorwegen, september / oktober 1959 !!! Ook "Bueno de Mesquita" had er tegelijkertijd een hit mee in Holland !!! Met z'n drietjes stonden ze gezamelijk bijna 40 weken lang in de Hollandse hitlijsten !!!

MUSICBOJ
***
Misschien een gouden klassieker, maar van mij krijgt hij slechts brons hoor. Ik ben niet 100% verkocht!! 3 sterren!!

ericwyns
***
Overbekende Rocco Granata-klassieker die eind anno 1959/1960 liefst veertig weken genoteerd stond in de Vlaamse charts, waaronder vijf weken op nummer 1. Van een hit gesproken ... Voor mij persoonlijk (naar boven afgerond) drie sterren waard.

heidebeer58
*****
klassieker

gherkin
****
Klassiekertje.
Een review toevoegen
Australië België Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Italië Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?