Outkast - Hey Ya!

Cover Outkast - Hey Ya!
CD-Maxi
BMG 82876558042

Charts

Binnenkomst:01/11/2003 (Positie 89)
Laatste week notering:09/10/2004 (Positie 77)
Piekpositie:15 (1 week)
Chartrun:
Aantal weken:33
Positie aller tijden:1180 (1458 Punten)
3FM Mega:05/06/2004 / Piek: 8 / Weken: 16
In de landen:
ch  Piek: 9 / Weken: 32
de  Piek: 6 / Weken: 26
at  Piek: 4 / Weken: 31
fr  Piek: 7 / Weken: 23
nl  Piek: 15 / Weken: 33
be  Piek: 18 / Weken: 18 (V)
  Piek: 10 / Weken: 18 (W)
se  Piek: 1 / Weken: 25
fi  Piek: 10 / Weken: 7
no  Piek: 1 / Weken: 21
dk  Piek: 2 / Weken: 18
it  Piek: 3 / Weken: 27
au  Piek: 1 / Weken: 16
nz  Piek: 2 / Weken: 24

Tracks

20/10/2003
CD-Maxi BMG 82876558042 / EAN 0828765580427
Toon detailsAlles beluisteren
1.Hey Ya! (Radio Edit)
  4:09
2.Ghetto Musick (Radio Edit)
3:56
3.Ghetto Musick (Benny Benassi Remix)
6:00
   
20/10/2003
CD-Single Arista 82876558032 (BMG) / EAN 0828765580328
Toon detailsAlles beluisteren
1.Hey Ya! (Radio Edit)
  4:09
2.Ghetto Musick (Radio Edit)
3:56
   

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
3:55Speakerboxxx / The Love BelowArista
82876-52905-2
Album
CD
29/09/2003
Radio Edit4:09Hey Ya!Arista
82876558032
Single
CD-Single
20/10/2003
Radio Edit4:09Hey Ya!BMG
82876558042
Single
CD-Maxi
20/10/2003
3:56The Dome Vol. 29Polystar
5050467-2172-2-5
Compilatie
CD
05/03/2004
Radio Edit3:57So Fresh: The Hits Of Autumn 2004Universal
9817556
Compilatie
CD
29/03/2004
»» alles tonen

Outkast   Discografie / Fan worden

Singles - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Rosa Parks16/01/19992810
Ms. Jackson20/01/2001113
So Fresh, So Clean26/05/2001625
The Whole World (Outkast feat. Killer Mike)02/02/2002397
Hey Ya!01/11/20031533
The Way You Move (Outkast feat. Sleepy Brown)28/02/2004764
Roses28/08/20042510
 
Albums - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Stankonia (OutKast)13/01/20012012
Speakerboxxx / The Love Below11/10/20031589
Idlewild26/08/2006325
 

Reviews

Puntengemiddelde: 4.4 (Reviews: 291)

Alleen de Nederlands- en Engelstalige reviews worden getoond: Alle talen tonen
01/03/2004 23:30
valhalla
******
The coolest song i've heard in a long long time. 50 who?
24/08/2004 01:29
zadranin
******
1-2-3-4....outkast is not messing around because they sound so fine....cool aong and video...best in hip-hop industry:OUTKAST!
13/07/2005 12:09
Richard (NL)
**
Not my taste of music.
19/03/2006 18:33
okii
**
2.5
13/09/2006 20:45
saßy
*
Shit!

Snormobiel Beusichem
******
▒ Leuke en goed plaat van het Amerikaans hiphop-duo "André 3000 Benjamin" en "Antwan 'Big Boi' Patton", alias "Outkast" uit de herfst van 2003 (Holland) !!! Stond 2 keer in de Nederlandse hitlijsten !!! De 2e binnenkomst, begin juli 2004, was te wijten aan een reclame van KPN !!! (NL Top 40: 15 wk / # 22) ☺!!!

Stevolution
******
Zo eens in de zoveel tijd komt er een liedje uit waar je niet omheen kunt. Een single die groot succes boekt in de hitlijsten, maar waar ook de critici van zeggen: dit is iets bijzonders. Meestal gebeurt dat hooguit één keer per jaar. In 2003 was Hey Ya dat nummer. Geschreven, geproduceerd en gezongen door André 3000 van OutKast is dit nummer een combinatie van veel verschillende stijlen: de coupletten zijn ongelooflijk soulvol, maar hebben ook een funky tempo en veel energie in zich. Het is hiphop, maar het nummer drijft voor een groot deel wel op gitaar. Het is pop, zeker in de refreinen, maar ook indie genoeg om niet te vervelen na honderd luisterbeurten. Het is fout, zeker dat shake it like a polaroid picture gebeuren en de titel, maar het is ook gewoon heel goed. Hey Ya is het nummer waar iedereen sinds de jaren '80 al op zat te wachten. De ultieme combinatie van alles. De ultieme popmuziek. OutKast deed het.

S.
Laatst gewijzigd: 08/03/2009 15:06

BeansterBarnes
**
Over rated!

Topbart
****
Ok het is een leuke plaat maar dat het plaatje ZO zou aanslaan en bijna 1 jaar lang op veel radiozenders airplay zou krijgen vond ik wat overdreven

HeadInAMuse
******
a fantastic hit that crammed in hip-hop, soul, electronica, folk and a hint of rock into around 4 minutes, lyrically, it's one of the best ever, with every line being unforgettable (my faveourite being 'What's cooler than being cool? Ice Cold!') and if listened to carefully, reveals a deep message about the struggles of romance.

#182 on Rolling Stone's '500 Greatest Songs of All Time'
Laatst gewijzigd: 27/06/2010 11:20

Daniel09
******
Awesome 2003 hit.
Laatst gewijzigd: 14/02/2010 02:56

Hijinx
*****
Oh yeah this song is the f**king bomb.
Laatst gewijzigd: 09/02/2014 09:05

mono36
****
not as great as everything makes it out to be.

irelander
******
Just awesome.

antonnalan
****
Extremely catchy song. And it's great....in moderation :P
Laatst gewijzigd: 21/05/2012 11:29

bluezombie
*****
Pretty catchy and lots of fun but I got sick of it and it is overrated. Fortunately I don't hear it too much now, and it's cool again.
Laatst gewijzigd: 26/02/2011 13:28

TravD
******
Excellent!
Laatst gewijzigd: 29/05/2013 17:00

Chris A
*****
great song very catchy,my fav of there's with Ms. Jackson

Chemmical
**
I really don't like this song, it just annoys me and has nothing on the amazingness that is Ms. Jackson

zxcvcxz
*
wayyy overrated. i just do not understand why everyone likes this song. its crap.

gherkin
**
Compleet overschat.

liam99
******
Awesome Track!

D Man
****
I liked it, then I got sick of it, but it has grown on me again. Quirky, fun track.

bsb745
*
most overrated song. EVER!
one of my least favourite songs of all time -_-

lucas247
******
Very good song in a time wher music wasn't great.
Laatst gewijzigd: 10/03/2011 07:01

KingBandicoot
******
A smooth hit song which still sounds fresh nowadays. Didn't realise that it made number one!

alleyt1989
***
This was great when it came out. Such a good party song. But it became so over-praised and overrated that it became such a drag. I also think they have better songs from Stankonia.

wefoundove
*****
very funky and cool

Ostorm
******
A very enjoyable hit single from them, their best performance in the chart industry too!

jayj95
******
Every line is unforgettable; especially "What's cooler than being cool? Ice Cold!" and "Shake it... shake it like a Polaroid picture!"

Zacco333
****
Loved it at the time but don't like it as much now. I suppose it deserves its title as a classic but an occasional listen for me is enough. 4.1
Laatst gewijzigd: 30/01/2014 02:08

DaveNT
*****
Excellent song and worthy #1. Was all over radio a little too much at the time. The video reminds me of a funny family moment.

matty d
******
6 stars

MUSICBOJ
**
Persoonlijk is deze "Hey Ya!" nooit één van mijn grote favorieten geweest, integendeel!! Géén hoogvlieger voor de mannen van "Outkast", al kan dat natuurlijk persoonlijk zijn!!! ☺

LIFTER500
****
Solid.
Laatst gewijzigd: 10/09/2014 08:19

thewrongside
******
best shit ever

tigerlover
*
verschrikkelijk

LLonden
***
Kan me voorstellen dat sommige dit een top plaat vinden, maar ik zelf heb er niet zoveel mee. 3*

drdjrene
*****
Meestal heb ik niet zo veel met hiphop en aanverwante muziek, maar dit nummer vind ik echt heel prima! Verschillende stijlen met een lekker ritme eronder, goede partyplaat!

Effluvium1
******
The best thing about this song is that there is positively no other song around quite like it! It's uncoverable, unparody worthy AND the band will never again have a moment like it.

silvm
******
6 Stars!

andrewbleeker
******
Definitely deserves all of the props and praise that it gets. Catchy as hell, everyone knows it, one of those songs you have to repeat after listening to it once.

Disappointing chart run though. Plummeted really quickly from Top 10 which would suggest they stopped shipping copies to the stores.

(#6 in my all time charts)
Laatst gewijzigd: 17/01/2016 15:14

NoNameWhatever
*****
Maybe not Outkast's best song, but still a fuckin' classic.
Een review toevoegen
Australië België Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Italië Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?