Mink DeVille - Spanish Stroll

Cover Mink DeVille - Spanish Stroll
7" Single
Capitol 006-85 220
Cover Mink DeVille - Spanish Stroll
Cover
Cover Mink DeVille - Spanish Stroll
Cover

Nummer

Jaar:1977
Muziek/Tekst:Willy DeVille
Producer:Jack Nitzsche
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen

Charts

Binnenkomst:22/10/1977 (Positie 28)
Laatste week notering:14/01/1978 (Positie 24)
Piekpositie:4 (1 week)
Chartrun:
Aantal weken:13
Positie aller tijden:2150 (1149 Punten)
Single Tip:01/10/1977 / Piek: 8 / Weken: 3
In de landen:
nl  Piek: 4 / Weken: 13
be  Piek: 5 / Weken: 11 (V)
nz  Piek: 25 / Weken: 9

Tracks

24/06/1977
7" Single Capitol 006-85 220
Toon detailsAlles beluisteren
1.Spanish Stroll
  3:38
2.Mixed Up, Shook Up Girl
3:16
   

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
3:38Spanish StrollCapitol
006-85 220
Single
7" Single
24/06/1977
3:38Mixed Up, Shook Up GirlCapitol
CP-11526
Single
7" Single
26/09/1977
3:38CabrettaCapitol
ST-11631
Album
LP
1977
3:30Het beste uit de Top-40EMI Bovema
154-25800/1
Compilatie
LP
1977
3:38Joepie's Top 30 And Many Other HitsEMI
152-23 701/02
Compilatie
LP
1977
»» alles tonen

Willy DeVille   Artiestenpagina

Singles - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Spanish Stroll (Mink DeVille)22/10/1977413
Just Your Friends (Mink DeVille)08/07/1978472
Mazurka (Mink DeVille)23/08/1980432
Each Word's A Beat Of My Heart (Mink DeVille)28/01/1984482
Demasiado corazon (Too Much Heart) (Mink DeVille)02/06/1984148
Miracle31/10/1987606
Storybook Love (Mark Knopfler / Willy DeVille)02/04/1988775
Hey Joe17/10/19922015
 
Albums - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Coup de grace (Mink DeVille)31/10/19811017
Where Angels Fear To Tread (Mink DeVille)24/12/19831518
Sportin' Life (Mink DeVille)15/06/1985274
Miracle31/10/1987425
Victory Mixture22/12/1990716
Backstreets Of Desire17/10/19922622
(Live)18/12/19934018
Loup Garou11/11/1995844
Horse Of A Different Colour07/08/1999705
Crow Jane Alley25/09/2004423
Pistola09/02/2008375
 
DVD Music - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
The Berlin Concerts 2002 [DVD]08/03/2003252
Live In The Lowlands [DVD]08/04/2006612
Live At Montreux 1994 [DVD]04/04/2009149
 

Mink DeVille   Discografie / Fan worden

Singles - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Spanish Stroll22/10/1977413
Just Your Friends08/07/1978472
Mazurka23/08/1980432
Each Word's A Beat Of My Heart28/01/1984482
Demasiado corazon (Too Much Heart)02/06/1984148
Miracle (Willy DeVille)31/10/1987606
Hey Joe (Willy DeVille)17/10/19922015
 
Albums - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Coup de grace31/10/19811017
Where Angels Fear To Tread24/12/19831518
Sportin' Life15/06/1985274
Miracle (Willy DeVille)31/10/1987425
Victory Mixture (Willy DeVille)22/12/1990716
Backstreets Of Desire (Willy DeVille)17/10/19922622
(Live) (Willy DeVille)18/12/19934018
Loup Garou (Willy DeVille)11/11/1995844
Greatest Hits (Mink & Willy DeVille)20/04/1996814
Horse Of A Different Colour (Willy DeVille)07/08/1999705
Crow Jane Alley (Willy DeVille)25/09/2004423
Pistola (Willy DeVille)09/02/2008375
Collected 1976-2009 (Willy DeVille & Mink DeVille)21/02/2015119
 
DVD Music - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
The Berlin Concerts 2002 [DVD] (Willy DeVille)08/03/2003252
Live In The Lowlands [DVD] (Willy DeVille)08/04/2006612
Live At Montreux 1994 [DVD] (Willy DeVille)04/04/2009149
 

Reviews

Puntengemiddelde: 4.86 (Reviews: 57)

Alleen de Nederlands- en Engelstalige reviews worden getoond: Alle talen tonen
29/12/2004 22:36
Richard (NL)
******
I like that song.
07/01/2007 18:36
Snormobiel Beusichem
*****
▒ Grote klassieker van de Amerikaanse gitarist, songschrijver en zanger: "William Borsey", alias: "Mink DeVille", uit begin oktober 1977 !!! Dit plaatje: "Spanish Stroll", hield het zelfs 3 maanden lang vol in de Hollandse hitlijsten van 1977 & 1978 !!! Het was zijn grootste "Hit" in Nederland !!! Van mij nog net 5 sterren vooruit !!! (NL Top 40: 13 wk / # 3) ☺!!!

@11-08-2016: ▒ Helaas ons ontvallen op 6 augustus 2009 (58 jaar) in New York ☺!!!
Laatst gewijzigd: 11/08/2016 14:34

DeejayDave
****
Aardige plaat van Mink Deville.

Mr Raffles
*****
Zijn eerste hit in de wereld was in Nederland met dit nummer. Er zouden er nog enkele volgen. Willy deVille treed nog steeds op, ondanks zijn leeftijd, 59 jaar. Spanish Stroll is onovertrefbaar en uniek in zijn soort. Steen goed.

otnorot
*****
Eerste hitparadesucces voor Willy 'Mink' Deville.
Niet onsterfelijk maar wel zeer goed en exotisch (latin).

laxus
******
mooie klassieker van mink deville

Topbart
****
mooi nummer

gherkin
******
Zalig nummer.

Royco
******
Rosita, je krijgt een 6. Het blijft nog steeds een aangenaam nummer

ericwyns
****
Knappe klassieker van Mink DeVille uit het jaar 1977. Zonder twijfel één van zijn grootste hits ooit in Vlaanderen.
4+

Patrick7781
******
Uitstekend.

musikmannen
******
Great
Laatst gewijzigd: 02/01/2013 20:15

KVG
****
Leuke klassieker uit de jaren zeventig.

BingTheKing
******
inderdaad een ware classic
Een review toevoegen
Australië België Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Italië Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?