Klein Orkest - Over de muur

Cover Klein Orkest - Over de muur
7" Single
Polydor/881 125

Nummer

Jaar:1984
Muziek/Tekst:Leon Smit
Harrie Jekkers
Producer:Cees Schrama
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen

Charts

Binnenkomst:07/07/1984 (Positie 16)
Laatste week notering:10/02/1990 (Positie 81)
Piekpositie:9 (1 week)
Chartrun:
Aantal weken:20
Positie aller tijden:1793 (1248 Punten)
In de landen:
nl  Piek: 9 / Weken: 20

Tracks

1984
7" Single Polydor 881 125
Toon detailsAlles beluisteren
1.Over de muur
  3:27
2.Achter elke deur
  3:51
   

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
3:27Over de muurPolydor
881 125
Single
7" Single
1984
3:31Het beste vanPolydor
831 664-2
Album
CD
1987
3:30De 100 beste Nederpop hitsUniversal TV
983 095-2
Compilatie
CD
24/06/2005
3:29Nieuw Nederlands peil - De grootste hitsUniversal
170-472-5
Compilatie
CD
18/08/2006
3:30De 100 mooiste Nederlandstalige liedjesUniversal
530 564-0
Compilatie
CD
29/02/2008
»» alles tonen

Klein Orkest   Discografie / Fan worden

Singles - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Laat mij maar alleen24/07/1982175
Koos werkeloos23/07/1983148
Over de muur07/07/1984920
 
Albums - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Het leed versierd17/07/1982249
Later is al lang begonnen09/06/1984319
Roltrap naar de maan12/10/1985263
 

Reviews

Puntengemiddelde: 5.33 (Reviews: 18)

Alleen de Nederlands- en Engelstalige reviews worden getoond: Alle talen tonen
04/10/2005 14:15
Snormobiel Beusichem
******
▓ Klassieker in Nederland van "Harry & zijn Klein Orkest" uit 1984 !!! Het gaat natuurlijk over de beroemde muur van Berlijn !!! Na de val van de muur werd deze plaat opnieuw uitgebracht in 1989 !!! Een beauty !!!
Laatst gewijzigd: 22/05/2006 16:12
29/10/2005 04:19
Richard (NL)
******
One of the best Dutch songs!!!!

DeejayDave
******
Één van de beste Nederlandstalige songs. Schitterend! Iedere keer weer kippenvel.

Topbart
******
als kind vond ik dit een zeurplaat, maar later ben ik er de schoonheid van de eenvoud in gaan zien. Ik hoorde hem vorige week weer in de Top 2000 en ik werd er gewoon stil van. Toen was Nederlandse popmuziek nog van een hoog niveau (wat ik tegenwoordig niet meer kan zeggen)

laxus
******
Prachtige Nederlandse plaat van Het Klein Orkest

Patrick7781
******
De muur is gelukkig niet meer, maar dit prachtige nummer staat gelukkig als een huis.

Prachtplaat 6*

gherkin
******
Uitstekend nummertje.

hugo1960
******
Misschien wel de beste Nederlandstalige song ooit gemaakt!

Jeroen68
******
Ik zou nog altijd eens een keer de vredesdemonstratie-versie willen horen die de verrukkelijke vijftien veroverde, en zorgde voor de eerste keer dat dit een hit werd.

Kippenvel, nog altijd

Rootje
*****
Blijft een mooi verhalend liedje over tegenstellingen tussen mensen uit het welvarende Westen en het armere Oosten ten tijde van de Berlijnse Muur.
Cabaretier Harrie Jekkers blijkt een begenadigd tekstschrijver. Heeft hiermee een ware klassieker op zijn naam staan.
Een review toevoegen
Australië België Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Italië Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?