Kabouter Plop - Kabouterdans

Cover Kabouter Plop - Kabouterdans
CD-Single
Mercury/562 715-2

Nummer

Jaar:1998
Muziek/Tekst:Gert Verhulst
Danny Verbiest
Hans Bourlon
Johan Vanden Eede
Producer:Phil Wilde
Studio 100
Johan Vanden Eede
Gecoverd door:Kabouter Plop (Voetbaldans)
Lutin Plop (La danse des lutins)
The Sunsets
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen

Charts

Binnenkomst:02/12/2000 (Positie 62)
Laatste week notering:02/03/2002 (Positie 74)
Piekpositie:10 (3 Weken)
Chartrun:
Aantal weken:64
Positie aller tijden:20 (4229 Punten)
In de landen:
nl  Piek: 10 / Weken: 64
be  Piek: 9 / Weken: 26 (V)

Tracks

17/03/2000
CD-Single Mercury / Studio 100 562 715-2 (UMG) / EAN 0731456271521
Toon detailsAlles beluisteren
1.Kabouterdans (The Groovy Dance Mix)
  3:32
2.Kabouterdans (Extended Version)
5:30
3.Er zit een gat in mijn dak
3:39
   

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
The Groovy Dance Mix3:32KabouterdansMercury / Studio 100
562 715-2
Single
CD-Single
17/03/2000
Extended Version5:30KabouterdansMercury / Studio 100
562 715-2
Single
CD-Single
17/03/2000
Groovy Dance Mix3:33Het beste uit Tien Om Te Zien 2000Universal
159.323-2
Compilatie
CD
07/07/2000
The Groovy Dance Mix3:32TMF Hitzone 15Virgin
5340402
Compilatie
CD
29/06/2001
3:2250 Vlaamse superhitsMagic
180 354-2
Compilatie
CD
10/12/2004
»» alles tonen

Kabouter Plop   Discografie / Fan worden

Singles - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Het Ploplied13/03/19991911
Kabouterdans02/12/20001064
Lalala25/08/2001378
Weet dat het zonnetje schijnt (Frans Bauer & Kabouter Plop)03/12/20051412
Voetbaldans29/05/201038
 
Albums - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
10 Ploptoppers17/04/19993639
Plop 310/03/2001874
10 Ploptoppers 201/09/20011331
Kabouterkriebels25/10/2003694
 
DVD Music - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
De ton en vele andere verhalen en liedjes... [DVD]22/05/199914
Lui Bokser en vele andere verhalen en liedjes... [DVD]22/05/1999119
Breien en vele andere verhalen en liedjes... [DVD]24/07/1999116
Het ei en vele andere verhalen en liedjes... [DVD]04/12/199916
De Kabouterschat [DVD]25/12/1999117
Plop Show - De Fopkampioen [DVD]24/03/2012326
Plop show - Vakantie vol verrassingen [DVD]10/08/2013138
Plop Show - Plop in de speelgoedwinkel [DVD]28/06/20141414
De beste Plop shows volume 3 [DVD]05/03/20161028
 

Reviews

Puntengemiddelde: 4.43 (Reviews: 30)

Alleen de Nederlands- en Engelstalige reviews worden getoond: Alle talen tonen
04/09/2005 00:34
Richard (NL)
******
Great party-song.
26/11/2006 18:00
Snormobiel Beusichem
******
▓ Zeer leuke kinderplaat van "Kabouter Plop en zijn kabouters" uit 2000 !!! Zelfs de ouderen zongen en dansden op deze plaat !!! Persoonlijk vind ik dit één van de beste kinderserie's op TV !!! Een produktie van "Studio 100" uit België !!! Ook van mij 6 sterren !!! (NL Top 40; 2001: 3 wk / # 18)
23/05/2008 13:21
MUSICBOJ
******
Vind ik écht super!!

DeejayDave
******
Dé kinderplaat die een plaat werd voor elke doelgroep. Fantastisch. Met een waanzinnig chartrecord!

@Mart
*
Inclusief de 2 weken in december 2000 en december 2001 waarin er geen Mega Top 100 verscheen, zijn het zelfs 66 weken!

JERO
**
het succes van het nummer zit m in de grootte van de doelgroep, niet van de kwaliteit...

White Tiger
*****
enorm belachelijk, maar ook enorm leuk om met een grote bende daarop te dansen! ambiance verzekerd (mits ge in de juiste stemming zijt)

Eve2
******
zalig nummer! zelfs nu nog, na al die jaren :)

thommyke50
******
Supeeer!

ericwyns
******
Onvergetelijke ambiance-plaat uit 1998. Dit nummer stond destijds 26 (!) weken in de Vlaamse Ultratop 50.

Peter-Floortjefan
****
hahahah!

Patrick3
******
Een uitstekende party plaat.Ambiance verzekerd.

Topbart
*****
de langstgenoteerde single in de Single Top 100. Leuke vrolijke meedeiner van onze Belgische vrienden van Studio 100

naamloos
**
Niet mijn ding, maar ik kan voorstellen dat kinderen en mensen met een borreltje op dit leuk vinden.

RonH
*****
Altijd weer lekker gek om te horen en je blijft er niet bij stil staan.
Eeuwige schandvlek op de Nederlandse Top-40 dat ze hem noodgedwongen voor de vorm een paar weken er in hielden en daarna snel weer in de ban deden, terwijl het één van de meest verkochte platen was. Een jaar lang!!!

gherkin
****
Zo'n plaat die iedereen gewoon kent. Natuurlijk is het geen goede muziek, maar hij zorgt toch voor wat foute ambiance.

LUVSTUFF
****
Gewoon heel erg grappig, zou zo door LUV'producent Hans van Hemert geproduceert kunnen zijn. Klink als 'My Number One'van LUV'.

LLonden
****
vooruit 4 sterren

Emile93
**
Leuk voor kinderen....

R-Daniel
*
ik snap niet hoe de kinderliedje's hier in de single top 100 steeds grote hits kunnen worden het is allemaal leuk ja voor kinderen maar daar houd het ook op het worden bijna allemaal NR 1 hits wat gewoon waanzin is en dan was dit ooit de langst genoteerde plaat van NL als het aan mij lag zouden kinder liedjes niet eens binnen komen in de top 100 maar een aparte top 5 ofso net als wat België heeft

gerrie81
***
Toch raar dat dit zo'n grote hit is geweest..

Sebastiaanmember
******
Heb niks met de kindernummers, en snap Snormobiel en de rest ook niet echt waarom hun dit leuk vinden, aangezien hun veel ouder dan mij zijn...

Edit 20/08/2014:
En ik ga niet beoordelen omdat ik het nu geen leuk nummer vind, maar omdat ik dit als kind echt geslaagd vind! En ook bij elk doelgroep (en vooral bij feestjes) is dit hilarisch. Wat ik wel vreemd vind, is dat dit zoveel gedownload werd. Ja, dit is een geweldige kinderklassieker, maar waarom je hem nou gaat downloaden..? Ik zou hem zelf ook zeker niet downloaden, maar ja.
Laatst gewijzigd: 20/08/2014 17:07

muzieklover
***
Leuk voor de kinderen, later word het minder tot niks.
Laatst gewijzigd: 20/11/2016 13:01
Een review toevoegen
Australië België Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Italië Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?