José & Ron Brandsteder - So Long, Marianne

Cover José & Ron Brandsteder - So Long, Marianne
7" Single
CNR/142.055

Nummer

Jaar:1983
Muziek/Tekst:Leonard Cohen
Producer:Will Hoebee
Coverversie van:Leonard Cohen - So Long, Marianne
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen

Charts

Binnenkomst:18/02/1984 (Positie 18)
Laatste week notering:07/04/1984 (Positie 32)
Piekpositie:6 (1 week)
Chartrun:
Aantal weken:8
Positie aller tijden:5847 (684 Punten)
Single Tip:11/02/1984 / Piek: 0 / Weken: 1
In de landen:
nl  Piek: 6 / Weken: 8
be  Piek: 30 / Weken: 3 (V)

Tracks

1983
7" Single CNR 142.055
Toon detailsAlles beluisteren
1.So Long, Marianne
  4:22
2.So Long, Marianne (Instr.)
3:05
   

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
4:22So Long, MarianneCNR
142.055
Single
7" Single
1983
Instr.3:05So Long, MarianneCNR
142.055
Single
7" Single
1983
4:22Alle 13 goed! + drie extraPhilips
816 037-1
Compilatie
LP
1984
4:1725 jaar na WaldolalaUSM
9800145
Album
CD
13/10/2003

Ron Brandsteder   Discografie / Fan worden

Singles - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Lieve Bella Beer05/09/19811310
So Long, Marianne (José & Ron Brandsteder)18/02/198468
Waarom (Bonnie & José met Ron Brandsteder)14/12/1985356
Engelen bestaan niet29/08/1987477
Hand in Hand achter Oranje (Het Nederlands Elftal, Ron Brandsteder en de Havenzangers)05/05/1990910
Samen leven (Artiesten voor Droezba)22/12/1990625
 
Albums - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Aerobic dansen26/03/1983512
Niet alleen10/03/1984411
Feest met oranje (Het Nederlands Elftal, De Havenzangers en Ron Brandsteder)02/06/199057
Alleen met jou30/10/1993765
 

José [NL]   Discografie / Fan worden

Singles - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
I'm So Sorry26/12/1981395
I Will Follow Him05/06/1982211
Secret Love25/09/1982145
The Good Times04/12/1982373
I Can Hear Music05/03/1983481
So Long, Marianne (José & Ron Brandsteder)18/02/198468
Time Goes By21/04/1984164
Cassandra (Bonnie & José)30/06/1984198
Zoals vrienden doen (Bonnie & José)06/07/1985189
Waarom (Bonnie & José met Ron Brandsteder)14/12/1985356
I Will Follow Him 2005 Version18/02/2006901
Be My Baby (Anny & José)20/06/2009921
 
Albums - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Herinnering (Bonnie & José)25/01/1986731
 

Reviews

Puntengemiddelde: 4 (Reviews: 12)

Alleen de Nederlands- en Engelstalige reviews worden getoond: Alle talen tonen
27/10/2005 23:21
Snormobiel Beusichem
***
Swacher Platte von Jose (Luv') & Ron Brandsteder aus 1984 !!! Glücklich nur 7 Wochen in die Holländische Top 40 !!!
21/05/2006 23:27
Richard (NL)
*****
Good cover.

Patrick3
******
Mooi!

naamloos
**
Ik kan deze cover van Ron & Jose niet echt waarderen. Het origineel van Leonard Cohen vind ik ook niet fantastisch maar wel beter dan deze versie.

LUVSTUFF
******
Ik kan deze cover gezongen door Ron en José erg waarderen. Door beiden heel goed gezongen... SUPER!

Topbart
****
Het origineel van Leonard Cohen kende ik nog niet toen deze versie van Ron en Jose uit was. Zo slecht vond ik deze niet echt, ik geef toch 4 sterren!!!

jochemandrae
******
Ik vind wel leuk dat hij in de top staat.
Maar ik heb wel klein min puntje voor Ron Brandsteder.
Dat is als je in het live hoort dan gaat ie niet zingen maar praten.
Mijn Moeder vertelde mij.
Dus op eerlijk antwoordt hij staat leuk in de top maar hij kan niet goed zingen.
José is ook best wel goed maar daar hoor je niet zo veel van haar.
Maar ik vind wel leuk dat Ron even mee doet met liedjes.

heidebeer58
***
José zingt goed ,Ron spreekt meer en dat is spijtig, anders was deze cover beter en ook de punten die ik geef

bjornieboy
******
Een heel mooi nummer.

BingTheKing
**
waardeloos

Jeroen68
**
Volgens mij weet Ron Brandsteder zelf ook wel dat hij niet goed kan zingen. En José alleen weet van dit slappe nummer ook weinig meer te maken.
Een review toevoegen
Australië België Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Italië Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?