Henk Wijngaard - Met de vlam in de pijp

Cover Henk Wijngaard - Met de vlam in de pijp
7" Single
Telstar TS 2637 TF
Cover Henk Wijngaard - Met de vlam in de pijp
7" Single
Telstar 2370 (nl)

Nummer

Jaar:1978
Muziek/Tekst:Henk Wijngaard
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen

Charts

Binnenkomst:13/05/1978 (Positie 19)
Laatste week notering:12/08/1978 (Positie 44)
Piekpositie:5 (1 week)
Chartrun:
Aantal weken:14
Positie aller tijden:2149 (1154 Punten)
Single Tip:06/05/1978 / Piek: 25 / Weken: 1
In de landen:
nl  Piek: 5 / Weken: 14
be  Piek: 9 / Weken: 6 (V)

Tracks

1978
7" Single Telstar TS 2637 TF
Toon detailsAlles beluisteren
1.Met de vlam in de pijp
  3:07
2.100 kilo, dat ben ik
2:34
   
1981
Dubbel Goud 70 - 7" Single Telstar 2370 [nl]
Toon detailsAlles beluisteren
1.Met de vlam in de pijp
  3:09
2.Ik heb m'n wagen volgeladen
2:35
   

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
3:07Met de vlam in de pijpTelstar
TS 2637 TF
Single
7" Single
1978
3:07Zingende wielenTelstar
TSP 16929 TL
Album
LP
1978
3:09Met de vlam in de pijp [Dubbel Goud 70]Telstar
2370
Single
7" Single
1981
3:10Het allerbeste vanArcade
01 8670 6
Album
CD
1994
2:59Hollands GlorieCNR
22 205762
Album
CD
2002
»» alles tonen

Henk Wijngaard   Discografie / Fan worden

Singles - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Met de vlam in de pijp13/05/1978514
Ik heb m'n wagen volgeladen19/08/1978147
Nachtrijders09/12/19781910
Kilometervreters05/05/1979209
Asfalt~Rocker24/11/1979199
Container-Song31/05/1980513
Ik heb 'n truck als m'n woning28/03/19811011
Als chauffeur ben ik geboren02/01/1982257
Bak roest op 18 wielen19/06/1982227
Truckcar race13/11/1982278
Trucker olé09/07/1983384
Aan elke vrouw waar 'k eens van hield (Henk Wijngaard & Ben Steneker)28/04/1984343
'n Sneeuwwitte bruidsjurk03/12/19881217
Zo, zoals je bent01/04/1989449
Die kleine deur naar 't paradijs24/03/19902811
Hé Suzie25/08/1990613
Als ik ga moet je niet om me huilen10/11/19902411
Ik moet nog wat jaren mee28/09/1991712
Ik ben veel liever alleen04/01/19922311
Kijk uit, hier ben ik20/06/19922111
Rosie03/10/19922411
Voor 'n teken van leven08/05/1993443
Beun de beunhaas11/09/1993198
De zon schijnt in m'n cabine09/04/1994334
Ik heb jou08/10/1994295
Mijn Daffy Duck07/02/1998893
18 wielen01/08/1998991
Sophie15/06/2002972
Het zwarte asfalt31/12/2005812
Van de wereld15/11/2008803
Onze kracht (Hollandse kerst sterren)10/12/2011544
 
Albums - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Zingende wielen06/05/1978324
Kilometervreters19/05/1979516
De Henk Wijngaard Show08/12/19791311
Volle bak07/02/1981628
Als chauffeur ben ik geboren26/12/1981147
Autobaankoorts06/11/1982414
'n sneeuwwitte bruidsjurk25/02/19893411
Het beste van05/08/19893512
Samen met jou13/10/19901812
Kijk uit, hier ben ik!09/11/1991326
28 grootste successen07/11/19925314
Muziek is mijn wereld26/06/19934719
Het allerbeste van19/02/1994299
Country On The Road22/10/1994584
Ik ben voor de liefde19/11/1994743
Da's leuk21/10/1995654
Altijd onderweg02/08/201443
 

Reviews

Puntengemiddelde: 4.54 (Reviews: 13)

Alleen de Nederlands- en Engelstalige reviews worden getoond: Alle talen tonen
04/02/2006 16:42
Snormobiel Beusichem
****
▓ Volgens mij zijn grootste succes in de Nederlandse Top 40 !!!

"Henk Wijngaard" (Stadskanaal, 13-06-1946) zijn eerste baan in 1960 (op 14 jarige leeftijd) was bezorger bij een warenhuis (Westen in Stadskanaal) op een Transportfiets !!!

In 1961 vertrok Henk naar Antwerpen !!! Hij werd daar lichtmatroos op de Coaster Avantie van Rederij Holwerda !!!

Na 5 jaar te hebben gevaren ging Henk terug naar school om daar de opleiding "Onderhouds Bankwerker" te volgen !!!

Tussen alle baantjes door (barkeeper, meubelbezorger, taxichauffeur enz.) speelde "Henk" als zanger & gitarist in diverse Orkesten en Bandjes in het noorden van Nederland !!!

Maar dat was snel voorbij toen hij in mei 1978 deze hit scoorde, zelf geschreven en gecomponeerd !!!

De single stond 13 weken lang in de Nederlandse Top 40, plaats # 6 was het hoogst haalbare voor "Met de vlam in de pijp !!!

Nog steeds denkt bijna iedereen in Nederland dat hij van orgine, vrachtwagenchauffeur is geweest !!!

Hij heeft wel zijn vliegbrevet A1, behaald in 1995 !!! Dus als je een bekend iemand ziet overvliegen ???
Laatst gewijzigd: 04/02/2007 18:46

DeejayDave
*****
Henk Wijngaard op z'n best.

Richard (NL)
******
Zijn allereerste hit in Nederland. Blijft nog steeds een zeer goed lied.

Topbart
*****
dit is en blijft natuurlijk een klassieker van Henkie, zijn allerbeste plaat

Patrick3
******
Een uitstekende hit en een topper bij vrachtwagenchauffeurs.

naamloos
****
De 1e echte Nederlandstalige truckhit.

Patrick7781
***
Grootste succes in de hitlijsten mag dan zo zijn, wil niet direct zeggen zijn beste plaat.
Nee Henk heeft voor mij toch enkele betere nummers gehad.
3* is genoeg.

heidebeer58
*****
Een echte hit, de beste van Henk

MUSICBOJ
*****
Leuke, vrolijke single van "Henk Wijngaard"!! De truckchauffeurs zitten in onze familie en daardoor al héél vlug dit liedje leren kennen!! Misschien geen hoogvlieger, maar dit is toch pure ambiance?! ☺

gherkin
****
Toch een leuk liedje.
Een review toevoegen
Australië België Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Italië Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?