En Vogue - Free Your Mind


Cover

Charts

Binnenkomst:31/10/1992 (Positie 91)
Laatste week notering:16/01/1993 (Positie 74)
Piekpositie:15 (2 Weken)
Chartrun:
Aantal weken:11
Positie aller tijden:5719 (667 Punten)
In de landen:
nl  Piek: 15 / Weken: 11
be  Piek: 37 / Weken: 1 (Vl)
se  Piek: 29 / Weken: 5
au  Piek: 39 / Weken: 10
nz  Piek: 12 / Weken: 10

Nummer

Jaar:1992
Muziek/Tekst:Thomas McElroy
Denzil Foster
Producer:Thomas McElroy
Denzil Foster
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen

Tracks

24/09/1992
7" Single EastWest 7567-98468-7 (Warner) [de]
Toon detailsAlles beluisteren
1.Free Your Mind (LP Edit)
4:10
2.Giving Him Something He Can Feel (LP)
3:55
   

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
4:52Funky DivasEastwest / Atlantic
7567-92310-2
Album
CD
24/03/1992
LP Edit4:10Free Your MindEastWest
7567-98468-7
Single
7" Single
24/09/1992
Theo's Rec And Wreck Remix5:41Give It Up, Turn It LooseEastWest
7567-96069-2
Single
CD-Maxi
19/11/1992
Theo's Rec And Wreck Remix5:41Give It Up, Turn It LooseEastWest
7567-98445-7
Single
7" Single
1992
4:11100% Hits Volume 7Warner
9548319082
Compilatie
CD
1993
»» alles tonen

En Vogue   Discografie / Fan worden

Singles - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Hold On21/07/19901012
Lies22/09/1990428
My Lovin' (You're Never Gonna Get It)09/05/19921014
Giving Him Something He Can Feel01/08/1992457
Free Your Mind31/10/19921511
Runaway Love (En Vogue feat. FMob)06/11/1993463
Whatta Man (Salt 'N' Pepa feat. En Vogue)02/04/19941510
Don't Let Go (Love)25/01/1997221
Whatever14/06/1997637
Too Gone, Too Long22/11/1997459
Riddle13/05/20002816
 
Albums - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Born To Sing18/08/1990589
Funky Divas27/06/19923733
EV 328/06/19971418
Best Of31/10/1998436
Masterpiece Theatre03/06/20005611
 

Reviews

Puntengemiddelde: 4.54 (Reviews: 57)

Alleen de Nederlands- en Engelstalige reviews worden getoond: Alle talen tonen
10/09/2004 21:43
zadranin
******
YEAH....WE SHOULD ALL FREE OUR MIND!!
14/06/2006 15:02
Snormobiel Beusichem
***
▓ Bevalt me vandaag de dag nog steeds niet zo !!! Toch hadden de dames succes met "Free Your Mind" in de Nederlandse Top 40 van november / december 1992 !!! In 8 weken tijd behaalde ze de # 7 !!! Nog net 3 sterren !!!

Topbart
*****
In november 1992 de 3e single van het 2e album "Funky divas". Lekker stevig rockend en funky nummer, veel en veel beter dan de vorige slome single "giving him something...."

BeansterBarnes
***
Average at best!

antonnalan
**
Not that great. Their voices completely annoy me!

Chemmical
*****
Great, the raw energy makes it an amazing empowerment anthem.

Chris A
****
Pretty cool.

bluezombie
****
Good song.

alleyt1989
***
yeah i don;t like this too much. i like the message but it fails in terms of the musical aspect of it

wlv262
******
Love the attitude in the song. Really funky beat as well.

TheIncrediblePlumber
*****
I think this is probably En Vogue's best song. I like the girls vocals on this, but my only problem with it is the repetitiveness of the chorus, especially the line "Free your mind, and the rest will follow, be colourblind, don't be so shallow".

matty d
**
2 stars
Een review toevoegen
Australië België Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Italië Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?