Eddy Grant - Gimme Hope Jo'anna

Cover Eddy Grant - Gimme Hope Jo'anna
7" Single
Parlophone 20 2512 7
Cover Eddy Grant - Gimme Hope Jo'anna
7" Single
EMI EMI 2074 (au)

Nummer

Jaar:1988
Muziek/Tekst:Eddy Grant
Producer:Eddy Grant
Gecoverd door:Basta (Gimme Hope Joachim)
Sam Gooris (Laat het gras maar groeien)
Lou Bega
Klaus & Klaus (Gimme Hope Joachim)
Rick Maniac & Dr. Loop
Eddy Grant (Gimme Hope Jo'anna (Spanish Version))
Collectif Métissé
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen

Charts

Binnenkomst:19/03/1988 (Positie 49)
Laatste week notering:02/07/1988 (Positie 98)
Piekpositie:1 (6 Weken)
Chartrun:
Aantal weken:16
Positie aller tijden:1633 (1291 Punten)
In de landen:
ch  Piek: 2 / Weken: 18
de  Piek: 4 / Weken: 23
at  Piek: 2 / Weken: 18
fr  Piek: 8 / Weken: 18
nl  Piek: 1 / Weken: 16
be  Piek: 1 / Weken: 13 (V)
se  Piek: 8 / Weken: 7
nz  Piek: 3 / Weken: 19

Tracks

1988
7" Single Parlophone 20 2512 7 (EMI) / EAN 5099920251277
1988
7" Single EMI EMI 2074 (EMI) [au]
1988
7" Single RAK ICE 7 8701 [zw]
Toon detailsAlles beluisteren
1.Gimme Hope Jo'anna
  3:47
2.Say Hello To Fidel
4:41
   
1988
12" Maxi EMI 2 2514 6 (EMI) [es]
Toon detailsAlles beluisteren
1.Gimme Hope Jo'anna
  4:52
2.Say Hello To Fidel
4:41
3.Living On The Frontline (Live)
5:36
   

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
4:01Now That's What I Call Music! 11Virgin
CDNOW11 / 7903322
Compilatie
CD
21/03/1988
4:52Die Maxi Hits - Summer '88EMI
79 0894 1
Compilatie
LP
1988
3:47Die Stars und Hits des Jahres '88SOR
60 117 9
Compilatie
LP
1988
3:47EMI-Hot Shots Juni '88EMI
CDP 518 812
Compilatie
CD
1988
4:04File Under RockEMI Parlophone
CDPCS 7320
Album
CD
1988
»» alles tonen

Eddy Grant   Discografie / Fan worden

Singles - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
My Turn To Love You25/10/1980189
Do You Feel My Love?27/12/198088
I Don't Wanna Dance20/11/1982210
Electric Avenue12/02/198387
Gimme Hope Jo'anna19/03/1988116
Harmless Piece Of Fun28/05/1988766
Electric Avenue [Ringbang Remix]23/06/2001316
 
Albums - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Killer On The Rampage18/12/1982452
File Under Rock07/05/1988364
Greatest Hits29/05/1999614
 

Reviews

Puntengemiddelde: 4.43 (Reviews: 153)

Alleen de Nederlands- en Engelstalige reviews worden getoond: Alle talen tonen
30/04/2005 00:46
Richard (NL)
*****
A good song - became a #1 in The Netherlands.
09/01/2006 23:19
Snormobiel Beusichem
****
4 Sterrn gegen Apartheid !!! Eine ø Platte von Eddy Grant aus März 1988 !!! Diese # 1 Platte stand 12 Wochen lang in die Holländische Top 40 !!!
25/10/2006 13:44
iifar
****
Neli!
20/07/2007 20:58
shield
******
Super... Hot and revolutioner...

alleyt1989
******
amazing song i love it

musikmannen
*****
Nice

Patrick7781
*****
was destijds zeker een geweldige plaat (6*), levert bij mij nu een sterretje in.

wefoundove
***
nothing much

KVG
*****
Meezing-klassieker uit 1988.

gherkin
*****
Blijft leuk en blijft overeind.

ericwyns
****
Goed hit van Eddy Grant waarmee hij anno 1988 dertien weken genoteerd stond in de Vlaamse charts, waaronder zes weken helemaal bovenaan op nummer één.
4+

matty d
***
3 stars

Starlight Vlaanderen
*****
Leuke song over de Zuid-Afrikaanse stad Johannesburg.

MUSICBOJ
****
Zéér vlot en tof nummer van "Eddy Grant", maar persoonlijk heb ik toch de voorkeur voor de Vlaamse versie van: "Sam Gooris"!! Maar toch een dikke voldoende hoor: 4 sterren!!! ☺

Jeroen68
****
Het zomerse gevoel begon vroeg dat jaar met deze heerlijke zomersong.

BingTheKing
****
4 sterren

hugo1960
***
Deze meezinger werd zijn grootste hit. Maar vindt het toch één van zijn mindere nummers.
Laatst gewijzigd: 01/02/2017 15:51
Een review toevoegen
Australië België Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Italië Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?