Corrie van Gorp - Ik ben tamboer


7" Single
CNR 141 709 (nl)

Charts

Binnenkomst:07/02/1981 (Positie 36)
Laatste week notering:14/03/1981 (Positie 19)
Piekpositie:13 (1 week)
Chartrun:
Aantal weken:6
Positie aller tijden:8515 (483 Punten)
In de landen:
nl  Piek: 13 / Weken: 6

Nummer

Jaar:1981
Muziek/Tekst:Ad Kraamer
André van Duin
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen

Tracks

1981
7" Single CNR 141 709 [nl]
Toon detailsAlles beluisteren
1.Ik ben tamboer
2.Oh, oh, oh
   

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
Ik ben tamboerCNR
141 709
Single
7" Single
1981
3:40Top 100 Hollands Glorie - FeesthitsTabtoo
22 229532
Compilatie
CD
16/10/2009
3:37Top 100 Hollands Glorie - Hollandse hitsTabtoo
22 229522
Compilatie
CD
16/10/2009
3:3750 super feestmakers vol. 5Magic
180511-2
Compilatie
CD
12/11/2009
3:35Carnaval Top 100 [2011]EMI
0958192
Compilatie
CD
11/02/2011
»» alles tonen

Corrie van Gorp   Discografie / Fan worden

Singles - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Me soezafoon24/01/1976144
Zo slank zijn als je dochter22/01/197756
Jodelahiti, jodelahita04/02/1978163
Een Hollandse boerenmeid13/01/1979336
Volgende patiënt24/02/1979362
Ik ben Alie van de wegenwacht02/02/1980115
Ik ben tamboer07/02/1981136
Kokosnoten-Coco / Oh Karel11/12/1982327
Hallo, hallo23/02/1985452
 
Albums - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Corrie van Gorp18/11/1978332
Feest met meneer en mevrouw de Bok (Meneer en mevrouw de Bok)07/02/1981117
 

Reviews

Puntengemiddelde: 5 (Reviews: 3)

Alleen de Nederlands- en Engelstalige reviews worden getoond: Alle talen tonen
07/02/2006 21:17
Snormobiel Beusichem
*****
▓ Een bescheiden carnavalshit, maar wel een zeer, leuke voor "Mevrouw de Bok" oftewel "Corrie van Gorp" in februari / maart 1981 !!! Achter deze leuke plaat zit natuurlijk alweer: "André van Duin" !!!

"Corrie" was een dochter van "Piet van Gorp", die deel uitmaakte van het accordeon-trio "The Three Jacksons" !!! Ze werd landelijk bekend begin jaren '70 toen zij samen met "Willem Nijholt" optrad in twee theatershows van de legandarische Wim Sonneveld !!!

In 1975 speelde "Corrie" één van de hoofdrollen in de musical "Een kannibaal als jij en ik" van "Freek de Jonge" en de helaas veel te vroege overleden, "Bram Vermeulen" !!! In 1975 was zij ook voor het eerst te zien in een revue van "André van Duin" !!! Samen met de onlangs overleden, "Frans van Dusschoten" vormden zij jarenlang naast "André" een zeer populair revue-gezelschap !!! Het bekenste typetje was die van "Mevrouw de Bok", met als tegenspeler "Meneer de Bok" ("André van Duin" natuurlijk) !!! Ze woont nu lekker in Curacao en geniet van haar "pensioen" !!!

Deze carnavalshit van "Corrie van Gorp", stond 5 weken in de Nederlandse Top 40 van 1981 !!! Plaats # 26 was het hoogste haalbare voor "Ik ben tamboer" !!!
Laatst gewijzigd: 30/07/2006 18:21

Patrick3
******
Heel leuk.

Topbart
****
met carnaval is dit wel leuk
Een review toevoegen
Australië België Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Italië Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?