Conquistador - Argentina

Cover Conquistador - Argentina
7" Single
Philips 6012 785 (de)
Cover Conquistador - Argentina
7" Single
Philips 6012 785 (nl,be)
Cover Conquistador - Argentina
7" Single
EMI EMI 2782 (uk)
Cover Conquistador - Argentina
7" Single
Philips 6012 785 (pt)
Cover Conquistador - Argentina
7" Single
Philips 6012 785 (fi)
Cover Conquistador - Argentina
7" Single
Philips 6012 785 (au)
Cover Conquistador - Argentina
7" Single
Philips 6173 626 (fr)

Nummer

Jaar:1978
Muziek/Tekst:Piet Souer
Chorrt
Hans van Hemert
Producer:Hans van Hemert
Gecoverd door:Francis Goya
Ricky King
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen

Charts

Binnenkomst:25/03/1978 (Positie 19)
Laatste week notering:15/07/1978 (Positie 46)
Piekpositie:2 (5 Weken)
Chartrun:
Aantal weken:17
Positie aller tijden:1144 (1499 Punten)
In de landen:
ch  Piek: 5 / Weken: 8
nl  Piek: 2 / Weken: 17
be  Piek: 2 / Weken: 12 (V)

Tracks

1978
7" Single Philips 6012 785 [nl,de,be,pt,fi,au]
05/05/1978
7" Single EMI EMI 2782 [uk]
1978
7" Single Philips 6173 626 [fr]
Toon detailsAlles beluisteren
1.Argentina
  3:21
2.U.O.ME.
3:04
   

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
3:21ArgentinaPhilips
6012 785
Single
7" Single
1978
3:24ArgentinaPhilips
6410 754
Album
LP
1978
Latin MagicPearl
ADE H 53
Album
LP
1980
South American MagicArcade
ADE G 111
Album
LP
1981
3:23De Pré Historie 1978 Vol. 2EVA
74321 46297 2
Compilatie
CD
21/07/1997
»» alles tonen

Conquistador   Discografie / Fan worden

Singles - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Argentina25/03/1978217
Agua21/07/1979337
 
Albums - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Argentina06/05/1978414
Agua11/08/1979375
Latin Magic22/03/1980621
La Fiësta24/07/1993705
 

Reviews

Puntengemiddelde: 4.28 (Reviews: 32)

Alleen de Nederlands- en Engelstalige reviews worden getoond: Alle talen tonen
02/02/2006 10:44
Snormobiel Beusichem
*****
▒ Een ø Instrumentale plaat van de Hollandse ex-formatie: "Conquistador" uit maart 1978 !!! Was een grote hit in Nederland !!! De plaat stond 13 weken (# 3) lang in de NL Top 40 van maart / juni 1978 !!! Ook ik ga voor ruim 4 sterren ☺!!!

@11-08-2016: ▒ Inmiddels gegroeid naar 5 sterren, klassieker ☺!!!
Laatst gewijzigd: 11/08/2016 15:39
10/09/2006 13:29
Richard (NL)
******
Een heerlijke zomerhit uit 1978. Ik mag 'm nog altijd graag horen.
Was toen een "Nederlands" thema-muziek voor het WK van 2010 (in Argentinië).
Laatst gewijzigd: 09/07/2010 22:11

Patrick7781
*****
Nog steeds zeer aardig.

"Politieke correctheid" (wat dat ook wezen mag) hebben we volgens mij anno 2017 nog steeds niet, maar oké HeNK!.


Laatst gewijzigd: 21/02/2017 13:21

heidebeer58
*****
Klassieker

ericwyns
***
Wat eenvoudig klinkend, instrumentaal nummer van ééndagsvlieg "Conquistador" uit 1978. Werd destijds ook een hit in de officiële Vlaamse charts: 12 weken notering met een piekpositie op nummer twee.

gherkin
****
Zeer vrolijk en zomers.

Frankly
***
Conquistador speelde ook U O Me (Waldolala) van Luv in maar kreeg daar wellicht geen credit voor , luister maar eens naar de B kant van Argentina . Hun hit is ook geproduceerd door Hans van Hemert en Piet Souer zorgde altijd voor de arrangementen ook voor Luv in those days.
Laatst gewijzigd: 14/01/2014 00:32
Een review toevoegen
Australië België Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Italië Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?