Brainbox - Dark Rose

Cover Brainbox - Dark Rose
Cover

Nummer

Jaar:1969
Muziek/Tekst:Jan Akkerman
Kaz Lux
Producer:Tim Griek
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen

Charts

Geen hitnoteringen.

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
SummertimeImperial
5C 006-24076
Single
7" Single
1969
5:24Summertime / Dark RoseImperial
006-24076
Single
7" Single
1969
5:24BrainboxImperial
054-24 082
Album
LP
1970
5:24Down ManImperial
5C 006-24635
Single
7" Single
1972
5:24To YouImperial
180-24 568/69
Album
LP
1972
»» alles tonen

Brainbox   Discografie / Fan worden

Singles - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Down Man08/03/196974
Sea Of Delight24/05/1969272
Summertime / Dark Rose25/10/1969177
To You28/03/1970184
Doomsday Train03/10/1970105
The Smile (Old Friends Have A Right To)26/12/1970127
Virgin26/06/1971106
 
Albums - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
The Golden Years Of Dutch Pop Music (Brainbox & Kaz Lux)31/10/2015451
 

Reviews

Puntengemiddelde: 4.43 (Reviews: 7)

Alleen de Nederlands- en Engelstalige reviews worden getoond: Alle talen tonen
17/09/2007 13:34
Snormobiel Beusichem
****
▓ 1969: Het was het succesjaar van de Amsterdamse band "Brainbox" !!! De band scoorde enkele grote hits, ondermeer met het eigen "Down Man" en met een bijzondere bewerking van de plaat: "Summertime" van "George Gershwin", dat met deze "Dark Rose" overigens een extra A-kant had !!! "Jan Akkerman" krijgt hier perfect tegenspel van "Kaz Lux" !!! Ondanks de successen verliet "Akkerman" eind 1969 de groep om met "Thijs van Leer" de progressieve rockformatie "Focus" te formeren ??? (NL Top 40: 8 wk / # 16) !!!

Percussionata
****
8 weken Top 40 #16 / 137 punten

Laatst gewijzigd: 09/02/2012 15:11
Een review toevoegen
Australië België Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Italië Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?