Birdy - People Help The People

Cover Birdy - People Help The People
CD-Maxi
14th Floor / Atlantic 2564654210
Digital EP
Atlantic 577099842
Cover Birdy - People Help The People
Digital EP
Atlantic 473981658

Nummer

Jaar:2011
Muziek/Tekst:Simon John Aldred
Producer:James Ford
Coverversie van:Cherry Ghost - People Help The People
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen

Charts

Binnenkomst:24/12/2011 (Positie 32)
Laatste week notering:11/08/2012 (Positie 86)
Piekpositie:5 (4 Weken)
Chartrun:
Aantal weken:34
Positie aller tijden:307 (2342 Punten)
3FM Mega:07/01/2012 / Piek: 4 / Weken: 23
Download:24/12/2011 / Piek: 5 / Weken: 24
In de landen:
ch  Piek: 2 / Weken: 40
de  Piek: 3 / Weken: 33
at  Piek: 7 / Weken: 21
fr  Piek: 7 / Weken: 82
nl  Piek: 5 / Weken: 34
be  Piek: 2 / Weken: 30 (V)
  Piek: 5 / Weken: 44 (W)
dk  Piek: 37 / Weken: 1
es  Piek: 7 / Weken: 16
au  Piek: 10 / Weken: 11

Tracks

28/10/2011
EP - Digital Atlantic 473981658 (Warner)
Toon detailsAlles beluisteren
1.People Help The People
  4:16
2.People Help The People (Two Inch Punch Remix)
3:59
3.People Help The People (Dawn Golden & Rosie Cross Remix)
4:36
4.Without A Word
  4:46
   
16/01/2012
Promo - CD-Single 14th Floor / Atlantic - (Warner)
Toon detailsAlles beluisteren
1.People Help The People
  4:16
   
16/11/2012
CD-Maxi 14th Floor / Atlantic 2564654210 (Warner) / EAN 0825646542109
30/11/2012
EP - Digital Atlantic 577099842 (Warner)
Toon detailsAlles beluisteren
1.People Help The People (Radio Edit)
  3:40
2.People Help The People (Album Version)
  4:16
3.Without A Word (Live From Rak Sessions)
  4:35
4.Terrible Love (Live At The Tabernacle)
  4:50
   

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
4:16People Help The People [EP]Atlantic
473981658
Single
Digital
28/10/2011
Two Inch Punch Remix3:59People Help The People [EP]Atlantic
473981658
Single
Digital
28/10/2011
Dawn Golden & Rosie Cross Remix4:36People Help The People [EP]Atlantic
473981658
Single
Digital
28/10/2011
4:16Birdy14th Floor / Atlantic
505249859582
Album
CD
04/11/2011
4:18Warner Music Benelux - Compilation 2012 [Promo]Warner
-
Compilatie
CD
02/01/2012
»» alles tonen

Birdy   Discografie / Fan worden

Singles - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Skinny Love29/10/2011134
People Help The People24/12/2011534
Wings21/09/20132714
No Angel28/09/2013511
Keeping Your Head Up26/03/2016646
 
Albums - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Birdy19/11/2011181
Fire Within28/09/2013322
Beautiful Lies02/04/201688
 

Reviews

Puntengemiddelde: 4.35 (Reviews: 144)

Alleen de Nederlands- en Engelstalige reviews worden getoond: Alle talen tonen

bjorn614
******
Mooi

gherkin
*****
Mooi.

Snormobiel Beusichem
****
▒ Wederom een mooie cover door de pas 15 jarige schone Engelse pianiste en zangeres "Jasmine van den Bogaerde", uit eind augustus 2011 !!! Iets te serieus en te langzaam voor een groot succes in de Nederlandse hitlijsten denk ik persoonlijk, maar we zien het wel ☺!!!

RV
***
Benny Rees moet Birdy niet gaan vergelijken met Amy Winehouse, want de muziek die Birdy maakt lijkt in de verste verte niet op de muziek die Amy maakte. Dit is een goed nummer, maar inderdaad een beetje saai en te serieus om een echte hit te gaan worden.

LLonden
*****
Mooi nummer!

Laatst gewijzigd: 10/04/2012 18:08

willem1345
******
Dit nummer is alles behalve saai wat mij betreft. Wat een prachtige cover heeft Birdy hiervan gemaakt. Ik weet bijna zeker dat dit een hele grote hit gaat worden, en dat zou meer dan terecht zijn!

Wolfke
******
Een prachtig mooie singel van een dame die het nog ver gaat brengen !

jeankeL
*****
weer een grandioze cover van birdy. enkel omdat het hier om een cover gaat geef ik geen 6.

DeejayDave
***
Die meid kan prachtig zingen, maar zelf zou ik dit nummer niet uitbrengen. Het wordt nergens spannend en blijft een beetje voortkabbelen.

Supersok
****
ja de nieuwigheid is er een beetje af en dit nummer is dan geen goede opvolger.

Edit: Al moet ik zeggen, hij wordt steeds beter! dus ik verhoog van 3 naar 4 sterren.
Laatst gewijzigd: 05/02/2012 11:01

Cheetah
*****
het nummer verveeld mij hellemaal niet

White Tiger
*****
Ik vind deze eigenlijk beter dan Skinny Love. 5+

RonH
****
Zeker beter dan haar eerste single (4+).

Musicfreakeee
******
Ik moet wenen van dat liedje! Super liedje!

BeansterBarnes
****
Decent effort here as was expecting something more drearie and sombre.

Topbart
****
heel mooi nummer!

Patrick3
******
Zo mooi.

R-Daniel
*
triest

Chris A
****
Nice track.
Laatst gewijzigd: 16/08/2012 13:10

KingBandicoot
**
Not really feeling it. 2.25*.

Hijinx
****
Perhaps it helps me that I'm not familiar with the original because this is quite nice.

irelander
****
Pleasant but obviously I can't compare it with the original which I have not heard.

bsb745
*****
nice song :)

bluezombie
****
Yeah, I think if I knew the original at all well and loved it (Skinny Love!) I'd be hating this, but since I don't, this is okay.

V1AHHHH
*****
Hauntingly beautiful!

TravD
*****
"Hauntingly beautiful!"

I agree!

alleyt1989
****
Nice song but it is just a tad boring. I'm not liking Birdy as much as I should - maybe it's the name.

wefoundove
****
it's so beautiful... but gets boring if listened too much

Chemmical
****
Much more interesting than Skinny Love

DaveNT
*****
Agree. This is better than Skinny Love. Overall, it is quite moving, but it's not a piano ballad of the highest grade. 4*

EDIT: This continues to grow on me even after its chart run. 4.7*
Laatst gewijzigd: 12/01/2013 13:12

Fabio (auch Fabi GaGa)
****
sie hat eine wunderschöne stimme das muss man ihr lassen!!

doch irgendwie ist dies hier langweilig!!

4*

jayj95
******
Simply mesmerizing. I actually prefer this to Skinny Love because it sounds more haunting. Keep in mind she's 16, but she's phenomenal.
Laatst gewijzigd: 29/04/2013 21:00

antonnalan
****
Good effort.

Richard (NL)
**
Wat een gejammer.

Zacco333
****
Good cover. I prefer Skinny Love but this is still a good effort. I haven't heard the original so I can't compare though.
Laatst gewijzigd: 08/09/2013 23:25

MUSICBOJ
******
Prachtig, gevoelige single van "Birdy"!! Deze knappe meid had kort op elkaar 2 dikke hits, enerzijds met deze "People Help The People" en anderzijds met haar debuutsingle "Skinny Love"!! Persoonlijk vind ik deze "People Help The People" nog een tikkeltje beter!! Dus, goed genoeg voor 6 volle sterren!!

Sebastiaanmember
******
Mensen, ga niet overdreven doen hé? Het is maar een cover, dus die lagere waardering daardoor vind ik apart. Ik vind haar een mooie stem hebben en dat ze beter zingt dan degene van wie het nummer eigenlijk is.

Edit 01/07/2014:
Inmiddels voor mij uitgegroeid tot een prachtige cover. Formidabel!
Laatst gewijzigd: 01/07/2014 20:09

LIFTER500
***
Not bad but becomes a nothing track if heard too much.

brokenrecords
*****
Great cover. I like it more than "Skinny Love", but they both become tiring after a while.

muzieklover
***
Meidddddd, als je het leven niet meer ziet zitten pleeg dan gewoon zelfmoord ipv zulke depressieve muziek gaan maken, wie word hier nou vrolijk van? Ik krijg er gewoon traanogen van omg.. maaarr omdat je wel een hele prachtige stem hebt verdien je net 3 sterren.
Laatst gewijzigd: 18/08/2016 00:53
Een review toevoegen
Australië België Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Italië Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?