André Moss - Ella

Cover André Moss - Ella
7" Single
Imperial 5C 006-24874
(nl)
Cover André Moss - Ella
7" Single
Imperial 5C 006-24874
(be)
Cover André Moss - Ella
7" Single
Imperial 5C 006-24874

Nummer

Jaar:1973
Muziek/Tekst:Jack de Nijs
Producer:Jack de Nijs
Gecoverd door:Duo De Jantjes
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen

Charts

Binnenkomst:05/01/1974 (Positie 30)
Laatste week notering:16/03/1974 (Positie 27)
Piekpositie:4 (1 week)
Chartrun:
Aantal weken:11
Positie aller tijden:3443 (932 Punten)
In de landen:
nl  Piek: 4 / Weken: 11
be  Piek: 10 / Weken: 9 (V)

Tracks

1973
7" Single Imperial 5C 006-24874
Toon detailsAlles beluisteren
1.Ella
2.Sylvia's Wedding
   

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
EllaImperial
5C 006-24874
Single
7" Single
1973
Lente hitsEMI
5048.24 995
Compilatie
LP
1974
Op losse groeven 8Bovema
5C 048 25 102
Compilatie
LP
1974
TopparadeEMI Bovema
5C 052.25141
Compilatie
LP
1974
Op losse groeven 50 - 20 originele hitsEMI Bovema
5C 052.25162
Compilatie
LP
1975

André Moss   Discografie / Fan worden

Singles - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Ella05/01/1974411
Rosita05/10/1974119
Let The Bouzoukis Play15/02/1975252
My Spanish Rose04/10/1975175
 
Albums - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Ella26/01/1974213
Rosita19/10/1974312
Spanish Rose11/10/197568
Belle notte06/09/1980276
18 karaats24/01/1981314
 

Reviews

Puntengemiddelde: 4.83 (Reviews: 6)

Alleen de Nederlands- en Engelstalige reviews worden getoond: Alle talen tonen
14/02/2006 19:34
Snormobiel Beusichem
*****
▒ In het Brabantse Etten-Leur overlijdt op 21 juni 1989, de in Nederland zeer bekende saxofonist: "André Moss" (1934), aan de gevolgen van een hartaanval !!! Hij heeft veel sessiewerk gedaan op de producties van: "Jack Jersey", maar maakte ook zelf (instrumentale) platen !!! Dit: "Ella", was zijn grootste Hit uit december 1973 in Nederland, en bereikte in 13 weken de derde plaats van de NL Top 40 !!! André Moss is maar 55 jaar geworden !!! Veel te kort !!!

Nog steeds 5 sterren waard, en sommige platen zijn goede achtergrond muziek ☺!!!

@28-02-2017: ▒ Ik heb dit plaatje trouwens nog steeds in m'n hoofd zitten , maar dat komt door de TROS die het singeltje onder het reclamefilmpje van de TROSKOMPAS (1974) zette ☺!!!
Laatst gewijzigd: 28/02/2017 15:00
01/07/2007 12:08
Richard (NL)
*****
Inderdaad dit is echt een topwerk van André Moss.
Ik geef 'm ook 5 sterren.

Patrick3
*****
Ook van mij 5 sterren voor André Moss van de TROS.

Patrick7781
*****
Goed.

Bearcat
*****
Heerlijke saxofoon-plaat uit de 70's
Een review toevoegen
Australië België Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Italië Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?