Forum

Forum - General [nl] - Streaming

Wanneer wordt er wat gedaan aan de enorme punten die nummers krijgen van streaming? Elke week worden er 5+ grote Nederrap singles uitgebracht die hoog debuteren vanwege niks behalve streaming en ze vagen snel weg, wat de lijst enorm raar eruit laat zien. Ook hebben andere genres nauwelijks een kans om in de top 10 te komen.

Ik neem aan dat het probleem komt doordat de punten verkregen door streaming bepaald zijn toen streamingservices veel kleiner waren? Tenzij airplay en sales bewust nauwelijks worden geteld. Waarom werkt dit nog zo?
Tja achterhaald systeem. Maar ook duidelijk dat Top Notch grote financiele macht heeft. Die betalen gewoon om elke week een ander uit hun stal op 1 te laten eindigen...
Hele goede vraag !
Zal dit doorspelen aan GfK die de charts samenstellen !
In Duitsland hebben ze hetzelfde probleem en in Engeland hebben ze een maximum van 3 tracks per album !
Fijn dat het opgemerkt wordt . Ik weet niet of het 3-track systeem het beste is (en het Engelse systeem van de streaming halveren na wat vage gebeurtenissen is al helemaal een slecht idee imo), maar het heeft wel wat. Ik hoop dat er wat moois uitkomt .
Dat klopt niet Rootje daar er IP adres controle is. Je kunt dus niet op één adres de hele week een track laten lopen via een streaming dienst. Heb dit zelf gezien bij GfK in Amstelveen en verdachte streaming data wordt daar verwijderd. In mijn kennisen kring (jeugd voetbalclub) wordt ontzettend veel gestreamd. In de bus naar een uitwedstrijd zit iedereen met de koptelefoon.... gezellig !!
De NVPI geeft aan GfK de opdracht om de charts die op Dutchcharts staan, samen te stellen. Om wijzigen door te voeren moeten GfK en NVPI in overleg met de internationale partners treden, om eventuele wijzigingen door te voeren. Bij GfK en NVPI zijn er sinds kort wijzigen in de organisatie, dus dat werkt vertragend bij eventuele wijzigingen in de samenstelling van de hitlijsten.
Ouderwetse bureaucratie
Fijn SportyJohn dat je eindelijk wat antwoorden voor ons hebt. Komende tijd maar blijven pushen dat er verandering nodig is
Ach. De Top 100 negeer ik gewoon op deze manier.
@Rootje....Ken je feiten! BOEF zit nog steeds niet bij TopNotch hoor.
En Josylvio ook niet
En de andere nummer 1 van dit jaar, Bizzey,.....ook al niet.

Zo makkelijk heeft TopNotch (= Universal) het niet.

Zelfs in de eeuwige NL top 3 staan ze niet:

1) BOEF - Habiba 48.600.000 views
2) Bizzey - Traag ft. Jozo & Kraantje Pappie 40.100.000
3) Sevn Alias - Gass ft. Jason Futuristic, BKO & Jairzinho 40.000.000

Dat is achtereenvolgens: GewoonBoef, Noahsark en Rotterdam Airlines
Jouw eeuw is wel erg kort De Tsjap
Zouden enkele leden van dit forum niet eens in gesprek kunnen komen met GfK/NVPI?
Dat zou niet eens zo'n slecht idee zijn. Van de NVPI heb ik al helemaal het idee dat er een stelletje oude verstofte grijze muizen zitten. De boel moet eens opgeschud worden.
inderdaad geen slecht idee, maar denk alleen dat het weinig zin heeft,

commercie, commercie, commercie....


Een bericht toevoegen (*=Verplicht veld)
Naam*   
E-mail   
Een smilie toevoegen:
Tekst*   


AustraliŽ BelgiŽ Denemarken Duitsland Finland Frankrijk ItaliŽ Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?